1 mérés nem mérés.. Baj csak az, hogy egyetlen kolléga tud infórmációval szolgálni összehasonlítás képp. Vagyis csak Temprás kollégának van ilyen tapasztalata egyik és másik lakóval kapcsolatban:
Az n-126-osal 8.2L/100Km A Qek-kel 7.5L/100Km pedig eleve nehezbb 100kg-mal csak valószinű, hogy ennyit tesz az áramvonalasága...
a kettő különbsége 10%, ami nem kevés..
Lehet egy diesel autónál nincs ekkora ugrás, de simán meggyőző Qek..
A fogyasztásnövekedéshez annyit, hogy semmi sincs ingyen. Azaz én a lakón kívűl gyakrabban vontatok egy pótkocsis utánfutót (fékezetlen). Az autó szélárnyékában van nagyjából (sharan) Üresen is megnő a fogyasztás 0,5-0,8l-rel. 4-500kg-ig terhelve ennek a duplájával. Véleményem és tapasztalatom szerint a lakókocsinál 30--40% -os fogyasztásnövekedéssel lehet számolni bátran.
Lehet hogy te 100 felett huzatod, akkor kevesebbet eszik de mi van akkor ha pár fényképet csinálnak, mikor húzod a bódét 100km felett, kb. 3-4 hónap múlva küldik a büntit.
Nekem sajnos csak egy 220V-os abszorpciós LEHEL hűtőm van. Sajnos elég veterán korú, a gumitömítése döglődik. Tervezem 1 új beszerzését. Ami árban megfelelő lenne az kompresszoros. Azzal az a bajom, hogy mivel menet közben a lakó eléggé "pattog", félek előbb-utóbb a kompresszor eltörné a hűtőközeg csövét s a gáz elszökne. Valamelyiktek írta elébb, hogy ilyet használ. Tapasztalat/vélemény?
Beszélegetünk nagy kapacitásokról nagy áramokról.. Mi is kell egy lakóba amihez nagyon kell a delej? Ha nagyon akarom semmi! Mindent meg lehet oldani delej nélkül..
Hűtés, főzés, fűtés: gáz Meleg víz: nap, gáz Világítás: otthon feltöltött led-es lámpákkal kell még valami?
De, ha nagy igényűek vagyunk: Örülök, ha nincs közelemben TV, nemhogy majd pont nyaraláskor döglök előtte nyaralás közben dolgozni sem szeretnék, de ha mégis kell vagy egyszerűen a képeket töltenék fel rövid ideig max 60 W, rádió max 10W, de ez sem jellemző, nagy kánikulában egy 20W-os autós ventilátor.
Ahogy te is irtad, az autó fogyasztását az reális. Én is csak lestem hogy mikkel nem érvelnek, még a végén veszek egy Qeik-et, azzal fogom tolatni hátulról az autómat.
Szerintem qek-et húzatva 100 ig 20%-al nő meg a fogyasztás :) 100 felett...... nos elméletileg a diesel nem eszik sokat...., de nekem 110 felett kb 30-40% ...sorry..... szemmel láthatóan csökkent az üzemanyag szint... a lakó simán jött.... nem himbálózott...de...... Nekem kb 90-ig jó huzatni, addig kb 15%. Felette drasztikusan...
Most nem értem, a Qick-et lebegve huzatok,Mert az egy hülyeség hogy amivel húzatok nem fogyaszt többet,Mert ha csak egy 120Kg-os pótkocsit akasztok a kocsira . már akkor megemelkedik a fogyasztása . Nem pedig 500-600kg- nál.
Ez mennyit zabál 12 V-ról, lehet tudni? Amper-ben, Watt-ban, mindegy.
Egy normál, valamirevaló, termoelemes hűtőtáska 4-5 Amper körül zabál 12 V-ról...ami nagyon nem kevés ám. Valójában még egy napig se bírja vinni egy normál akku.
Egy ismerősöm árult ilyet a bótjában - de hamar leszokott róla, mert rengeteg reklamációja volt miatta.
A legtöbbször akku nélkül hagyta a nyájas vevőt - akit nem nagyon érdekelnek olyan "szélhámosságok" mint Amper, meg watt, meg ilyesmik....biztos defektes gépet adtak el neki.
Kifizetett érte egy valag pénzt, hát akkor az menjen akár egy hétig is akkuról - és senki ne meséljen neki olyat, hogy ha akkura tervezték - akkor az csak egy napig kell menjen. 50-60 Ah-s autóakkuval - még annyit sem.
Volt, aki nem akarta meghallgatni a magyarázatot - és ragaszkodott, hogy küldjék vissza garanciális javításba és ne nézzék őt hülyének, hogy ez csak ennyit műxik egy töltésről.