anyika55
2005.08.10
0 0
676
Szia!
Hogy lehetett-e? Az nem kifejezés.
Először azt hittem, hogy a környező utcák valamelyikében buli van talán, vagy autóból jön a zene, aztán a fiam okosított ki, hogy ez bizony a sziget.
A Dunától viszonylag messze lakom, /közel a Vécsey utcához/ . Képzelem mekkora öröm lehetett azoknak hallgatni, akik közelebb laknak a folyóhoz.
Emlegettem is sűrűn Tarlós urat, a zajszintmérésével együtt.:)))
Pedig már megszokhattam volna, mert eddig minden évben elhallatszott idáig a zaj.
Más: a Kálvin János utca a Megyeri útnak azon a részén van, ahonnan már közel az Árpád út?
anyika
Előzmény: überalles (675)
überalles
2005.08.10
0 0
675
Szia anyika !
Igen arra gondoltam.
Kíváncsiságom oka,hogy egy suliba jártam a lányukkal,csak ő hamarabb végzett valamivel,mint én.
Más.... tegnap este nálatok is lehetett hallani a dübörgést ?
Először nem tudtam mi az,aztán rájöttem a Sziget.
Tavaly is nagyon utáltam. :((
Előzmény: anyika55 (674)
überalles
2005.08.10
0 0
673
A Váci úton, a Kálvin János utca sarkán.
"A név viszont nem ismeretlen számomra, de nem kocsmai okokból kifolyólag.:))) "
????....de csak ha nem titok ! :))) Szia !
Előzmény: anyika55 (672)
anyika55
2005.08.09
0 0
672
Binzer...azt nem tudom, hogy merre van/volt.
A név viszont nem ismeretlen számomra, de nem kocsmai okokból kifolyólag.:)))
anyika
Előzmény: überalles (671)
überalles
2005.08.09
0 0
671
Nekem ilyen volt a Binzer. Pont ott állt meg a villamos, ha akartam,ha nem , el kellett előtte mennem. Hááááát...... voltak válogatott fazonok.
Ha meg kimentem a villamossal a Megyeri Csárdáig,hogy kikerüljem - ott meg bűn sötét volt.
Szóval bárhol is szálltam le,mindig rohantam hazáig.
Mostmár csak azon gondolkodom, abban az időben volt- e olyan lakás Újpesten,amit nem egy kocsma előtt elhaladva lehetett megközelíteni ? :))))
Előzmény: anyika55 (670)
anyika55
2005.08.09
0 0
670
Az a jó kis füstös az Attila utcában volt, az volt az igazi híresen hírhedt késdobáló.
Ha sötétben kellett hazajönni, inkább egy utcát kerültem.:)))
anyika
Előzmény: überalles (668)
überalles
2005.08.09
0 0
668
A Temető melletti Pléhcsárdától csak idáig kellet kibírnia a szomorú gyászóló társaságnak.
Aztán be lehetett kanyarodni az Irányi Dániel utcába .Ott volt egy borozó -a nevét annak sem tom. Aztán egyesen tovább a Bányagép pályáig kellett csak elbotorkálni,ott is volt egy jó kis füstös.... :)
Előzmény: tékozló (666)
überalles
2005.08.09
0 0
667
:))))))))))
Babakelengye-Kemény Gusztáv utca sarok -Hófehérke volt
Édességbolt - Árpád kórházzal szemben és ha jól emlékszem a Meinl mellett is volt egy.
Kerékpár műszerész ....húúú most kiderül,hogy nem volt bringám :))))- a Templom utcában biztos,hogy volt (ott minden szakma előfordult anno)
Vízszerelő- a Váci úton a bőrgyárral szemben valahol és ha jól emlékszem valamilyen Pálnak hívták.
Remélem nem nagyon szúrtam el
Előzmény: tékozló (665)
tékozló
2005.08.09
0 0
662
Ja:)
A torony nem ugrik be, de ugye a Kanyar nem idegen, aztán a Brunovszki, érdeekes ez is kanyar, Gondűző (nekem gondozó)
Hm a Helhez nagyon közel laktam de nagyon keveset voltam benne, viszont
a külső gyűrű......hajaj ja és Hó.....?
Előzmény: lilák (661)
überalles
2005.08.09
0 0
659
Szia !
Sajnos egy kérdésedre sem tudom a választ,pedig nagyon szeretném... :))
Nem lehetne néha-néha egy-egy lányoknak való kérdést is feldobni ? :))))))
Kellemes nyaralást és jó időt kívánok neked !
Előzmény: lilák (657)
lilák
2005.08.09
0 0
657
Sziasztok.
Még egy találos kérdés és befejeztem mára.
Hol volt a torony nevezetü vendéglátó egység?
lilák.
lilák
2005.08.09
0 0
656
Sziasztok.
Sajnos nem ismerem a szóbeszédet, de abban az időben valóban sok mindent ellehetett intézni úgymond egy kis beszélgetéssel.
lilák.
anyika55
2005.08.09
0 0
655
Kedves Lilák!
Emlékszel-e vajon arra, amikor a 12-es villamos útvonalát újították fel, illetve kicserélték az útburkolatot, meg a vágányokat?
Akkoriban az a szóbeszéd járta, hogy azért hagyták azt a kis kanyart változatlanul, mert különben a Hell kocsmát le kellett volna bontani, de a tulaj megkereste az "illetékest", jól elbeszélgettek, aztán "megkente" a kereket, hogy jól forogjon, és a vilinger meg továbbra is kanyarodik, a kocsma pedig áll.
A mai napig nem tudom, hogy ez csak amolyan Urban Legend, vagy elképzelhető, hogy így történt-e.
Üdvözlök Mindenkit: anyika
Előzmény: lilák (651)
lilák
2005.08.09
0 0
654
Sziasztok.
Ja és a biró elcsalta a szombati meccset, az ujság is megirta, de akkor is hajrá
ujpest.
/Nyaralni megyek és azért nyüzsögtem ennyit./
lilák.
lilák
2005.08.09
0 0
653
Sziasztok.
Ötezer forintos kérdés.
Gyüre bácsi a cipész hol javitgatta a rossz lábbeliket?
lilák.
lilák
2005.08.09
0 0
651
Sziasztok.
Igaz, hogy már józan életü vagyok de régen nem kelett piacnapnak lenni hogy betérjünk a Hel -hez. Szép volt, rég volt.
lilák.
Előzmény: anyika55 (648)
lilák
2005.08.09
0 0
650
Igen
Csungor.
A vasut másik oldalán volt egy érdekes magas épület csiga lépcsön lehetett felmenni
ott lakott. Szemben valami cérna üzem , melette a Szigetvári postás ahol lovak is
voltak.
lilák.
Előzmény: Lean (613)
anyika55
2005.08.07
0 0
648
Tényleg.
Nagypapa minden piacnap után betért a Helhez, a jólvégzett munka utáni sörére...
Az Antal henteshez meg rendszeresen jártunk, mert még az ínséges időkben is volt választéka.
Nahát, sokminden eszembe jutott, jólesik nosztalgiázni...
anyika
Előzmény: tékozló (647)
tékozló
2005.08.07
0 0
647
AZ Antal az a Bajcsy sarkán a nagy hentes bolt, a Vili pedig a piacon volt fogalom szintén hentes.
Az a kocsma a Lipnerrel szemben az a Hel volt. Valszeg szintén a régi ttulaj neve maradt meg mint az Antal hentes esetében.
Előzmény: anyika55 (646)
Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!