Gyilkos pecabot vezette testébe az áramot január 17. szerda 15:26 [Havaria]
Magasfeszültségű villanyvezetékbe akadt a pecabotja annak a horgásznak, akit halálra sújtott az áram a tótszerdahelyi halastónál.
A 38 éves férfi szerdán délelőtt, a Zala megyei Tótszerdahely egyik halastavánál horgászott, mikor nyolcméteres, szénszálas pecabotja lendítés közben a fölötte húzódó villanyvezetékbe akadt. A szénszálas bot a férfi testébe vezette az áramot, aki a helyszínen meghalt.
Talán az egyetlen gond az, hogy lévén az illető 63 éves, génjeit vsz. már továbbadta, tehát újabb feladata lehet majdan a természetes kiválasztódás erőinek...
Vakond helyett véletlenül magát csapta agyon egy nyugdíjas férfi Németországban.
baleset nem lapáttal történt, hanem árammal. A 63 éves férfi annyira gyűlölte a nyaralójának kertjét rendre feltúró vakondokat, hogy gyepje felett fémcövekeken drótot feszített ki bokamagasságban, és 380 voltos áramot vezetett bele.
A férfira holtan bukkantak rá, a vakondok pedig túlélték az eszetlen csapdát, amelyet azonnal felszámoltatott a hatóság.
Fiatal rendezők, forgatókönyvírók és kevésbé ismert színészek számára biztosít lehetőséget a Született lúzer munkacímet viselő filmsorozat, amelyet januártól kezd forgatni az HBO és a New Balance Produkciós Iroda Kft.
A Született lúzer tizenkét, egyenként 10-12 perces kisfilm láncolata, melyek egy közös motívumra épülnek, olvasható a tájékoztatóban. Az Index információi szerint a sorozatban groteszk baleseteket, morbid haláleseteket dolgoznak majd fel. A sorozatban bemutatott tragédiák többsége megtörtént eset lesz, a forgatókönyvírók sok esetben újsághírek híradóbejátszások alapján dolgoztak. Ilyen eseményeket gyűjt egyébként a leghülyébb halálért járó, évente kiosztott Darwin-díj adatbázisa is.
Értesüléseink szerint a filmsorozat epizódjai a világ különböző országaiban játszódnak majd, de a forgatási helyszínek mind Magyarországon lesznek.
A kisfilmek forgatókönyveit Lovas Balázs, Krigler Gábor és Hegedűs Bálint írták, a rendezők pedig Nyitrai Márton, Tóth Barnabás és Bartos Péter lesznek.
A tervek szerint május végére elkészül mind a tizenkét kisfilm, és az év második felében a Született lúzert már a mozicsatorna programján láthatják a nézők. Az Index információi szerint a kisfilmeket hármasával tűzi majd műsorra a mozicsatorna, a produkció költségvetéséről egyelőre még nem sokat lehet tudni, de annyi biztos, hogy az alkotók arra törekszenek, hogy a sorozat ne tűnjön ki nagyon az HBO más műsorai, a filmek és külföldi sorozatok közül.
Az amerikai HBO (Home Box Office) 1991-ben érkezett a közép-európai régióba, fizetős tévécsatornákat szolgáltatva a kábeltelevíziós és műholdas rendszereknek.
A mozicsatorna első magyar sorozata groteszk haláleseteket dolgoz fel. A 10-12 perces kisfilmeket már márciusban elkezdik forgatni, a televíziós premier az év második felében várható.
nabazz ... ezt beszoptam ... egy percen belül találtam olyan porral oltót, amiben CO2 a hajtóanyag ... ezexerint van ilyen is, meg olyan is ... mik nem vannak : )
Az a döbbenetes, hogy mennyire nincs veszélyérzet az emberekben. Ezért a Darwin dij.
Egy ilyen cuccot - láttam már sajnos müködés közben - eszembe nem jutna magam fele forditani, nemhogy a számba venni, seggembe dugni. Mia franc jöhet még...?
Igen, a poroltóban is van CO2, az nyomja ki a port a tartályból, itt a CO2 csak a hajtóanyag, ahhoz elég kisebb nyomás is. A CO2-oltóban viszont maga a CO2-ből a nyomáscsökkenés hatására képződő "hó" az oltóanyag. Ehhez azért elég sok CO2 kell minél nagyobb nyomáson, hogy több férjen bele, és minél több hó képződjön.
De természetesen elég 2-3 bar nyomás is, ahhoz, hogy az ember eldurrantsa a tüdejét/gyomrát/belét.
Ma ebédnél épp a poroltó mellé kerültem, nekem is eszembe jutott a sztori, hát megnéztem a nyomásmérőjét. 11 és 18 bar közt van az üzemi nyomása (az a "zöld" tartomány), ebben éppen 15 bar volt. Szerintem alul is, felül is elég az is.
Na igen. Ha viszont az ominózus "poroltó" mégis CO2 volt, az bizony nem 6 bar, hanem sacc/kb 100-150 bar. Ez esetben darwin-díj jelöltünk az első pillanatban felrobbantotta a tüdejét/gyomrát, a másodikban pedig megfagyasztotta a tartalmát.
Jogos az észrevétel. Ezek szerint újságírókámnak minden. ami piros és 50 centis fekete gumicsöve van, az poroltó*, akkor is, ha habbal vagy halonnal van töltve.
"Tragikusan végződött egy hétvégi buli a Budán, poroltóval ölte meg magát egy fiatalember, adta hírül a HavariaPress."
"A tűzoltókészülék típusáról, a benne lévő oltóanyagról nincsenek pontos információk. Lakásokban leginkább porral vagy habbal oltó készülékeket szoktak tartani."
Amúgy minden évben van egy-két eset, amikor hülyegyerekek a sűrített levegőt nyomkodják fel egymásnak (néha maguknak) oda, ahova sosem süt a nap. Persze, mert ha közel tartod a kezedhez, akkor símán csak a kiáramló levegő szelét érzed. Ha viszont a végbeledbe dugod, akkor megkapod a több atmoszférás nyomást is. Sajnos, aki kipróbálta, ritkán tudja átadni a tapasztalatait.
Az is lehet, hogy szipuzni akartak. Pl. ha halon volt a palackban. Bár nem tudom, hogy az alkalmas-e rá. Na meg azon egy jó nagy tölcsér-szerű cucc van a végén (esetleg azt leszerelhették). 16 évesen azzal fújkodtuk/ijesztgettük egymást a suliban. :) A porral oltóban csak Co2 meg szódabikarbóna van. Vagy lehet, hogy csak a gyomra égett, és egy kis szódabikarbónával akarta csillapítani. :)
És semmi M vagy H vagy K nevü cucc nem volt a környéken :-) Nem tudom, valahogy sosem éreztem, hogy vasárnap hajnali 3-kor részegen jobban vezetnék mint általában...