én is Ausztriával reggeltem, ám hiába próbáltam dombornyomású Budapes Bank kártyával, nem fogadta el... /-: ezenkívül jó lenne, ha pénzt is lehetne utalni róla saját bankszámlára, de ez biztosan nem megy... /-:
Nagyon szívesen, bár sok titkot nincs a dologban.
Úgy regeltem, hogy Ausztriát adtam meg országnak, kártyának pedig egy Mastercard-ot használok. Havonta többször is használom és tökéletesen műkszik. A dolognak ott lehet a kulcsa, hogy nem mindegy, hogy milyen kártyát akarsz használni. Az elektronikus, card not present tranzakciókra alkalmatlan kártyákkal (pl. Visa Electron, Maestro) valószínűleg nem fog menni a dolog.
Az szerintem lehetséges, hogy az ismerős címére küldesd a cuccot, de kártyával csak akkor tudsz fizetni, ha az eladó egy cég, amelyik közvetlenül elfogadja. Különben marad a banki vagy postai átutalás (az utóbbi olcsóbb).
beleszerettem néhány apró mütyürbe az ebay.de-n, még regisztráltam is, meg minden, de be vagyok tojva a postaköltségtől :( Merthogy minden ami tetszik az olyan 3-5-15 Euro, és akkor erre jönne rá a kb. 20 Euro-s postaköltség ami röhejesen aránytalan lenne :(
Hilfe! :)
Van valami megoldás ötletetek? Laknak barátaim Németországban, őket simán megkérhetem, hoyg vegyék át nekem a cuccot, aztán majd ha errejárnak elhozzák, hisz nem sürgős - porcelán sótartó&Co. :) - de az vajon meyg, hyog én innen per MasterCard fizetek, de hozzájuk, német címre szállítják?
Nekem sikerült egy Paypal-accountot nyitnom úgy, hogy azt füllentettem, osztrák vagyok. Persze a magyar bankkártyámmal nem tudok rá pénzt tenni. Elképzelhetőnek tartom viszont, hogy egy másik paypales tudna rá utalni.
Hivatalosan, ha vásároltad, a húsz dolcsis láncra is kell 8% vámot, illetve a vámmal növelt értékre 25% áfát fizetni. Vagyis a közteher 35%, plusz a vámkezelési díj. Más kérdés, hogy apróságok esetében a posta át sem adja a csomagot a vámra.
szerintem olvasgass egy kicsit vissza.
Én személy szerint Mastercard-ot használok: felveszem a kapcsolatot telefonon az eladóval és bediktálom neki a bankkártyám számát. Sőt, a múltkor még faxon is elküldtem nekik.
A PayPal nekem sem működött.
Ami elképzelhető még: elkéred a számlaszámát, elmész egy bankba és elutalod oda a pénzt.
A PayPal fogad el VisaElectron kártyát?Vagy azt csak MOn lehet használni?Tehát az átutalt összeg jelen pillanatban 19.99USD+15USD(szállitási költség),azaz 34.99USD.
Vámot a magyarországiak tudják jobban.
Szerintem, ha számla van a csomagban, már nem ajándék... vagy hülye vagyok?
Egyáltalán, minek számla?
Ha minden kötel szakad, ott az EBay odalak kinyomtathatóan.
PayPal azért jó, mert neked nem kerül pénzedbe. Vagyis itt az USAban nem kerül pénzbe.
A BidPaynek, ami Western Uniont használ, van költsége.
Én ezt csak akkor használtam, ha az eladó nem fogadott el hitelkártyás PayPalt.
Egen, egy kicsit hirtelen voltam reggel, kéretik a kioktató mondatrészt ignorálni...
De: ajándék esetén (1) a küldemény együttes értéke, (2) az áru egyedi értéke a korlátot nem haladhatja meg. Ha megnézik mi van a csomagban, csak látszik (számla nélkül is) mennyibe kerülhet...