Melyik Skoda tud 240-el is menni? Ugyanis az Origón lévő cikk szerint a motorok és az autók 180-240 km/óra sebességgel hajtókat is könnyedén utolérik......
Előszörre ahogy elolvastam a hozzászólásod, nem értettem, hogy hova hajtod ki a férjedet :-))))) De aztán újraolvastam és megértettem, mit írtál.
Tegnap láttátok a híradókat? Július 1-étől ismét lesz autópálya rendőrség "szupergyors Skodákkal" és olyan radarkkal felszerelve, ami "2 km-ről beméri a gyorshajtókat". Szerintetek ennek a hírnek mennyi a valóságtartalma és ha csak a fele is igaz, hol tudom majd meghajtani a kocsimat?
Bocsi mindenkinek! A választ Zolinak már akkor megírtam, mikor az átállás miatt nem lehetett elküldeni. Úgy látszik a Word-ből történő átemelés ezt eredményezi.
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><FONT face="Times New Roman" size=3>Szia Zoli!
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><FONT face="Times New Roman" size=3>A magam részéről fogyasztási adatokat az első 5000 km után fogok mondani. Egy-egy tankolás után ez irreális. Nem ugyanaz a kút, nem ugyanaz a töltőpisztoly, esetleg másfele lejt a placc. Esetleg különbség van a benzin minőségében. (mert a két 95-ös nem biztos, hogy ugyanolyan.) Esetleg nem mindig ugyanaddig töltöd, stb, stb. Tehát a fogyasztást én hagyom mindaddig amíg nagy mintavételes átlagot nem tudok mondani. (Különben 8 liter 90% Bp. belvárosban, dugókban, légkondival, de ez egyetlen tankolás, 12 km-es útszakaszokban. Nem következtetek belőle semmire..)
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><FONT face="Times New Roman" size=3>Üdv: Vulkan
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><FONT face="Times New Roman"> <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
A Thalicskákban manuális klíma van, ott pedig tudtommal nincs hőmérséklet érzékelő: ha bekapcsolom hűt, ha kikapcsolom nem, az intenzitás a ventillátorral (esetleg fűtés ráadással) befolyásolható. Egy hőmérsékletről tudok: a leírás szerint +5 fok alatt nem kapcsol be a klíma. Benzinesben nem vagyok kompetens, de szerintem egy szervizlátogatást (esetleg klímás spec szerviz ránézést) megér ...
ja, hogy ez 5 mp-ként megy? Az tényleg nem normális. :-/ Így, laikusként a hőmérséklet-érzékelőre tippelek, ami össze-vissza kapcsolgatja a klímát. Esetleg egyszerű érintkezési hiba? Hosszú távon valszeg megéri, ha megnézeted szakszervizben. Rögtön tudok egyet, amit nem ajánlok :)
dCi-nél nem is fogsz ilyen felpörgést tapasztalni, illetve egy picit megemelkedik a klíma bekapcsolásakor (talán egy mm-t feljebb lesz a mutató) úgy 900-ra, de az stabilan megvan. A teljesítmény pedig helyzettől függően picit érezhetően visszavett lesz, de ezt csak szélsőséges esetben (pl padlógáz) jelentkezik. No azért még marad nyomaték :-)))
Hát ami azt illeti, nekem mégsem tűnik normálisnak a jelenség...nem látom be, miért kéne 5 másodpercenként egyszer 1800-on pörögnie, egyszer visszaállni 750-re. Utána sokáig semmi, aztán megint.
Miért is normális a fordulatszám ingadozás és kattogás a klima miatt?
Nálam nem mozdul sohasem a fordulatszámmérő mutató a klima miatt. És nincs semmi összevissza kattogás. Még a be-ki kattanást se hallom, pedig olyan biztos van :)
Nekem állandóan egyforma a fordulatszám klivával vagy anélkül. Ráadásul nem is érzek igazán különbséget a teljesitményben sem (pedig kell lennie).
Nemrég volt egy kis vita, mennyire száguldozós kocsi a Thalia. (Esetemben a Clió). Akkor nem szóltam hozzá, de két-három napja a híradók élén szerepelt egy felborult Subaru Impreza WRX, amiben két gyerek halt meg. Nos: sokak szerint ez a kocsi a világ egyik legjobban összerakott autója... (persze én tudom, a Clió az :)). Az ára bőven 10 m felett járhat.
SZVSZ, ha ezzel felelőtlenség 160-nal száguldozni, akkor valószínűleg Thaliával/Clióval még inkább az. Tudom, a baleset országúton történt, nem autópályán (a vita utóbbin való száguldásról folyt), de váratlan helyzetek mindenhol adódnak.
ezt teljesen normális, hiszen a légkondi a motor termelte energiával működik. A kattanáskor a légkondi bekapcsolódását hallod - ez nem feltétlenül akkor történik, amikor te bekapcsolod, hanem amikor a hőmérséklet-érzékelője gondolja.
Nem csak a Thalia/Clió-jelenség, általában minden kocsinál így van.
A baj az lenne, ha a pl. fényszóró is érezhetően levenne a fordulatszámból. :)
jár a motor alapjáraton, aztán egyszercsak kattan valami a motortérben, és mintha gázfröccsöt adnék, felmegy a fordulat 1500-1800-ra. aztán katt és le. aztán katt és fel...
Valaha beszéltünk egy olyanról, hogy a thalia.hu-n kellene indítani egy rovatot, hogy: "problémák, és megoldások". Ide lehetne beírni a problémát, és a végkifejletet. Némi programozási segédlettel meg lehetne oldani akár valami táblázat formátumban jelszavas belépéssel stb. Ötlet megvan, már csak egy kivitelezőre lenne szükség.
Szerintem ez azért is jó, mert folyamatosan jönnek az újak, és hát be kell ismerni, hogy nekik is előbb-utóbb jönnek a már korábban kitárgyalt gondok, és nem kellen nekünk sem azt írni, hogy "olvass vissza pár ezer hozzászólást, és megkapod a választ".
Reg voltam mar itt! Nem tudom hogy megoldodott e a kormany tucsok problema, de nekem is volt es az eves szerviznel megemlitettem nekik, amig meg garis a kocsi, es azt mondtak hogy forgokapcsolo csere, itt meg tudnek egy kis macerat meselni de nincs sok idom most, a lenyeg hogy masodszorra mikor mar elrontottak az eredetim tenyleg kicsereltek, es nem segitett az se! De vegig ott voltam mellette es neztem hogy szedi szet a kocsit, ugyhogy lelkes amatorkent otthon en is nekilattam, es amilyen tudatlanok a szervizben persze hogy nem a forgokapcsolo ciripel, hiba cserelik ki akarhanyszor akarkinek. Levettem a legzsakot a kormany kozeperol es akarhogy forgattam a kormanyt, (a forgo kapcsolot bent hagytam es minden mast is) a ciripeles megszunt, ergo a "legzsak, kurt" ciripelt, es a hibat is megtalatam es egyelore ugy tunik orvosoltam is, 3 napja mukanast se hallok:)) Majd meg irok gondolom erdekel titeket is, felteve ha meg nem oldottatok meg ti is a tucsok problemat! Gondolom nalatok is ugyanaz zenel mint ami nalam zenelt! Ha minden igaz meg holnap irok.
Én most hétvégén próbáltam ki igazán, hogy mit bír az "öreg" 8 szelepes (most van benne 3600km, tehát a bejáratáson már rég túl vagyok). M3-ason 150-el külső sávban kényelmesen (kevesen voltak), majd előzésnél 170-ig szépen felment. Úgy kb. 1 percig tartottam ezt a tempót, majd visszavettem, mert jobb félni... :-) Ahogy éreztem ment volna még egy kicsit feljebb, egy enyhe lejtőn talán 180-at is. Viszont az autópályás hajtás után városban érezhetően virgonc(z)abb volt! :-)) Jobban pörgött, éreztem, ahogy szinte kívánja a magas fordulatszámot a motor! :-)) Ja és mindezt 3 személlyel.
Szóval nyomd neki nyugodtan, próbáld ki mit bír (persze csak mértékkel!)
55,76 körüli zlotyi átváltással a 80 pacis Alizé dCi 2.776.848 Ft-ra jön ki, de a többi is olcsóbb, mint nálunk. Onnan kéne venni. Gondolom ez az ottani brutto ár, az ÁFÁ-t meg ott fizetni ahol kedvezőbb ...