Szó volt arról, hogy csinálni kellene egy külön fórumot, ahol lehet siránkozni, rosszat mondani. Jelentem elkészült, fent van a klub weblapján. Ugyan még nem teljes a dolog, mert én sem ismerem teljesen a fórumot, de a GY.I.K. elolvasása után e-mailben tudok segíteni annak, aki elakadt :)
Nagyon hasznos, amit csináltál/csinálni fogsz! Éppen ezért szerintem sokkal jobb lenne mindenkinek, ha már a meglévő thalia honlapon jelenne meg mindez, párhuzamosan a tiéddel.
Ha esetleg valakit érdekel, indítottam ma egy honlapot a thaligám tiszteletére, ahol megtalálható pár fotó az autóról és egy rövid leírás a beszerzés menetéről. Főleg leendő tulajoknak lehet érdekes, de ki tudja? Folyamatosan frissítem majd, legközelebb a hangtechnika beszereléséről lesz egy kis leírás - cd lejátszó, hangszórók előre+hátra+csipogó.
Ha esetleg valaki megkukkantja, firkantson be valamit a vandégkönyvbe please.
Ez a tücsök-sufnituning nem veszélyes egy kicsit?
Nem szép, amikor az ember önbizalommal teli mosolygó arcának a negatívja megjelenik a kormányon, mert a légzsák meggondolta magát. :)
Júli 23-án kapom meg elméletileg.
A kedves értékesítő lány azt mondta, hogy júli12 környékén érkezik az országba, de még semmi sem biztos.
De azt mondta, hogy a 23-ra ráhagyott rendesen ennél csak korábban lehet.
1,4. 8 szelep.
Gondolkodtam erősebb motoron és a dieselen is, de akkor még csak a Prima vagy a Comfort volt tervben. A kényelem győzött az erő felett a költségvetési tárgyaláson. (amit egyedül magammal beszéltem meg) :)
Hidd el nem kell. Előbb-utóbb rá lehet érezni. Nekem is sikerült. Néhány hete bekavarodott egy vidéki teherszállító az egyirányú utcába, és jobb oldalról akart balra bekanyarodni. Én meg mellette haladtam baloldalon, még szerencse, hogy valahogy éreztem, hogy szerencsétlenkedik, és egy-két méterrel visszahúzodtam, na és akkor elém vágott. Na akkor kellet éreznem a kocsi jobb elejét, hogy el bírjam rántani. Kb. 2 cm még maradt a két kocsi között. Mit modjak, a zsúfolt utcán letekertem az ablakot, és nő létemre, de muszáj volt anyáznom egyett.
Én közel 20 éve járok kisteherrel/Peugeot boxer stb/,soha nem használtam belső tükröt,ha van 2 centi jobbról-balról,akkor már elmegy. De nézz csak bele a thalicska külső tükrébe! A látható legtávolabbi pont az a hátsó kilincs.Na onnan azért még van egy kis távolság. -Nálam is a hátsó kerék vált be.- Szóval nem olyan egyértelmű az a külső tükör!-vagy öregszem??
Szerintem is inkább vidd el valami klímáshoz, mert ott legalább tényleg elhiszik, hogy nem szórakozásból vitted oda, és hátha elmondják mi a baja, akkor még mindig eldöntheted, hogy visszaviszed a szakszervizbe, és kontkrétan meghatározod nekik a bajt, és csinálják meg. Lehet, hogy a klímás kér némi pénzt az átvizsgálásért, de lagalább a probláma végére jársz, és nem kell még 100x szakszervizbe vinned. Egyszer még szervizbesokatjáró koromban láttam, hogy ott tépte magát egy megane-s, mert neki is ugyanezt csinálta a kocsija, és már a 3.szervizbe vitte 18x-ra, de ott is csak nézegetni tudták.
Hát nem látod, hogy a hibákról is milyen visszafogottan, szeretettel beszélünk?:)
(nem úgy, mint régen a skodára/ladára: "már megint megsz*patott ez az ócskavas, a jó QA...")
Van valakinek tapasztalata a hátsó légterelő szárnyról (spoiler)? Látható az a visszapillantó tükörben? Rettenetesen zavar tudniilik, hogy egyáltalán nem látni a kocsi hátulját se visszapillantóból, se hátrafordulva. Az tán segít?
Csak az idegesít, hogy ezzel már voltam szervízben, elmondtam ugyanúgy, mint itt, hogy mi a gond, erre ráírták a hibafelvételi izére, hogy "kllíma melegben magas alapjárat"
Na erre gondolom a műhelyben meg, mivel amúgy nem magas, azt mondták, mi magas ezen vazze - aztán kipipálták a hibát. Most mehetek vissza. Grr.
Aha! Ha meg bekapcsolom a világítást, akkor is megváltozik a motor hangja egy kis időre. Szerintem azért, mert minden ilyesmi energia felvétellel jár. Szervo, dinamo, stb. Javítsatok ki, ha tévednék!
Parkoláshoz csak annyi, hogy valóban kell egy kis rutin, főleg a tolatáshoz. Az első koccanás után, már érzi az ember a láthatatlan puttonyt is. Bár nekem ezt az első élményt mái napig őrzi a kerítésünk, és nyílván még az első thaliám is . Azóta tudom, hogy hol van az eleje, meg a vége.
Az mitől van, hogy ha álló helyzetben alapjáraton jár a motor, akkor ha a kormányt kicsit elfordítom, akkor egy pillanata felpörög a motor olyan 900-1000 körüli fordulatra, majd visszaáll a normálra? Ma csinálta ezt nekem, ahogy a parkolóból próbáltam kijönni.
Szerintem az nem normális, hogy 1800-ig felmegy a fordulatszám a klíma bekapcsolásával, persze emelkedik , de ennyire nem kellene.Nekem is változik, de a 900-as körül, és ha nincs nagyon meleg beáll 750 körülre, de akkor is ingadozik. Csak halkan jegyzem meg, hogy a fordunknál (ugyanaz a teljesítményű), valóban nem tapasztalok semmi változást ki - bekapcsolásnál, a kattanást leszámítva. Fordulatszám ua., és nem ingadozik klímával, vagy nélküle. Amit még tapasztaltam, hogy az előző thaliat nem "viselte meg" ennyire a klíma bekapcsolása, bár nem is működött ilyen jól. Lehet, hogy nem egy típusú klímákat raknak be a kocsikba?
Az ósönös radar csak 40cm-ig lát, de radar nélkül a hátsó üveg torzitása miatt mindig bő 1m-rel hamarabb álltam meg. Most radarral tutira be tudom lőni!!!
Tetves a fa ami alatt áll az autó és az az érdekes ragacsos nedv a tetvek ürüléke. Ez nem vicc ez teljesen komoly. A tolatáshoz meg annyit aki jár teherautóval vagy kisteherrel aminek nincs hátsó ablaka az nagyon jól tudja hogy az oldalsó visszapillantó tükrökből tökéletesen meg lehet állapítani a távolságot. Nem az autó hátulját kell figyelni . Én például a kereket figyelem vagy a lökhárító sarkát attól függ milyen autóban ülök.