Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

caerleon Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2484
Lakókocsi-lakóbusz-gumicsónak-kishajó
temprás Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2483
Vastagabb anyagból szeretném, legalább 40mm átmérővel.
az én motorom kb 8-10Kg szerintem az nem olyan nehéz.
Te, hogy látod?
Előzmény: GPS (2481)
GPS Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2482

Igen, láttam már 3 helyes ágyat - jó széles. Általában a kör-ülősőkből lesz olyan.

Ez akkor ideális, amikor az újdonsült barátnőd megkérdi, hogy "hozhatom a barátnőmet is ?"

Olyankor remek szolgálatot tesz a 3-as ágyikó :-)))))
.
Előzmény: sajtmedve (2480)
GPS Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2481

Benzinmotorhoz sovány a Sevylor.

Az csak egy kis gyerekjáték - kisvillanymotoroknak - de benzineshez semmiképp nem elég megbízható és stabil.

A motor súlyával sem lehet azon két kis pőcs pélcikán keresztül terhelni a csónak héját...oda komolyabb felület kell. No, majd meglátod te.
.
Előzmény: temprás (2479)
sajtmedve Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2480
a linken:
fekvőhelyek száma: 5

nem értem, hogy hol az 5. fekvőhely. Az asztal lehajtásával 3 helyes lenne? Vagy vmit nem értek....
sm.
Előzmény: GPS (2478)
temprás Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2479
Azért nem csak össze tákolom, de egy olyat megcsinálni mint a Sevylor talán összejőn, csak én pluszba még a hátsó fogantyúhoz is hozzá fogatom.
Előzmény: GPS (2470)
GPS Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2478

medvesajt barátom!

Szögezzünk le valamit: az autó az minimum 100 lóerőnél kezdődik...a lakókocsi meg min. 5,5 méternél. A többi csak púder :-)))))

Tényleg szép ez a bódé. Te gondolod hogy én esetleg nem tudnék elviselni egy plusz métert a 4,5 méterem felé? Ugyan kérem. Az lenne csak a királyság.

És mekkora elősátra lenne annak, mi? Az egyik sarkába a pingpongasztal, a végében meg a billiárd. Haha - van itt fantázia, kéremszépen :-))))
.
Előzmény: sajtmedve (2476)
GPS Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2477

Nyugi, mi is sátras utánfutóban spekuláltunk a nyáron.

Nézegettünk is egy Camptourist 6.2 -est tán, a nagyfajtát....hát elég egy snassz konstrukciónak találtuk, meg kell hogy mondjam.

Ahogy ott tapostak a kifordított tetején, a földön - hát nem volt egy felemelő látvány. És elég sokat pöcsöltek vele a szét- és összerakáskor is - nem volt az olyan kétperces meló ám.

A dánoké tetszett volna - nade nem 5 ezer euróért és nem akkorában. Elvégre csak egy sátor az is, nem több annál.
.
Előzmény: fekvőrendőr (2473)
sajtmedve Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2476
Egészen komoly áresések vannak a piacon. Sokan behozták a sok bódét 255-270 közötti € árfolyamnál, most meg nem tudják eladni és csökkentik az árat?
http://www.expressz.hu/auto/lakokocsi/showAdvert8142404.html

ebbe már lehet hogy bele is tudnék szeretni.

Hol van az 5. ágy? Gondolom 2 az asztal lehajtásával, 2 látható, de hol az 5. férőhely?
sm.
sajtmedve Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2475
igen, én voltam és már be is tettem a kedvencek közé.
Az árán kívül minden nagyon tetszik. :-)
sm.
Előzmény: caerleon (2472)
caerleon Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2474
http://www.expressz.hu/auto/lakokocsi/showAdvert11040613.html
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2473
Sátras utánfutó vásárlásán én is gondolkodtam, mert azt a garázs végében falhoztámasztva lehet tárolni, és első célunk a sátorozás után az volt, hogy olyan dolog kellene, ahol az asszony úgy tud öltözni, hogy nem kell a földön kuporognia, nekem meg az tetszett benne, hogy nem a földön fekszem, aztán mégse azt vettünk. Most már nem is bánom, bár nekem azért a mai sátras utánfutók még mindig nagyon tetszenek.
Előzmény: GPS (2471)
caerleon Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2472
pont ilyen platóra rakhatót keresett itt valaki 1-2 hete :)
Előzmény: puntik (2468)
GPS Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2471

Én ezt az összecsukhatós bódét kicsit erőltetettnek tartom. A súly, az súly marad - az elfoglalt alapterület úgyszintén.

Annyit spórol vele, hogy kisebb a légellenálása. Vajon megéri annyiért ez a hercehurca?

A nyáron egy dán házaspár lakott mellettünk, egész-szezonosak azok is. Egy remek sátras utánfutójuk volt - le a kalappal. Utánanéztem, hát használtan is 5-7 ezer euró az ára. Basszus.

Igenám, csak vége lett a szezonnak és összecsomagoltak. Én csak akkor láttam becsomagolva - mert érkezésükkor nem voltam ott.

Hát öregem, seggreültem. Tudod mekkora volt az összecsomagolt futó? Majdnem mint az én lakókocsim alapterülete. Hihetetlenül nagy volt - csak lapos. 2 méter széles és vagy 3,5 hosszú. Ilyet életemben nem láttam.

Hát nem tudom, hogy megérte-e? Egy ekkora tepsit végighúzni Európán - aztán 3 hónapot mégiscsak sátorban lakni ....hát, ízlés dolga, az fix.
.
Előzmény: fekvőrendőr (2465)
GPS Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2470

Na, én arra az "egyszerű-motortartóra" majd befizetek - pláne ha "talált-anyagokból" akarod megcsinálni.

Persze, aki még nem "alkotott" hajóra semmit - az első körben hajlamos alábecsülni a feladatatot...de aztán az első próbánál hamar rájön, hogy ez más világ azért, mintha otthonra kéne csinálni valamit.

A motorfelfogás az nem vicc-dolog ám - azt csak úgy odabarkácsolni valamiből, azt nem nagyon lehet.

Mivel hogy nincs motorbakod - neked egy igen komoly szerkezetre lesz szükséged - ami kétoldalt elnyúlik egész az evezőfülekig és hátul, fent, a hajó tetején egy legalább 40 centi hosszú, 80x20 -as zártszelvény köti össze - ami elosztja a hajóra motor súlyát és a csavaró-nyomatékát.

Különben károsítja a hajót és az első fordulónál úgy ki is csavarodik az egész, hogy jó ha motort nem ejted a vízbe.
Nem te lennél az első, aki elvesztette a motorját. Volt aki végleg, a Dunába.
.
Előzmény: temprás (2466)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2469
Ügyes olog ez a Nordstar, de ennyiért már nagyob, jobbanfelszerelt lakókocsit is lehet kapni. Persze a házi készítés az más,
Előzmény: puntik (2468)
puntik Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2468

Ez a osszerakhato,kocsi francia gyartmany-  http://www.esterel.fr/ -nalunk a cseh-reszen NOVY-BOHUMIN-ba gyartanak,gyartottak csak alvazokat azt erre lehetett hasonlo dolgot epiteni,csinaltunk is parat,itt-ROLAND -SUPER -neven ment,mit azt annak idejen 120-AS skoda-val huztam a jugoslav-dombokon,fel le.Azt SKODA 1203-as volt  VW-MINIBUS-Westfalia-mintajara atalakitva,csak ezek mar kifutott dolgok,azt nehez alkatresz ,venni,venni mart szerezni.Most a legujabb otlet,SKODA PICKUP-rol,leszedem a alu-vagy ple epitmenyt es ra a eco-180-as mit a http://www.nordstar.de/ -gyart,ez a vw- caddy-nekem a SKODA-ra majd raszerelek,

barkacsolas.Puntik.CZ/SK.

temprás Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2467
Kb. egy éve a használtautó.hu is volt egy ilyen, megcsodáltam én is.
temprás Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2466
Majd he jobb idő lesz lefotózom, mert este már elcsomagoltam, túl nagy volt a lakásba.

Hát motortartót egyszerűbb lesz fabrikálni.
Előzmény: GPS (2464)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2465
Két éve Murteren egy ilyennel voltak a szomszédok:

Vicces kis cucc.
GPS Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2464

Jaaa, és a far-része legyen felül - ez fontos, hogy ne nyomódjon össze a súlytól.
.
Előzmény: GPS (2463)
GPS Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2463

Tudod mit? Készíts egy ilyen fotót a gucsódról - vagyis teljesen függőleges állásban, úgy hogy az objektív tengelye kb. a hajó közepére essen.
És minnél meszebbről, a "leg-telébb" teleobjektív állásban - hogy ne torzítson.

Tegyél mellé valamit aminek tudni pontosan a hosszát - mindegy mennyi az, csak tudni lehessen - úgy mint ezen a képen középen-keresztbe az a 900 valamennyi miliméteres rúd.

A fotót meg küldd el nekem e-mailbe...majd csodálkozni fogsz, meglátod. De már ezen a képen is láthatod, hogy kell fotóra tervezni - miliméter pontossággal :-)))))
.
Előzmény: temprás (2462)
temprás Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2462
Sajnos itthon nem tölti be a képet, de a méretek halatán bizakodó vagyok.
Délután melózok akkor megnézem.

Előzmény: GPS (2459)
GPS Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2461

Hááát, amikor venni akarunk valamit és a pénz még a mi zsebünkben van - hát akkor mi is ott vagyunk ám még, nem igaz?

Persze, hogy nagyon észnél kell lenni és tágra nyilt szemmel figyelni - amikor kiadjuk a pénzt valamiért. Pláne a használt holmiért.

Példa: én elég sokat Vaterázok - nekem jó szórakozás is. Az ősszel hirdettek egy Zanussi kishűtőt - 8 ezerért. Néztem a fotókat, hát bakker, ez vadi-új.
Brahiból rákérdeztem: "ha megadom a 8-at, leszeded?" Válasz: "Le".

Megadtam, elmentem érte Agárdra - az nekem nincs messze.

Öregem: egy új, frissen vásárolt luxus-villába egy halom zsír-új cucc...mind eladó, mert az új tulaj hozta a sajátját - és semmi nem kellett neki a régi tulajtól ottmaradt cuccból. A régi tulaj egyébként férj-halálozás miatt pucolt vissza Németországba.

A kis Zanussi sem kellett az újlakónak, de meg még egy új mikró sem...amit 3 ezerért, azt is elhoztam.

Igenám, de nézegettem még a hirdetéseket és kettővel ez alatt volt egy cirka 15 éves Lehel, jó ótvarosra kopott....képzeld, azért viszont 12-őt kértek.

Ezzel azt akartam mesélni, hogy a vevőn is nagyon múlik az, hogy jó érzékkel rá tud-e harapni egy-egy prima és olcsó cuccra...vagy tényleg ipari hulladékot sóznak-e rá? :-)))))
.
Előzmény: kantus (2460)
kantus Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2460
Lehet félreérthetően írtam. Azzal nincs bajom, h. a kereskedőnek árrése, haszna van rajta. Legyen. Megdolgozott érte...Ha belefér, és mindkét fél mosolyog az üzlet után akkor o.k. De ipari hulladékokért vagyont élkérni nagy dumával, azt nem szeretem.
Előzmény: GPS (2454)
GPS Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2459

Hogy tolja? Na idefigyelj, öregem.

Tudod te mit toltunk a nyáron, egy 3 lóerős, jó öreg, kis Johnson motorral ?

Egy közel 6 méteres, tőkesúlyos, közel 1 tonnás, Balaton 18-as vitorláshajót...a hosszított fajtából. Egy ilyet:

http://www.balatonhajok.hu/index.php?set_albumName=B18&id=b18_01_001&option=com_gallery&Itemid=&include=view_photo.php

Ismétlem: ez a hajó 1 tonna, egy marhanagy tőkesúly van alatta - és vitte a 3 lóerős, ráadásul 38 éves motorka, mint a szélvész.

Na, ehhez viszonyíts, akkor.
.
Előzmény: temprás (2458)
temprás Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2458
Köszi

Igen jól látod nincs motor felfogatás, de már néztem egy aluminium hintaágyat aminek a lábaiból megtudom csinálni.
Már csak a hintaágy tulaját kell megfűzni, hogy adja el, úgyis csak félre van dobva, mert nem használja.
Csak méretre kellene vágni, rá a tükrőt és valahogy felfogatni, aztán mehet próbára.
Már nagyon kiváncsi vagyok, hogy 3 LE hogy tolja.
Előzmény: GPS (2457)
GPS Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2457

Húúúdefaszaaaaa !!!! Gratula hozzá, ügyi voltál.

Nahát, ezzel a nyáron vagy megizmosodsz, fiam - vagy nekiállsz te is barkácsolni. Mondjuk egy prima kis vitorlát rá.

Viccet félre - erre aztán tényleg érdemes lenne egy kis vitorlát alkotni - menne is mint a veszett - az egész családdal benne.

Motorbak az nincs rajta - ahogy látom - (bár lehet, hogy rossz végét nézem) - de ha ez a hátulja, akkor már ki is találtam, hogy hogyan rögzíteném rá a kormányművet :-)))))
.
Előzmény: temprás (2456)
temprás Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2456
Megérkezett a bódé kiegészitőm, a fiam már birtokba is vette egész délután benne játszott.
GPS Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2455

Aha, kössz. De ahogy leírtad, úgy tünik, mintha ezt az egészet egy unalmas szombat délutánon dobtad volna össze...vacsoráig.

Pedig ha valaki gányolt már ezt-azt az életében - az viszont hamar leveszi, hogy volt ezzel meló rendesen, nem vicc-dolog egy ilyet összehozni.....és részemről gratula is hozzá.

Kór-vereteket, zsanérokat, pántokat, kallantyúkat a hajósboltban kapsz (ha majd még kell) - igaz, hogy rablóáron.
1-2 darabot azért még el lehet viselni..... némi káromkodás kiséretében.
.
Előzmény: Törölt nick (2453)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!