Nyugi, mi is sátras utánfutóban spekuláltunk a nyáron.
Nézegettünk is egy Camptourist 6.2 -est tán, a nagyfajtát....hát elég egy snassz konstrukciónak találtuk, meg kell hogy mondjam.
Ahogy ott tapostak a kifordított tetején, a földön - hát nem volt egy felemelő látvány. És elég sokat pöcsöltek vele a szét- és összerakáskor is - nem volt az olyan kétperces meló ám.
A dánoké tetszett volna - nade nem 5 ezer euróért és nem akkorában. Elvégre csak egy sátor az is, nem több annál. .
Egészen komoly áresések vannak a piacon. Sokan behozták a sok bódét 255-270 közötti € árfolyamnál, most meg nem tudják eladni és csökkentik az árat? http://www.expressz.hu/auto/lakokocsi/showAdvert8142404.html
ebbe már lehet hogy bele is tudnék szeretni.
Hol van az 5. ágy? Gondolom 2 az asztal lehajtásával, 2 látható, de hol az 5. férőhely? sm.
Sátras utánfutó vásárlásán én is gondolkodtam, mert azt a garázs végében falhoztámasztva lehet tárolni, és első célunk a sátorozás után az volt, hogy olyan dolog kellene, ahol az asszony úgy tud öltözni, hogy nem kell a földön kuporognia, nekem meg az tetszett benne, hogy nem a földön fekszem, aztán mégse azt vettünk. Most már nem is bánom, bár nekem azért a mai sátras utánfutók még mindig nagyon tetszenek.
Én ezt az összecsukhatós bódét kicsit erőltetettnek tartom. A súly, az súly marad - az elfoglalt alapterület úgyszintén.
Annyit spórol vele, hogy kisebb a légellenálása. Vajon megéri annyiért ez a hercehurca?
A nyáron egy dán házaspár lakott mellettünk, egész-szezonosak azok is. Egy remek sátras utánfutójuk volt - le a kalappal. Utánanéztem, hát használtan is 5-7 ezer euró az ára. Basszus.
Igenám, csak vége lett a szezonnak és összecsomagoltak. Én csak akkor láttam becsomagolva - mert érkezésükkor nem voltam ott.
Hát öregem, seggreültem. Tudod mekkora volt az összecsomagolt futó? Majdnem mint az én lakókocsim alapterülete. Hihetetlenül nagy volt - csak lapos. 2 méter széles és vagy 3,5 hosszú. Ilyet életemben nem láttam.
Hát nem tudom, hogy megérte-e? Egy ekkora tepsit végighúzni Európán - aztán 3 hónapot mégiscsak sátorban lakni ....hát, ízlés dolga, az fix. .
Na, én arra az "egyszerű-motortartóra" majd befizetek - pláne ha "talált-anyagokból" akarod megcsinálni.
Persze, aki még nem "alkotott" hajóra semmit - az első körben hajlamos alábecsülni a feladatatot...de aztán az első próbánál hamar rájön, hogy ez más világ azért, mintha otthonra kéne csinálni valamit.
A motorfelfogás az nem vicc-dolog ám - azt csak úgy odabarkácsolni valamiből, azt nem nagyon lehet.
Mivel hogy nincs motorbakod - neked egy igen komoly szerkezetre lesz szükséged - ami kétoldalt elnyúlik egész az evezőfülekig és hátul, fent, a hajó tetején egy legalább 40 centi hosszú, 80x20 -as zártszelvény köti össze - ami elosztja a hajóra motor súlyát és a csavaró-nyomatékát.
Különben károsítja a hajót és az első fordulónál úgy ki is csavarodik az egész, hogy jó ha motort nem ejted a vízbe. Nem te lennél az első, aki elvesztette a motorját. Volt aki végleg, a Dunába. .
Ez a osszerakhato,kocsi francia gyartmany- http://www.esterel.fr/ -nalunk a cseh-reszen NOVY-BOHUMIN-ba gyartanak,gyartottak csak alvazokat azt erre lehetett hasonlo dolgot epiteni,csinaltunk is parat,itt-ROLAND -SUPER -neven ment,mit azt annak idejen 120-AS skoda-val huztam a jugoslav-dombokon,fel le.Azt SKODA 1203-as volt VW-MINIBUS-Westfalia-mintajara atalakitva,csak ezek mar kifutott dolgok,azt nehez alkatresz ,venni,venni mart szerezni.Most a legujabb otlet,SKODA PICKUP-rol,leszedem a alu-vagy ple epitmenyt es ra a eco-180-as mit a http://www.nordstar.de/ -gyart,ez a vw- caddy-nekem a SKODA-ra majd raszerelek,
Tudod mit? Készíts egy ilyen fotót a gucsódról - vagyis teljesen függőleges állásban, úgy hogy az objektív tengelye kb. a hajó közepére essen. És minnél meszebbről, a "leg-telébb" teleobjektív állásban - hogy ne torzítson.
Tegyél mellé valamit aminek tudni pontosan a hosszát - mindegy mennyi az, csak tudni lehessen - úgy mint ezen a képen középen-keresztbe az a 900 valamennyi miliméteres rúd.
A fotót meg küldd el nekem e-mailbe...majd csodálkozni fogsz, meglátod. De már ezen a képen is láthatod, hogy kell fotóra tervezni - miliméter pontossággal :-))))) .
Hááát, amikor venni akarunk valamit és a pénz még a mi zsebünkben van - hát akkor mi is ott vagyunk ám még, nem igaz?
Persze, hogy nagyon észnél kell lenni és tágra nyilt szemmel figyelni - amikor kiadjuk a pénzt valamiért. Pláne a használt holmiért.
Példa: én elég sokat Vaterázok - nekem jó szórakozás is. Az ősszel hirdettek egy Zanussi kishűtőt - 8 ezerért. Néztem a fotókat, hát bakker, ez vadi-új. Brahiból rákérdeztem: "ha megadom a 8-at, leszeded?" Válasz: "Le".
Megadtam, elmentem érte Agárdra - az nekem nincs messze.
Öregem: egy új, frissen vásárolt luxus-villába egy halom zsír-új cucc...mind eladó, mert az új tulaj hozta a sajátját - és semmi nem kellett neki a régi tulajtól ottmaradt cuccból. A régi tulaj egyébként férj-halálozás miatt pucolt vissza Németországba.
A kis Zanussi sem kellett az újlakónak, de meg még egy új mikró sem...amit 3 ezerért, azt is elhoztam.
Igenám, de nézegettem még a hirdetéseket és kettővel ez alatt volt egy cirka 15 éves Lehel, jó ótvarosra kopott....képzeld, azért viszont 12-őt kértek.
Ezzel azt akartam mesélni, hogy a vevőn is nagyon múlik az, hogy jó érzékkel rá tud-e harapni egy-egy prima és olcsó cuccra...vagy tényleg ipari hulladékot sóznak-e rá? :-))))) .
Lehet félreérthetően írtam. Azzal nincs bajom, h. a kereskedőnek árrése, haszna van rajta. Legyen. Megdolgozott érte...Ha belefér, és mindkét fél mosolyog az üzlet után akkor o.k. De ipari hulladékokért vagyont élkérni nagy dumával, azt nem szeretem.
Igen jól látod nincs motor felfogatás, de már néztem egy aluminium hintaágyat aminek a lábaiból megtudom csinálni. Már csak a hintaágy tulaját kell megfűzni, hogy adja el, úgyis csak félre van dobva, mert nem használja. Csak méretre kellene vágni, rá a tükrőt és valahogy felfogatni, aztán mehet próbára. Már nagyon kiváncsi vagyok, hogy 3 LE hogy tolja.
Nahát, ezzel a nyáron vagy megizmosodsz, fiam - vagy nekiállsz te is barkácsolni. Mondjuk egy prima kis vitorlát rá.
Viccet félre - erre aztán tényleg érdemes lenne egy kis vitorlát alkotni - menne is mint a veszett - az egész családdal benne.
Motorbak az nincs rajta - ahogy látom - (bár lehet, hogy rossz végét nézem) - de ha ez a hátulja, akkor már ki is találtam, hogy hogyan rögzíteném rá a kormányművet :-))))) .
Aha, kössz. De ahogy leírtad, úgy tünik, mintha ezt az egészet egy unalmas szombat délutánon dobtad volna össze...vacsoráig.
Pedig ha valaki gányolt már ezt-azt az életében - az viszont hamar leveszi, hogy volt ezzel meló rendesen, nem vicc-dolog egy ilyet összehozni.....és részemről gratula is hozzá.
Kór-vereteket, zsanérokat, pántokat, kallantyúkat a hajósboltban kapsz (ha majd még kell) - igaz, hogy rablóáron. 1-2 darabot azért még el lehet viselni..... némi káromkodás kiséretében. .