Keresés

Részletes keresés

Jimbo Creative Commons License 2003.08.25 0 0 554
Megkaptam az első cuccost!!!
És végre megvan az első feedbackem is:-)))
ANTIpc Creative Commons License 2003.08.25 0 0 553
Ooooo kossz....de "kicsit" reszletesebb valaszt kerhetek? ;)
Ezt akkor hasznalod is az ebay-en, es franko minden, nem volt gebasz a kartya miatt?
Ja, es akkor arrol van szo, ami az otp oldalan webkartya nev alatt fut, ugye?

Es akkor az mindegy, hogy dombornyomott visa-t, vagy az elobb emlitett webkartyat hasznalom?
(ha mindketto hasznalhato rendesen, akkor ugye az erdekelne, hogy melyik celszerubb az ara miatt...es persze tudom, hogy a neten megvan minden info a bankok oldalan, azert kerdezem itt, mert ott mindennek csak a jo oldalat emlitik)
Sorry azoktol, akiknek mar az agyara megyek :)

Elore is kossz.

Előzmény: Törölt nick (548)
muggli Creative Commons License 2003.08.23 0 0 552
No, mit nem találok az e-Bay-en?:-))))))))))))
"Ich versteigere hier eine große

Tüte Luft aus New York

- vom 11.08.2003 -

Ich habe die Luft direkt an der WallStreet "eingefangen" und sie luftfest verschlossen.

Die Luft aus New York befindet sich in einem durchsichtigen Behälter.

Soetwas ist immer nett unter Freunden herumzuzeigen:

EINE TÜTE LUFT AUS NEW YORK"

No, erre licitáljatok!!!:-))))) Egy zacsi New York-i levegő!!!
muggliŠ

muggli Creative Commons License 2003.08.19 0 0 551
Hát csak tanksz vót, a godblessz az elmaradt!:-))) A bót mekkötetett, mostmán nem kő!:-)))))
muggliŠ
Előzmény: Jimbo (550)
Jimbo Creative Commons License 2003.08.18 0 0 550
Hova lett az Isten áldjon???:-)))))))
Előzmény: muggli (549)
muggli Creative Commons License 2003.08.18 0 0 549
Azt kérdezi, hogy a fizetésnél odaírtad-e a címedet és a cucc nevét, valamint, hogy USD-ben fizettél-e. Köszönettel: Reggy

muggliŠ

Előzmény: Rukawa (546)
ANTIpc Creative Commons License 2003.08.17 0 0 547
Udv.

Mar kerdezoskodtem itt ugy 2 honapja, de vasarlasom meg mindig nem volt ilyen-olyan okok miatt.
Latom vasarol mindenki mindenfele kartyaval, en meg meg mindig nem tudom milyen kene leginkabb nekem :) Nem szeretnek probalkozni, hogy bejon valami nem vart dolog, aztan szivok 1 nagyot, ezert inkabb kerdeznek.
Tehat aki ismeri nagyjabol ezeket a kartyakat (es persze folyamatosan hasznalja is az ebay-en), az meg tudna nekem mondani, hogy melyik volna igazan jo nekem?
Ez az emlegetett K&H virtualis kartya, vagy 1 dombornyomott Visa (pl otp-s)? Asszem ez a 2 az, ami szoba johet. Esetleg a magyar külkereskedelmi bank visa internetes kartyajarol tud valaki valamit gyakorlati teren? Fontos lenne az is a dontesnel, hogy csak ebay-re hasznalnam a kartyat, semmi mas nem erdekel, es havonta ugy 1-3 vasarlas lenne, kb $50-500 kozott...ennek fenyeben kerdeznem a tisztelt hozzaertoket, hogy melyik erne meg jobban, es miert? Ja, es akinek valamilyen dombornyomott van, ami bevalt, az megosztana velem ennek a koltsegvonzatat (havi, eves, alkalmi, stb.) ?
Jol ertem, akkor ezekkel csak money order-t lehet csinalni (lama vagyok nagyon ezen a teren)?
Halas koszonetem elore is.

Rukawa Creative Commons License 2003.08.17 0 0 546
Na ma megint kaptam egy mélt.

Hi there...

did you include yoru address and item name with yoru payment?

did you make the payment in US Dollars?

Thanks...

Reggy

Ha jol forditottam le akkor azt kérdezi hogy leirtam-e a cuccnak a nevét a csekkre.Arra a csekre csak a neveket(ÉN+Ő) meg a címeket lehetett írni.Magyarul az nem került fel.Viszont az én cimem fent van és USDbe fizettem ki neki.Most mit irjak vissza?

Jimbo Creative Commons License 2003.08.16 0 0 545
Pénteken Én is felhívtam az OTP-t, hogy megkérdezzzem egy kártyájukról, hogy forint vagy devizaalapú-e, de a HDD (Help Desk Droid) kiscsaj vihogva közölte, hogy ezt nem tudja....
Előzmény: mgy (544)
mgy Creative Commons License 2003.08.16 0 0 544
Én eddig a yahoo-n meg az amazonon használtam, semmi gond nem volt. (Ráadásul nagyon baráti árfolyamon váltották a dollárt, meg a fontot). Az üfsz még mindig fos, a webes anyagot elolvasva voltak kérdéseim, felhívtam a (még mindig nem zöld/kék) számukat, aztán elmagyaráztam a madárnak mit is akar ő nekem elmondani... :-(
Előzmény: TifosiHun (543)
TifosiHun Creative Commons License 2003.08.16 0 0 543
nekem nagyabol 1-1,5 evvel ezelott volt ilyen K&H bankos virtualis kartyam, nagyon rossz tapasztalataim vannak vele kapcsolatban!
1. akkor meg senki meg a telefonos ugyfelszolg. sem tudott igazan az egszrol semmit
2. igaz hogy leirva jol hangzik ez az elutasitja automatikusan dolog DE! a K&H egy speci kodot ker a kereskedotol( en online boltokban probaltam) kiprobaltam kb 40 F1-es boltot es egyiknel se mukodott!:( vmi speci azonosito ez ami a K&H fele kuldi hogy o egy megbizhato kereskedo! na ilyennel senki se rendelkezett!
szoval en szivtam vele mint atom, vissza is adtam nekik hogy thnxxx! nekem kelett mindent megneznem neten! pl: amikor atvettem a kartyat ott keresgeltek hogy hol a pin kod?? hagytam oket hadd szenvedjenek majd szoltam hogy bar a szerzodesben es a leirasban is benne van hogy azt sms-ben kuldik el mobilra OK NEM TUD TAK ROLA:)
3. a telefonos ugyfelszolgalatnak nincs ( legalabbis akkor meg nem volt) zold szama! hat amikor hivtam oket hogy miert nem muxik a tranzakcio es lekerdeztem a tranzakcios kiserleteimet, ( amire mondtak hogy a bank utasitotta el az azonosito hianya miatt) hat nem 1-2 perc volt.................
transprox Creative Commons License 2003.08.16 0 0 542
Én BidPay-el szoktam fizetni, teljesen oké. Az ajándékozósdi macera, ahhoz elvileg közjegyz? (public notary) által ellenjegyzett (notarized) ajándékozási okmány kell. Ez csak egy dollárba kerül, és megcsinálják a bankban, de macerás. Inkább commercial sample-nek szoktam kérni 20 dolláros értéket megjelölve.
ne0 Creative Commons License 2003.08.16 0 0 541
Elismerem, hogy ez egy jó konstrukció lehet, én ettől a majd mások eldöntik, hogy jogos volt-e a dolog-tól riadtam vissza egy kicsit, ezért nem is választottam, bár azóta megkedveltem az elektronikus számlacsomagomat.
Szóval csak óvatosan, csupán ezért írtam amit írtam... :)
Előzmény: mgy (540)
mgy Creative Commons License 2003.08.16 0 0 540
Igazad van! Ennek ellenére nekem ez jön be legjobban. (Eltekintve az előbb írt AIB-s eldobható kártyától)
Előzmény: ne0 (539)
ne0 Creative Commons License 2003.08.16 0 0 539
Tehát engedélyezik a tranzakció végrehajtását, magyarul a kifizetés megtörténik, ez így logikus is, hiszen amikor a kereskedő lekérdezi, hogy mehet-e a tranzakció, akkor választ vár, és nem tartja nyitva X órán keresztül a kapcsolatot.
Előzmény: ne0 (538)
ne0 Creative Commons License 2003.08.16 0 0 538
Idézhetek a bank honlapjáról?
(Visa Virtuális Internet Kártya rész)

"Amennyiben a szükséges összeg rendelkezésre áll az Ön K&H Lakossági bankszámláján, a Bank engedélyezi a tranzakció végrehajtását."

és

"Ha Ön 16 órán belül nem válaszol, vagy elutasítja a kifizetést, a Bank nem terheli meg a számláját a vásárlás összegével és egyúttal reklamációs eljárást indít az Ön nevében a nemzetközi kártyatársaságnál."

Előzmény: mgy (537)
mgy Creative Commons License 2003.08.16 0 0 537
Idonttinkszó. Hétfőn megkérdezem a bankbe.
Előzmény: ne0 (536)
ne0 Creative Commons License 2003.08.16 0 0 536
Nem, a kifizetés mindenképpen megtörténik. Annyi a lényeg, hogy ha nem hagyod jóvá, akkor megindítják a nevedben a chargeback-et, és nem vonják le a pénzt a számládról. De ha bebizonyosodik, hogy Te végezted a tranzakciót, akkor megfizettetik veled az eljárás költségét, és a pénzt is levonják. Olvasd el a papírokat amit kaptál. (legalábbis kellett, hogy kapjál)
Előzmény: mgy (535)
mgy Creative Commons License 2003.08.16 0 0 535
A chargeback pedig lényegében a kifizetett összeg visszaszerzése a címzettől
Ha nem hagytam jóvá, nem fizették ki! Ha meg nincs péz a számlámon legfeljebb nyomnak egy mélt, hogy akarok-e vásárolni igazából, vagy nem. Ha ezért feketelistára tesznek, az az ő bajuk...
Előzmény: ne0 (534)
ne0 Creative Commons License 2003.08.16 0 0 534
Sajnos az nem nagyon bizonyítható, hogy miért nem kaptad meg az sms-t, vagy miért nem érkezett vissza a válaszod hozzájuk.
Azt teljesen megértem, hogy nem akarsz havi 980Ft-ot fizetni az elektronikus számlacsomagért, azért, hogy csak erre használd, ezt az egyéb szolgáltatásokkal együtt érdemes igénybe venni.

A chargeback pedig lényegében a kifizetett összeg visszaszerzése a címzettől, a kártyatársaságon keresztül, és általában nem túl boldog egyik fél sem tőle.

Előzmény: mgy (533)
mgy Creative Commons License 2003.08.16 0 0 533
Annyira azért nem vagyok benne a dologban... 2-3 havonta egy vásárlás. A "chargeback" fogalmát nem ismerem, nem találkoztam még vele, bár sejtem mit jelent.
pl. csak nem kaptad meg az sms-t valamiért
Mondjuk a bank miatt? Mert akkor ők fizetnek, nem én!
Nekem ez elég biztonságot jelent, a 20 forintot meg kibírom. Már csak azért is, mert (1) így nem kell OTP-be mennem _SOHA TÖBBÉ_, (2) havi 190 forintból és nem 990-ből úszom meg.
Volt külföldi banknál anno hitelkártyám, kaptam hozzá egy kis progit, amivel eldobható kártyaszámot lehetett gyártani. Ha fizetni akartam, megadtam az összeget, az érvényességet, erre a progi generált egy kártyaszámot (persze a bankkal felvette a kapcsolatot közben). Az eladónál nyilván ezt az egyszeri számsort adtam meg. Ilyet tudtommal még egyik magyarországi bank sem csinál.
Előzmény: ne0 (528)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.15 0 0 532
én várom, nem te.
Irtam nekik, és kérdeztem, miért nem akar az EBay magyar kuncsaftokat? A Paypal az ő tulajdonukban van kb. egy éve.
Előzmény: Rukawa (531)
Rukawa Creative Commons License 2003.08.15 0 0 531
hogy érted hogy várom a paypal válaszát?
Előzmény: Törölt nick (530)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.15 0 0 530
El kell küldened. Másként nem tudja felvenni a pénzt, mert nem utaltál át semmit, csak vettél egy pénzesutalványt.
Én még várom a paypal válaszát.
Előzmény: Rukawa (529)
Rukawa Creative Commons License 2003.08.15 0 0 529
Ma sikeresen átutaltam a pénzt evvel az International Money Orderrel.

A csaj azt mondta hogy ezt a csekket még el kell küldeni a postán keresztül.Ugye az eladónak kell elküldenem ezt a csekket és Ő ugye evvel veszi fel a pénzt?

ne0 Creative Commons License 2003.08.15 0 0 528
Igen, ez sem egy rossz megoldás, de azért szvsz van jobb. Itt ugyanis egyrészről fizetned kell az elküldött sms-t, másrészről, ha olyan terhelés jön amit valamilyen oknál fogva nem hagysz jóvá, akkor megindítják a chargeback eljárást, aminek több ezer forintos költsége lehet, ha nincs igazad. (pl. csak nem kaptad meg az sms-t valamiért)

Ennél szerintem jobb az OTP virtuális kártyája, amire a nap 24 órájában bármikor rakhatsz pénzt, és csak annyit amennyi a vásárláshoz kell, így nincs sms küldözgetés és egyéb költségek, kellemetlenségek. Arról nem is beszélve, hogy ha megindítasz egy chargeback eljárást, akkor általában a legtöbb elfogadónál feketelistára kerülsz, még ha jogosnak ítélték is.

Előzmény: mgy (527)
mgy Creative Commons License 2003.08.14 0 0 527
Pár hónapja szétnéztem a http://www.bankkartya.hu/ oldalon. Megéri, mert részletes, pontos. Én egy K&H-s VISA mellett döntöttem. _Csak_ az interneten használható. Mindig, ha valaki meg akarná terhelni a számlád küld a bank egy sms-t, a tranzakció csak akkor mehet, ha jóváhagyod. Ennél biztonságosabb mód sztem nem nagyon van. A kártya forint alapú, de megdöbbentem, mikor először használtam, _nagyon_ baráti áron váltottak angol fontot. Azóta semmi probléma, tetszik.
Előzmény: Jimbo (515)
leonel Creative Commons License 2003.08.14 0 0 526
Sziasztok!

Egy szerencsés huszárvágással megoldottam a fizetési, szállítási és egyéb...:) problémákat.
A német Ebay-en keresztül találtam egy osztrák emberkét olyan fényképezővel amit szeretnék. Még az árverés elött egyeztettünk. Most, hogy sikerült megnyerni (féláron az itthoni árához képest)jön a lényeg: vasárnap Sopronban találkozunk, áthozza és sok szeretettel a nyakamba akasztja. 5600 Ft oda-vissza a vonat és nincs SEMMILYEN rizikó. Sirály. Bár ekkora mákom valszeg csak egyszer lehet.
üdv.
leonel

Törölt nick Creative Commons License 2003.08.14 0 0 525
Megkapta, köszöni tájékoztató méledet, cuccot máris küldi, ha még van kérdésed, ird meg, aukciós adatokkal együtt, blablabla.
ja, és Isten áldjon, azt is irta megint.
Előzmény: Rukawa (524)
Rukawa Creative Commons License 2003.08.14 0 0 524
Hi ALL!

megint kaptam egy mail:

Hi there....

Thanks for the update. I will get the item out to you ASAP. Please feel free to email me with any questions.... (Remember to include your item number, item name, auction end date and shipping address with payment). Thanks again and God bless...

Reggy

vki leforditaná ,mint multkor :) ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!