a "remek helytállás" (ezt szó szerint idézem onnan) csak a döntőre vonatkozik náluk. arra meg úgy egyszerűen nem igaz. csak ugye ennek az országnak az önbecsülés illúziójának morzsáira is szüksége van már
azt mondta az interjúban, hogy "ezüstözött aranyat nyertem", hát ez a kiszólás mindent elmond arról, hogy mi lehetett volna, vagy mit is kellett volna vívnia, mint ranglistavezetőnek
Persze, tudom hogy a torna más világ, csak általában négyévente kerülök a tornasport közelébe bármennyire is, szóval csak nem szokott hozzá a szemem :)
Azt hiszem, megilleti a gratuláció a francia ellenfelet is, élete vívása volt - mehet nyugdíjba... :) Ahogy levette a végén a fejvédőt (rostély?), látszott, hogy önhipnózisban volt...
innen szerintem már nem fognak tudni visszajönni, hatalmas hiba volt nem igazán az időkérés, de az a 2 eladott labda közvetlenül utána, amiből a franciák azonnal letámadtak és bedobták
szóval Siklósit regnáló világbajnokként szarrá verte egy nímand - oké, van ez így, őt bántja a legjobban - csakhogy közben a közmédia narratívája szerint "remekül helytállt"
ha valaki esetleg nem értené, hogy mihez asszisztál a válogatás nélküli magyaroknak szurkolással: a totális, országos szintű önáltatáshoz
Igazad van, de azt gondolom, hogy abszolút értelemben a bizonyítás terhe azokon van, akik eddig már valaha voltak olimpián első hatban, innen nézve Siklósi eredménye nagyon szép, másrészt azt is láttam, hogy valahogy elizgulta a döntő második felét... tehát lehet, mégsem akkora versenyző, mint Szilágyi.
Ettől még vívónak legalább akkora, csak a győzelem azon is múlik, hogy hiába a nagy tudás és megfelelő képesség, ha nem tudja a pályára tenni.
Ha összehasonlítjuk ezt Imre Géza ominózus betlijével... azért ez sokkal kisebb mértékű, csak valahogy legalább annyira bosszantó...
ilyen alapon senkitől nem várhatunk semmit, hanem majd valami lesz.
a világbajnok és ranglista vezetőre egyszerűen nem mondható, hogy senki nem várt tőle eredményt, mert abszolút benne volt a pakliban és kora ellenére kifejezett csalódás lett volna, ha pl a 16 között kiesik.
Közben Elek remekbe szabott időkérése jól elintézte a végét...