Keresés

Részletes keresés

Rufella Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1528

Szinte igen, de lehetne északabbra is. :)

Hàt ide sem lett volna érdemes, mert itt minden halott. A marhàkon kivül nincs is semmi.

Előzmény: Dobri (1521)
Hetti.-2 Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1527

Helló!

Ebben teljesen igazad van.De úgy gondolom 1 próbát megér,hátha valaki tud segíteni.Esetleg úgy,

hogy kint élő magyar vállalkozóval van pl kapcsolata.

üdv!

Előzmény: Dobri (1522)
tessloff Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1526

A metro ugymond csak "varosfalon" belül jar (hagymanyos terkepen a Boulevard Périphèrique altal körbehatarolt terulet), mig oda beersz az is nagy szivas, amellet, hogy vagy nincs parkolo, vagy pedig draga es idoben limitalt (max 2 ora). Szemely szerint inkabb a kulvarosbol valo ingazast ajanlom egy elovarosi vonattal vagy RER-el infokat az RATP vagy a Transilien oldalan talalsz (menetrend, ido, stb.) mindket oldalon talalsz utvonaltervezot is.

Előzmény: aranyalma12 (1513)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1525

Hello,

Szûkségmegoldàsnak még mindig a "Parc de la Colline" amping-et ajànlom.... 11,4 Km-re Disneyland-tol....

Billy

Előzmény: csokiseper (1524)
csokiseper Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1524

Szép Napot Mindenkinek!

Szállást keresek Párizs környékén, a Disney land-hez közel. Ma kaptam levelet, hogy felvettek és május 20ig kell szállást találnom. Nem adtak valami sok időt, ezért minden lehetséges megoldás érdekelne. 

Ezer köszönet!!

Andi

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1523

Igen, én valahol a svàjci hatàrra képzeltelek el.,

6 hét alatt 9200km -t tekertem,tudom mi a megbizhato

auto fogalma.Hàt ott jo borok vannak,egyszer P-bol leutazoban 

nem hagyhattam ki a Saone parti vendégloket.150-170km tolem.

Ha vàrosra vàgyok Lyont, meg Nizzàt veszem be.Nizza az 5ora,de

megéri.

Előzmény: Rufella (1520)
Dobri Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1522

Üdv!

Ez mind szép és jó,de milyen nyelven akartok beszélni a megbízóval,munkaadóval?Magyart itt nem tudod használni és a németet is csak Elzászban érdemes megpróbálni.

Előzmény: Hetti.-2 (1517)
Dobri Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1521

"Mâcon-tòl még nyugatra."

.......................

Mivel nincs nagyon messze a svájci határtól,így tőle szinte csak nyugatra lehet lenni!:)

Én mikor munkát kerestem,két városban és környékén lévő cégekhez nem küldtem el a CV-met.Párizs és Marseille.

Előzmény: Rufella (1520)
Rufella Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1520

Azért elég messze vagyok. Ami természetesen relativ. Amikor az embernek nincs egy biztonsàgos autòja sem, akàr 100 km is messze van. A dép.71-ben vagyok, Mâcon-tòl még nyugatra.

Előzmény: Törölt nick (1518)
evm100508 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1519

Nicsinyo, részben egyetértek Veled, de nem teljesen. Szeirntem mindenkinek joga van magát kipróbálni, van akinek bejön, hogyha külföldre megy, és ott sikeres lesz (több ilyen ismerősöm is van), van, akinek nem.

Ismeretségi körömben mindenki örül, hogy megyünk, a gyereknek is jó lesz. Ha nekik is lenne ilyen lehetőségük, ők is mennének.

Sőt, hiába sajnálják szüleim, hogy megyünk az első unokájukkal, de hogyha ennyi idősek lennének, akkor ők is kimennének. Sajnos itt nagyon kevés lehetőség van.

Mi is kipróbáljuk magunkat, és 2-3 év múlva vagy visszajövünk, vagy esetleg máshová kerülünk, ezt most még nem lehet tudni.

Én kíváncsi vagyok azért.

Nagyon sajnálom Wolf Katit, mert szeirntem szuper volt, amit csinált, csak hát nem mindenhol a tehetséget értékelik...

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1518

Hello Rufelle, 6 hét alatt volt 2 oda-vissza utam, 1/2-es autoval, még idegesitett is,

szeretem a bodét fullra ràmolni.Nem lehetsz messze, én a 38-ban repkedek.

Előzmény: Rufella (1510)
Hetti.-2 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1517

Sziasztok!

Tudna segíteni valaki,hogy egy 4fős burkoló csapat sürgősen munkát találjon?Magyarul és németül beszélünk.

berenike2@freemail.hu

00 36 30 2045 446

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1516

Dolgoztam sokat Toucy-tol nem messze, egy Tannerre-en-Puisaye nevu faluban.Hàt ott aztàn volt

nyugalom gazdagon, még azt is hallottam ahogy no a fu.Pàrizsbol mentem, néha hetekre,furcsa volt,

hogy még az elso pék is 7km-re volt, ott semmit sem szabad elflejteni megvenni, ami kell.

Pàrizsban kb 15 évet ingàztam 95-P., a végén azt hittem megkattanok.Min. 3-4 ora az autoban;

nagyon kell szeretni a kocsit,meg az aszfaltot.Most, ha 8orakor akarok kezdeni, 7,50-kor még ulok

a konyhàban.Vissza nem tudnànak vinni P.-ba semmi pénzért.Meg az a rengeteg agyament ember,

itt a vidéki egyszeru mint a 2X2,tudod mikor mit akar, nem komplikàljàk lehetelenre a dolgokat.

Előzmény: Nicsinyo (1505)
digicat Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1515

Én rendelnék egy nagymamát, nem dohányzó, ne igyon alkoholt és legyen kedves a gyerekekkel, az sem árt ha néha főz és takarít, mennyibe fájna? :-)

Előzmény: zzzz4 (1509)
digicat Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1514

Én azt nem értem miért egy olasz étteremmel kellett bemutatni az országot...

Előzmény: Nicsinyo (1508)
aranyalma12 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1513

Ezekszerint a külvárosból bejárni Párizsba is szívás ha autóval akar az ember bejárni, legalább a metróvégállomásig, hogy ne kelljen sokszor átszállni. 

Előzmény: Nicsinyo (1505)
aranyalma12 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1512

Szerintem jó a dal és jó volt az előadása is. Sajnálom. Nagyon szurkoltam neki. A csaj aranyos, de mikor beszél mindig attól félek, hogy felakadnak a szemei.

Előzmény: Nicsinyo (1508)
kraki Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1511

Kedves Barátaim!

Megjelent a nagy gonddal készített magazinom, címe:

MEZTELEN ÜGYNÖK Szórakoztató Irodalmi Magazin

Kizárólag könnyű, minőségi novellák, gazdagon illusztrálva.

Fő támái: sci-fi, misztikus, fantasy, történelmi.

Mindet lelkes (esetenként határon túl élő) magyar írók alkották. Nevettetni és elérzékenyíteni egyaránt tudunk.

Csak a Gutenberg-Galaxis szeretete hozott össze minket, és jómagam vállalkozóként lehetőséget láttam arra, hogy végre azt csináljam, amit szeretek (pld. írni).

Íme a weboldal linkje:

www.meztelenugynok.com

Andy Baron főszerkesztő

Rufella Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1510

Kedves figyelmesség ! Nekem fôleg olyan valaki kellene, aki Mo-ra tudna vinni csomagokat. Sajnos azonban nagyon messze lakom Pàrizstòl (az orszàg közép-keleti részén), igy nehezen megoldhatò az ilyesmi akciò.

Előzmény: zzzz4 (1509)
zzzz4 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1509

Sziasztok! Május 30.-án indulunk Párizsba , ha valakinek valamire szüksége van itthonrol csomag, kutya ,cica, paprika, nagymama :) akkor jelezze és szivesen viszem ......... Zoli

Nicsinyo Creative Commons License 2011.05.15 0 0 1508

Mi a véleményetek arròl, hogy Wolf Katit igy leértékelték az Eurovizios dalfesztivàlon ?

Szerintem pedig egyike volt a legjobbaknak.

Hallgassuk meg még egyszer:

Nicsinyo Creative Commons License 2011.05.15 0 0 1507

Làtom, hogy Te is kezdesz màr érezni valamit. Hogy mi magyarnak lenni. :-)

Az biztos is, hogy a magyar férfiak jobb képûek, mint a franciàk (kivéve egyet, a te férjedet, ha màr ôt vàlasztottad. :-)

Előzmény: punasok (1468)
Nicsinyo Creative Commons License 2011.05.15 0 0 1506

:-)))

Ez igy van. En màr beletörôdtem, hogy franciàul még mindig nem tudok ùgy, ahogy szeretném, magyarul meg màr sokat felejtettem. :-(

Előzmény: Törölt nick (1496)
Nicsinyo Creative Commons License 2011.05.15 0 0 1505

Egyetértek Alpesisassal. En (azelôtt) az EuroDisney mellett laktam egy kisvàrosban. Km-ben nem messze Pàrizstòl, reggel-este több òràs ùt. A legtöbben vonattal jàrnak inkàbb dolgozni, a dugòk borzalmasak.

Ahol most lakom (Bougogne, Charolais-marhàk) nincs dugò, nincs stressz, de munka se.

Mindennek megvan az elônye és a hàtrànya.

Előzmény: aranyalma12 (1502)
Nicsinyo Creative Commons License 2011.05.15 0 0 1504

Sziasztok!

Làtom lecsillapodtak a kedélyek. Màr nem akarjàtok leharapni a fejem ? :-)

Vannak màsok is, akik velem hasonlò véleményen vannak. Fôleg az "öregebbek", a tapasztaltabbak. S higgyétek el (fiatalok), hogy ez nem irigység-kérdés nàlunk. Mindenkinek màs-màs dolgok fontosabbak, s aszerint döntenek, irànyitjàk életüket. Nekem az egyik hibàm, hogy mindenàron föl akarom vilàgositani a fiatalsàgot a "göröngyökrôl" az ùton, pedig tudom, hogy ùgysem hallgatnak ràm, mint ahogy én sem hallgattam annak idején az idôsebbekre. S az is igaz, hogy a legtöbb fiatal maga akar mindent kiprobàlni a sajàt bôrén. En egyàltalàn nem ellenzem, hogy làssatok vilàgot, tapasztaljatok. Sôt! A gyakorlat azt mutatja, hogy ha az ember több évet eltölt idegenben, akkor kezdi igazàn értékelni sajàt kulturàjàt. De ekkor kezd jönni a honvàgy is. Jò azoknak a szerencsés természetûeknek, akik bàrhol a vilàgon jòl érzik magukat.

Azt is megértem, hogy sokaknak semmi lehetôség nem adòdik otthon emberhez méltò egzisztenciàt teremteni, s külföldön kényszerülnek boldogulni. Keressetek csak sok pénzt, de azt vigyétek haza !Otthon költsétek el ! :-)

En csak arra akartam fölhivni a figyelmeteket, hogy itt sem fenékig tejfel minden, jòl fel kell kötni azt a bizonyost, sokat kell küzdeni. Nyelvi problémàk, egyebek miatt. Amikor az én gyerekeim születtek, nekem sem volt soha semmi segitségem (pl. nagyszülôk), valaki, akire szàmitani lehetett volna. S nekünk még az a lehetôségünk sem volt meg, hogy ha baj van, hazafussunk. Az màr egy elôny, ha vagytok ketten-négyen magyarok valahol, egymàs közelében és tàmogatjàtok egymàst.

Viszont mindezeken tulmenôen, ha a mélységében vizsgàlom azt a tényt, hogy annyian elhagyjàk Magyarorszàgot, nagyon aggasztònak tartom. S valamiféle megfutamodàsnak a nehézségek elôl. Tudom mirôl beszélek, mert én ugyanigy megfutamodtam annak idején, ha màs okokbòl is. Azòta ràjöttem, hogy az elfutàs az csak egy ideig rendezi a problémàkat, mert ezek ujra elöjönnek, ha màsképpen is. Tehàt nem érdemes elfutni elôlük, ott kell megoldani ôket, helyben. Ami a mo-i viszonyokat illeti pl. mindenkinek el kéne menni szavazni, hogy valami beleszolàsa lehessen a tàrsadalmi életbe, reménye a vàltozàsokra. Nem a vezetôktôl kell elvàrni, hogy sorsunkat jobbra forditsàk, nekünk is kell érte tennünk valamit. Az orvosokat hoztam példànak és valaki irta itt, hogy milyen keveset keresnek otthon. Bizony, ez sem természetes dolog. S fôleg, hogy hàlapénz elfogadàsàra vannak kényszeritve, ennél undoritobb dolog nincs a gyògyàszat területén. De hàt nekik is küzdeniük kellene a jogaikért, mint ahogy a franciàk teszik. Ilyen tekintetben példàt lehetne venni a franciàkròl.

Folytathatnàm még....

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.15 0 0 1503

Hajnal 6-kor van esélyed P.-ban, mint minden nagyvàrosban, azutàn annyi

délutàn ha lelépsz 4 elott,nyertél,ha nincs kulonos esemény (mindig lehet) szivod

15 év utàn kapitulàltam.Egyszoval, ott az autos kozlekedés embertelen!

Előzmény: aranyalma12 (1502)
aranyalma12 Creative Commons License 2011.05.15 0 0 1502

Azt szeretném még megkérdezni, hogy a Párizshoz közeli városok környékén is nagy dugók vannak ha valaki autóval közlekedik? 

Az érdekelne, hogy csak a városban van nagy forgalom vagy már a külvárosi utakon is? Ha valaki autóval közelíti meg Párizst akkor meddig érdemes menni, utána meg esetleg metróra szállni?

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.14 0 0 1501

Visszanéztem egy 2001-es Nick Cave koncertet Lyonbol

a gallok jelenthetnek, kispàlyàs labdarugok!

GrG Creative Commons License 2011.05.14 0 0 1500
Nekem se a legjobb amúgy, de jobb ha vigyázzunk, mert egy reggel köztársasági elnökként ébredünk. Olyan rosszat meg senkinek se kivánnék:-)
Előzmény: Törölt nick (1499)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.13 0 0 1499

Tényleg szégyenlem magam... Ha nincs a 12 éves kislànyom, aki figyelmeztet a hibàimra......

De ez mind kopik (pedig alig 20 éve vagyok franciahonban...) mint a bicigli, szügség, etc.....

Sorry !

Billy

Előzmény: GrG (1498)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!