A diszkont légitársaságok forradalmasítják a repülést. A kedvező ár miatt egyre többen engedhetik meg maguknak a repülést. Ezen felül új típusú, kifejezetten rövid repülőutakra is lehetőség adódik és egyre inkább divatba jönnek. Pénz vagy idő híján egy vagy két nap alatt is remek élményeket szerezhetünk repülős utunk alkalmával. Bevásárlás, meccsnézés, városfotózás? Rövid, egy- vagy kétnapos repülőút! :-)
Ennek a témának ez a topikja.
A villamost valóban újraindították portóban, a douro völgyében is megy
Én inkább autót bérelnék, ha strandolni akarsz. És inkább valahová Póvoa de Varzim környékére mennék.
Egyébként az egyes villamos megy a douro partján, sao nicolautól foz do douro felé.
A 18-as masarelotól indul, nemtom, hol van a vége, a 22-es meg körforgalmú a belvárosban. Több villamosról nem tudok, de fokozatosan állítják vissza a pályákat.
A reptérről meg metróval érdemes bemenni a városba.
Az igaz, MS ott szinte semmi, bár amikor elveszett a poggyászom és egész ltn-on fogkefe sehol nem volt, csak ott, ott is egyetlen darab, azért nemkicsit örültem még annak a kis gagyi MS-nek is...
Hát nem tudom... 1 napos kiruccanásra szerintem tökéletes menetrend. Persze a hajnali Bécsbe érkezés nem oldható meg másképp, mint kocsival. Az meg, megnyomja az út árát. Szervezni kell egy topikkiruccanást, összedobni a költségeket, és még időben haza is érsz. 24 órát csak kibírsz alvás nélkül.
Hát kb 5-re Scwehat-on kellene lenni, aztán meg este 11-ko rérkezés ugyanoda. Sajnos, ez már nekem sok... Ha egyet kellene éjszakázni, még bevállalnám. De így nem. Pedig nagyon szívesen mennék AMS-ba.
---------------
KLM/Malév meg 1 napra nem is jó, a 47k csak úgy van, ha egy szombat éjszakát ott tartózkodsz. Persze ez azért nem olyan ijesztő dolog :-)
---------------
Végül is Londonból EZY-vel kell AMS-ba menni, talán az lehet egy jó megoldás.
Van még egyáltalán óccsó jegy AMS-ba ? Ha meg kevesebb idő lenne a két gép indulása között, akkor nem is nagyon tudnál bemenni a városba. Gondolom, nem a Schipolon akarnád tölteni az idődet. Bár ott tuti, hogy találnál jó boltokat ! :)
Az lehet, h Neked nincs szükség másra, de én kifejezetten a reptéri boltokban szeretem a nagybevásárlást :-) A LTN-i M&S pedig túró... ráadásul security előtt van, ami bizony hátrány!
Én megnéztem 3 dátumot véletlenszerűen kiválasztva, mindhárom nyári egy-két napos londoni kiruccanásra. A BA legolcsóbb ára 49e HUF volt, a Wizzairnél a legdrágább 39210 HUF...
Úgyhogy én nem lennék olyan biztos a lenti állításodban.
(Az tény, hogy ha a 49e, de LHR, vagy 39e, de LTN a kérdés, akkor inkább a LHR-t választom, ha londonban van dolgom, de ez más kérdés.