Keresés

Részletes keresés

Zombye Creative Commons License 2006.09.28 0 0 1432
Valóban irígylésre méltó fejlemények.
Előzmény: TheRover (1431)
TheRover Creative Commons License 2006.09.28 0 0 1431
3 F-mandolin a családban, hihetetlen :-)
Előzmény: inch (1428)
TheRover Creative Commons License 2006.09.28 0 0 1430
Én a Kentuckyt elviszem ma egy itteni hangszerészhez/hegedűkészítőhöz, akivel már konzultáltam korábban mandolin-ügyben. Jó szakember, gyönyörű kis filigrán hangszereket készít, meglátjuk mit mond a mandóra.
TheRover Creative Commons License 2006.09.28 0 0 1429
semmi címke belül, sorozatszámmal?? valaminek kell ott lenni, nem?
Előzmény: inch (1428)
inch Creative Commons License 2006.09.28 0 0 1428

Mostmár lényegében semmit. :(

Ha már egyszer bent van, akkor maradjon is bent.

Annyit azért nem ér a hangszer, hogy a Benedek testvérek eltöltsenek vele pár hónapot, amíg befoltozzák mint a Gerendás gitárját. :)

Bár megkérdezem tőlük :)

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (1427)
TheRover Creative Commons License 2006.09.28 0 0 1427
szépséges! mennyi fát kivehettek miatta... mit lehet vele csinálni?
Előzmény: inch (1426)
inch Creative Commons License 2006.09.28 0 0 1426

Na az index rendesen összetörte a szerkesztésemet :(

az "ez a gáz" felirat az utolsó XLR-es képre vonatkozik.

by Matthew Inch

inch Creative Commons License 2006.09.28 0 0 1425

Itt van pár kép.

látképTestA fejea háta

Ez a gáz:

a gáz!!!

Ha kíváncsiak vagytok valamire, szóljatok. :)

by Matthew Inch

inch Creative Commons License 2006.09.28 0 0 1424

Na mindjárt feldobok pár képet!

Aztán hirdetünk egy versenyt, hogy a birokunkban lévő információk alapján ki tudja a legpontosabban meghatározni a hangszer típusát, korát, értékét stb. :)

by Matthew Inch

levil Creative Commons License 2006.09.28 0 0 1423
Foleg ha bele dugsz egy mikrofon kabelt az XLR aljzatba :P
Előzmény: Stms (1422)
Stms Creative Commons License 2006.09.27 0 0 1422
A francnak az Ibanezre virágtartó. Így is dög hangos.
Előzmény: inch (1418)
inch Creative Commons License 2006.09.27 0 0 1421
OlyaN 10 készlet kéne
furcha virágálvány nem köll
egyenes a fogólap
by Matthew Inch
Előzmény: levil (1420)
levil Creative Commons License 2006.09.27 0 0 1420
Ugye az Ibanez fogolapja sima s nem ives? Viragtarto egy kell az Ibanezre vagy a Furchra is kell? :)
levil Creative Commons License 2006.09.27 0 0 1419
OK. A hurokat nem feledtem. Peternek is kell egy adag. Mennyit is mondtal? :)
Előzmény: inch (1418)
inch Creative Commons License 2006.09.27 0 0 1418
Jó hogy mondod.
Kell! :) mármin virágtartó (ala tone guard)

A húrlábbal meg tudok várni, nem holnapra kell (holnapután jó lesz).

Ugye a húrokat nem felejtetted el (vastag elixír).
a húrlábat meg rádbízom. Jó legyen és kész. :)
Esetleg kisérletezhetsz velem. :)

by Matthew Inch

Előzmény: levil (1417)
levil Creative Commons License 2006.09.27 0 0 1417
Hurlab. Azonnal van otthon nalam az eredeti Kentucky hurlab (valahol, ez a neccesebb pont hogy fingom nincs hol, de beprobalkozhatsz. Szolhatok ocsemnek hogy turjatok at egyutt a hangszer polcomat :)

Ha inkabb megis eben kell innen akkor az en Kentuckymon egy Cumberland Acoustics hurlab van. Ilyet tudok akarmikor rendelni. Tovabba van a Webber Brekke Traditional. Ez dragabb. (Meg van a sima Brekke is... :)

Randy Wood hurlabakat dicserik. Steven Smith hurlabakat is dicserik.

Hevedert is konkretabban please :) Tone-Gard nem kell :) Most rendelek a dolahoz.
levil Creative Commons License 2006.09.27 0 0 1416
Inch. En a csavarbbol megprobalnam eltuntetni a pockot. A XLRel ne csinalj semmit. IMHO. Szerintem a Zolihoz vidd. S ha mar arra jarsz vidd oda a Furchot is. Szerintem beallitjak azt is rendesen ingyen es bermentve. Tegyetek ra vekony Elixirt az oregnek. Attol is konnyebb lesz a jatek rajta. S keveset kell majd cserelni.

TheRover. Szerintem AZONNAL engedd le hurokat. Ha egy repedes destabilizalja a hatat akkor ne legyen rajta addig se suly. A repedes persze javithato. A nyak az egy erdekesebb allat.

Szerintem be viheted a Zolihoz megkerdezni a velemenyet, de az Arpiek konkretan foglalkozna hangszer restauralassal. Ez inkabb az a kategoria.

http://fibenare.webzeppelin.hu/html/hunhtml/3_termekek/restauralas_main.html

Sok sikert.
Előzmény: inch (1415)
inch Creative Commons License 2006.09.27 0 0 1415
Most már csak az lesz a kérdés, hogy kinek passzolod el azt a Fendert. :)
Csak találsz egy rockert aki megveszi. :)
Az az igazság, hogy a Fender már elég sok mindenen keresztülment, és még semmi ilyen baja nem volt (mondjuk tény hogy kevés mélye van).

Én is viszem az Ernőékhez az új szerzemémny, de én Pénteken járok arra (és jó lenne ha 13-án már vihetném ki a csehekhez ezt is)

by Matthew Inch
Előzmény: TheRover (1414)
TheRover Creative Commons License 2006.09.27 0 0 1414

Szia levil! A fedlap makkegészséges, áll mint a cövek, szép egyenletes. viszont már biztos hogy a nyak illesztéssel van a gáz. A nyak illesztés két oldaláén látszik, hogy az több mint valószínű, hogy javítás. DE most vettem észre, hogy ha teljesen hátára fordítom a hangszert, a hátlap csúcsán, ahol a nyaknak ez a "talpa" hozzá illeszkedik, ott rendesen van egy repedés a hátlapon. Nem a ragasztás engedett el, mert a repedés a hátlapon van, közvetlenül a szegély mentén. Jó  centi hosszú, és kissé mérges vagyok, mert ezeket a dolgokat azért illik beírni az ebay-re. Szerintem ezt is meg lehet javítani, de lelkiekben készülök egy ilyen nyak-visszatevős műtétre, amit írtál. Szombat délelőtt megyek Pestre, a Stageshop-ot ajánljátok, vagy máshová vigyem?   

levil, egyelőre mindezek ellenére a Kentucky felé húz a szívem meg főként a fülem... de még minden megtörténhet. Sokkal élőbb hangja van, mint a fémes, vékonyka hangú Fendernek, és hangosabb is.

Előzmény: levil (1409)
TheRover Creative Commons License 2006.09.27 0 0 1413
A Fender koptatólapját úgysem adtad oda, azt szereld fel ;-) öregem, egy Furch meg egy Ibanez... nem semmi, gratula! 
Előzmény: inch (1412)
inch Creative Commons License 2006.09.27 0 0 1412

Megvettem a kisebbik Furchot! :)

Ami gáz vele (jobban mondva az apámnak), hogy nincs koptató rajta és ráadásul magasan vannak a húrok (magas a híd meg a fogólap a tetshez képest).

Ez egy kicsit zavarja (az tény hogy a washburn nagyon jól be lett állítva, szinte csak lehelni kellet és már le is fogtad a húrt).

De a hangja össze se hasonlítható a két hangszernek.

Azért szép hónap volt! :)

Két ilyen kaliberű hangszer. És közben az építkezés... :D

by Matthew Inch

Azért még hajtok egy jó mandolára-oktáv mandolinra

Esetleg egy Gibson Fern-re :D

Előzmény: levil (1410)
inch Creative Commons License 2006.09.27 0 0 1411

Hi Levi!

Csak nem fölkeltél? :)

Igazából nincs elképzelésem a hídról, csak legyen meg hamar :D

Van egy halom sérülés a lakkon, meg már annyira öreg a lakk hogy szinte tapinthatóak a fedlap fájának rostyai.

Ezen szerinted lehet javítani (a hibákon), vagy jobb ha hozzá sem nyúlok (jobban mondva a szagértők a Mária téren, vagy Csepelen)?

by Matthew Inch

Előzmény: levil (1409)
levil Creative Commons License 2006.09.27 0 0 1410
Inch! A csaladi mando vasarlassal mi lett a vegen?
levil Creative Commons License 2006.09.27 0 0 1409
Nem reg ment el egy javitott nyaku 524es $760ert az ebayen. Szoval szerintem jo aron vetted. Meg nekem bejon a hangja. Arrol nyilatkozz pontosabban milyen hurlabat szeretnel. :)

Ur isten, bele furt egy XLRt??? Huub+ ezert jobb helyeken veres is jar. Milyen pickup van benne?

Engem a kentucky erdekel inkabb :) (Foleg mert azon meg nem jtaszottam) Hagyjad hagy alljon otthon egy par napig. Szokja meg a lakast. Elkepzelheto hogy a regi hurok masznak. Az is lehet hogy a kulcsok gazosak. Az sima kulcscsere. Tiszta sor. Nem hinnem hogy mas a gond mert az azt jelenti hogy a test maszik minden iranyba. Az nem jo. De nem hiszem.

Az S alaku nyakat a palca sem tudta volna kijavitani. Felcsiszolas es ujrabund. Ez a legrosszabb eset. Szerencses esetben buncsiszolassal ki lehet kompenzalni.

A nyakat nem ritkan ujra szoktak rakni a regi hangszereken. Ha az illesztes elmaszik, az gaz, de javithato. Leirasod alapjan vagy el van maszva az illesztes vagy egy ilyen elmaszas van kijavitva. (Vagy csak siman nem 100%os munkat vegeztek a kidolgozaskor, ami teljesen belefer. 30x akkora aru mandolinok kidolgozasa neha olyan botranyosan gaz hogy...)

Remeljuk a hangolodas problema nem egy gyenge fedlap vagy a nyak instabilitasa miatt van. Az elso eset az nagyon gaz. De szerintem azt latnad ha egyenlotlen lenne az iv a fedlpban. Ha meg lenne sulyedve. A nyak instabiltas alltalaban egy ujraillesztessel javithato. (Bar az egy komoly procedura.)

Ha nem kell a mandolin akkor engem meg mindig erdekel :))) (Felteve hogy nincs a fedlap megsulyedve.)

Előzmény: inch (1408)
inch Creative Commons License 2006.09.27 0 0 1408

Nem jön ki a Washburn árából :) És már megvettem. :)

Lealkudtam 100 eurót, de nem volt pofám többet, mivel ismerős.

Így úgy érzem egy reális árat adtam (lehet hogy én ennyiért soha nem fogom eladni)

Kaptam hozzá tokot is (ahogy nézem itt-ott a képeket eredetit)

Így az egész 400 euróban fájt.

Plusz amit még ráköltök hogy rendbe rakjam. :)

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (1407)
TheRover Creative Commons License 2006.09.27 0 0 1407

170 euró, kb. 50.000,- postaktg-gel együtt.

Gyönyörű az az Ibanez a fotón!! Lehet tudni, hogy kié az, amit most megveszel? és kijön a Washburn árából??

Előzmény: inch (1406)
inch Creative Commons License 2006.09.27 0 0 1406

Csinálj egy húrcserét aztán meglátjuk :)

De én tartok tőle hogy az nem javít mivel ha fix a hangszer (elég merev a nyak stb)

akkor bárhogyan van rágányolva a húr, akkor egy idő után csak beáll (és gondolom nem most lett felgányolva)

A kérdés hogy az a húr mászik el amit hangolsz, vagy ha behangolod az egyiket, akkor mászik a többi.

Ez utóbbi esetben gáz, de várjuk ki a végét (húrcsere).

Aztán valamikor összejövünk és megmutatjuk egymásnak szerzeményeinket.

Menyiben is volt a Kentucky?

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (1405)
TheRover Creative Commons License 2006.09.27 0 0 1405

Na itt vagyok én is, kezemben a Kentucky-val. Úgy 1-2 órányi kézbentartás-vizsgálgatás-játszogatás után a végletek között ingok, még nagyon barátkozunk egymással.

Vagány keménytok, a klasszikus Gibson A-mandolin tok, iylen kanál alakú, kék béléssel, kellőképpen lepusztítva a szegélye.

A mandolin: gyönyörű külső, könnyed, légies az egész. Nagyon-nagyon elegáns a festés, szépen látszik a fenyő erezet a fedlapon, az ovális lyuk szegélye meg egyszerűen szép. Kézbe véve feltűnik, hogy bazi könnyű az egész. Lemérve: 850g (a hangszedő jack-aljzatával együtt), a Fender mando 1150g... A menzúrája 1-2 milliméterrel rövidebb, mint a Fender-é. Nagyjából egyforma érzet, a Kentucky nyaka talán kissé vastagabbnak tűnik. 

Hang: nagyon szeretem azt a kicsit tompa, mélyről jövő fahangot, ami ebben is benne van, és ez biztos, hogy a hanglyuk miatt van, ugyanis még a régesrégi csehszlovák mandolinban is megvan ez. A legpozitívabb az egész hangszerben, hogy érzékeny a fedlap (a Fenderhez képest legalábbis ég és föld), "válaszol" a pengetésre, szépen rezonál.

És aztán jobban megnézve jönnek a gondok. Nem tudom pontosan behangolni, másznak a húrok. Érdekes, mert oktávpontos elvileg, mégis behangolom és egyből elmászik pár húr. Abban reménykedem, hogy ha lecserélem a húrokat, javul a dolog, mert egyrész régi húrok, másrészt meg mindegyik húr olyan 6-8 hurokkal van felcsévélve a kulcsra, össze-vissza, szal is engedhet. Vagy a hőmérséklet és páratartalom, napokig egy dobozban volt, aztán betettem a napsütötte forró kocsiba, végül itt van az esős párás időben a hűvös lakásban. De ha alapból nem lehet behangolni, akkor szarban vagyok. Kulcscsere, vagy mittomén, még meglátjuk.

Pálca nincs a nyakban :-( és van egy S alak a nyakban, amitől kicsit lesápadtam. AholA nyak elhagyja a testet, ott egy kissé lefelé tart, aztán az 5.-7. bundtól megy visszafelé. Na ez itt gond lehet, sztem irány egy hangszerész. Ezen kívül az illesztés is fura, vagy levegő van a lakk alatt, vagy felpattogzott egy szakaszon, vagy utlag javítva lett, bár ez esetben nagyon finom javítás. Erre is kíváncsi lennék, hogy mit mond rá egy hangszerész. Ha rá tudok zoomolni, akkor lefotózom, hátha meg tudjátok mondani, hogy mi a gáz.

Ennyi. Egyébként ha letekintünk a hamisságtól, akkor nagyon kellemes, egész gyors nyaka van, és a pengetés hangját tökjól kihangsúlyozza -szerintem- a hanglyuk, így olyan ritmikusabb, perkusszívabb a játék, persze ebbe a vastag kicsi jazzpengető is elég nagy szerepet játszik.

Hangolódásra mi a vélemény? 

inch Creative Commons License 2006.09.27 0 0 1404

Szóval MAS! :D

Kezembe a hangszer. Tényleg nincs rajta semmi azonosítási lehetőség (felirat, típus stb) az Ibanez logón kívül.

Nézegettem a netes képeket, és nem teljesen egyezik az 524-esekkel.

Egyrészt a dupla biding a szélén (legalábbis ahogy a képeket nézem ott szimpla van), másrészt az inlay a fejen nem egyezik. Nekem is flowerpot van, de nem pont olyan mint amilyet a neten találtam.

Aztán meglett: Itten

Ami kell: bundozás, eléggé megviselt állapotban van (az XLR aljzattól eltekintve is),

a hidat be kell állítani, mert egyáltalán nem fekszik fel a testre

A hangjáról majd ezek után lehet nyilatkozni (egyelőre nem éri el szerintem a Kentuckym minőségét)

Levi: kéne egy szimpla ebony híd, meg egy mandolin heveder

Tudsz nekem szerezni?

ja és a ha kellenek képek akkor csinálok majd róla :D

by Matthew Inch

inch Creative Commons License 2006.09.27 0 0 1403

Ez egy ilyen ország! :)

Nyugtasson meg a gondolat, hogy egyre több mandolin van az országban! :)

(Ráadásul nem is rosszak)

Az Ibanez-Epiphone váltásról meg a srác annyit mondot, hogy egy bluegrassosabb hangú hangszert kereset, és az epiphone mélyebb, testesebb hangal bír.

Míg az Ibanez (elmondása szerint) inkább a középtől felfelé erős.

Kb egy óra múlva többet tudok majd mondani.

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (1402)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!