Keresés

Részletes keresés

Almádi Creative Commons License 2005.05.13 0 0 254

Hitetlenkedve tapadnak a szemeim a monitorra.

Szemtátva ülök.

Minden piros rhododendron.

Alulról a 2. is.

Nem akarom elhinni.

Az agyam hisz neked, de ezt tényleg személyesen is látnom kell.

Előzmény: stiglinc (252)
stiglinc Creative Commons License 2005.05.13 0 0 253
Nem tom, mások hogyan csinálják, de nekem is soxor a kezemre kellett ütni, nehogy valami csúnyaságra vetemedjek...
Előzmény: Almádi (250)
stiglinc Creative Commons License 2005.05.13 0 0 252
Ezeken a képeken nincs Acer palmatum, de magában az arborétumban sok van és tényleg lenyűgözőek. A képeken minden zöldtől eltérő színű - rhododendron.
Előzmény: Almádi (249)
stiglinc Creative Commons License 2005.05.13 0 0 251
Szerintem, egy hónap múlva már csak az örökzöld rhodokat látod virágozni. A 233-ban írtam, hogy nem lehet vásárolni, pontosabban, a kapu előtt üldögél valaki, aki fiatal, kis dugványokat árul, de én nem vennék olyat, amin nem látom, milyen lesz a virága (kivéve, ha mindegy).
Előzmény: Almádi (248)
Almádi Creative Commons License 2005.05.13 0 0 250

Bocs közben látom, írtad hogy vásárlási lehetöség nincs. De hogy van az, hogy fintorgó pedig az onnan származ rhodiját mutogatja. Csak nem illegális ágacska tolvajjal van dolgunk? Én ezt a lehetöséget kizárnám.

"Egyszer vol Jeli rhodivásár"? (nagyon gyenge)

Előzmény: stiglinc (246)
Almádi Creative Commons License 2005.05.13 0 0 249

Wáo

Borsódzik a hátam a képektöl, lehet, hogy nem bírok várni a látogatással.

Azok az Acer/palmatum/japonicum vagy mi a csodák eszméletlen dekoratívak most, hogy kieresztették gyönyörü vörös leveleiket. Az utcánkban is látható egy ilyen, én meg szégyenszemre odaállok a kerítés elé, és csak bambulok és bambulok.

Üdv,

A

Előzmény: stiglinc (247)
Almádi Creative Commons License 2005.05.13 0 0 248

Köszi stinglinc,

ezek szerint még éppen idöben vagyunk, de a pünkösd hétvége az tutira kilöve a várható tömeg miatt, 20-án pedig zárva lesz. Szerinted, ha egy hónap múlva megyünk, már levirágzanak a rhodik?

Ha jól értem vásárolni is lehet ott, igaz? Vastag pénztárcával kell nekivágni az útnak.

Üdv,

A

Előzmény: stiglinc (246)
stiglinc Creative Commons License 2005.05.13 0 0 247

Jeli arborétum, 2005. május 10.

Előzmény: Almádi (245)
stiglinc Creative Commons License 2005.05.13 0 0 246

Jeli arborétum: Mi most 10-én voltunk. Eléggé lehangoló...

Már az, hogy az a sok gyönyörűség mind a másé... Feltétlen érdemes elmenni, jó pár órát rászánni, fényképezőgépet vinni...

Most vannak teljes nyílásukban a lombhullató fajták (nekem ők a kedvenceim), és kezdik a show-t az örökzöldek. Nem késtetek még le róla, de ha teheted, hétköznap menj, mert hétvégén millióan vannak.

Pár hsz-sal előbb találod az ott készült képek egy kis töredékét.

Előzmény: Almádi (245)
Almádi Creative Commons License 2005.05.13 0 0 245

Sziasztok,

Nagyon szépek a rhodondendronjaitok, én is most készülök rajongónak, arra tréningezek.

Mostanában készülünk a Jeli arborétumba és teljes virágpompába szeretnénk odamenni. Szerintetek érdemes már menni vagy várjunk kicsit júniusig? Vannak tapasztalataitok?

Tudom, hogy már minden kertben virágoznak, de gondolom, hogy ott az erdQben hüvösebb van, kevesebb a fény, hosszú volt a tél, a tavasszal is hqvös volt stb.

Köszönettel,

A

Előzmény: fintorgó (242)
krampuszka1 Creative Commons License 2005.05.13 0 0 244

Frodo ! :D

Én elmentettem azt az oldalt, vagy valamit, de nem találtam rajta :)

Benned biztam !

Előzmény: FRODO (240)
kiwancsi Creative Commons License 2005.05.12 0 0 243

Hogy csináltad?

Előzmény: fintorgó (242)
fintorgó Creative Commons License 2005.05.12 0 0 242

A jeli arborétumból való az én sárga nagyon kellemes illatú kisvirágum is. Kb. tízéves, minden tavasszal megbízhatóan virágzik. :)

Előzmény: stiglinc (233)
FRODO Creative Commons License 2005.05.12 0 0 241
wardii hybrid 'Goldbukett'
Parentage: [Parentage unknown, Dexter cross] 'Scintillation x wardii, cross by H. Hachmann, 1980.
Habit: Compact round growth. Height 0.9 m in ten years.
Flowers: Creamy yellow with a red-brown to ruby blotch. Flower size 6 cm.
Leaves: Deep green, shining leaves of waxy texture.
Cold Hardiness: -11F, -24C, in shade -17F, -27C
Előzmény: krampuszka1 (239)
FRODO Creative Commons License 2005.05.12 0 0 240
Ne őrjíts meg! :)

A tegnapi oldalról: http://www.esveld.nl/htmldia/r/rhgbuk.htm
Előzmény: krampuszka1 (239)
krampuszka1 Creative Commons License 2005.05.12 0 0 239

"Goldbukett"

Sehol nem találom, ráadásul csak lengyelül, netán csehül van irva a papirja :(

Úgyis mint világnyelv :(

Előzmény: krampuszka1 (238)
krampuszka1 Creative Commons License 2005.05.12 0 0 238

Éppen ma kaptam két sárgát :)

Ma kaptam két sárgát ! :D

A drukkolás éppen rámfér !

Előzmény: ZsuR (234)
ZsuR Creative Commons License 2005.05.12 0 0 237
Ne kapjal. . .!. . .csak mondd, en meg szsemermetesen pillogok a dicserettol :))

Jo dolog, hogy szepek a kertek. Kell az ember lanya lelkenek!
Előzmény: kiwancsi (236)
kiwancsi Creative Commons License 2005.05.12 0 0 236

Én meg rögtön szívrohamot kapok. :-)

Előzmény: ZsuR (235)
ZsuR Creative Commons License 2005.05.12 0 0 235
Most csinaltam par kepet roluk - es nagy meglepetesemre tobbet talaltam mint amire szamitottam.
Van egy kicsi elatkozott rhodom. . .a to mogott. Hogy az mar mennyi baleset erte!!! A toepites alatt/utan raleptem, letortem agakat veletlenul - betegseg kapta el, szoval nem nott, es mar nem is emlekeztem milyen szine volt, mert a kezdet kezdeten nem vezettem naplot rola.
Szoval itt egy bimbo, es tudom, hogy ezt a szint nem lattam a kertben legalabb 10 eve. . . az elso kep!

Aztan a tobbi.. .mind elindult, az azaleak meg teljes pompaban. . .(sot, egy mar elviragzott).

ZsuR Creative Commons License 2005.05.12 0 0 234
Most akkor nekiallunk drukkolni neki. . .a dogoket meg jol elintezted :))

Siglinc, fogalmam sincs. . . meg nem hallottam lombhullato rhodorol vagy azalearol. . .nem is lattam. . .utana nezek - mindig tanul az ember.

A kepek meg szivfajditoan szepek. . .sargat meg nem lattam - csak kepen. Tegnap nezegettem a kertemet - kezd kicsi lenni! Annyi mindent szeretnek meg ultetni!

Előzmény: krampuszka1 (232)
stiglinc Creative Commons License 2005.05.12 0 0 233

Jeli arborétum: ilyeneket +  még végtelen számú másmilyet lehet ott látni. (Szerencsére, vásárlási lehetőség nincs...) Május 10-én készültek a képek.

ZsuR: a Jeli arborétumban most virágzanak a lombhullatók, megelőzve az örörkzöldeket. Én úgy tudom, és ott is azt mondták, hogy ezek is rhododendronok (sőt, hogy az azalea ennek a névnek a szinonímája). Most akkor mi van?

Előzmény: fintorgó (231)
krampuszka1 Creative Commons License 2005.05.12 0 0 232

Szia Zsur !

Köszönöm a biztatást, majd jövök hozzád a hülye kérdéseimmel, ugyanis sohasem volt rhodim, még egy cseréppel sem !

Tegnap tömegsirnak is alkamas üregeket ástam, totál talajcsere, savanyúföld, tőzeg, abba ültettem, vödör esővizzel locsoltam, és gondoltam hogy innentől kezdve savanyúval tápolom, ahogy a többieket is.

Egy dolgot nem tudok ( vagyis egyet sem :), szóval, hogy mennyire terjedelmes a rhodi, bokornak, szélességben ? Igyekeztem elég helyet hagyni, de csak a végmagassága van megadva 10 éves korára, egyedül azzal tudtam kalkulálni.

Frodo segitett nekem a beazonositásban, igy nyugodt szivvel tettem ki őket, talán itt sem lesz télen minusz 26 foknál kevesebb :(

Rovarölővel adtam neki, az új hajtásokon sodródnak a levelek, ami általában tetűt jelent más növényen is. Szétcincáltam egy levelet, és mini zöld dögök voltak benne.

Félárnyékba került, védett helyre, hát majd meglátjuk !

Azt mondaná meg valaki, hogy hol kell "kitörni", levágni elvirágzás után a maradékot ! :(

Előzmény: ZsuR (230)
fintorgó Creative Commons License 2005.05.12 0 0 231

Szervusztok! :)

Olvastam egy cikket: http://noklapja.hu/cikk.php?id=23&cid=17891 a jeli arborétumról, nyitvatartásról, árakról és a rhododendronokról szól.

ZsuR Creative Commons License 2005.05.11 0 0 230
Ne izgulj, minden rendben lesz.

A kiultetes utan locsold alaposan legalabb ketszer egy heten - ha nagyon aggodsz akkor permetezd valami bogar es gombaolo szerrel kicsit kesobb mielott baj lenne).
Aztan adj neki savanyitot - minel elobb. Azt hallottam valakitol, legalabb negy het legyen a mutragyazasok kozott..
Előzmény: krampuszka1 (229)
krampuszka1 Creative Commons License 2005.05.11 0 0 229

Rhodik kiültetve ! :)

Közben még tetvesek is lettek, az is lerendezve :(

Előzmény: FRODO (228)
FRODO Creative Commons License 2005.05.11 0 0 228
Szerintem mind a kettő kiültethető. Én legalábbis ezt találtam, rákeresve a nevekre a yahoo-n.
Pl. itt: http://www.rhododendron.org/search_intro.htm

A szűkszavú papírra meg ne hagyatkozz, amikor ott a net kimeríthetetlen tárháza előtted!
A "Kezdetben napos helyen, később félárnyékba helyezzük." nem azt akarja inkább jelenteni, hogy max délelőtt érje a nap? Tehát keleti, északkeleti tájolású helyre kéne tenni, de mindenképpen a déli napsütéstől védett helyre. Szerintem.
Előzmény: krampuszka1 (227)
krampuszka1 Creative Commons License 2005.05.11 0 0 227

Pontosan ilyen problémám van, de úgy gondolom, amiket kaptam, egyik sem kiültethető, bár ez nem derül ki a szűkszavú papirjából !

A piros "Bad Eilsen" és max. 50 cm-re nő meg.

A fehér "Cunningham's White ", és 2 m a végső magassága.

Ennyi. És hogy mielőtt a növényt edénybe ültetjük, áztassuk vizbe.

Kezdetben napos helyen, később félárnyékba helyezzük.

Elég nehéz ezt egy kiültetett növénnyel eljátszani :(

Előzmény: ldc11 (218)
ZsuR Creative Commons License 2005.05.10 0 0 226
Hat az igaz, hogy amiko rnagyon hideg van akkor szanalmasan neznek ki a levelei - de ahogy enyhul az ido, minden rendben.

Nem art ovatosanak lenni - nincs is semmi baj vele. Azert aggodok, hogy a cserep (vagy amibe ulteted) eleg nagy legyen. Ezek a bokrok hatalmasra nonek meg!
Előzmény: rágica (225)
rágica Creative Commons License 2005.05.10 0 0 225
Igen, igen. Már régóta bizonygatod, mégis vannak, akik arról számolnak, be, hogy hajlamos a fagy kárt tenni bennük.
Van aki hasonlóan vélekedik a hortenziákról is. Azt is cserépben őrzöm. Vannak akik hülyének néznek, de nem bánom. Most megszámlálhatatlan virágkezdemény van rajta.
Előzmény: ZsuR (217)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!