Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
Egy súlyos probléma megoldásában kérem a segítségeteket. Van egy (sajnos) ici-picivel több, mint egyéves 20GB-os iPod-om, ami valószínűleg winchester-hibás. Azaz kért egy update-t, de nem tudta teljesíteni. Azt írta ki, hogy Disk write error. Ezután felajánlotta a Restore-t, aminél ugyanezt írta ki. Utána már nem történt semmi. Letöröltem, újryformáztam és újrainstalláltam az egészet...eredmény ugyanaz. Erre a szervízben (még csak telefonon) azt mondták, hogy valszínű, hogy winchester hiba. Namármost, mivel a garancia épphogy lejárt, és a hazai szervizek (ahogy mondták) nem tudnak alkatrész rendelni hozzá, cserélni kéne az egészet, ami, lássuk be, nem túl gazdaságos megoldás egy év után. Szóval a kérdés: találkozott már vmelyikőtök hasonló problémával? Illetve van vkinek elektronikai hibás ilyen típusú iPodja, aminek a winchestere jó - esetleg bizniszelhetnénk. Hátha megérné.
Most kaptam egy 60G iPod-ot, de nem tudok egyet s mást:
-Hogy lehet az, hogy 200 Mbyt-nyi képből (10500 kép, csak lekicsinyítettem a 360*240-re) csinált 10 Gbyt-nyi iPod képet?
-Milyen formátumú filmeket lehet az iPodra rakni és hogyan? Mert én csak MPEG1 formátumú fájlt tudtam megnyitni a könyvtárba de onnan nem tudtam átmásolni a kütyüre. De ezek után megtaláltam a convert paranycsot de azzal majd egy nap míg megcsinálja, habár nekem még nem sikernült.
tudom, biztos volt már, de nem tudok hogy rákeresni...
A múltkor valahogy lefagyott a 2G Nanom (kiírta, h 'disk in use' vagy valami hasonlót, nem reagált semmire). Aksilemerítés, majd feltöltés óta működik rendesen.
Viszont, azt írja ki, h csak 500MB free space van rajta, szóval valahol "eltűnt" 1,3GB-m... Lehet resetelni, vagy valahogy visszaszerezni?
Ja, azóta minden update után azt írja ki, h "Do not disconnect" akkor is ha az itunes szerint az "update is complete"..
En Belkin FM transmittert hasznalok. Sajat tapja van, nem fogyasztja az iPod akksijat es joval nagyobb a hatotavja, mint az iTripnek. Viszont kevesbe dizajnos :)
Na, itt a Lufthansa küldeménye :-)) Van pár meglepi - a firewire-t nem ismeri, csak jack dugó csatija van (régi távirányítónak annyi) - ha a sógor megveszi a régit ócsúért, jópár extrát kap mellé :-))
Itt írják, hogy mit kell csinálni. Röviden: maxra feltöltöd az ipodot, lekapcsolod a lámpát, equalizert, egy ~160kpbs albumot beraksz végtelenszer loopolni, majd lélegzetvisszafojtva várod, hogy mikor hallgat el. Az oldal alján írják, hogy típustól függően mennyi ideig kéne húznia.
RogerWilco: hát ez szomorú. A gyártó honlapján azt olvastam, hogy olyan keveset fogyaszt, hogy alig hamarabb merül le az aksi, mint fülessel. :-/
Az iTrip szerintem az egyik legjobb dolog a szeletelt kenyér óta :)
Csak nekem olyan, mintha összeveszne valahogy az akkumulátorral. Minim van, es ha ráteszem az iTripet, néha kb 30-40% töltöttségnél kiírja, hogy battery probléma van, és kikapcsol. Meg amúgy is úgy tűnik, mintha erősen szívná az aksit. Az aksi elvileg rendben van, 8 hónap (nagyrészt fülhallgatós) használat után múlt héten megcsináltam az apple oldalán javasolt akkutesztet, és a névleges 18 óra helyett 24 óráig bírta egy teljes feltöltéssel.
Vegre ki tudtam hasznalni az iTrip-et az automban. Stereo-ban nagyon kozel kell rakni a radiohoz, hogy rendesen szoljon, de monoban egesz jo a vetel. Nem egy csucstechnika, de zajos utakra szerintem teljesen megfelelo.
Nemsokára kapok egy 1 Gb-os iPod nano-t és arról szeretnék érdeklődni, hogy mit lehet tenni, ha egyáltalán lehet valamit tenni akkor, ha az aksi teljesen lemerül (úgyértve, hogy már nem lehet újratölteni)? Ki lehet cserélni?
Lassan a f...sz kivan már a hazai Apple Service-zel. Egy hónapja ülnek az iPod Photo-mon, múlt héten felhívtam őket, akkor azt mondták, h a US központból várják a választ (egy hónapja...?!!!!), h cserélhető-e a lejátszóm. Korábban már írtam, hogy besz@rt 6 hónap alatt szoftver update után, azóta nincs iPod-om.
Nem hiszem el, h ennyit kéne várni egy q válaszra az USA-ból. Már hajlamos vagyok olyan rosszindulatúvá válni dühömben, hogy kezdem azt feltételezni, a hazai Apple szervízben is a szokásos magyar seftelős dilettánsok ülnek, akik saját zsebre dolgoznak, és tesznek a munkájukra...
(elnézést a csúnya beszédért, de lekellett vezetnem a felgyülemlett dühöt...)
én tegnap kaptam egy ipod nanot(fekete),feltettem a programot amit adtak hozzá a gépre,csak azt nem tudom,hogy kell használni(mert az már luxus lenne,hogy egy70 ezres géphez normális használati utasítást adjanak!).annyit tudok,hogy a könyvtarba kell másolni a számokat.ha valaki tud hozzá egy épkézláb használati útmutatót,akkor írjon.
Hát nekem is oyanom van a Sure-ban a top füles, a legjobb ami létezik ,állították a miami iPod boltba.. Amit te is mondtál....zajszigetelt meg minden, az áráért már kisebb iPodot is vehetsz, de én cs vettem egyet kint az USA-ban...
Nem is tom, engem nem győzött meg annyira... Nekem elég kényelmetlen, a gumis szigetelés miatt az én fülemet feszíti és kell pár perc mire megszokom, de még így se éri meg.. A hatalmas basszus igéret elmaradt nálam ,hiába minden eq meg stbii....