Keresés

Részletes keresés

norris21 Creative Commons License 2013.01.17 0 0 11651
Egyre szimpatikusabb, tiszteletbeli NDBFC tagnak fogadom! :)
Előzmény: Lecso11 (11646)
Bruschi85 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 11650

Sajnos nem jött be az előzetesen általam várt 10-15 pontos siker hazai pályán.

Kicsit olyan volt a csata, mintha a Falco meglepett volna minket, ez köszönhető a 2 új légiósuknak, akikről csak videó volt és Bencze mester remek feltérképezésének..
Egész meccsen akadozott a támadójátékunk a dobott pontok ellenére is (98 kapott remek, 93 rendkívül sok) és persze az irányítónk Dunn hiánya is közrejátszott.

Akin már a bemelegítéskor is látszott, hogy nincs rendben. A védekezésünk pedig rendkívül puha és gyenge volt talán csak az utolsó negyedben voltam elégedett vele. Számtalanszor volt üres dobásuk, mert vagy elváltottuk vagy hagytuk, hogy a nekik kedvező helyről dobálgassanak igen jó százalékkal. Naggyá tettük Kálmánt, Zagoracot is.
Örülök a győzelemnek, még ha ez elég kiszenvedett is volt és roppant vékony a különbség. De a lecke fel van adva az Arénában kell nyerni. Nem lehetetlen, de a teher rajtunk, hiába +5 ide, a Falco tét nélkül játszhat a saját közönsége előtt, akik képesek belehajszolni őket, akár a továbbjutásba is.
Már többször le lett írva részemről is, hogy a Kupában tovább kell jutni, mivel az utóbbi évek leggyengébb mezőnye jött össze már a 8 között. Tegnap a Kecskemét is továbbment a Berény ellen.

Ott lenne a helyünk végre a 4 között 2004 után. Nagyon mérges és csalódott lennék az biztos.
Márkó hihetetlen fazon, öröm nézni ellentmondást nem tűrő játékát és harcosságát, na meg persze tegnap is kiegyensúlyozott játékát, minden szegmensben legyen az támadás, védekezés, ami nagyban kellett ahhoz, hogy ne égjünk itthon. Nagyon régen volt ilyen minőségű és tudású centerünk, zsákolásai pedig parádésak voltak.
Végre Kornél is bátran vállalkozott, bár a 2. félidőben őt is jegeltük, de Soma kényszer 4esben való játszatása remek húzás volt Fekete Ádám részéről, mert védekezésben már most hozzá tud tenni, támadásban még bizonytalan és rutintalan.
Drahos játékát nagyban lerontja, hogy pillanatok alatt beszedi a faultokat és rögtön cserélni kell, de fontos triplái voltak. Dávid Geri visszatérése is pozitív, mert a magas rotációban szükség van rá. Jó lenne ha a visszavágóra már teljes lenne a keret Szikóval és a betegségeket, sérüléseket le tudtuk idénre.
Ronca is meccsről meccsre hozza, amit előzetesen is elvártunk tőle, tegnap is szükség volt rá nagyon, ahogy Swannyre is.

A másik oldalon a korábban kiemeltekhez még csatlakozik nálam a "kis" Váradi, aki meglepően jól szállt be, van benne potenciál fiatal kora ellenére.Dunn pedig a végén hozott egy rossz döntést, ennyi. Amit rossz volt látni, hogy ezért felesleges volt időt kérni és megbeszélni a játékot, mert ezt a figurát elég lett volna bemutatni. Kérdés az a legalább 2 pont számítani fog-e vagy sem, nem tudhatjuk előre.

Lehet készülni a Szeged ellen, nem lesz az leányálom, ahogy többen is várják, hosszú és kemény túrának néz ki, pláne ha a betegségek, sérülések is fennállnak majd.

A lényeg továbbra is Hajrá Kaposvári KK!

Lecso11 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 11648

Nyugodtan :)

Előzmény: Törölt nick (11647)
Lecso11 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 11646
Lecso11 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 11645

Zagorac ellenállhatatlanul játszott, most egyértelműen látszott rajta, hogy nagyon képzett játékos, finom kézzel (nem voltak olyan homály dobásai mint Pakson) dobott. Főleg középtávolról és távolról vállalkozott bátran és eredményesen. A palánk alattról főleg alapvonali belépésekből dobott kosarakat, de ezeket is nagyon szépen oldotta meg. Ami negatívum volt az a védekezése, bár Spicával nem ő az egyetlen, aki semmit nem tud kezdeni, de ha mondjuk Hendleint fogta akkor sem remekelt igazán. Bár magasságra közel sem 5-ös center, inkább egy jól mozgó, nem statikus 4-es. Összességében nagyon jól játszott, szerintem Fey-nél hasznosabb.

Ivosev nekem elég halvány volt, nem is nagyon voltak helyzetei, de nem is lehetett megtalálni. Szerintem picit kioltja Zagorac, mivel eléggé hasonló a játékuk, csak Ivosev egy poszttal mondjuk lejjebb van. Nekem csalódás volt a mai teljesítménye, mert alapjában véve szerintem a legjobb emberetek.

Rubin viszont nem okozott csalódást, kb. semmit nem csinált. Eleinte azt mondtam, hogy semmi előrelépés Levyhez képest, de a mai alapján szinte inkább rosszabbul jártatok vele. De persze ez még nagyon korai, simán lehet még jó időszaka, kis túlzással semmit nem csinált. Inkább csak 2-3 buta megoldása tűnt ki.

Váradi Benedek nagyszerűen játszott (ajánlom figyelmedbe majd a meccs tv-felvételét ;) ). Nagyon bátor volt, egyáltalán nem volt betojva, vállalta az egy-egy elleni betöréseket és onnan voltak hihetlen jó érzékkel leosztott labdái is. Okosan játszik, nagy játékos lehet belőle, ha a sérülések elkerülik és továbbra is számítanak rá. (Szerintem mindenkinek az lenne a legjobb, ha pl. Szanatit végleg elfelejtenétek, de Simon perceiből is bátran le lehet csippenteni az érdekében).

Előzmény: Törölt nick (11644)
Lecso11 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 11643

Na, ma Soma a 4-es poszton játszott Geri és Ronca faultjai miatt, de ott hogyan :) Remélem ez a két meccs meghozza az önbizalmát a felnőtt meccseken is végre. Nagyon nagyot játszott, le a kalappal. Marko is brutális teljesítményt nyújtott és Kornél is szerintem egyértelműen a jobbak között volt. 

Sajnos Dunn látványos szenvedett a betegségével, reméljük a hétvégére javul a helyzet, mert Szegeden meleg lehet a dolog...

Nagyon hajtottuk a végén ma, de összességében szerintem ez volt a reális eredmény kb.

Előzmény: Bruschi85 (11641)
Bruschi85 Creative Commons License 2013.01.14 0 0 11642

Mivel ott voltál, azt is láthattad, hogy folyamatosan répáztatok, ütöttetek, vertetek mindenki főleg Halász volt elemében aki köszönésképpen Kiss Kornélt ütötte torkon. Ezért nem is kell csodálkozni ilyen faultarányon. Marconak a háta tiszta véraláfutás volt meccs után, biztos a sporik miatt.

Nem volt itt hazai pálya, csak a védekezést faultokkal kompenzáltátok és Csirkének is állandó ordíthatnéka volt.

De hozzáteszem nem ezen múlott le is írtam miért, egyszerűen a Legion nélküli Pécsnél jobb csapat vagyunk hazai pályán meg főleg. A középszakaszban majd folytatjuk.

Előzmény: toto44 (11638)
Bruschi85 Creative Commons License 2013.01.14 0 0 11641

Geri nem valószínű, hogy játszani fog a Falco ellen, a meccs utáni kapott infó alapján, bár remélem javult a bokája, mert az csúnyán nézett ki.

Somáról el is feledkeztem, de egy olyan kép meg van. amikor kénytelen volt 4-esben  játszani a magasember rotáció miatt, hát nem szívesen látnám ott legközelebb.

Elég meglepő volt az ifi buktája, bár nem láttam, de a kommentek alapján elég gyengék voltunk.

Előzmény: Lecso11 (11640)
Lecso11 Creative Commons License 2013.01.14 0 0 11640

A sérülések tekintetében nem lesz egy egyszerű menet a holnapi kupa. Szikó még nem játszhat, Geri pedig láthatóan messze van a 100%-ostól... Remélem Chris addigra túllesz ezen a nyavaján. Amúgy nekem Kovács Soma játéka nagyon tetszett, szerintem amíg a pályán volt semmilyen panasz nem lehetett rá, végre tudott annyit hozzátenni a csapat játékához, amennyit az u23 alapján is várhatunk tőle.

Előzmény: Bruschi85 (11637)
Lecso11 Creative Commons License 2013.01.14 0 0 11639

Teljesen jogos volt a technikai.

Előzmény: toto44 (11638)
Bruschi85 Creative Commons License 2013.01.14 0 0 11637

Örömteli, hogy a szombati KKK siker után egy sima, nyugodt Patriots győzelemnek örülhettem a Texans ellen a rájátszásban, ezzel bejutva ismét az AFC döntőjébe, így lett teljes a hétvége.

Így most ismét billentyűzetet ragadok és néhány észrevételemet megosztom.
Szerintem küzdelmes és közepes színvonalú, papíron volt csak rangadó, de egy percig nem éreztem, hogy kikaphatunk, mert jobb csapat vagyunk a jelenlegi PVSK-nál.

A Pécs megérezte Legion hiányát, vele más lett volna, bár számítottam rá, hogy Loesing jobb lesz, mint a Körmend elleni kupameccsen és felszívja magát. Tóth pedig azt hozta amit tud, kinti dobások védekezés nélkül. Azért ellenünk már a pécsi fiatalok sem villogtak.
Nálunk Marco és Swanny vitte a prímet, utóbbi a 2. félidőben brillírozott, magyarok közül Ronca harcossága volt nagy hasznunkra többször is elég csak a végén visszahúzott labdájára gondolni. Kornéltól, Drahostól többet vártam mind támadásban mind védekezésben.

Ha Drahos irányított lelassultunk, statikussá váltunk vagy eladtuk a labdát. Dávid Gerinek, Szikónak jobbulást, szükség van rájuk.
Chris előtt pedig kalap le, ahogy meccs után is hallottam, betegen is végig játszotta a meccset, mert ő is győzni akar mindig. Remek, hogy ilyen mentalitású légiósaink vannak, ez is a sikereink egyik titka. Nyilván a rövid pad és kevés rotálás miatt az utolsó negyedben már fejben is szétestünk meg kissé el is fáradtunk, de a 3. negyed elég volt most a győzelemhez. A jövőben sokkal több kell mindenkitől, mert még ez év eleji forma volt és akadozott a gépezet rendesen.

Örömteli, hogy az év első hazai meccsén már a lépcsőn is ültek, csak így tovább és akkor ismét telt ház lehet komoly nézőszámmal.

A szurkolásról: végre voltak vendég szurkolók, nem csak az ellen ifik nézelődtek a szektorban, így a hangulat is jobb volt, hiszen Pécsről szép számmal, ráadásul külön busszal kísérték el a csapatot, részünkről pedig most többen álltunk a dob mellett, mint a szokásos pár fő, ennek örültem, jobban szólt, hangosabb volt a szurkolás, köszönet a résztvevőknek. Amúgy korrekt, sportszerű volt mindkét oldal. Ebbe az irányba kellene elmozdulni növekvő létszám a B középben, egységesebb, folyamatos szurkolás, mert a csapatnak szüksége van rá, főleg ha majd a ki-ki meccsek jönnek. A végén a közös ünneplés elmaradt, mert csapat fele az öltöző ment, a leírt okok miatt, de majd a Falco győzelem után duplán bepótoljuk.
Visszatérve a szombathelyiekre készülni kell rájuk, mert a légiós cserélgetések után is kétarcú csapat, kiszámíthatatlan mire lesznek képesek. Hazai pályán viszont jelentős legalább 10-15 pontos győzelem kell, hogy nyugodtabb visszavágó legyen az Arénában és biztos továbbjutás, más nem is lehet a célunk.
A sérülteknek, betegeknek jobbulást.

A lényeg továbbra is Hajrá Kaposvári KK és Hajrá Pats!

vanekúr958 Creative Commons License 2013.01.11 0 0 11636
vanekúr958 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 11635

Amit láttam eddig az ASE-Falco meccsből, az alapján nem kell izgulnunk túlságosan, ha hozzuk a jobbik formánkat. Mármint a csapat !

reprocesszor Creative Commons License 2013.01.10 0 0 11634

Ez csak természetes! MINDENKIT meg....unk! :DD

Előzmény: Lecso11 (11633)
Lecso11 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 11633

Még annyit, hogy MEG... őket, de NAGYON!

Előzmény: Bruschi85 (11630)
Lecso11 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 11632

Még direkt akartam is írni, hogy ezt most nem a kupameccs miatt írom :) Én láttam majd' minden meccsüket, Legion egyértelműen a legjobb, legponterősebb játékosuk és egyben a legkevésbé csapatember (nem kell hinni a sablon nyilatkozatoknak :), sokkal felszabadultabb nélküle a csapatuk, ráadásul pont most előny az, hogy Csirke rendesen forgatja mindig a csapatát, szóval senki nem úgy fog beesni majd a meccsre, hogy eddig semmi szerepe nem volt, most meg majd komolyan kell teljesíteni (lenne olyan csapat, amely ilyen esetben bizony gondban lenne, khm...). 

De abban igazad van, hogy van viszont olyan, hogy pont egy ilyen játékos, mint Legion kellene pont és nélküle megáll az élet a játékukban, remélem a szombati is ilyen lesz :)

A kupában, ahogy nézem van egy pár csapat, amelyik kb. leszarja az egészet, ami sajnos szomorú... a Falcónak szerintem arra lesz tökéletes, hogy az új embereikkel tulajdonképpen két tétmeccsen játszhatnak edzőmeccset a beépítésükre :) Egyébként tényleg jó lenne továbbjutni, de várjuk meg a hétvégi meccset, hogy a Nyíregy csak kisiklás volt-e, vagy kiestünk a ritmusból a szünet alatt...

reprocesszor Creative Commons License 2013.01.09 0 0 11631

Igen, az volt a durva, hogy talán 5 perccel a vége előtt még közel egál volt, aztán kettő pislantás mulva már közte 20. Totál szétesés. Ilyet azért itthon nem szeretnék látni!

Bruschi85 Creative Commons License 2013.01.09 0 0 11630

Ne a kupameccsből induljunk ki sztem, ma egy totál széteső, gyenge Krayennel lévő Körmendet vertek a beálló pécsi fiatalok, akiken látszik Csibe munkája, így hiába jötte vissza közel egálra a körmendiek sima lett az utolsó negyed.

Ma egyébként is Loesing is terített betli volt, csak a favágó Hendley játszott jól a trióból.

Ha kellően komolyan vesszük, sztem nem lehet gond.

Viszont a Kupa legnagyobb meglepetése, hogy a Mafc legyőzte a Sopront. :)

Remélem a 4 közé kerülésért őket kapjuk meg, mert a Falcon túl kell jutni.

Előzmény: Lecso11 (11629)
Lecso11 Creative Commons License 2013.01.09 0 0 11629

Én őszintén megmondom, így hogy Legion nem játszik ez a Pécs veszélyesebb szerintem. 

Előzmény: Bruschi85 (11628)
Bruschi85 Creative Commons License 2013.01.09 0 0 11628

Czigler Laci nyilatkozta a Kupa félidei szünetében, hogy Legion hazautazik beteg édesanyjához, így nem fog játszani ellenünk.

Egyébként az MTE elleni hazai meccs alapján is, ettől a Pécstől nem kell tartani, simán verjük őket itthon kötelező is, ha már a gyenge Nyír1 ellen sikerült bukni.

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.09 0 0 11627

jaja, bár olyan infarktus ne legyen, mint mikor az az idióta medve inkább ziccerezett

Előzmény: reprocesszor (11625)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.09 0 0 11626

Szerintem leszarták a kupát, most mennek oda bajnokira, gondolom arra "tartalékoltak" :)

Előzmény: vanekúr958 (11621)
reprocesszor Creative Commons License 2013.01.09 0 0 11625

Szombaton mindenképp nyerni kell! Ha "edzőmeccsesen", akkor úgy, ha meg vért izzadva, szívinfarktusos hosszabbításos horrorban, akkor úgy. 

Előzmény: Lecso11 (11624)
Lecso11 Creative Commons License 2013.01.08 0 0 11624

azt mondjuk szerintem ők sem :)

Kíváncsi vagyok mi mit fogunk ott majd produkálni egyébként...

Mondjuk előtte a Pécset kellene legyűrni, tartok tőle nem lesz gálaelőadás, mondjuk az se lenne baj, csak nyerjünk valahogy.

Előzmény: reprocesszor (11622)
Lecso11 Creative Commons License 2013.01.08 0 0 11623

Idegenben totál hulla ez a Nyíregy (is), az látszik... 

reprocesszor Creative Commons License 2013.01.08 0 0 11622

Nem egészen értem mi történt most Egerszegen...

vanekúr958 Creative Commons License 2013.01.08 0 0 11621

http://195.56.77.56/n4/?hun_cup_2

Ettől a Nyír1-től kaptunk ki........ :((((((((((

norris21 Creative Commons License 2013.01.05 0 0 11620

Hogy ne lett volna ez várható vereség, lásd, én például tegnap is ezt írtam, szóval legalább én vártam ezt. :) Még ha természetesen nem örülök neki, de ez van. Eret én sem vágok. :)

Előzmény: Bruschi85 (11617)
Bruschi85 Creative Commons License 2013.01.05 0 0 11619

jan 15. a hazai, jan 30. az idegenbeli, de ez utóbbi még változhat a közvetítések miatt.

Előzmény: Lecso11 (11616)
Bruschi85 Creative Commons License 2013.01.05 0 0 11618

Ezek a mutatók javulni fognak, mert lesz idő a csapatkohézió kialakítására Bencze mesternek. Zagorac védekezésben is hozzá tud tenni Fey után, Rubin meg jobb kintről, mint Levy. A mai meccsen, ahogy olvasom jócskán belenyúltak a Pécs légiósai abba a bizonyosba.

Nálunk lesz jan. 15-én a visszavágó pedig 30-án, de ez még módosulhat TV miatt. Ráadásul utáni is vizitálunk a Savariában bajnokin. Nem sok újat fogunk mutatni egymásnak a következő hónapban. :)

Előzmény: Törölt nick (11615)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!