Jöhet minden ami mtb retro: fotók, gyűjtemények, ritkaságok, történetek, tuning leírások, alkatrészek, stb.., a 80-as, 90-es évek mountain bike gyönyörűségei, alkatrészei.
Szevasz. Tudom - ugyvolt hogy teszek fel egy bringát,de elég durva volt a hétvégém,szombaton berugtam vasárnap este pedig,össze omlott a rendszer a gépemen, egy darabig nem teszek fel képeket...pedig már van egy-két jó cucc.
Valamiért mobilról nem engedi a képfeltöltést.
Hát igen, annyira nem pörög a topic. Nem kell feltétlenül gyűjtőnek lenni ahhoz, hogy ilyened lehesen.
Szerintem pedig sok olyan emberke van aki rendelkezik retro montival, és egyénileg építgeti vagy tartja becsben a bringáját. Egyelőre itthon ennek a retro montizásnak még nincs igazán szerveződése. ( Remélem azért hamarosan lesz).
Külföldön ebben a témában már javában zajlik a klubélet, szerveződnek a nemzetközi találkozók és versenyek. A retro montiknak és alkatrészeknek is nagyobb respektje van az ottani bringás körökben.
Ugy látom, nem töri a nyakát senki a topic-ért,kár... Na majd hétfön teszek fel egy érdekes bicajt,azthiszem "HUFFY"- mtb lehet,és még patkó fékes,lehet vagy 20 éves,de pöpec álapotban van egy. Jó barátom vette pár napja,de csak hétfön tudom lefotózni.
Szevasztok. Valaki megtudná mondani nekem,hogy létezik olyan mtb márka mint "Formula"? vagy kinai. Mert lyen vázat vettem a másik bringámhoz 2008-ban, és egész jó könyü és terepen is jólmegy(igaz, keveset terepezek).
Jók a példáid. Már nekem is leesett hogy nem az, de az alkatrészei azért nem márkásak mert, drágába kerül beszerezni ugyanolyanokat,nekem pedig családom van,szóval nem költhetek akármire.(A másik vasamért is halgattam az asszonyt egy pár napig).
A Fat Chance egy nagyon drága, ritka, úgymond elit bringa volt. Főleg a titán verzió. Autós viszonylatban mondjuk mint egy Maserati. Elég kicsi, az esélye, hogy egy ilyen kallódik nálad lefestve, és lebutítva. Meg kell nézni a felniket, az agyakat, a fékeket, egyik sem olyan rajta, ami megállná a helyét egy Fat Chance-en. Érted, Maseratiba sem szoktak Barkas motort, meg Barum gumikat rakni, és nem húzzák vele a vashulladékkal teli rozsdás utánfutót.
Természetesen nem akartam leszólni a bringádat, félre ne értsd.
Az én csapatom mint olyan 4 föböl áll:
én zuztam már össze a bal térdem,sérvem is lett,(2-hét kórház 2005-ben) szóval a"nagyonextrém"terep már ki marad,de aszfalton ami belefér...a többiek is jól küldik egyik haver tornatanár,másik szabad úszó természet fotós(ö a leg elszántabb),a harmadik haver is törte el a lábát,még kamasz korában,a régi téglagyár terepén. Mi vidékiek vagyunk,kölyök korunk óta tekerünk terepen,amiböl itt van is elég.
Én komolyan gondoltam a meghivást.
Felelösséget azért nem vállalok senkiért mert tavaj elött jöttek velünk amatörök is,40-km után meg ketten is haldokoltak,pedig még aszfalton mentünk, és vissza kellet fordolnunk amiért engem okoltak (én hivtam meg a két ványadt panellakót).
Kora reggeltöl a neten turkáltam a vázak miatt, ugy találtam egy"Scott bandera"-t aszthiszem.
Egy picit lehangolt, de azért jó az még.
Ja a másik topic-ban már irtam hogy májustól bringa turákat rendezünk hétvégenként,itt kárpátalján.Ha valakit érdekel,az jöhet velünk persze ha van lehetösége(utlevél stb...). A tolmácskodást és utba igazitást tura közben,én vállalom. 1-2 napra megyünk általában ugyhogy hátizsákba: kaját,sátrat,pénzt,szerszámokat. Ami fontos! Max 4 ember jöhet, és tura közben nincs rinya! Nem felelek senkiért a saját csapatomból sem. A tura ingyen van,azért csináljuk, mert szeretyük ezt csinálni.
Igen, igy van ahogy kivi szaktárs mondja a 90-es évek elején sok monti készült hasonló támvillával. A titánból készült montikat általában nem szokták lefesteni. Meghagyák a titán nyers színét, legfeljebb lelakkozák.
A fene...találtam "Scott"-ot is ugyan ilyen vázzal,
Mostmár viszont teljes a bizonytalanság.
Azt hiszem a bringa márkája rejtély marad,legalább is addig amig nem találkozom a 11-évvel ezelötti gazdájaval aki kiment német-be.
De akárhogy is legyen jókis vas még mindig.
További jónapot.
Nem érkeztem befejezni...szóval nem gond ha nem az a márka,de nem egy gadyi bike azt tudom. Jó lenne ha tenné fel néhány ilyen tipusu vázat Kivi.
Azt hittem te országuti bringás vagy, olvasom a másik topicot is
Abban egyet értek hogy az alkatrészei nem olyanok,de irtam hogy szinte mindent cseréltem, rajta, ha nem is "fat chance titanium" -miért nem találok Más ilyen tipusu vázat? Amit megnéztem: Scott,heavy tools, mongoose stb... A bringán mnden shimano volt
A monostay típusú támvilla (ez az, ahol a két villa előbb egyesül, és úgy csatlakozik a nyeregvázcsőhöz) több gyártóra is jellemző volt a 90-es évek elején. A te bringád soha nem volt sem titán, sem Fat Chance. Elég csak ránézni a felszerelésére, a rajta lévő alkatrészekre.