Tudom, volt már szó róla, de nagyon lusta vagyok visszakeresni, hogy miben maradtatok végül, hogy a bejáratás után kell olajcsere vagy nem? Illetve ha kell, mikor?
Több (2) autószerelő ismerősöm is azt mondta, hogy nem árt, ha ilyenkor van egy csere, és jobb olajat teszünk bele, mint a gyári.
Hétvégén Gyulán és környékén voltunk, beletettünk 600 kilométert, végig megbízhatóan ment, fogyasztás 6 liter körül, csomagtartó minden elnyelt, család elfért...mi kell még.
Erre már jött válasz, hogy a 16V 6500-as fordulatszámnál le van szabályozva, hogy ne lehessen széthajtani. Különben tényleg érdekelne, hogy mit kell kihúzatni? A futóművet (azt minek), vagy a motort? A motort alacsonyabb sebességi fokozatokban is meg lehet hajtani és akkor nincsenek drága fényképészek. :-)
Ma hajnalban érkeztünk meg kéthetes görög nyaralásból.
Mentünk 2.865 km-t 186,5 l benzinnel - ez 6,5 l-es fogyasztás 1,4 16V- mocival.
Oda-vissza nappal végig légkondival + határokon araszolgatás + meteorák és az Olimpos megmászása - úgy gondolom jónak mondható.
Nem összehasonlítani a dci motorral !!!
A géppel semmi gond nem volt - bírta a hegyeket és a tartós 130-as tempót is.
Bár a futóműnek valószínü nem tetszettek a szerb és bolgár -helyenként igen rázós utak. Ekkor kopogott a tollam és a napszemüvegtartóm a kesztyűtartóban.
Szerintem is meglepően kényelmes és ergonómikus kialakítású a thalia első ülése. Nagyon jól be lehet állítani. És a szinezett üvegeket csak az tudja értékelni a klímával együtt, akinek volt már szinezetlen klímával. Abban forrón tűz a nap, és könnyű megfázni, mert erősebben kell a klímát nyomatni. Minden klímásnak jótanács, ha már klímázik, szerintem nem érdemes ki-be kapcsolgatni, hanem ha túl hideg, inkább egy kicsi fűtéssel beállítani a megfelelő hőmérsékletet. Úgy nagyon kellemes a kocsikázás.
na meglett az első fogyasztási adat: 796,7km és 37,04 L
tehát: 4,65L/100km :) nem rossz és a gépben még csak 1100km van :)
ma voltunk vele egy veszprémi úton, hát azért nagyon jó dolog ez a klíma :) viszont azért érezni a gyorsuláson, hogyha be van kapcsolva
egyébként az apróbb gondokra kezdek immunis lenni :) a kormánykattogás, a kuplung néha néha halkan kattan eggyet mintha a motortérben lenne a zaj, meg a kormányciripelés is mintha kezdene előjönni, de ezek a trabant után kis dolgok, ugyhogy oda se figyelek már, csak menjen a gép :) mert menni vele viszont nagyon jó a mai 230km út ezt bizonyította alig fáradtam el vezetés közben, du 2-től egészen este 9-ig vezettem kisebb megszakításokkal, Kellemes kirándulás volt :)
ja láttam ma egy román thalicskát, annak a neve alapban renault clio volt lol :)
jó thalicskázást mindenkinek, jó 7végét mindenkinek itt egy mai kép:
Légyszives küldd el közvetlenül e-mailben a paradoxx@paradoxx.hu címre. Nem tudom mi lehet, mert több gépről is próbáltam, de mindenhonnan megkaptam :(
Nincsenek jó híreim. Valamiért mostanáig nem ért át sem a Tiéd, sem az amit próbaképpen én küldtem. Mostanra megjavult, a szolgáltatóra tudok tippelni... :(
Nekem a középkonzolon lévő szellőzőrostély felől hallható a ciripelés. Egészen pontosan még nem sikerült beazonosítani, az is lehet, hogy a rádióból jön.
Ez csak azt jelenti, hogy racionális lény vagy, és képes vagy a volt kocsidat elkönyvelni a statisztikailag szar kategóriába, és nem egyenlőséget tenni a talicska (általában) és a Te (volt) talicskád közé. Ami szép teljesítmény, pláne egy nőtől! :-))
Én vónék az a barom, aki hallgatva az idők és a reklámok szavára +rendeltem a WS PLATINUM nevezetű kencét ezelőtt 1 évvel. Sajnálattal kell közölnöm, hogy bevált. Tökéletes megoldást jelent a röpkakák ellen. Bár már írtam róla, de szívesen elkövetem még 1x. Kézhezvétel után, 1 pénteki 28 fokos nyárelejei napon tól-ig lekentem a vasat. Szombat reggelre már ott virított rajta a galamb outputja. A remek tesztlehetőséggel élve keddig érleltem az anyagot a karosszérián az egyre fokozódó hőségben, bár voltak fenntartásaim és dúlt bennem az aggodalom. Komolyan +lepődtem mikor kevéske kencét löttyintve a keszkenőre, a reklámban látott finom mozdulatokkal simán eltávolítottam a kakát. További előnye a kencének, hogy a mosási, mosatási periódusokat jelentősen +hosszabbítja. Mikoron már jó dzsuvás a jármű, 1 jó kis eső szinte újjávarázsolni képes a laggozást. Tehát; amennyiben elegendő kidobni való, elfekvő zsé van ottholt, amit szívesen elvontok a család éhező tagjainak követelődző, tátogó szájától, na azt a pézt nem kár ilyes létszükségleti dologra költeni.