Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

GPS Creative Commons License 2009.02.01 0 0 2514

Áhh, autót bárhol ellopnak, feltörnek - de attól az még nem biztos, hogy ott tudnak is autót tervezni, dizájnolni, stb.

1-2 hete írta az Indexen, hogy egy fickónak lerobbant az autója valahol az Alföldön...és mire visszament a segítséggel - a fele autót már szétlopták.
Nem kell ehhez Olaszországba menni.
.
Előzmény: puntik (2513)
puntik Creative Commons License 2009.02.01 0 0 2513

akkor bizony az olaszokhoz mennek...........hat igen oda,egyik ismerosom,camp kocsijat szinten OLASZ-/ I/ ben loptak ki eddig sehol mashol Europaba.

Puntik.CZ/SK.

Előzmény: GPS (2512)
GPS Creative Commons License 2009.02.01 0 0 2512

Én azért picit óvatosabb lennék ám az olasz cuccok minősítésével. Az a csaptelep kereskedő azt is hozzá kéne tegye a mondokájához, hogy

"Teccik tudni, az van, hogy amikor a főnökeim kimennek Olaszba beszerezni, akkor nem a lehető legolcsóbb, 2 eurós csaptelepet veszik meg, hanem megkérdik, hogy 80 centes nincs?
És néha ott van olyan is - a félig selejtesek közt - nahát nekünk csak azt az olcsó szemetet hozzák ide - ezért nem ajánlom".

Mai napig az van, hogy ha valaki a világon valamilyen különlegesen szépet, finomat és ízléseset akar gyártani - a japánoktól-a németekig, mindenki - akkor bizony az olaszokhoz mennek egy kis jóízlést kölcsönkérni. Autó-szakmában aztán meg végképp.

Ha megnézzel csak egy Hymer lakóautót például...nahát....:-)))))
.
Előzmény: puntik (2508)
puntik Creative Commons License 2009.02.01 0 0 2511

http://skoda-virt.cz/cz/auta/specialy/5540-zlta-ponorka-s1203-camping/   Es itt a

SKODA-1203-as minibus-ezek a kepek,valami roncstelep lehet de a ,keszitoje szerint ugy kell majd kinezni mind a utolso kepen levonek.Akkor szinten hasonlobol,csinaltuk att,ezeket meg  1983-ba gyartottak ,gondolok,a camp tipusra,mert a kocsik mar regen ilyen, ambulancia-/orvosi mentokocsi,vagy a postanal/ hasznaltak,ezekrol meg szinten van anyagom ,kepek stb.Nalatok is lattam parar futkosni,de mart itt is lassan,kihaloba van de a cseh-reszen valaki ujra kezdett vele foglalkozni a rendszervaltas utan.Nekem ugyan piros volt ,feher laminat tetovel,es feher kerekekkel,igy eleg jora sikerult,a laminat teto igy megdontve hatra ,azt ugy csinaltuk meg,a pelda a VW-minibus volt,/ itt a Skoda-ra konnyebb volt es olcsobb alkatreszt venni.Ket szemely fenn ketto lent,tudott aludni,maskent -5-szemely utazhatott.Ket -X-es ezekre a szemelykocsira hasznal/panorama/ablak szerint mind

sablon-kivagtuk a tetoplehet ,es ra a laminattetot,nem ugy volt a egesz nyitva mindt ami itt van a kepen,azt matracok,stb a teto alatt,meg panorama ablak is ha a

BAšKA-n /KRK/-sziget-a Zablače camp-ba ,bealltunk a tengerhez kozel,szep kilatas a tengerre,maskepp mozgekony volt,hely volt mindig.Puntik.CZ/SK.

tclar Creative Commons License 2009.02.01 0 0 2510
Nálad hány nap a mindjárt? :-)))))
Előzmény: GPS (2494)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.01 0 0 2509
Ügyes!
Itt több változata van: http://www.autohome.it
puntik Creative Commons License 2009.02.01 0 0 2508

Akkor itt van a http://www.autostany.sk/columbus.phtml -ez a kinyithatos /autosator/ magyarul,kb-mi volt nekem a utanfutora szerelve,van meg tobb tipusu belole,ez a Columbus-olsz gyartmany tan ez azott be a legkevesbe,olasz

gyartmany volt nem csoda,/mert ha csak kerek itt nalunk vizcsapot a boltba,mondja a boltos hogy-OLASZ-akkor inkabb ,a ittenit,cseh,vagy slovakot,ennyit errol.De arra megfelelt,hogy ,nem kellett a pihenohelyeken a foldon aludni,meg esobe is neha,mert innen nekem egy kicsit meg tavolabb van,pl Podgora,Drvenik.stb.

Puntik.CZ/SK.

Előzmény: puntik (2497)
caerleon Creative Commons License 2009.01.31 0 0 2507
akkor duplakabinos tgk + doboz???
snbohóc Creative Commons License 2009.01.31 0 0 2506
Teherszállítás
47. § (1) Járm/vet megterhelni oly mértékig szabad, hogy össztömege a megengedett legnagyobb össztömeget ne
haladja meg. Olyan gépjárm/vön, amelynek teherbírását csak a szállítható személyek számával határozták meg,
személyenként 10 kilogramm rakomány is szállítható. Ha az ilyen járm/vel a megengedettnél kevesebb személyt
szállítanak, a rakomány súlya annyiszor 68 kilogrammal növelhet, amennyivel a szállított személyek száma a
szállítható személyek számánál kevesebb.
(2) A rakományt a járm/vön - annak belsejében, illetleg rakfelületén - úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedés
biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse. Gondoskodni kell különösen arról, hogy a
rakomány
a) a járm/ vezetjét a szabad kilátásban és a vezetésben, a forgalom többi résztvevjét pedig a járm/ fényjelz
berendezéseinek észlelésében ne akadályozza;
b) a járm/ ajtajainak, illetleg a rakfelület oldalfalainak lezárását ne gátolja;
c) egyenletesen és úgy legyen elhelyezve, hogy a járm/ stabilitását számotteven ne rontsa;
d) úgy legyen rögzítve, hogy el ne csússzék, le ne essék, ki ne ömöljék, továbbá olyan módon legyen lefedve
(letakarva), hogy le ne szóródjék;
e) az elkerülhetetlennél nagyobb zajt, szennyezdést ne okozzon;
f) magassága - a járm/ magasságával együtt - a négy métert ne haladja meg;
g) a járm/vön - a (3) és (7) bekezdésben foglalt eseteket kivéve -, illetleg annak rakfelületén ne nyúljék túl.
(3) Zárt kocsiszekrény/ járm/ tetején rakományt elhelyezni csak abban az esetben szabad, ha a járm/re
tetcsomagtartó van felszerelve. Személygépkocsi tetcsomagtartóján rakomány abban az esetben is szállítható, ha a
járm/vön elre és hátra legfeljebb 40-40 cm-re túlnyúlik.
(4) A (2) bekezdés g) pontjának rendelkezése nem vonatkozik a mezgazdasági szálasterményt szállító állati
ervel vont járm/re; a rakomány és a járm/ együttes szélessége azonban nem haladhatja meg a 2,5 métert.
(5) Ha a rakomány méretei miatt a (2) bekezdés g) pontjának rendelkezése nem tartható meg, nyitott rakfelület/
járm/vön a rakomány úgy is elhelyezhet, hogy a rakfelületen túl elre (legfeljebb a járm/ elejéig), illetleg a
járm/vön túl hátra (legfeljebb két méterre, de a rakfelület hosszának felénél nem nagyobb távolságra) vagy oldalra
(úgy, hogy a rakomány és a járm/ együttes szélessége a 2,5 métert ne haladja meg) kinyúljék. A pótkocsit vontató
járm/ rakománya hátra nem nyúlhat túl a rakfelületen.
(6) A járm/vön túlnyúló rakományt (álló járm/vön is) legalább 40x40 cm méret/ piros vagy piros-fehér csíkos
zászlóval, illetleg táblával, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között ezen felül a hátra kinyúló rakományt piros
fény/ lámpával és piros fényvisszavervel, az oldalra kinyúló rakományt elre fehér fény/ lámpával és fehér
fényvisszavervel, hátra piros fény/ lámpával és piros fényvisszavervel meg kell jelölni. A rakomány küls széle és
a lámpa átvilágított felületének, illetleg a fényvisszavernek a küls széle között - vízszintes irányban - legfeljebb
40 cm távolság lehet. Az oldalra kinyúló rakomány lámpával és fényvisszavervel való megjelölése mellzhet, ha a
rakomány legszéls pontja a járm/nek az azonos oldalon lev helyzetjelz lámpájától - vízszintes irányban - 40 cmnél
nincs nagyobb távolságra.
(7) A gépkocsi hátsó részéhez rögzített rakományt úgy kell elhelyezni, hogy
a) a gépkocsi hátsó részén elhelyezett világító és fényjelz berendezések és a rendszámtábla látható legyen,
b) a gépkocsi hossztengelye irányában hátrafelé legfeljebb 1 m-re, oldal irányban legfeljebb 0,4 m-re nyúljon ki,
c) a rakomány szélessége 2,5 m-t ne haladja meg,
d) a rakomány megjelölése feleljen meg a (6) bekezdésben meghatározott rendelkezésnek.
Előzmény: GPS (2505)
GPS Creative Commons License 2009.01.31 0 0 2505

Így van, ahogy mondod - csakhogy nekem azt mondták, hogy platós szállítás esetén a hátrakilógást kezelik nagyvonalúbban, nem az oldalkilógást.

Most nincs kéznél a törvény - de irtozatosan zagyván van megfogalmazva - ezért ez a sok legenda is.

Nálam a hajó összesen 40 centit lógott ki oldalra - talán a visszapillantós-szélességgel még "eladhattam" volna - ha gubanc van...bár abba sem vagyok biztos..
Előzmény: Törölt nick (2504)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.31 0 0 2504

Nem mindegy, hogy tetőcsomagtartón, vagy platón szállítasz.

Plató esetében bizonyos megkötésekkel kilóghat, de asszem csak max. 2,55 m széles lehet.

Előzmény: GPS (2502)
marzio Creative Commons License 2009.01.31 0 0 2503
A kettővel együtt valamivel Te vagy a jobb! :))
Előzmény: fekvőrendőr (2496)
GPS Creative Commons License 2009.01.31 0 0 2502

Figyelj csak: mifelénk abból nem lehet gubanc, hogy oldalra semmi nem lóghat le az autóról még 1 milimétert sem?

Tehát amekkora a járgány könyv-szerinti szélessége - annál nem lehet szélesebb a felépítmény sem. Ami viszont nem túl sok, valljuk bééé.

Ebbe akkor futottam bele, amikor a hajómat a tetőn hoztam haza. 100 embert megkérdeztem - persze mindenki mást mondott - de egyvalaki idelőkte nekem a szabályt - hogy ez szélességben, márpedig csak ennyi lehet.

Namost abból sem derült ki, hogy a szélességet visszapillantó tükrökkel, vagy anélkül mérik-e - mert az nagyon nem mindegy ám.
.
Előzmény: caerleon (2501)
caerleon Creative Commons License 2009.01.31 0 0 2501
http://www.nordstar.de/modelle/titel.htm

itt csak alaprajz van.....
caerleon Creative Commons License 2009.01.31 0 0 2500
ötletnek ? :)
Előzmény: tclar (2499)
tclar Creative Commons License 2009.01.31 0 0 2499
Tényleg, dobozos pickup kisautók két személyre jók lennének majd ha már a gyerekek nem jönnek. Van képe valakinek ilyen pickup berendezésről?
Előzmény: puntik (2497)
GPS Creative Commons License 2009.01.31 0 0 2498

Lefelé nincs bajnokság? Vagyis hogy kinek van a legkisebb lóerejű autója?

Tehát gyárilag kislóerő - nem azért mert közben kifingtak, hanem mert ennyi.

Na, fogadjunk, hogy ezt a vetélkedőt garantáltan én nyerném. Na? :-))))
.
Előzmény: fekvőrendőr (2496)
puntik Creative Commons License 2009.01.31 0 0 2497

itt van a kep a kocsirol-UPN-400-as,alvazra epitett dolog,meg a rajzok is megvannak tole,igy egyszerubb volt megcsinalni,mert a alvazhoz mar adtak hivatalos papirokat, es ez szinten olyan SKODA-as dolgok voltak,

kerekagy dobok,stb.Azt meg volt ilyen nyithato,fekvohely mit csak igy piheneskor hasznaltunk,olasz gyartmany,most nem talalom a oldalt,nem kellett esobe,nalatok,

ja mart tudom ,halozsaknak,nevezik ebbe a foldon aludni,mindt lattam sokat,ha ezt szetnyitottam,vedett a esotol,szeltol,mi ra volt szerelve a utanfutora.

Szoktam,hordani meg JAWA 210-es kismotort,vagy csak kerekpart hogy el ne lustuljon a ember,most mar csak a asszonyal,ketten,a gyerekek mar felnottek,nem kell annyi kacat,azt azert gondoltam,a SKODA-PICKUP-megoldasra,mit irtam.

Puntik.CZ/SK.

Előzmény: fekvőrendőr (2469)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.01.31 0 0 2496
Nehogy már lekörözz, adjuk hozzá a lányom Samaráját, annak is én fizetem minden költségét!
Előzmény: marzio (2495)
marzio Creative Commons License 2009.01.31 0 0 2495
Az enyém meg 150 LE és ráadásul ebben is típustársak lettünk! :))
Előzmény: fekvőrendőr (2492)
GPS Creative Commons License 2009.01.31 0 0 2494

Na, most már joggal mondhatjátok, hogy elindultam az el-burzsujosodás útján :-))))

Vettem a Vaterán egy kis mobil-klimát a bódéba. 12 ezerért.
Nagyon kisfogyasztású, olyan a kemping-biztosíték sem veszi észre.

Most hoztam haza Tapolcáról, mert csütörtökön olyan szar volt az út, hogy visszafordultam. Mindjárt csinálok róla pár fotót, oszt megmutatom nektek is.
.
caerleon Creative Commons License 2009.01.31 0 0 2493
az 1,9 es az 68le
a 2,5 az 110 le

az össz 178 le.

össz hossz ~11m
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.01.31 0 0 2492
Nekem 115 lóerős az autóm, és Pesten lakok.
Én is utállak benneteket! :-)))))))
GPS Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2491

Most néztem meg: há'még "vicc-jelet" is tettem az "5,5 méteres-100 lóerős" hülyeség után.
Na azééé' - nem félreérteni, kéremszépen .... :-)
.
Előzmény: Törölt nick (2485)
GPS Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2490

Héééé-hééééé kollegák, lassan a testtel. Maguk mááá a viccet sem értik ? Írjam pirossal ezentúl - ha vicc - vagy mi?

Hol van nekem 5,5 méteres lakókocsim és pláne hol van nekem 100 lóerős autóm ?

A kollega belinkelt egy fasza lakókocsit a "használtautóról" - oszt erre reagáltam ezzel viccel - emberek !!!!! Hogy vagytok képesek az ilyet komolyan venni?

Nekem sincs 100 lóerős autóm, lófaszt van. Sőt, nem is fogok belegebedni a melóba hogy legyen - és hogy majd arra keressek éjjel-nappal.
Hisz meséltem nektek, hogy minden áldott nap nekem is össze kell kalapáljam a betevőt, vagy nem?

A lakókocsiról meg ti tudjátok a legjobban, hogy mit és mennyiért vettem - igaz? Nahát akkor, azééé mondom, irgumburgum.

Tehát legközelebb kérem nem ráharapni és magunkra venni minden hülyeséget - pláne az én részemről nem - aki pontosan ugyanabba a színű és méretű cipőben jár - mint az összes többi kollega innen.

Jó'van? :-))))
Előzmény: felborul (2486)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2489
Miket meg nem jegyzel..))!Annak biztos megvolt az oka!Azért hálistennek vannak ott nóóórmálisak is!Mint pl. ÉÉN...
Előzmény: felborul (2488)
felborul Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2488
:-)

Tavaly említetted nem szereted a budapesti embereket.. De nem vettem túl komolyan!! :-)
Előzmény: Törölt nick (2487)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2487

UFF!!Igazad van!Na ugye,hogy nem útálom a pestieket!De arra nem mondtál semmit,hogy:miért is?

Amúgy a legkedvesebb rokonunk kelenföldön lakozik.Hozzájuk járunk le Révfülöpre a nyaralóba!Mert ők már mindíg nyaralnak.Nyugdíjasok.Velük nyaralunk velük síelünk stb.Imádjuk őket!

Előzmény: felborul (2486)
felborul Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2486
Sziasztok BÓDÉLAKÓK!

Nem bírtam ki hozzá kell szólnom..

Te mi szerint bérled a campingben a helyet, van valami területfüggvény az árnak?

Arra gondoltam esetedben, lehetne luxus konténereket bérelni, venni, minek Neked a kerék a bódédra?

Vagy lehetne építeni mobil "épületeket", lásd barkácsáruházak előtt álló fa tákolmányok, de ennyi pénzből még Te magad is sajáttervezzéssel szépet telepíthetnél ÚJAT; tehát MINEK a kerék???

100 ló meg 5 méter hagyjuk már..
Előzmény: GPS (2478)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.30 0 0 2485
Akkor most mi van?Én dupla púderban élek?75 paci amiből máá kb. megdögölődött néhány a 11 év alatt,aztán 3,5 méter amiben jól érezzük magunkat!Akkor ezt dobjam a kukába?De miből lesz a másik?RECESZIJÓÓÓ van vazzeeee!Akkor én most szar ember vagyok,mert erre van lehetőségem?Ettől én még jókat fogok kirándulni az biztos,hogy ennek ellenére nem tudok megfelelni a Te elvárásaidnak!!!Minek ide 5,5 méter?Válasszuk máá végre ketté a dóógot jóóóó?Vagy odarakom a valahova tavasszal,aztán onnan nem mozdulok el,hacsak bele nem kap a szélvihar!Meg van az a MÁSIK FAJTA amit mi vontatunk!ÉRTEED?VONTATUNK!!!Tehát alapjában véve ez teljesen máshogy műkszik,mint ami egész nyáron egyhelyben dekkol!!!Nem kell bele luxus,mert itt akik erről beszélgetnek nem OLYANOK!-Ha megtehetnénk akkor már nem ezen a fórumon osztanánk az észt,hanem bemennénk a bóótba aztán megvennénk ami kőőő!!!!De eszünkbe nem jutott volna ide beírni.Tehát azért ezt ne tévesszük szem előől jóó?
Előzmény: GPS (2478)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!