Hát a hajón még hagyján - de tudok én annál rosszabbat.
Amikor már este volt, kint már kellemes volt a lég....bementem a barátom bódéjába némi szoftveres tanácsért. Öregeeeeeeem !!!!
Amikor beléptem, hát azt hittem, hogy visszaesek az ajtón - olyan meleg volt bent, a kinti "kellemeshez" képest.
Ez ugye természetes is - hisz egész nap égeti a napocska körbe a bódét - minden fal és tárgy áthevül odabent - hát még szép, hogy akkor adja vissza, amikor kint már hüvösödött valamennyit.
Na látod - erre kell a klima - hogy este, amikor bekotródna az ember lefeküdni - akkor a beállított komfort-hőmérséklet várja - és ne a gőzfürdő. .
Hogy ne tudnám,Két éve mikor júliusban 40 fok fellett volt a víz hőmérséklete is 32 fok körül volt. Akkor voltam a balcsinál, bizony már reggel 8 kor már a vízben voltam nem nagyon lehetet kibírni a meleget,késő este is meg lehetet főni. Gondolom Te se a vitorláson voltál?
Hát ennyi Wattal (mert ez kevés azért - a 2,2 kW-os split-klimákhoz képest) - szóval ennyi wattal úgy 45-50 köbméter a reális.
Egy olyan 4x4 -es szoba ami nem nagy-nem kicsi....ennyit le tud hűteni az ajánlott 7 (hetes) fokra. Mármint a kinti hőmérséklethez képest 7 fokkal alacsonyabbra...mert ennyit ajánlanak a nagyeszüek.
Persze, egy lakóban jó ha van 18-20 köbméter - mindenestül - viszont van ki-be járkálás, miegymás - de tény, hogy simán lefedi.
Hát ezt úgy kell használni, hogy amikor kint van 28-30 fok, akkor be kell állítani 23-at... és otthagyni, hadd végezze a dolgát. Ő aztán tudja mikor kell indulni, leállni, stb.
Van egy sepregető-funkciója is - vagyis szép lassan végigsepri ballról-jobbra és vissza a hideg-áramlatatot a helységben. Ez nagyon jó, mert szép egyenletes hőfokot csinál odabéééé.
Tudom, ebben a hidegben nehezen elképzelhető - de emlékezz vissza, hogy a nyáron néha kellemes volt bemenni egy egy klimás áruházba vagy irodába - persze csak oda, ahol nem paraszt-módon használták a klimát - és betartották az ajánlott 7 fok különbséget.
Voltam én olyan surmó bankban, ahol 18 fokra volt állítva - amikor kint 30 volt - a lányok meg sállal a nyakukban ültek a pultnál. De a paraszt főnök így akarta - és egy bankban a fiókvezető az Isten, mint tudjuk. .
Egyébként eszméletlenül komplikált a belseje - hihetetlen mi cucc van belezsúfolva.
Részemről meg is tudom érteni, hogy újonnan cseppet sem olcsó mulatság - mert valóban kap valamit az ember a pénzéért.
Ehhez képest egy hütőszekrény csak egy kis játékszer - amilyen mechanika kell ehhez, hogy működni tudjon. Fotóm is van a belsejéről...hát leültem, amikor levettem a borítóját. .
Ez a pali akitől én vettem ehhez egy felszámolásból került. A lomisok odaadták neki 9 ezerért, mert vett még egy csomó mindent...így hát ennyiért is jó volt nekik.
A pali használta egy szezont a nappalijában, aztán szerelt valami marhanagy split-klimát az egész háznak - így eladó lett. Keresett rajta 3 ezret, meg volt elégedve.
Egyébként csak most lehet ilyen olcsón venni ilyesmit - mert ahogy kisüt a nap, addigra nagyot ugranak az árak. De ha végignézed a klima-ajánlatokat, hát láthatod, hogy még most is több darab van 40 felett, mint alatt. Használtan is.
Ráadásul nekem olyat kellett választani, amelyiket nem kell egyenesen Paksra kötni a nagy induló-áramfelvétele miatt. Jaa és a 32 centis szélesség sem kutya...ha bódéba akarja a zember. .
Itt van a kis "klimatérikus-berendezés" amit voltam szíves összevaterázni 12 rugóért - a bódéba. Szerintem ekkorát bármelyikünk be tud tolni valahová - mert mondom: összesen 32 centi széles.
Honnan tudtam vóóóna?Nem mondtaaad!Mi pl. elmegyünk a világ végére is bolhapiacozni!Onnan van a bódéba a bio-budi is.VADIÚJ!Én vettem ki először a dobozából!Amúgy meg ott lakozol a városban!Nna majd a jövő héten jóó?Mert mi tuti megyünk!Majd megbeszéljük.A héten még valamelyik nap kimegyünk síelni amikor a fiam szabadnapos lesz,meg esetleg én is ráérek.Mert még 8 napig érvényes a matricánk.MUSZÁJBÓL!!-Bár most szét vagyok esve darabokra...))
Hát ott is így múúkodik csak muszályból!--Ma voltunk veszprémben a bolhapiacon.Tök jó idő vóót!Szakadt a hóó!!Piacos meg alig volt.Aztán visszafelé bementünk Eplénybe.Ott meg akkora tömeg volt,hogy ihaj.Bepróbálkoztam a snowbordal is,aztán úgy elfáradtam,mint állat.De nem hagyom abba!Ez is menni fog...