Keresés

Részletes keresés

Pami2002 Creative Commons License 2003.09.09 0 0 614
muggli!

Köszönöm.
Elküldenéd akkor nekem a sablon leveledet? Postai utalványosat.

Köszi

Pami

Előzmény: muggli (611)
feherember ismét Creative Commons License 2003.09.09 0 0 613
Megnéztem.

Ha szárazföldön jön akkor kb. 2 font.
Ha levegőben jön akkor kb. 2,5 font.

Még egy kérdés. Mondjuk sikerült megnyernem a licitet. Ezután mi történik?

muggli Creative Commons License 2003.09.08 0 0 612
"Amerikából vagy Angliából olcsób mezt hozatni?"
Kínából! :-))))))))))))
muggli©
Előzmény: feherember ismét (607)
muggli Creative Commons License 2003.09.08 0 0 611
Pami!
Tapasztalatom szerint a postai utalvány a legolcsóbb. Az összes többi drágább. Ha elfogadja az eladó, akkor egész jó áron megúszod az egészet. Sajna csak a nagyobb postákon lehet feladni, de 5 munkanap alatt ott a lóvé. Én ma küldtem el így kb 450 EUR-t és volt vagy 6000 Ft a plusszköltség, ez 5 utalványra oszlott meg. Ha bankból utalok, akkor 1. - egy un vámérték-vizsgálatnál, lekérhetik a banki forgalmamat (joguk van hozzá), azonnali bukta, 2. - Egy átutalás került volna ennél többe.
muggli©
Előzmény: Pami2002 (605)
muggli Creative Commons License 2003.09.08 0 0 610
Azt jelenti, hogyha 120 EUR-nél nagyobb a cucc értéke és nem ajándék, akkor vámköteles, azaz fizetni kell utána vámot. Vámmentesen csak akkor kezelhető, ha MINDKÉT feltétel teljesül, csak egy feltátel megléte nem elegendő. Ha utánvéttel veszel valamit, akkor eleve ott a fizetendő összeg és ez fogja a vám alapját képezni. Azért nem áll a Te esetedre, mert egy mez bőven olcsóbb, mint 120 EUR. Ha nem ajándékként küldeted, akkor lehet, hogy egy lüke finánc még 5 EUR-ra is vámot vet ki.
A www.google.com oldalon, ha a keresőbe beírod a megfelelő kifejezést, akár több ezer lehetőséget is fel fog kínálni. Az angol postát valószínűleg vagy Royal Post-nak, vagy Royal Mail-nek hívhatják. Próbáld őket végig.
muggli©
Előzmény: feherember ismét (607)
Sótlan Alak Creative Commons License 2003.09.08 0 0 609
Az illető leírása alapján (és figyelembe véve a magyar lehetőségeket) a következők között választhatsz:
1. pénzküldés borítékban
2. nemzetközi postautalvány
3. Western Union Money Transfer
Nekem kedvező tapasztalataim vannak a pénzküldéssel kapcsolatban (valahol korábban már írtam róla), bár 100 EUR körül már elgondolkoznék a Western Union átutaláson is.
Előzmény: Törölt nick (608)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.08 0 0 608
Segiljetek!
Van egy csoka(ceg) akitol szeretnek rendelni nehany dolgot kb. 100eu alatt. Nemetben van. Aszongya:

"You may pay with credit card using PayPal (pay to PayPal user wfaust@wfaust.de - just note your order details when sending money using PayPal). Otherwise orders have to be prepaid by cash. No checks or bank transfer. Exceptions are only made for large orders or for government institutes. Sorry. But my main intention is to make the targets available as cheap as possible without extra work or risks on my side. Customers inside Europe not willing to send cash may also send money using postal money orders from the post office. Do send an extra note using a letter or email after sending your postal money order with your order details as senders of postal money orders are often hard to identify. Western Union money transfers (not postal money orders) are also accepted."

Nem nagyon vagom a temat, de azt tom hogy pay-pal innen nem megy. Azt is latom hogy nem akar csekket es banki utalast(?). Vagy hogy is akarja? Tudna nekem segiteni valaki, mert nem ertem...

feherember ismét Creative Commons License 2003.09.08 0 0 607
"Az utánvéttel egyébként az a gond, bár a Te esetedben ez nem áll fenn, mert az értéke jóval 120 EUR alatt van egy meznek, hogy rögtön van hozzá érték is, így nem gond a vámosnak, hogy mivel számoljon."

Ezt nem értem. Miről van szó?

Amerikából vagy Angliából olcsób mezt hozatni?

feherember ismét Creative Commons License 2003.09.08 0 0 606
Mi az angol posta címe? Nem találtam sehol. Mondjuk mennyi lehet max a postaköltség?

Köszi.

Pami2002 Creative Commons License 2003.09.08 0 0 605
muggli!

Gondolkodom, hogy mi érné meg jobban. Átutalni, vagy postán feladni. OTP-nél van folyószámlánk, és inkább kisebb összegeket küldenénk.
Ha nem nagy gond, elküldenéd esetleg mind a kettőt?

Köszönöm a segítséget.

Pami

Előzmény: muggli (604)
muggli Creative Commons License 2003.09.08 0 0 604
Fehérember!
Keresd meg a futárszolgálatok, vagy az angol posta honlapjait, ott általában van valamilyen kalkulátor, meg tudod nézni.
Az utánvéttel egyébként az a gond, bár a Te esetedben ez nem áll fenn, mert az értéke jóval 120 EUR alatt van egy meznek, hogy rögtön van hozzá érték is, így nem gond a vámosnak, hogy mivel számoljon.
Pami!
Hogy akarsz fizetni? Ez fontos része a sablon levélnek. Ha megírod, akkor küldök Neked német sablon-szöveget.
muggli©
Előzmény: feherember ismét (602)
Pami2002 Creative Commons License 2003.09.07 0 0 603
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Teljesen új leszek az e-bay-en. Sokat olvasgattam már itt, így kb. már képben vagyok sok mindenben, de szeretném kérni, hogy akinek van valamilyen sablon szövege, azzal kapcsolatban, hogy a tulaj hajlandó-e Mo-ra elküldeni a cuccot, a fizetés módjáról, és a szállítási ktg-ről, az legyen kedves küldje el nekem e-mail-ben.
Leginkább németül érdekelne, mert az német ill. osztrák oldalt szeretnénk nézegetni.

Előre is köszönöm.

Pami

feherember ismét Creative Commons License 2003.09.07 0 0 602
SIKERÜLT! Köszi!!!

Még egy kérdés. Angliából, utánvétellel mennyiért lehet Magyarországra hozni egy Manchester Unitedes mezt?

Ariel Creative Commons License 2003.09.07 0 0 601
feherember ismét!

nekem sikerult siman...
asszem a trukkje, hogy nem free levelezorendszerbeli cimet kell megadnod..

Előzmény: feherember ismét (599)
muggli Creative Commons License 2003.09.07 0 0 600
Írj neki egy e-mailt, hogy Te másképp szeretnéd, írd meg hogyan és kérdezd meg, mit szól a dologhoz. A többi kérdésedre az előző hozzászólásaimat olvasd el.
muggli©
Előzmény: feherember ismét (599)
feherember ismét Creative Commons License 2003.09.07 0 0 599
Sziastok!
Hogy lehet megoldani, hogy az angol ebay-en a regisztrácionál ne a kártyafizetést válaszam. Melyik ebay-t ajánljátok? Hogyan lehetne utánvétellel fizetni, a drágább?

Kösz

muggli Creative Commons License 2003.09.06 0 0 598
Egyszerű. A postaköltséget a www.deutschepost.de oldal portokalkulátorával ellenőrizd le. Ez 25 EUR, ha csomag a dolog. Ebbe azért sokminden belefér. Én állandóan ezzel kalkulálok, de eddig még nem fizettem rá.
muggli©
Előzmény: Ariel (597)
Ariel Creative Commons License 2003.09.05 0 0 597
muggli!

lehet hogy igazad van.. majd en is kiprobalom, bar nekem a nemetekkel nem volt eddig jo tapasztalatom..(volt aki a szallitasi kltsgre vonatkozo kerdesemre sem valaszolt mar)
bezzeg az amik, mindjart 4 fele valasztekot kinaltak csak erre..mondjuk ilyen 10e folotti feedbackekhez azert kell nemi kereskedoi erzek :)

Előzmény: muggli (595)
NLQ Creative Commons License 2003.09.05 0 0 596
olvasd el amit juniusban irtam... airmail parcel post megerkezett 8 nap alatt magyarorszagra aztan 1 honapot allt a vamban...
Előzmény: kamillla (591)
muggli Creative Commons License 2003.09.05 0 0 595
én inkább árura keresek rá és küldök 100 e-mailt, kapok 60 választ és ebből 58 pozitív.
muggli©
Előzmény: Ariel (594)
Ariel Creative Commons License 2003.09.05 0 0 594
muggli!

elhiszem...
mondjuk nekem ugy van beallitva a keresom, hogy csak a mo-ra is szallitokat mutassa.

Előzmény: muggli (593)
muggli Creative Commons License 2003.09.05 0 0 593
Ariel!
Ez így van leírva, igaz! De! Ha írsz neki egy szép e-mailt, hogy ugyan már nem lehetne-e , meg a szállítási költséget átvállalod, meg nézze meg az értékeléseidet, akkor a legtöbb azt mondja, hogy nem lát akadályát a Mo-i szállításnak. Igen kevés választ kapok, hogy nem szállít, csak Germániába. Ha kell, akkor a sablon levelemet elküldöm az e-mail címedre. Most jön egy vízalatti fényképezőgépem, egy digitális gép, egy búvár-jacket, vettem már így tükörreflexes fényképezőgépet, Märklin vasút készletet (kettőt egy csomagban) stb. Szinte mind azt írta, hogy "nur nach Deutschland". Amíg előre megkapják a pénzüket, addig nem érdekli őket a dolog.
muggli©
Előzmény: Ariel (586)
dudika67 Creative Commons License 2003.09.05 0 0 592
Ha tenyleg legipostaval jott akkor nyugodtan elkezdheted kerestetni a postaval. Minden az USA-ban feladott csomagnak van egy kodszama, azt tudd meg a feladotol, es annak alapjan lehet kerestetni.
Előzmény: kamillla (591)
kamillla Creative Commons License 2003.09.05 0 0 591
Álítóag légipostán, és azt mondták, kb. tíz nap alatt itt kell lennie.
Előzmény: Ariel (590)
Ariel Creative Commons License 2003.09.05 0 0 590
akkor meg azt kellene tudnod, hogy honnan jon es mivel... usa-bol airmail parcel-el kb 1 het alatt itt van. viszont vannak ennel olcsobb csomagok is pl. hajoval akar honapokig is zotykolodhet..
Előzmény: kamillla (589)
kamillla Creative Commons License 2003.09.05 0 0 589
Elvileg ajándékként jön.
Előzmény: Ariel (588)
Ariel Creative Commons License 2003.09.05 0 0 588
ha nem ajandekkent lett feladva az ertektol fuggetlenul (elvileg) vam ala tartozik...
Előzmény: kamillla (587)
kamillla Creative Commons License 2003.09.05 0 0 587
Aug. 12-én adta fel az eladó Amerikában a csomagot és még nem kaptam meg. Kicsit aggódom. Nem szabadna,hogy vámra kerüljön, mert érték allatti. Szerintetek mennyi idő alatt kellene ideérnie?
Ariel Creative Commons License 2003.09.05 0 0 586
muggli!

ezzel a nemet dologgal 2 problema van..
tenyleg van amit csak amik arulnak..
raadasul sok nemet csak otthonra ill. EU-s orszagba szallit.

Előzmény: muggli (585)
muggli Creative Commons License 2003.09.05 0 0 585
Kerestem azt a hozzászólásomat, ahol a szállításról és a fizetésről írtam, de valszeg kimoderálták, tehát lehet, hogy ez is így fog járni. Olvasd el figyelmesen és jegyezd meg.
Fizetés:
Nem értem, miért kinlódtok az amerikai oldallal, amikor itt vannak a németek is. Alig néhány dolog kivételével ugyanaz megtalálható itt is, mint odaát. A németekhez fzethetsz postai pénzesutalványon is, egészen alacsony a költsége. Feladható pl. a Nyugatinál, a 62-es postán. Kb 5 munkanap alatt az emberednél van a pénz. Itt forintot fizetsz, ott Eurót kap. A legtöbb eladó elfogadja, főleg, ha tudsz vele beszélni és elmondod, hogy az átutalás innen nagyon drága (az én bankomnál pl 10000 Ft a külföldi utalás).
Szállítás:
Németországból a postacsomag 25 EUR, vagy ha (talán) 4 kg felett van, akkor több, de ezt megnézheted a www.deutschepost.de oldalon, ahol találsz egy portokalkulator nevű linket. Ott beállítgatod a paramétereket és kiadja, hogy mennyi a díj. Ha ezt leírod a németnek, nem fog vele vitatkozni, mert német alapra hivatkozol. Mindig a csomagot válaszd, ne az un kiscsomagot, mert annak nincs ragszáma, nem tudod követni, hogy merre jár. USA-ból még nem hoztam cuccot, de ott gondolom szintén van valami lehetőség a neten, hogy kikalkuláld a díjat. A futárszolgálatok gyorsak, de sokkal drágábbak és sok esetben ők is a postai vonalakat használják, csak magasabb prioritással, mert többet fizetnek. A futárszolgálatoknak van honlapjuk, meg tudod nézni a díjat, de vigyázz, mindig a feladó szerinti országhoz tartozó honlapot keresd!
Vám:
Két kulcsszó: "Használt" és "Ajándék". Értéke 120 EUR alatt. Kérd meg az eladót, hogy a celofánt bontsa meg, ha olyan a cucc, akkor sok módja van, hogy "használt" legyen a cucc, ezt inkább magánban. Eddig működött, de vannak korlátai. (Pl egy legújabb tipusú házimozi szett 53 collos projektorral, sourrund hangfal szettel már nem biztos, hogy elcsúszik így)
muggli©

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!