Eladni szeretnék az ebayen (az amerikain). Van valakinek itt tapasztalata róla, hogyan kell, és mi kell hozzá? Pl. kell hozzá valami kártyaszám, úgy láttam. Sima OTP-s VISA Electron kártyaszám jó hozzá, vagy dombornyomott nélkül szóba sem állnak az emberrel?
Minden tapasztalatot szívesen veszek. Előre is köszönöm, és bocs, ha már volt téma a kérdés.
csomagszamot a magyar postasnak hiaba mondasz nezni(halgatni) fog rad bamban aztan megkerdezi mi a cimed ahova a kuldemeny jon... azt vagy mond valami biztatot vagy asszongya erdeklodj legkozelebb talan ott lesz mar...
kivetel ez alol az EMS ott igenis a szamot kerik kiveve amikor nem, de az EMS eseteben ha tovabb tart fel percnel a kereses akkor MINDIG elkerik a telefonszamodat es max 10 percen belul visszahivnak a teljeskoru valasszal valasszal! (pl JFK-n van a csomag kezbesitonel van stb eleg pontos rendszeruk van...)
ES JONNEK A TELEFONSZAMOK (aki ezutan megmeri kerdezni annak be fogok szolni :)))
Nemzetkozi posta kicserelo uzem (a cimzett neve alapjan tudnak segiteni)
477-6534
477-6535
EMS kuldemenyek 333-7777 telefonos holgyike veszi fel mondod hogy csomag utan erdeklodsz kapcsolnak valakit, de mindig elsore az illetekeshez sikerul kapcsolniuk!
Ha egy csomagod hujen jon akkor elobb utobb el kell menned erre a helyre:
Magyar Posta logisztikai kozpont
1089 Budapest Orczy ter 1
ahol vamolni fogjak (vagy a vamentes pecsetet kapod )
14. szamu Vamhivatal
1089 Budapest Orczy ter 1
(nem kell megijedni ugyanazon az emeleten 2 ablakkal arrebb van)
a csomagszamot en tracking code nak irom, de ha huje az ember akkor elmegyarazom neki hogy a postan kapott papiron van 1 vonalkod es az alatta levo szamot irja le neked ez utobbit a leghujebb(van beloluk boven..) is megerti...
megint egy "rekord" keleti parton feladtak 1 csomagot EMS el 8.an 17:05 kor en megkaptam a csomagot 11. en reggel 7:52kor azaz a csomag osszesen utazott (vammal egyutt) kevesebb mint 57 orat
szoval fontos es nagyerteku cuccnal szerintem siman megeri azt az 20-60 dolcsi pluszt hogy ne alljon a vamban es meg veletlenul se kelljen telefonalgatni rohangaszni sorbanallni gyozkodni a vamost stb
A nickemet itt nem árulom el, de szándékosan német nevet választottam, hogy "jürgenék" ne tudják egyből, hogy én csak "senki" magyar vagyok.
Egyébbként a tapasztalataim nagyon jók. Egyszer se csaptak be (2.szer próbálkoztak, de nem jött be), korrektek stb. Volt olyan, hogy hamarabb feladták a csomagot, mielőtt én pénz küldtem volna (de erről írtam már korábban!).
Néha egyébbként szoktam magyar, vagy magyar vonatkozású nevet találni. Múltkor volt Orsós, Ikarus, de több most nem jut eszembe.
Itthon meg nem nagyon vásárolok, mert 25%-os az ÁFA, meg a mohó itteni kereskedők magas árrése miatt (akik gyorsan akarnak meggazdagodni) én inkább a német GDP növelem. Néztem itthon egy olcsó digitális fényképezőt nálunk 22.000Ft (akciósan a legolcsóbban a Depo.hu-n az egyik kereskedőnél, a többinél +2000Ft), kinnt ugyanez a modell 49EURO Sofort Kauf! és ajándékba adnak még a 16Mb memóriakártyát (kb. 2000Ft)!
Hála eBay-nek igaz a Tesco mondás (ha jól emlékszem ők találták ki), Jól élni és sporolni!
Most azon gondolkodom, hogy kellene keresni egy olyan német bankot ahol van internetes átutalás és akkor nem kellene állandóan a magyar postát gazdagítani (már egy fél fizetésnyi pént otthagytam náluk...). Az Inter-Európa Banknak, van magyarországon a Bankonet rendszere, amivel néhány kattintás, és az utalás, betétlekötés stb. otthonról is működik és elintézhető. Na ilyet gondoltam én a németeknél.
Az Inter-Európa banknál egyébbként olcsón lehet utalni külföldre, igaz csak egyszer próbálkoztam. 2000Ft volt + 1000 a kinnti jóváirás, igaz "kis összegről" volt szó.
Zeki kösz, de én már rendeltem cuccot interneten amcsiból nem is egyszer, szóval nem az érdekel, hanem az, hogy konkrétan ezen a cégen keresztül van-e valakinek valamilyen tapasztalata.
Csak szerettem volna megtudni, hogy hogyan tudom amcisból idehozni a cuccot. Mivel én még sohasem csinéltam ilyet megkérdztem téged. Arról nem tehetek, hogy egy nagyképű barom vagy.
A német posta portokalkulátoros oldala nekem is nagyon bejött. Egyszer "jürgen" szívatni akart, hogy Mo-ra ennyi meg ennyi a díj, persze harmada se volt az általa említettnek. Elküldtem neki a címet, hogy szerintem kevesebb és gyözödjön meg róla ő is. Pár órával később jött a válasz, hogy elnézést kér, és tényleg ő tévedett!
Itt a német posta portokalkulátoros oldala még egyszer. Amióta talán muggli belinkelte azóta én is rendszeresen használom. Persze arra oda kell figyelni, mert van, hogy az eladó kiköti, hogy csak ezzel és ezzel a céggel hajlandó szállítani és akkor ezt nem lehet figyelembe venni!
muggli
Cirka hány csomagodra kell vámot fizetned? Irtad, hogy miket szoktál venni, ezek értékesebbek cuccok. Tudsz valami közelítést mondani?
Én is töbször szoktam csomagot kapni, egyenlőre még megúsztam fizetés nélkül...
Koszi! Megprobalkozm meg az itthoni cegeket korbe telefonozni (nem fuzok sok sikert hozza) ha nem megy akkor beficcen a kpkuldes (majd jol becsomizom:).
Most tettem árajánlatot egy mezért. Vegyük úgy hogy sikerül mevennem. Mivel angolt még tanulom nem tudok megfelelően kapcsolatba lépni az emberkével. Ha valai tudna segíteni, hogy valami olyasmit akarnék, hogy utánvétellel elküldi ide. Ja és mennyivel drágább utánvétellel mint átutalással vagy valami hasonlóvval? Ezt most az amerikai oldalról veszem.
Úgy gondolom, azért, mert két ország postáinak díját is fizetni kell: a cucc elküldéséét onnan, a pénz elküldéséét oda. Továbbá a feladáskor az egyik, az átvételkor a másik irányba kell konvertálni. Ahogy a postát ismerem, ez meghaladja a képességeiket...
Ámerikába kézenfekvő a Bidpay használata. UK-ba is tud a Bidpay MO-t küldeni, de tisztázni kell az eladóval, hogy jó-e neki, ha dollárban kiállítottat kap, vagy rávenni arra, hogy állítsa be magának a Bidpay-nél, hogy neki fontban kiállítottat küldjenek. Ennek pótdíja is van. Valamint te akkor is dollárban határozod meg az elküldendő összeget.
UK-ba talán a bankátutalás a legjobb, de az drága.
Meg kell kérdezned az eladót, hajlandó-e utánvétellel küldeni. Nem hinném, hogy az lesz...
Nemzetközi postaforgalomban amúgy is komplikált szerintem az utánvét.
Ed