Egyetértek veletek ebben hiszen engem is kergettek már földesuton kapával és husángal de amikor megálltam akkor már nem is volt olyan érdekes hogy odajöjjön. A lényeg az hogy nagyon sok motoros ott lesz(speed,chopper.robogo,stb)de kiváncsi leszek hány motor nélküli lakos lesz ott???
>bármelyik MTZ traki után akasztott kék nem kicsit büdös trágyaszóróban megcsodálhatod nagyban :) Amikor megláttam ezt a KTM összkerekest azt hittem hogy ennél vastagabb hajtás már nem is létezhet, de mint ahogy írod, mégis létezik! :)
Nem kell összkerék hajtás, egyébként is hogy néz ki, nevetséges, simán mehetnék vele az új Pirx kapitány kalandjaiba, mint űrmotorosgyorspostás! :)
>ez mindehol ódivatú hobbyja a lakosságnak Valószínű ez azóta divat mióta feltalálták a belsőégésű motort, gondoljunk bele, amikor először végigpötyögtek egy ilyesmi gépsárkánnyal /legyen az 2 vagy 4 kerekű/ akármerre is, amilyenek az emberek, némelyik még vasvillával is futott utána, mert szó szerint azt hitte hogy valami sárkányt lát és azt el kell pusztítani, na ez ma annyit változott hogy jól tudják hogy mi az, és a pilótát nézik sárkánynak akit el kell pusztítani mert jól érzi magát a bőrében és még élvezi is! :O ;) De ahogy írod is ezen kár mérgelődni, mérgelődjön az, akit zavar hogy egy embertársa jól érzi magát!
abban a vastag csőben 2 vékonyabb cső van és hidraulika olaj mozog ami átviszi a hajtást. Egy kis olajszivattyút hajt meg az első lánckerék, az első kerékagyban meg van egy hidromotor, ami forgatja a kereket. Tulajdonképpen az elv tökegyszerű, bármelyik MTZ traki után akasztott kék nem kicsit büdös trágyaszóróban megcsodálhatod nagyban (tudod amelyiknek a végén a lapátokra annyi bálamadzag tekergőzött fel, hogy vagy 20 feljelentgetős embert fel lehetne vele akasztani.. ) :))) csakhát ez a cső elrendezés, valahogy exta hülyén néz ki :)
Ugyan így működik tulképp a dakaros Yam WR450F de régebben olvastam, hogy magyarok is csinálják ezt. Ha beviszed a KTMed, kisSuzukidat, vagy épp a nagySuzukidat, megcsinálják :) Pézé :)
A feljeletgetéssel meg nincs semmi extra KKFházán, ez mindehol ódivatú hobbyja a lakosságnak. Eleinte énis mérgelmtem magam rajta, de aztán mivel egyedül vagyok a faluban inkább meghúzom magam.
Ezt figyuzzátok vaze, összkerekes 530-as KTM, de milyen csövek jönnek ki abból az elsőkerékből és hogy megy végig a motoron, nagyon állatul néz ki, vajon mi mozoghat abba a vastag csőben! :) Először azt hittem hogy a tag egy ilyen gyengén vastag lakattal zárta körbe a motort, aztán jöttem csak rá hogy ez valami összkerekes KTM! :))
Nem, nem ismerem, de már mintha hallottam volna már róla :O, kössz hogy írtad, majd ha nagyon ráfogok érni és már kiolvastam az előtte várólistán lévő 2-3 könyvemet akkor majd szóba jöhet ez is! ;)
Nekem meg már annyira elegem van a város lakóiból /tudnék mesélni, ráadásul akkor nem is motorral voltam, egy tag mentem az utcába ~40km/h-val és leolvastam a szájáról hogy mondja nekem hogy a jó qurva anyád miért hajtasz így, persze satut nyomtam és visszatolattam a taghoz, aki a határozott kérdésemre hogy miért beszél így velem, csak hümmögni tudott, na a feljelentgetők többsége ilyen állszent szar/, az ellen én sem tudok mit tenni, max. kiköltözök tanyára, ahol azért ritkább a lakosság, javaslom ugyanezt nekik is ha elegük van belőlünk, amíg betartom a kressz szabályokat addig jó lenne ha mindenki békén hagyná a másik állampolgárt, ha meg valamelyik motoros megszegi, hát azt büntessék meg, gyorshajtás büntessék meg, piroslámpán áthaladás büntessék meg, de csak azért mert valaki motorozik ha lehet ne szólják már meg, rosszabb esetben büntessék már meg, szóval nekem meg qrvára elegem van az irigy nyárspolgár kivagyok mivagyok városlakókból, azt hiszik hogy csak mert nem tetszik nekik hogy valaki megteheti hogy motorja van mindjárt üldözni, betiltani, lerúgni kell a motorról, netalántán néha keresztbe feszíteni egy jó kis vastag drótot! Én nem megyek el a rendőrségre, mert nem látom semmi értelmét, vagy esetleg majd akkor megyek el, ha ott lesznek azok a városlakó nyárspolgárok is akik feljelentgetik a motorosokat! Nehogy én tehessek már arról hogy motorozok, örülök hogy lyuk van a seggemen, miért nem tudnak ennek örülni a "békés" városlakók, miért fáj nekik más öröme, de én akkor is azt mondom nekem meg az fáj hogy ennyi hülye él ebbe a városba, akik mindenért pampognak, ha nem lennének motorosok, akkor meg szerintem azért pampognának hogy nagyon erőssen süt a nap, vagy hogy rossz szögben esik az eső, irigylem őket hogy ez a legnagyobb problémájuk az életben mint hogy néhány motoros idegösszeroppanást okoz nekik! Bocsánat, kicsit bő lére engedtem a hsz.-omat, de erre csak ennyit tudok mondani, 15 éve endurozok, nehogy most kelljen már magyarázkodnom hogy mit miért csinálok, a véleményem továbbra is az hogy akit zavar a motorozás, költözzön egy szigetre, vagy egy olyan helyre ahol nem zavarja, a jövő nem a "síri csend és nyugalom", hanem a motorizáció, és már egy jó pár éve ezt a kort éljük! :O
Én menek a fiaimmal! Remélem jó idő lesz mert esőben a kicsikkel nincs értelme túl messzire bóklászni. Be van nekik ígérve a sóskúti kirándulás és számon is tartják! Kb. mikor kezdődik a verseny?
Nem tudom ismeritek-e, a Motorozás mindenkinek című könyvet, de elég jókat írnak rólla. Amenyire egy perc alapján megtudtam állapitani, én és jónak láttam. Korlátozott anyagi forrásokkal rendelkezőknek irnám, hogy kecskeméten a könyvtárban is megvan, vagy onnan lehet személyesen kihozni, vagy könyvtárközi kölcsönzésen keresztül, a félegyházi könyvtárból is.
Hali skacok. Nagyon fontos.Mint tudjátok a rendörségnek elege lett a lakok panaszaibol és a motoros balesetekből, ezért Csordás József rend.alezredes szervezett egy Fórumot. Az idöpontja a fórumnak Márc.13-án csütörtökön 17 órakor a rendörség nagytermében. Ha tudtok minél többen álljatok ki a motorosok jogaiért.Sajna én Románia miatt nem tudok menni de sokan lesznek közülünk ott. Így hogy én nem megyek nem kell végig hallgatnotok az unalmas elöadásomat.:-) Félre a tréfát más fog szavalni helyettem de ti is szolaljatok fel!
Az ellen ......nem véd, legalábbis jelen terv szerint nem, de ha akarom és lesz elég pénzem bármikor simán tudok köré húzni majd egy 1,5-2m-es betonfalat meg persze rá betontetőt, na az már egy nem túl közeli támadás ellen tuti megvédene, csak azt nem tudom hogy lenne e értelme! :O Ha érdekel a "Hogyan kell túlélni egy atomtámadást" project, és felakarsz íratkozni, szívesen felírom a neved, előjegyzést már felveszek?! :D
Én biztos nem, tudod most megvan a magam baja, minél előbb beakarom fejezni az építkezést, ezért sincs motorozás sem mostanában! :( De a másik szemem meg örül, mert lassan de biztosan /el/készül az objektum! :)
Addig még van elég idő, gyúrjá rá egy kicsit, ja és ne a társ keresésre hanem a tájékozódásra! ;) Megtaláltam és megnéztem a Pegasot, nagyon szép, és túraplexije is van és keskeny oldaldobozai, amik a kocsik közötti cikázást segíti elő, tényleg meggondolandó vétel, de mint beszéltük, utána nem egyszerű eladni, de ez is kétesélyes mert lehet hogy pont akkor fog valaki egy ilyet keresni, mindenre van vevő csak meg kell találni! ;)
Dátum Program 2008. 04. 17. Bemutatkozó fesztivál Szegeden 2008. 04. 18. A magyar versenygépek műszaki átvétele Budapesten
Látványos showműsor 2008. 04. 19. A külföldi versenygépek műszaki átvétele Budapesten 2008. 04. 20. Budapest-Nagybánya szakasz
Gyorsasági szakasz a táborfalvai lőtéren 2008. 04. 21. Nagybánya-Szováta szakasz 2008. 04. 22. Szovátai szakasz 2008. 04. 23. Szováta-Debrecen szakasz 2008. 04. 24. Debrecen-Veszprém szakasz
2 gyorsasági szakasz a táborfalvai lőtéren 2008. 04. 25 Veszprémi szakasz
2 gyorsasági szakasz a jutaspusztai lőtéren 2008. 04. 26. Veszprém-Balatonfüred szakasz,Gyorsasági szakasz a jutaspusztai lőtéren, díjkiosztó, gálaest