Keresés

Részletes keresés

hanolfe Creative Commons License 2003.09.29 0 0 699
Sziasztok!

Én is egy kezdő EBay-ező volnék. Jelenleg egy egy digit fényképezőt szeretnék venni, de úgy látom, hogy itt valahogy másképp működik a licitálás. A kérdésem, hogy mi az a "Powerauktion"? Mármint nem a jelentése, hanem hogyan működik ez a dolog.

Üdv.:
hanolfe

NLQ Creative Commons License 2003.09.29 0 0 698
lehet hogy fog kelleni hozza egy ausztriai lakcim is!
egy nemet baratom itt lakik magyarorszagon, termeszetesen van lakasa kint is meg bankszamlaja is aztan a paypal a nevere szolo kozuzemi szamlat kert a nemet cimrol, mert .hu ra vegzodott az email cime
Előzmény: westpoint (696)
edk440 Creative Commons License 2003.09.29 0 0 697
Nekem van ausztriában "lakossági" : ) számlám, de nincs hozzá sem visa sem mastercard. Hogy a paypalt tudjam használni, ahhoz kell csináltatnom hitelkártyát?

Valószínűleg igen.

T.képpen hogyan m?ködik a paypal? Az általam megadott összeget levonja a számlámról, és továbbítja akit megadok e-mail címként?

Tetszőleges összeget rátehetsz a paypales ,,számládra'' (ez olyan, mint egy kártyás vásárlás), és ebből küldhetsz át a másik paypal-tagnak annyit, amennyit akarsz.

Nem tudnak több pénzt leemelni, mint amennyit szeretnék?

Tudnának, de nem teszik, pont úgy, mint amikor kártyával vásárolunk az Interneten.

A fickó még azt is írta, hogy az international money order (nyomtatvány, lehet?ség? stb.) van a bankomban (Raiffeisen Austria). Használtatok már ilyen money ordert? Ez hogy m?ködik? Kell ehhez is hitelkártya?

Szerintem nem, de költséggel jár. A bankfiókban kell intézni.

Ed

Előzmény: westpoint (696)
westpoint Creative Commons License 2003.09.29 0 0 696
Hali!

Eddig csak németekkel üzleteltem ebay-on, de most volt egy jó cucc, amit usaból licitáltam. Érdekes módon a német nyelvű ebay-on az volt a fizetés lehetőségek között, hogy "átutalás", ami az angol ebay bejelentkezésnél is hasolnó szöveg volt.
Az eladó küldött egy levelet amiben a következő fizetési lehetőségeket adta meg:
paypal, international money order, borítékban dollárok (nos ez utóbbit a távolság miatt nem választom semmi képpen)

Nekem van ausztriában "lakossági" : ) számlám, de nincs hozzá sem visa sem mastercard.
Hogy a paypalt tudjam használni, ahhoz kell csináltatnom hitelkártyát?
T.képpen hogyan működik a paypal? Az általam megadott összeget levonja a számlámról, és továbbítja akit megadok
e-mail címként? Nem tudnak több pénzt leemelni, mint amennyit szeretnék? Milyen árfolyamon váltják át az eurót dollára,
lévén a számlámon euróban van a pénz?

A fickó még azt is írta, hogy az international money order (nyomtatvány, lehetőség? stb.) van a bankomban
(Raiffeisen Austria). Használtatok már ilyen money ordert? Ez hogy működik? Kell ehhez is hitelkártya?

Egyénként én is úgy licitálok ahogy alább írtátok,
az utolsó percben (szó szerint : ) ), leadom azt az összeget, amit még megadnék a cuccért. Ha nincs szerencsém, akkor felüllicitálnak, de annak se szoktam örülni, ha pl 100 E-t adok meg és 99 lesz a végső ár : ))))

wp.

edk440 Creative Commons License 2003.09.29 0 0 695
Ahogy Muggli is írja, ez így működik. A licitáláskor azt adjuk meg, hogy maxmum mennyit vagyunk hajlandók fizetni a dologért, és az aktuális licit mindig a második legnagyobb felett lesz egy licitlépcsőnyivel. Nem lehet tudni, hogy a pillanatnyi nyerő ürge ponotsan mennyit is adott meg.

Ed

Előzmény: szilvasij (693)
muggli Creative Commons License 2003.09.29 0 0 694
NL Q!
Lehet, én általában csak cégeknek vámkezelek, tehát már beidegződésből is ezt mondom. Ha már itt tartunk, akkor az is meghatárzó lehet, hogy ki fizette a szállítást. Mindegy, ennek utána kellene néznem, de, hál'Istennek, elég sok tennivalóm van mostanában, nem hiszem, hogy időm lesz rá. Ha megteszed, megköszönik a fiúk, biztosan.:-))))))))))))
Szilvási!
Amíg le nem záródott a licit, addig nem írja ki az e-Bay a liciteket, csak a legnagyobbat, amit látva eldöntheted, licitálsz, vagy kiszálsz. Ha azonnal jön az "Önt túllicitálták" e-mail, akkor az illető valószinűleg az e-Bay "licitáló gépét" használja, azaz azt a szolgáltatást veszi igénybe, hogy az e-Bay csak annyit vesz le a licitedből, amennyi a legmagasabb ajánlathoz még elegendő. A fennmaradó összeget csak akkor teszi fel, ha valaki túlkínálja az érvényes legmagasabb ajánlatot. Akkor helyetted, az általad megadott összeghatárig licitál. Szerintem értelmetlen dolog már az első napokban licitálni. Én csak az utolsó percben licitálok, ha érdekel a dolog. A lorai licitekkel csak az árat vered fel, de nem biztos, hogy Te nyersz. Ez olyan mint a póker, vagy fullod van, vagy semmid. Ha az utolsó percben licitálsz, meg van a veszélye annak, hogy valaki, a "licitgépet" használva azonnal túlkínál, de ez benne van a pakliban. Egy példa:
- Aktuális ár: 40 EUR
- A licit minimum emelése: 1 EUR
- A Te licited 100 EUR
- A "licitgép" emeli a tétet 1 EUR-val
- Az aktuális ár 41 EUR lesz, pedig Te 100-at ajánlottál.
- A "licitgép" csak akkor fog tovább hozzányúlni a 100 EUR-s kerethez, ha valaki túllicitálja a 41 EUR-t, de akkor is csak annyival, hogy Te legyél a legjobb ajánlattevő. Ha kimerült a keret, akkor abbahagyja a Nevedben való licitálást.
muggli©
Előzmény: szilvasij (693)
szilvasij Creative Commons License 2003.09.29 0 0 693
Sziasztok!

Nemrég regisztráltam magam az ebay-n. tehát abszolút kezdő vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy amikor licitálok, akkor miért nem látom a többi ember licitjét. Lehet, hogy ez hülye kérdés. Már töbször is próbálkoztam licitálni az aktuális árra, és mindig azt írta, ki, hogy valaki nagyobbat ajánlott már. Nem értem....vagy csak én fogom fel rosszúl?

Valaki világosítson fel... Előre is köszönöm!

Üdv.

NLQ Creative Commons License 2003.09.28 0 0 692
hmmm kikerulni a vamot nem szabad mert az torvenytelen...
de az ajandek nem megkerulese hanem megsporolasa :))

egyebkent maganforgalomban a szallitasi koltseg nem kepez vam es afa alapot (valahol lattam mar leirva, es a gyakorlatban is igy mukodott)

ha cegkent vasarolsz akkor igen...

Előzmény: muggli (690)
muggli Creative Commons License 2003.09.28 0 0 691
Drew!
Pl az 583-as hozzászólás.
muggli©
Előzmény: drew81 (686)
muggli Creative Commons License 2003.09.28 0 0 690
Ariel!
Jól sejted, a szállítási ktsg és a vételár képezi a vám alapját.
Drew!
Olvass vissza egy pár oldalt. Ariel is és én is leírtuk már, mit kell tenned, ha ki akarod kerülni a vámot.
muggli©
Ariel Creative Commons License 2003.09.28 0 0 689
igen. ugytudom..

http://www.sztaki.hu/providers/torvenytar/jog_03/jog_0328.htm
28.§ (4)

Előzmény: mgy (688)
mgy Creative Commons License 2003.09.28 0 0 688
A szállítási költség után is kell vámot meg áfát fizetni? :-o
Előzmény: Ariel (687)
Ariel Creative Commons License 2003.09.28 0 0 687
majusig minden honnan kell vamot es afat fizetni.

cucc erteke+szall. kltsg+az elozok 8%-a+az elozok 25%-a.

Előzmény: drew81 (686)
drew81 Creative Commons License 2003.09.28 0 0 686
Sziasztok.

Biztos volt már róla szó, csak én nem találom, és sürgős lenne. Ha veszek mondjuk egy GPS-t $250-ért, akkor mennyit kell összesen ráfizetni arra, hogy ideérjen? A sima airmail gondolom kijön $30-40-ből, de pontosan mennyi vámot és áfát kell fizetnem?

Esetleg tudja valaki ezeket az infókat Svédországra is? Az USA-ból rendelés érdekelne nyilván, hiszen az EU-n belül nem kell fizetni.

Köszi előre is...

szaborob Creative Commons License 2003.09.25 0 0 685
sziasztok,

volt mar vkinek olyan, h a bidpay sokaig ult rajt egy nagyobb osszegu request-jen?
az egy idoben feladott kis osszegu mo-eket kikultek siman, de ezt a nagyot meg mindig 'waiting for approval' allapotban tartjak. a hozzajuk kuldott emailekre nem valaszolnak, amikor felhivtam oket, h mi van, azt mondta a rep, h nem tudja kozvetlen ezt az osztalyt kapcsolni, de ir nekik emailt, h siessenek
???

műfogsor Creative Commons License 2003.09.24 0 0 684
Kösz NLQ, jó ötlet, megpróbálom!
Előzmény: NLQ (680)
TTTom Creative Commons License 2003.09.24 0 0 683
Igen, de ezt nem ellenőrzik....
Valami számot beirsz az aukciós szám mezőbe, és kész.
nekem müködött, pedig nem nyertem semmi aukciót, de a PayPal hiánya miatt csak igy tudtam fizetni...

T

Előzmény: NLQ (682)
NLQ Creative Commons License 2003.09.24 0 0 682
hopp!

bidpay.com Q-A

Q.Does BidPay.com handle transactions that are not auction related?
A. No. The BidPaySM service is intended only for auction payments.

NLQ Creative Commons License 2003.09.24 0 0 681
ma halottam 1 jo tippet:
akinek van londonban ismeretsege, annak uj szallitasi lehetosege is van
a magyar buszsofforok 10 fontert behozzak a csomagot... csak londonban x idore x helyre kell vinni a csomagot :)))

nlq

NLQ Creative Commons License 2003.09.23 0 0 680
hat ha a kozpontban nem akkor szerintem sehol...
irj egy levelet a bidpay supportnak hogyan jartal mit mondtak, es kerdezd meg toluk hogyan juthatsz hozza a penzhez... aztan a valasszal (szerintem azt fogjak irni ki kell fizetniuk a mo kozpontban) visszacsattogsz es az orruk ala nyomod es -miutan kifizettek- beirsz a vasarlok konyvebe hogy milyen dolog ez...
ezek utan mindig ki figjak fizetni :))
Előzmény: műfogsor (679)
műfogsor Creative Commons License 2003.09.23 0 0 679
Üdvözletem mindekinek!

Az lenne a kérdésem, hogy tudja-e valaki, hogy a bidpay-en keresztül kapott Wester Union-os international money order-t hol lehet beváltani Magyarországon? A váci utcai Wester Union központban azt mondták, hogy ők csak a money transfer-eket fizetik ki, money ordert nem.

Előre is kösz!

műfogsor

muggli Creative Commons License 2003.09.23 0 0 678
Glaube!
Ich glaube, hast Du Recht!:-)))))))))))
Pontosan, ezért csinálom én is. Kalkulálni kell és ha megéri elhozni, ha nem ,otthagyni. Csak azt nem értem, mi a francot kell napokkal az aukció vége előtt felverni a liciteket sokszor! Jó, tdom, vannak bérlicitálók, de akkor is! Minden jobb licitnél nem lehetnek ott!
Das war's für heute! Jó éjt!
muggli©
Előzmény: Glaube34 (677)
Glaube34 Creative Commons License 2003.09.22 0 0 677
Hello Mindenkinek!

Čn Németországban lakom,rendszeressen vásárolok az ebay-töl,idáig minden rendben volt,igaz ,volt hogy vettem pl egy börkabátot,és nagyon nem tetszett , amikor közelröl is megláttam,el is ajándékoztam valakinek...Sokszor vannak olyan lehetöségek....hogy pl nagyon szép bútor lenne,de még 1 euróért sem veszik meg,ilyenkor sajnálom,hogy nincs valami járgányom.Most is onnan vettem adidas cipöt 13!!euróért,Háromkerekü jogger babakocsit 28!! ért,-super kavéfözöt 3!!-ért.Szóval,megéri.

Előzmény: muggli (676)
muggli Creative Commons License 2003.09.22 0 0 676
Megcsináltam a statisztikám egy részét. 337 eladótól kaptam választ, a kb 700 megkérdezettből. Ebből 31 nemleges volt, de 306 nagyon szívesen elküldené Mo.-ra is a cuccot, amiről hangoztatta, hogy "Versand nur nach Deutschland", azaz csak Németo-ba kívánja eladni. Csináltam egy táblázatot, hogy ne kelljen állandóan zaklatni őket, mert páran már megjegyezték, hogy 3-8 emil után igazán megjegyezhettem volna már, hogy igen, elküldik a cuccot. :-))))))
Ennyit a "csak Németo-ba szállítok" fejezethez.
Nagy csomag: Nem érdemes vele kinlódni, mert nem biztos, hogy megúszod vám nélkül, akkor pedig még drágább is lehet, mint itthon, a szállításról nem is beszélve.
muggli©
edk440 Creative Commons License 2003.09.22 0 0 675
Írtam, hogy nem tudtam a magyar bankkártyámról pénzt tenni a Paypal-számlára. Valószínűleg más paypales utalhatna nekem, és akkor már én is fizethetnék onnan.

Ed

Előzmény: hurvinyekk (674)
hurvinyekk Creative Commons License 2003.09.22 0 0 674
HEjho,
alabb olvastam, hogy vki regisztralt PayPal-t osztrakkent...
de (lehet, hogy figyelmetlen voltam) nem olvastam, hogy sikerult-e igy vasarolnia vagy sem!
Ha tud valaki valmit errol egy kis ertekelest, plz!
hurvi
exseven Creative Commons License 2003.09.21 0 0 673
Fele ekkorával már próbálkoztam, USA-ból a postaköltség min. $1000, No-ba is megéri inkább kimenni érte. Kétszer ki is mentem szintetizátorokért, húztuk be a fejünket a határnál rendesen.
Előzmény: locust of the dead earth (670)
Zsóta Creative Commons License 2003.09.20 0 0 672
Tiszteletem a topiclakóknak. Ebay-s tapasztalataim nekem is vannak. Én már vettem 1-2 dolgot a com-n és a de-n is. Eddig mindent megkaptam legkésőbb 3 héten belül. A cuccaim nem heverésztek a VÁM-on. Amerikából 1 Yamaha szintetizátort, 1 Sony-Ericsson T68i-t, és búvárcuccokat vettem. A német és angol ebay-ről búvárcuccokat, és dig. fényképezőgépeket, Sony videokamerát, és vízalatti kamera tokokat, satellite telefonokat. Eddig mindent megkaptam, és vám nélkül. Lehet, hogy nekem szerencsém volt. A legutolsó csomagot pont tegnap kaptam meg. Jó licitálást mindenkinek.
kamillla Creative Commons License 2003.09.19 0 0 671
Igen, igen, igazatok van, kicsit pongyolán fogalmaztam.
Én nem is érdeklődtem, mert sejtettem, hogy a vámudvarban pihen a cuccom. Máskor is előfordult már. Ha 5 hétig nem történik semmi, akkor azért rákérdeznék, de addig nem izgulok. Egyébként is elég viszontagságos és soklépcsős egy csomag útja...
Előzmény: Rukawa (666)
locust of the dead earth Creative Commons License 2003.09.19 0 0 670
rendelt már valaki igazán nagy dolgot? mondjuk ami majdnem emberi nagyságú és vagy 50kg.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!