Én is egy kezdő EBay-ező volnék. Jelenleg egy egy digit fényképezőt szeretnék venni, de úgy látom, hogy itt valahogy másképp működik a licitálás. A kérdésem, hogy mi az a "Powerauktion"? Mármint nem a jelentése, hanem hogyan működik ez a dolog.
lehet hogy fog kelleni hozza egy ausztriai lakcim is!
egy nemet baratom itt lakik magyarorszagon, termeszetesen van lakasa kint is meg bankszamlaja is aztan a paypal a nevere szolo kozuzemi szamlat kert a nemet cimrol, mert .hu ra vegzodott az email cime
Nekem van ausztriában "lakossági" : ) számlám, de nincs hozzá sem visa sem mastercard. Hogy a paypalt tudjam használni, ahhoz kell csináltatnom hitelkártyát?
Valószínűleg igen.
T.képpen hogyan m?ködik a paypal? Az általam megadott összeget levonja a számlámról, és továbbítja akit megadok e-mail címként?
Tetszőleges összeget rátehetsz a paypales ,,számládra'' (ez olyan, mint egy kártyás vásárlás), és ebből küldhetsz át a másik paypal-tagnak annyit, amennyit akarsz.
Nem tudnak több pénzt leemelni, mint amennyit szeretnék?
Tudnának, de nem teszik, pont úgy, mint amikor kártyával vásárolunk az Interneten.
A fickó még azt is írta, hogy az international money order (nyomtatvány, lehet?ség? stb.) van a bankomban (Raiffeisen Austria). Használtatok már ilyen money ordert? Ez hogy m?ködik? Kell ehhez is hitelkártya?
Szerintem nem, de költséggel jár. A bankfiókban kell intézni.
Eddig csak németekkel üzleteltem ebay-on, de most volt egy jó cucc, amit usaból licitáltam. Érdekes módon a német nyelvű ebay-on az volt a fizetés lehetőségek között, hogy "átutalás", ami az angol ebay bejelentkezésnél is hasolnó szöveg volt.
Az eladó küldött egy levelet amiben a következő fizetési lehetőségeket adta meg:
paypal, international money order, borítékban dollárok (nos ez utóbbit a távolság miatt nem választom semmi képpen)
Nekem van ausztriában "lakossági" : ) számlám, de nincs hozzá sem visa sem mastercard.
Hogy a paypalt tudjam használni, ahhoz kell csináltatnom hitelkártyát?
T.képpen hogyan működik a paypal? Az általam megadott összeget levonja a számlámról, és továbbítja akit megadok
e-mail címként? Nem tudnak több pénzt leemelni, mint amennyit szeretnék? Milyen árfolyamon váltják át az eurót dollára,
lévén a számlámon euróban van a pénz?
A fickó még azt is írta, hogy az international money order (nyomtatvány, lehetőség? stb.) van a bankomban
(Raiffeisen Austria). Használtatok már ilyen money ordert? Ez hogy működik? Kell ehhez is hitelkártya?
Egyénként én is úgy licitálok ahogy alább írtátok,
az utolsó percben (szó szerint : ) ), leadom azt az összeget, amit még megadnék a cuccért. Ha nincs szerencsém, akkor felüllicitálnak, de annak se szoktam örülni, ha pl 100 E-t adok meg és 99 lesz a végső ár : ))))
Ahogy Muggli is írja, ez így működik. A licitáláskor azt adjuk meg, hogy maxmum mennyit vagyunk hajlandók fizetni a dologért, és az aktuális licit mindig a második legnagyobb felett lesz egy licitlépcsőnyivel. Nem lehet tudni, hogy a pillanatnyi nyerő ürge ponotsan mennyit is adott meg.
Nemrég regisztráltam magam az ebay-n. tehát abszolút kezdő vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy amikor licitálok, akkor miért nem látom a többi ember licitjét. Lehet, hogy ez hülye kérdés. Már töbször is próbálkoztam licitálni az aktuális árra, és mindig azt írta, ki, hogy valaki nagyobbat ajánlott már. Nem értem....vagy csak én fogom fel rosszúl?
Biztos volt már róla szó, csak én nem találom, és sürgős lenne. Ha veszek mondjuk egy GPS-t $250-ért, akkor mennyit kell összesen ráfizetni arra, hogy ideérjen? A sima airmail gondolom kijön $30-40-ből, de pontosan mennyi vámot és áfát kell fizetnem?
Esetleg tudja valaki ezeket az infókat Svédországra is? Az USA-ból rendelés érdekelne nyilván, hiszen az EU-n belül nem kell fizetni.
volt mar vkinek olyan, h a bidpay sokaig ult rajt egy nagyobb osszegu request-jen?
az egy idoben feladott kis osszegu mo-eket kikultek siman, de ezt a nagyot meg mindig 'waiting for approval' allapotban tartjak. a hozzajuk kuldott emailekre nem valaszolnak, amikor felhivtam oket, h mi van, azt mondta a rep, h nem tudja kozvetlen ezt az osztalyt kapcsolni, de ir nekik emailt, h siessenek
???
Igen, de ezt nem ellenőrzik....
Valami számot beirsz az aukciós szám mezőbe, és kész.
nekem müködött, pedig nem nyertem semmi aukciót, de a PayPal hiánya miatt csak igy tudtam fizetni...
ma halottam 1 jo tippet:
akinek van londonban ismeretsege, annak uj szallitasi lehetosege is van
a magyar buszsofforok 10 fontert behozzak a csomagot... csak londonban x idore x helyre kell vinni a csomagot :)))
hat ha a kozpontban nem akkor szerintem sehol...
irj egy levelet a bidpay supportnak hogyan jartal mit mondtak, es kerdezd meg toluk hogyan juthatsz hozza a penzhez... aztan a valasszal (szerintem azt fogjak irni ki kell fizetniuk a mo kozpontban) visszacsattogsz es az orruk ala nyomod es -miutan kifizettek- beirsz a vasarlok konyvebe hogy milyen dolog ez...
ezek utan mindig ki figjak fizetni :))
Az lenne a kérdésem, hogy tudja-e valaki, hogy a bidpay-en keresztül kapott Wester Union-os international money order-t hol lehet beváltani Magyarországon? A váci utcai Wester Union központban azt mondták, hogy ők csak a money transfer-eket fizetik ki, money ordert nem.
Čn Németországban lakom,rendszeressen vásárolok az ebay-töl,idáig minden rendben volt,igaz ,volt hogy vettem pl egy börkabátot,és nagyon nem tetszett , amikor közelröl is megláttam,el is ajándékoztam valakinek...Sokszor vannak olyan lehetöségek....hogy pl nagyon szép bútor lenne,de még 1 euróért sem veszik meg,ilyenkor sajnálom,hogy nincs valami járgányom.Most is onnan vettem adidas cipöt 13!!euróért,Háromkerekü jogger babakocsit 28!! ért,-super kavéfözöt 3!!-ért.Szóval,megéri.
Írtam, hogy nem tudtam a magyar bankkártyámról pénzt tenni a Paypal-számlára. Valószínűleg más paypales utalhatna nekem, és akkor már én is fizethetnék onnan.
HEjho,
alabb olvastam, hogy vki regisztralt PayPal-t osztrakkent...
de (lehet, hogy figyelmetlen voltam) nem olvastam, hogy sikerult-e igy vasarolnia vagy sem!
Ha tud valaki valmit errol egy kis ertekelest, plz!
hurvi
Fele ekkorával már próbálkoztam, USA-ból a postaköltség min. $1000, No-ba is megéri inkább kimenni érte. Kétszer ki is mentem szintetizátorokért, húztuk be a fejünket a határnál rendesen.
Tiszteletem a topiclakóknak. Ebay-s tapasztalataim nekem is vannak. Én már vettem 1-2 dolgot a com-n és a de-n is. Eddig mindent megkaptam legkésőbb 3 héten belül. A cuccaim nem heverésztek a VÁM-on. Amerikából 1 Yamaha szintetizátort, 1 Sony-Ericsson T68i-t, és búvárcuccokat vettem. A német és angol ebay-ről búvárcuccokat, és dig. fényképezőgépeket, Sony videokamerát, és vízalatti kamera tokokat, satellite telefonokat. Eddig mindent megkaptam, és vám nélkül. Lehet, hogy nekem szerencsém volt. A legutolsó csomagot pont tegnap kaptam meg. Jó licitálást mindenkinek.
Igen, igen, igazatok van, kicsit pongyolán fogalmaztam.
Én nem is érdeklődtem, mert sejtettem, hogy a vámudvarban pihen a cuccom. Máskor is előfordult már. Ha 5 hétig nem történik semmi, akkor azért rákérdeznék, de addig nem izgulok. Egyébként is elég viszontagságos és soklépcsős egy csomag útja...