Keresés

Részletes keresés

edk440 Creative Commons License 2003.09.22 0 0 675
Írtam, hogy nem tudtam a magyar bankkártyámról pénzt tenni a Paypal-számlára. Valószínűleg más paypales utalhatna nekem, és akkor már én is fizethetnék onnan.

Ed

Előzmény: hurvinyekk (674)
hurvinyekk Creative Commons License 2003.09.22 0 0 674
HEjho,
alabb olvastam, hogy vki regisztralt PayPal-t osztrakkent...
de (lehet, hogy figyelmetlen voltam) nem olvastam, hogy sikerult-e igy vasarolnia vagy sem!
Ha tud valaki valmit errol egy kis ertekelest, plz!
hurvi
exseven Creative Commons License 2003.09.21 0 0 673
Fele ekkorával már próbálkoztam, USA-ból a postaköltség min. $1000, No-ba is megéri inkább kimenni érte. Kétszer ki is mentem szintetizátorokért, húztuk be a fejünket a határnál rendesen.
Előzmény: locust of the dead earth (670)
Zsóta Creative Commons License 2003.09.20 0 0 672
Tiszteletem a topiclakóknak. Ebay-s tapasztalataim nekem is vannak. Én már vettem 1-2 dolgot a com-n és a de-n is. Eddig mindent megkaptam legkésőbb 3 héten belül. A cuccaim nem heverésztek a VÁM-on. Amerikából 1 Yamaha szintetizátort, 1 Sony-Ericsson T68i-t, és búvárcuccokat vettem. A német és angol ebay-ről búvárcuccokat, és dig. fényképezőgépeket, Sony videokamerát, és vízalatti kamera tokokat, satellite telefonokat. Eddig mindent megkaptam, és vám nélkül. Lehet, hogy nekem szerencsém volt. A legutolsó csomagot pont tegnap kaptam meg. Jó licitálást mindenkinek.
kamillla Creative Commons License 2003.09.19 0 0 671
Igen, igen, igazatok van, kicsit pongyolán fogalmaztam.
Én nem is érdeklődtem, mert sejtettem, hogy a vámudvarban pihen a cuccom. Máskor is előfordult már. Ha 5 hétig nem történik semmi, akkor azért rákérdeznék, de addig nem izgulok. Egyébként is elég viszontagságos és soklépcsős egy csomag útja...
Előzmény: Rukawa (666)
locust of the dead earth Creative Commons License 2003.09.19 0 0 670
rendelt már valaki igazán nagy dolgot? mondjuk ami majdnem emberi nagyságú és vagy 50kg.
iNTi Creative Commons License 2003.09.18 0 0 669
Köszönöm a részletes választ! Én is ezt gyanítottam, hogy még vámolják is... Jött kintről nekem egy kulcstartó, az 1 hét alatt itt lett, a könyvek 1 max 2 nappal később lettek feladva, azok még jönnek. Mostmár azt is gyanítom, hogy miért. :(
Előzmény: muggli (664)
muggli Creative Commons License 2003.09.18 0 0 668
Ha van ragszámod, akkor kapsz felhomályosítást. Ha nincs, akkor Neked is csak azt tudja mondani, amit ő lát a gépben, azaz a semmit. Így jártam én, a diaszkennerrel. Ragszámra eddig mindig tudták mondani, hogy hol a cuccos.
muggli©
_paha_ Creative Commons License 2003.09.18 0 0 667
sehonnan... itt bürokrácia van!!!

Rukawa Creative Commons License 2003.09.18 0 0 666
És honnan tudod megtudni hogy vámon van-e?mert a postát fölhivtam azt mondták hogy nem érkezett a nevemre semmi....
Előzmény: kamillla (661)
muggli Creative Commons License 2003.09.18 0 0 665
Na még egy dolog: "... pedig értékhatár alatti volt..."
Ez semmit nem jelent, akkor is át kell menjen a vám-procedúrán, legfejebb vámmentesen vámkezelik, de akkor is vámkezelik.
muggli©
Előzmény: iNTi (662)
muggli Creative Commons License 2003.09.18 0 0 664
iNTi!
Még egy dolog: A kereskedelmi áru, az áru, ha könyv, ha űrhajó, akkor is vámköteles, legfeljebb esetenként méltányosságból nem vetnek ki rá vámot (1995 évi C törvény és annak ezernyi módosítása, itt hosszú lenne részletezni). Az ajándék, az ajándék, ha értékhatár alatt van, akkor OK, ha felette, akkor vám, aminek a mértéke függ a származási országtól, az áruféleségtől és még vagy öt feltételtől függ alapesetben, ezentúl még bonyolódhat a dolog, tehát ez nem egy egységes százalék. A befizető függ a vám és az ÁFA mértékétől.
Üdv: muggli©
muggli Creative Commons License 2003.09.18 0 0 663
iNTi!
Ez volt az utóbbi hetek slágertémája, olvass vissza.
Igen, valóban, van olyan, hogy hetekig vár a vámon a cuccod, nekem is volt már sokszor így.
muggli©
iNTi Creative Commons License 2003.09.18 0 0 662
"... a vámudvarban volt hetekig, pedig vámérték alatti volt."

Egy kérdés, könyveket is betolnak a vámra ? Az értéke max. $20. Mekkora összegtől van vám ? A vam.hu-n írnak valamit, lehet rosszul értem ?

Ez van ott:

"Az interneten, vagy csomagküldő szolgálattól megrendelt vámáruk esetén, amikor az ellenszolgáltatás fejében érkezik be, vagyis fizetünk érte, a vámteher a beérkezett vámáru/k értékétől függetlenül az általános szabályoknak megfelelően kerül kiszabásra.

Ilyen esetekben az ügyfelet nem illeti meg a 28.200.-Ft-os vámkedvezmény, tehát a vámáru/k teljes értéke után kell a jogszabályban meghatározott vámot és egyéb közterhet megfizetni."

Előzmény: kamillla (661)
kamillla Creative Commons License 2003.09.18 0 0 661
Szerintem ne aggódj, bár kicsit én is görcsöltem, mikor még három hét múlva sem volt sehol a csomag!
Az enyémet aug. 12-én adták föl az USA-ban, és szept. 11-én kaptam meg. Mint kiderült, a vámudvarban volt hetekig, pedig vámérték alatti volt.
Előzmény: Rukawa (653)
muggli Creative Commons License 2003.09.17 0 0 660
No, ma én sem vagyok billenzyű-virtuóz állapotban!:-)))
Az un "kiscsomagnak" sincs kódja, levélként továbbítják. Nekem ilyenben tűnt el egy diaszkennerem Németo.-ból. Azóta csak és kizárólag csomag, még a legkisebb cucc is.
Erről írtam régebben.
muggli©
Előzmény: NLQ (659)
NLQ Creative Commons License 2003.09.17 0 0 659
mar faradt vagyok... akarom mondani a sima airmailnak lehet hogy nincs de az ajanlot levelnek es minden fajta csomagnak (tudtommal) van!
Előzmény: NLQ (658)
NLQ Creative Commons License 2003.09.17 0 0 658
ha sima ajanlott levelkent airmail (levelkent) adja fel akkor lehet hogy nincs tracking kod, de ha csomagkent akkor meg a economy surface package (ami 2 honapig hajokazik), annak is van tracking kodja
_paha_ Creative Commons License 2003.09.16 0 0 657
itt jön képbe az, hogy kitől veszed...

amikor ellopták a már említett objektívemet, az eladó szó nélkül visszafizette az árát, holott nála már nem volt a cucc, nálam meg még nem... mindössze 1 papírt kért, amiben szavatolom, hogyha mégis megérkezik egyszer, akkor visszafizetem a pénzt. mindennek már 6 hónapja...

Előzmény: edk440 (656)
edk440 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 656
De ha hiába kéred? Velem kétszer is megtörtént, hogy kifizettem a biztosított csomag díját, de sima levélként adták fel. Ez 10-20 dollárnyi pluszbevétel az eladónak. Az egyik megérkezett, a másik nem. Ez utóbbival most fogok veszekedni, hogy lesz szíves kártalanítani.

Ed

Előzmény: _paha_ (654)
edk440 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 655
Lehet, hogy sima légipostai levélként adta fel, nem ajánlva. Akkor tényleg nincs semmilyen kód.
Várjál még pár napot.

Ed

_paha_ Creative Commons License 2003.09.16 0 0 654
semmit nem tudsz tenni...

nekem így loptak el pl. egy Canon objektívemet a köcsög postások... hiszen tudják, hogy nem lehet utánanézni.

egyetlen tanulság: csak tracking numberes módon szabad feladatni a küldővel...

Rukawa Creative Commons License 2003.09.16 0 0 653
Felhivtam ezt a központot amit megadtatok.A csaj azt nondta hogy csomagként nem érkezett cucc nekem.De ha ajánlott levélként akkor utánna tud nézni ha lenne az a tracking code...

a srác akitől vettem a cuccot ő azt mondta hogy airmailnél nincs tracking code.A kb 10 nap már rég elműlt..(aug.28án adták fel)

Ilyenkor mit lehet tenni?Várjak tovább?

edk440 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 652
A Bidpay időnként elfelejt emailt küldeni. De mindig küldi a MO-t.

Ed

Előzmény: iNTi (649)
iNTi Creative Commons License 2003.09.14 0 0 651
Köszi! Én is megkaptam az SMS-t azonnal, ahogy lenyomtam a gombot, hogy levonták. Különben közben úgytünik megoldodott. Kicsit nagyon sok időt ültek rajta ott kint, és valamiért arról nem értesítettek, hogy megadtam a megbízást... De úgy tünik azért megy az átutalás. :)
Előzmény: muggli (650)
muggli Creative Commons License 2003.09.14 0 0 650
Nincs tapasztalatom a kártyás fizetéssel kapcsolatban. Azt tudom, hogy az én bankomnál minden tranzakcióról SMS-t kapok.
muggli©
Előzmény: iNTi (649)
iNTi Creative Commons License 2003.09.13 0 0 649
Hellosztok!

Lenne egy nagy kérdésem. Új vagyok az ebayelésben, most intézem a második aukciómat, viszont lenne hozzátok egy kérdésem. Miután megnyertem az aukciót ma délután fizettem ki Bidpay-el (ekkor ott kb. reggel 3/4 8 volt). A problémám az, hogy levonták a kártyáról a pénzt, viszont az első átutalásommal ellentétben semmi levelet nem kaptam tőlük. Sem azt, hogy megbíztam őket, sem azt, hogy approved lenne a dolog. Ha megnézem a historyt még most is csak annyi van, hogy waiting for approval. A kérdésem, ez normális ? Lehet, hogy a hétvége miatt van ez a szórakozás ? Tehát az normális, hogy a Bidpay-től semmi levelet nem kaptam azzal kapcsolatban, hogy megbízást adtam nekik ? Sorry, ha fura kérdés, de még új vagyok a témában, és ez most meglepett. :)

Gasolin Creative Commons License 2003.09.13 0 0 648
"a legjobb dolgokat ott lehet megfogni ha az illetö véletlenül(?) rossz kategóriába teszi és ezért nem tesznek rá.
így már én is fogtam ki cuccokat, harmadába került mint normál esetben. Csak idővel nem mindig állók úgy, hogy mazsolázzak a kategóriák közt! :o(
Olyan is volt, hogy a nevet a címbe nem jó írta be az eladó és így a gyorskeresővel keresők nem is látták.
De ezzel a rosz kategóriába tevéssel is sokszor Óvatósan kell bánni, mert előfordul, hogy valamilyen trükkel pl. magasabb postaköltséggel akar szívatni.

"német bankban csak akinek bejelentett lakása és (legtöbbször) munkahelye is is van kaphat kontót. "
ez biztos? Mert akkor szigorúbban veszik mint nálunk. Lásd sok jugó számla a délvidéken!
Nem baj 2004. május 1.-től az Uniós országba történő utalás nem lehet több mint a belföldi! Ez Uniós előírás! Erről már írtam korábban. (csak van valami előnye a belépésnek :o), ha már a rosszat eltitkolták előlünk a népszavazás előtt!)

muggli

"Azért magánban megküldhetnéd, legaláb mi ne szívassuk meg egymást egy-egy árverésen!:-)))))) "
Akkor ha ugyanaz tetszik meg, akkor egyszer én mondok le róla, egyszer te! :o)
Bár én mindig az utolsó pillanatban alkudok, mert nem szeretem felverni az árat. Én csak ócsón szeretek vásárolni. Drágán itthon is tudok, akkor meg minek várjak a postásra!

Előzmény: velorex0 (641)
Rukawa Creative Commons License 2003.09.13 0 0 647
Nagyon köszönöm a választ :)
Előzmény: NLQ (643)
NLQ Creative Commons License 2003.09.12 0 0 646
irni tucc olvasni meg nem te (an)alfabeta :))
Előzmény: muggli (645)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!