Keresés

Részletes keresés

riskman Creative Commons License 2005.08.17 0 0 2032
Üdv mindenkinek!Tudja valaki merre van Sartiban a -rodos-apartman.mihez van közel apartmanhoz ilyesmi?
riskman Creative Commons License 2005.08.17 0 0 2031
Üdv mindenkinek!Tudja valaki merre van Sartiban a -rodis-apartman.mihez van közel apartmanhoz ilyesmi?
HTT Creative Commons License 2005.08.17 0 0 2030

Nocsak nocsak

Még "regényírásra" is van idő? Lehet, megint esik, vagy mi? :o))))

A lényeg, hogy úgy látom, hogy jól érzitek Magatokat, akkor meg nagy baj nem lehet :-))

A Miki is a Galiniben lakik, ott meg nem tudom, hogy dugta el az autóját?!

Teo >

Előzmény: saválló (2029)
saválló Creative Commons License 2005.08.17 0 0 2029

Sziasztok!!!

Savallo jelentkezik Asprovaltarol:))

Szombaton este 21-orakor indultunk,es masnap reggel 1/2 9-re mar itt voltunk Asprovaltan,997km mutatott a km-oram idaig.

Az utat eleg jol megusztam,mindig mentem vmi Schumakker utan,vagy ha nem akkor egyedul is toltam neki.Buntetest is megusztam kis szerencsevel

,mert 1x bemertek 50 helyett 83-al,de mivel vasarnap reggel leven nix csendzs mani,nix bank.....EUR-t nem akartak elfogadni a macedonok igy inkabb elengedtek.

Utdijak,yugo:Tompatol:410-410-1070-250YUD,Macedonia:50-80-60MAD

Szallast nem volt egzszeru talalni,mivel minden fullon van,junior sem talalt korabban,de eloszor kaptunk volna 3km-re a telepulestol egyet,de inkabb nem kellett.Utana hosszas keresgeles utan sikerult talalnunk ertelmeset,25EUR 2 szobas normal appartmannt.

Viz meleg,tiszta,az ido jo,igaz ma delben vihar volt de miutan elallt az eso ismet sut a nap.

Tegnap voltunk kirandulni a Chalkidikin,lemeoztam Sartit,a Gallini kulipintyot is(hihi),kerestem Miki autojat de jool eldugta...hihi...eros szel fujt,nagy hullamok,por...1xtoi-toi no zuhany,uvegbol mostuk le a sot az arcunkrol,igy kibirtuk......megneztuk az appartmannokat,2x furodtunk,es mentunk tovabb Toroniba.....meses!!Csodalatosan tiszta a viz,tukorsima......szenzacios,ott is furodtunk,kajaltunk majd tovabb Marmarasba,ott is hasonlo a viz,mint Toroniban csak nagyobb a nyuzsi,van zuhany,WC meg minden.

Innen pedig kalandos utazassal hazaerkeztunk Asprovaltaba.

Eleg furcsan tablazzak ki a gorogok az utiranyokat,ki tudja hanyszor elmentunk masfele:((

Na,roviden ennyit,aki most akar indulni batran vagjon bele,nincs semmi gond Macedonian at,csak szerencse szukseges....

Udv!!

Smartiie Creative Commons License 2005.08.17 0 0 2028

Lehet hogy tetszett volna nekünk a hullámzás. Igazából még sosem voltam háborgó vízen hajón, max. a Balcsin kompon, az meg más. Azért nem lehetett semmi. Mikor mi indultunk, néztem a kikötőt és örültem hogy nem kell odáig elmenni...

Mi a Meteorák miatt keltünk korán, 5-kor indult a busz. de sajna kb. 1/2 6-ig, amíg a félsziget végéig értünk nem kelt fel, csak kezdett vörösleni az ég. Azért úgyis szép volt:)))

Érdekes, mert Olaszo.-babn eszünkbe sem jutott napfelkeltéért felkelni..

Előzmény: HTT (2027)
HTT Creative Commons License 2005.08.16 0 0 2027

Hihihi

Mi voltunk olyan ökrök, hogy felkeltünk reggel fél ötkor, aztán hatig néztük a napkeltét :o)))

Amúgy meg a sétálás az a Blue Lagoon hajótúra. Úgy kezdődött, hogy annyira hullámzott a tenger, hogy a hajó kétszer nekifutott, de nem tudott beállni a mólóhoz, így intettek, hogy "sétáljunk" át a kikötőbe =:-O Jó félóra alatt sikerült kicsiknek-nagyoknak átbaktatni :o

Utána meg a fél banda gyogyóbogyót szedett, mert nem csak a tenger háborgott, hanem a népeknek a gyomra is rendesen :-))

Teo >

Előzmény: Smartiie (2026)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.16 0 0 2026

Elhiszem, mi is összesen 1500-on felül készítettük a képeket.

A GAlini belülről is tetszik, nagyon korrekt ap.

A napfelkelte is még kimaradt nekünk.

Ja: amikor sorban mentek a hegyoldalban, az milyen túra?

Előzmény: HTT (2025)
HTT Creative Commons License 2005.08.16 0 0 2025

Halihó

Köszi, nem volt egyszerű az 1000 képből kiválogatni 100-at, amit feltettem. Közben rájöttem, hogy egy általános téma - amiben Sarti partjáról vannak fotók - kimaradt a szórásból teljesen :-(((

Teo >

Előzmény: Smartiie (2024)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.16 0 0 2024

Teo!

Nagyon klasszak a képeid!!!! Már sok képet láttam Sartiról, és ezek nagy része teljesen új szemszögből mutatta.

Ajánlom mindenkinek megnézni!!!

Előzmény: HTT (2023)
HTT Creative Commons License 2005.08.16 0 0 2023

Halihó Márti

Fent vannak a képek a weblapomon a találkozók, kirándulások címszó alatt :-))

Teo >

Előzmény: Smartiie (2022)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.16 0 0 2022

Ja, a hülyék - ez tényleg nem pénz kérdése.

Amúgy bevallom, nálunk is volt hangoskodás (szeszmentesen), csak a kártyázás örömei miatt. Ezúton is elnézést kérünk mindenkitől, akit zavarhatott!

Meg mi is a Makedon ap.-ban laktunk. Egyszerű ap.-ok, de elég jól felszereltek és szerintem nagyon klassz helyen van. nekünk tetszett. Ráadásul össze lehetett nyitni az egymás melletti erkélyeket, ez nekünk különösen jól jött, pláne nem is számítottunk ilyesmire:)))

Smartiie Creative Commons License 2005.08.16 0 0 2021

Én úgy tudtam kell hozzá a vízikresz ismerete, ami nem mindenhol ugyanaz.

Végülis kölcsönző nincsen a környéken, szóval ilyen szempontból nincs jelentősége.

kutyák:

mi is találkoztunk, biciklivel is, akkor ráadásul 4-5 is volt egy kupacban. Lassítottunk, hátha ugatni és kergetni akarnának, de nem akartak:))) A srácok amúgy is kutyabolondok (meg cica), egy kis simogatás, aztán megy mindenki a saját dolgára.

apartman:

biztos meglesz a megfelelő, csak ez a Galini tényleg többször bukkant fel.

Kristi31 Creative Commons License 2005.08.16 0 0 2020

Lefkadán sem kértek hozzá semmilyen papírt.

Előzmény: pagoo (2019)
pagoo Creative Commons License 2005.08.16 0 0 2019

Sziasztok!

Mi ugyan Zakynthoson voltunk, de lehetett bérelni motorcsónakot minden vizijártassági nélkül, aztán csak becsücsültünk és mentünk. Mi is meglepődtünk de tényleg így volt.

...kicsi... Creative Commons License 2005.08.16 0 0 2018

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat és a segítséget Sassossal kapcsolatban. Szerintem mi is őt fogjuk majd megkeresni....

A másik kérdésem, hogy ismeri-e valaki a Rena apartmant? Ha jól tudom Sartin összesen két pékség van, és a Rena az egyik szomszédságában van...

HTT Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2017

Halihó

A kutyákkal mi is találkoztunk néhányszor. A nejem eléggé kutyabolond, ő mesélte, hogy a parton napozva odajött hozzá egy kutya, amit megsimogatott szépen. Aztán napozott tovább, egyszercsak azt vette észre, hogy a kutya is a napágyon fekszik mellette!! :o)))

Randalírozók minden nációból vannak, mi épp egyik este németeket hallottunk üvölteni rendesen, szerencsére nem egész éjszaka "nyomták" :-))

Én aszondom, hogy hülyék mindenfelé vannak, az olcsó helyeken is, meg a drágán is

Teo >

Előzmény: Gyap (2016)
Gyap Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2016

Kristi31!

Elnézésedet kérem de nem tudok információval szolgálni! A netet csak azon az egy napon használtam!

Más...

Tavaly óta azért ért egy két, érdekes meglepetés is!

CSak azért írom le mert szerintem nem csak a pozitív képet illik megírni egy nyaralásról, még akkor sem ha a negatívumok ellenére is azt mondom jövőre is ha minden összejön elmegyün harmadszorra is... 

Szóval néhány negatívum, a tavalyi látogatáshoz képest az én szemszögömből...

Nagyon sok kóbor kutyával találkoztunk, a sétáló utcákban az éttermeknél sőt még a vízparton is...

Meglepetésre a vízparti étkezéssel is vigyáznunk kellett mert sok méhecske jelezte ők is szeretik a fánkot nem csak a gyerekek...

Sartinál a mélyebb vízrészeknél valami barnás vékony nádlevél szerű valami uszkált s nem csak a part mentén hanem sajnos bentebb is... így máshol kerestünk s persze találtunk is szép vízfelületet...

S utoljára hagytam még egy fájó pontot de ez már nem igazán Sartihoz kötődik...

A szállásunk a MACEDON apartman nem mondható rossz szállásnak, bár a megszokott faágyak helyett a betonkockára rakott szivacs kicsit kiábrándító....de még egy dolog is az volt...

Sajnos honfitársaink ismét bemutatkoztak a nemzetiségi versenyben...Hiszen a környékünkön voltak Görögök, Németek, Franciák, Románok s ki tudja még milyen nációból érkezők...De a keddi turnusváltásnál a mellettünk lévő apartmanba érkezett talán egy tucat fiatal akik első két napukon talán a tengert csak messziről figyelték nem úgy mint az alkohol változatos kínálatát..de evvel még úgy igazából semmi gond nem is lenne hiszen voltak a mi házunkban is fiatalok akik iszogattak beszélgettek nevetgéltek, kulturáltan élvezve a nyár örömeit! De a másik oldalon lévő csapat az alkohol elfogyasztásával arányosan a szókincsét is kezdte elfelejteni, s hangos beszélgetésük ordibálásaik szinte kizárólag csak finoman fogalmazva is ordenáré hangnemben zajlottak, egészen hajnalig! Ezt a lendületet csak két napig bírták s gondoltuk ennyi volt.. Ha az ivászat nem is folytatódott inteligenciájuk a tengerparton is magasan verte még a hullámokat is.... A felvetődött kérdésre, hogy miért is beszélnek szépen ízes nyelvünk kötőszavaival a válasz az volt mert úgy sem érti senki...

Hát az ilyen szinten nyaralókat én nem értem s nem is tudom megérteni...Kiszabadulnak eddigi életvitelükből, s rögtön nagynak erősnek érzik magukat...s égetik a más országból érkezők előtt a MAGYAROKAT!!!

Igaz egy jó példát azért felhoszhatuk mellettük... A csapatból az egyik fiatal pár esti vacsorára pont a mögöttünk lévő asztalnál foglaltak helyet s hangulatos asztali kis lámpa mellett turbékoltak csendben halkan elfogyasztva vacsorájukat egymás kezét fogva beszélgetve.. csak remélem hogy emlékül a vacsora s az együtt töltött meghitt óra marad meg emlékül számukra....s nem az előző viharos napok!

Még csak egy ismerősöm válaszát tudom idézni mikor a fenti eseményeket elmeséltem neki... " Kellett neked egy olcsó apartmanba menned, miért nem mész egy kicsit drágább szálodába" Hát lehet neki van igaza??,

Üdv: Gyapi

Előzmény: Kristi31 (1982)
HTT Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2015

Halihó

A középsulis felvételi miatt mehettek nyugodtan június végén. Az én fiam tavaly volt ebben a helyzetben :-)

Nagyon Off: ha van ismerősöd ott, ahova menni akar, FELTÉTLENÜL beszélj vele időben, mert később hiába derül ki, hogy kéne segíteni, nem fog tudni esetleg. Én már megtapasztaltam, hogy hiába volt kitűnő a lányom, ha olyan suliba jelentkezett, ahova szinte csak a hátszeleseket vették fel, nekem meg eszembe se jutott, hogy bármilyen hátszélre szükség lehet!!

On

A feleségem is nagyon odavan még mindig, azt mondja, hogy most kéne visszamenni még vagy két hétre :o))))

Galini? Nem csoda, a Mikiék ott voltak nálunk, persze, hogy megtetszett nekik :-))

Előbb-utóbb úgyis találsz megfelelőt, vagy az igényeket változtatod. Így szok lenni :-))))

Teo >

Előzmény: Smartiie (2014)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2014
Na, az szép lenne!
Jövőre felvételis lesz a lányom középsuliba, még nem tudom ez nekünk mit fog jelenteni. Egyet biztos - jún. vége helyett aug.végefelé megyünk.
Aztán meg hányan is megyünk majd - pl.ő hozná a barátnőit, mert ugyan mindkettő tengerparton volt, de elájultak a mi képeinktől, meg a környéktől.

Szóval tavasz előtt biztos nem lesz foglalás, először legyen meg a tuti helye a suliban.

Csak ez a Galini ap. nekem már sokadszor bukkan fel mostanság. Kár hogy nem a beachen van...:), nem keresnék tovább.
Végül is mindegy, megoldjuk majd.
Előzmény: HTT (2013)
HTT Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2013

Halihó Márti

Persze, a nagy apartman személyre lebontva mindig olcsóbb, mint ha kicsikből teszed össze. Csak nagyon nagyot nehéz találni, bár "ahogy elnézlek", Nektek már januárban lezsírozott apartmanotok lesz :-))))

Nekünk is van egy baráti házaspár, akikkel van esély, hogy ide elmenjünk, mert a "másik" irány jóval drágább, arra nemigen van esély ... meglátjuk, de nekem még "korán van" :o)))

Teo >

Előzmény: Smartiie (2010)
HTT Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2012

Halihó

Szóval Te is "idetévedtél"? Ha olvasod, akkor figyelmedbe ajánlom, hogy a Saválló is "arrafelé" lézeng, ha látod, el ne felejts adni neki egy baráti kokit ... a nevemben is :-))))

Lám csak, a Galini beszippant Titeket is? Nem csodálom, rendes hely :-))

Jó nyaralást Nektek :)

Teo >

Előzmény: Miki76 (2008)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2011
Kristi!

Bringa - Sassos - 4 eur/nap. Mountenbike-jai vannak, júniusban még rugós fajta is volt, az is ennyiért.

Kicsi!

motorcsónak - a félszigeten nincsen, nem is használnak, csak a banánozáshoz.
Amúgy ahhoz vízijártassági is kell, tengerre, szóval nem lehet csak úgy belecsüccsenni, aztán hadd menjen...
Előzmény: Kristi31 (2004)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2010
Teo!

Jövőre min. annyian megyünk mint idén, vagy többen. Ezért (is) nem fogok sok kicsi ap.-t bérelni, meg úgy drágább is persze.

Nálam keveredik a letöltött nyaralás a következővel, a nosztalgia a tervezgetéssel. Tény, hogy ez most kiemelkedően sikerült:))))
Előzmény: HTT (2000)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2009
Kicsi szia!

Én is sokat olvastam Sassosról indulás előtt. Ezért is, persze nála béreltünk mindenféle 2kerekűt. Felesége magyar, sokszor ő van az irodában, tehát rém egyszerű a kommunikáció. Jókora gépparkjuk van, rendben vannak a motorok, robogók - szóval max. megelégedettek voltunk. Tényleg nagyon kedves, barátságos és segítőkész. A többiekről nem tudok mit mondani, nem ismerem őket.
A 10%-os kupont érdemes kinyomtatni, simán adják rá a kedvezményt. A robogók ára 10-15 eur/nap (típustól, kortól függően). Ha 1 hétre kiveszitek, lehet velük egyezkedni...

üdv Márti
Előzmény: ...kicsi... (1998)
Miki76 Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2008

Szia Teo!

Meg Sartibol irok holnap megyunk at a Galini hazba. Sikerult szallast foglalnunk egy ket agyas szoba 30 euro volt. Most Mythos iszunk, szoval csak egeszsegedre. Neked meg egy nagy bogre coca colat kivanunk.

Udv mindenkinek.

Előzmény: HTT (2007)
HTT Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2007

Naja

Bulgária más világ asszem. Meg sokat számít az éjszaka. Meg hogy mennyire mersz menni :-))

Teo >

Előzmény: párizs (2006)
párizs Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2006
Mi Váciak vagyunk,Pécstől még 2,5 órányira.Csak azért furcsáltam az időt,mert mi 2003-ban Panteleimon-ból(Platamon mellől) 17 óra alatt értünk haza,igaz Bulgárián át jöttünk, meg elég sokat kellett állnunk a Görög-Bolgár határon,mivel hajóval mentünk lefelé(Triesztből) és nem volt pecsét az útlevelünkben.Mire a számítógéppel előkerestek bennünket,csomó időt veszetettünk.Jövőre megpróbálkozunk Macedonián át.
Előzmény: HTT (2001)
HTT Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2005

Halihó

Biciglit nem tudom, de biciklit azt lehet a Sassosnál is :o)))) .... azt, hogy mennyiért, nem tudom, de van nekik, mert a fiam kérdezte, hogy milyen bringákat adnak, aztán mondták, hogy sima mountai bike, van férfi, meg női is :-)

Teo >

Előzmény: Kristi31 (2004)
Kristi31 Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2004
Valaki nem tudja véletlenül mennyiért lehet biciglit bérelni??És,hogy hol?
Kristi31 Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2003

Szia kicsi!

Mi 2-szer voltunk már Sartin és mind a kétszer Sassosnál béreltünk motrot.Ő nagyon jó fej görög, a felesége magyar jókat lehet velük beszélgetni!

Nagyon kedvesek segítőkészek,ha bármi kérdés van a környékkel kapcsolatban szívesen segítenek.Mi idén júniusban mikor voltunk kérdeztük bettit hol tudnánk venni ventillátort mert dög meleg volt az apartmanba erre ő azt mondta: "itt az enyém az irodában vigyétek el aztán majd visszahozzátok ha mentek haza".Mit mondjak leesett az állunk...

Mi 8 euro/nap áron béreltünk egy 80-as Gilerát,igaz tavaly 5 napra idén pedig 10-re béreltük ki.Szeptemberben ha megint megyünk valszeg ismét tőle bérlünk mocit:-))

Motorcsónakot sajnos nem tudtunk eddig még mi sem bérelni kint, pedig nagyon szerettünk volna mi is.Lenne értelme az biztos mert csodaszép öblök vannak,és van amit csak a víz felől lehet megközelíteni.

Előzmény: ...kicsi... (1998)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!