Szombaton este 21-orakor indultunk,es masnap reggel 1/2 9-re mar itt voltunk Asprovaltan,997km mutatott a km-oram idaig.
Az utat eleg jol megusztam,mindig mentem vmi Schumakker utan,vagy ha nem akkor egyedul is toltam neki.Buntetest is megusztam kis szerencsevel
,mert 1x bemertek 50 helyett 83-al,de mivel vasarnap reggel leven nix csendzs mani,nix bank.....EUR-t nem akartak elfogadni a macedonok igy inkabb elengedtek.
Szallast nem volt egzszeru talalni,mivel minden fullon van,junior sem talalt korabban,de eloszor kaptunk volna 3km-re a telepulestol egyet,de inkabb nem kellett.Utana hosszas keresgeles utan sikerult talalnunk ertelmeset,25EUR 2 szobas normal appartmannt.
Viz meleg,tiszta,az ido jo,igaz ma delben vihar volt de miutan elallt az eso ismet sut a nap.
Tegnap voltunk kirandulni a Chalkidikin,lemeoztam Sartit,a Gallini kulipintyot is(hihi),kerestem Miki autojat de jool eldugta...hihi...eros szel fujt,nagy hullamok,por...1xtoi-toi no zuhany,uvegbol mostuk le a sot az arcunkrol,igy kibirtuk......megneztuk az appartmannokat,2x furodtunk,es mentunk tovabb Toroniba.....meses!!Csodalatosan tiszta a viz,tukorsima......szenzacios,ott is furodtunk,kajaltunk majd tovabb Marmarasba,ott is hasonlo a viz,mint Toroniban csak nagyobb a nyuzsi,van zuhany,WC meg minden.
Innen pedig kalandos utazassal hazaerkeztunk Asprovaltaba.
Eleg furcsan tablazzak ki a gorogok az utiranyokat,ki tudja hanyszor elmentunk masfele:((
Na,roviden ennyit,aki most akar indulni batran vagjon bele,nincs semmi gond Macedonian at,csak szerencse szukseges....
Lehet hogy tetszett volna nekünk a hullámzás. Igazából még sosem voltam háborgó vízen hajón, max. a Balcsin kompon, az meg más. Azért nem lehetett semmi. Mikor mi indultunk, néztem a kikötőt és örültem hogy nem kell odáig elmenni...
Mi a Meteorák miatt keltünk korán, 5-kor indult a busz. de sajna kb. 1/2 6-ig, amíg a félsziget végéig értünk nem kelt fel, csak kezdett vörösleni az ég. Azért úgyis szép volt:)))
Érdekes, mert Olaszo.-babn eszünkbe sem jutott napfelkeltéért felkelni..
Mi voltunk olyan ökrök, hogy felkeltünk reggel fél ötkor, aztán hatig néztük a napkeltét :o)))
Amúgy meg a sétálás az a Blue Lagoon hajótúra. Úgy kezdődött, hogy annyira hullámzott a tenger, hogy a hajó kétszer nekifutott, de nem tudott beállni a mólóhoz, így intettek, hogy "sétáljunk" át a kikötőbe =:-O Jó félóra alatt sikerült kicsiknek-nagyoknak átbaktatni :o
Utána meg a fél banda gyogyóbogyót szedett, mert nem csak a tenger háborgott, hanem a népeknek a gyomra is rendesen :-))
Köszi, nem volt egyszerű az 1000 képből kiválogatni 100-at, amit feltettem. Közben rájöttem, hogy egy általános téma - amiben Sarti partjáról vannak fotók - kimaradt a szórásból teljesen :-(((
Amúgy bevallom, nálunk is volt hangoskodás (szeszmentesen), csak a kártyázás örömei miatt. Ezúton is elnézést kérünk mindenkitől, akit zavarhatott!
Meg mi is a Makedon ap.-ban laktunk. Egyszerű ap.-ok, de elég jól felszereltek és szerintem nagyon klassz helyen van. nekünk tetszett. Ráadásul össze lehetett nyitni az egymás melletti erkélyeket, ez nekünk különösen jól jött, pláne nem is számítottunk ilyesmire:)))
Én úgy tudtam kell hozzá a vízikresz ismerete, ami nem mindenhol ugyanaz.
Végülis kölcsönző nincsen a környéken, szóval ilyen szempontból nincs jelentősége.
kutyák:
mi is találkoztunk, biciklivel is, akkor ráadásul 4-5 is volt egy kupacban. Lassítottunk, hátha ugatni és kergetni akarnának, de nem akartak:))) A srácok amúgy is kutyabolondok (meg cica), egy kis simogatás, aztán megy mindenki a saját dolgára.
apartman:
biztos meglesz a megfelelő, csak ez a Galini tényleg többször bukkant fel.
Mi ugyan Zakynthoson voltunk, de lehetett bérelni motorcsónakot minden vizijártassági nélkül, aztán csak becsücsültünk és mentünk. Mi is meglepődtünk de tényleg így volt.
A kutyákkal mi is találkoztunk néhányszor. A nejem eléggé kutyabolond, ő mesélte, hogy a parton napozva odajött hozzá egy kutya, amit megsimogatott szépen. Aztán napozott tovább, egyszercsak azt vette észre, hogy a kutya is a napágyon fekszik mellette!! :o)))
Randalírozók minden nációból vannak, mi épp egyik este németeket hallottunk üvölteni rendesen, szerencsére nem egész éjszaka "nyomták" :-))
Én aszondom, hogy hülyék mindenfelé vannak, az olcsó helyeken is, meg a drágán is
Elnézésedet kérem de nem tudok információval szolgálni! A netet csak azon az egy napon használtam!
Más...
Tavaly óta azért ért egy két, érdekes meglepetés is!
CSak azért írom le mert szerintem nem csak a pozitív képet illik megírni egy nyaralásról, még akkor sem ha a negatívumok ellenére is azt mondom jövőre is ha minden összejön elmegyün harmadszorra is...
Szóval néhány negatívum, a tavalyi látogatáshoz képest az én szemszögömből...
Nagyon sok kóbor kutyával találkoztunk, a sétáló utcákban az éttermeknél sőt még a vízparton is...
Meglepetésre a vízparti étkezéssel is vigyáznunk kellett mert sok méhecske jelezte ők is szeretik a fánkot nem csak a gyerekek...
Sartinál a mélyebb vízrészeknél valami barnás vékony nádlevél szerű valami uszkált s nem csak a part mentén hanem sajnos bentebb is... így máshol kerestünk s persze találtunk is szép vízfelületet...
S utoljára hagytam még egy fájó pontot de ez már nem igazán Sartihoz kötődik...
A szállásunk a MACEDON apartman nem mondható rossz szállásnak, bár a megszokott faágyak helyett a betonkockára rakott szivacs kicsit kiábrándító....de még egy dolog is az volt...
Sajnos honfitársaink ismét bemutatkoztak a nemzetiségi versenyben...Hiszen a környékünkön voltak Görögök, Németek, Franciák, Románok s ki tudja még milyen nációból érkezők...De a keddi turnusváltásnál a mellettünk lévő apartmanba érkezett talán egy tucat fiatal akik első két napukon talán a tengert csak messziről figyelték nem úgy mint az alkohol változatos kínálatát..de evvel még úgy igazából semmi gond nem is lenne hiszen voltak a mi házunkban is fiatalok akik iszogattak beszélgettek nevetgéltek, kulturáltan élvezve a nyár örömeit! De a másik oldalon lévő csapat az alkohol elfogyasztásával arányosan a szókincsét is kezdte elfelejteni, s hangos beszélgetésük ordibálásaik szinte kizárólag csak finoman fogalmazva is ordenáré hangnemben zajlottak, egészen hajnalig! Ezt a lendületet csak két napig bírták s gondoltuk ennyi volt.. Ha az ivászat nem is folytatódott inteligenciájuk a tengerparton is magasan verte még a hullámokat is.... A felvetődött kérdésre, hogy miért is beszélnek szépen ízes nyelvünk kötőszavaival a válasz az volt mert úgy sem érti senki...
Hát az ilyen szinten nyaralókat én nem értem s nem is tudom megérteni...Kiszabadulnak eddigi életvitelükből, s rögtön nagynak erősnek érzik magukat...s égetik a más országból érkezők előtt a MAGYAROKAT!!!
Igaz egy jó példát azért felhoszhatuk mellettük... A csapatból az egyik fiatal pár esti vacsorára pont a mögöttünk lévő asztalnál foglaltak helyet s hangulatos asztali kis lámpa mellett turbékoltak csendben halkan elfogyasztva vacsorájukat egymás kezét fogva beszélgetve.. csak remélem hogy emlékül a vacsora s az együtt töltött meghitt óra marad meg emlékül számukra....s nem az előző viharos napok!
Még csak egy ismerősöm válaszát tudom idézni mikor a fenti eseményeket elmeséltem neki... " Kellett neked egy olcsó apartmanba menned, miért nem mész egy kicsit drágább szálodába" Hát lehet neki van igaza??,
A középsulis felvételi miatt mehettek nyugodtan június végén. Az én fiam tavaly volt ebben a helyzetben :-)
Nagyon Off: ha van ismerősöd ott, ahova menni akar, FELTÉTLENÜL beszélj vele időben, mert később hiába derül ki, hogy kéne segíteni, nem fog tudni esetleg. Én már megtapasztaltam, hogy hiába volt kitűnő a lányom, ha olyan suliba jelentkezett, ahova szinte csak a hátszeleseket vették fel, nekem meg eszembe se jutott, hogy bármilyen hátszélre szükség lehet!!
On
A feleségem is nagyon odavan még mindig, azt mondja, hogy most kéne visszamenni még vagy két hétre :o))))
Galini? Nem csoda, a Mikiék ott voltak nálunk, persze, hogy megtetszett nekik :-))
Előbb-utóbb úgyis találsz megfelelőt, vagy az igényeket változtatod. Így szok lenni :-))))
Na, az szép lenne! Jövőre felvételis lesz a lányom középsuliba, még nem tudom ez nekünk mit fog jelenteni. Egyet biztos - jún. vége helyett aug.végefelé megyünk. Aztán meg hányan is megyünk majd - pl.ő hozná a barátnőit, mert ugyan mindkettő tengerparton volt, de elájultak a mi képeinktől, meg a környéktől.
Szóval tavasz előtt biztos nem lesz foglalás, először legyen meg a tuti helye a suliban.
Csak ez a Galini ap. nekem már sokadszor bukkan fel mostanság. Kár hogy nem a beachen van...:), nem keresnék tovább. Végül is mindegy, megoldjuk majd.
Persze, a nagy apartman személyre lebontva mindig olcsóbb, mint ha kicsikből teszed össze. Csak nagyon nagyot nehéz találni, bár "ahogy elnézlek", Nektek már januárban lezsírozott apartmanotok lesz :-))))
Nekünk is van egy baráti házaspár, akikkel van esély, hogy ide elmenjünk, mert a "másik" irány jóval drágább, arra nemigen van esély ... meglátjuk, de nekem még "korán van" :o)))
Szóval Te is "idetévedtél"? Ha olvasod, akkor figyelmedbe ajánlom, hogy a Saválló is "arrafelé" lézeng, ha látod, el ne felejts adni neki egy baráti kokit ... a nevemben is :-))))
Lám csak, a Galini beszippant Titeket is? Nem csodálom, rendes hely :-))
Bringa - Sassos - 4 eur/nap. Mountenbike-jai vannak, júniusban még rugós fajta is volt, az is ennyiért.
Kicsi!
motorcsónak - a félszigeten nincsen, nem is használnak, csak a banánozáshoz. Amúgy ahhoz vízijártassági is kell, tengerre, szóval nem lehet csak úgy belecsüccsenni, aztán hadd menjen...
Én is sokat olvastam Sassosról indulás előtt. Ezért is, persze nála béreltünk mindenféle 2kerekűt. Felesége magyar, sokszor ő van az irodában, tehát rém egyszerű a kommunikáció. Jókora gépparkjuk van, rendben vannak a motorok, robogók - szóval max. megelégedettek voltunk. Tényleg nagyon kedves, barátságos és segítőkész. A többiekről nem tudok mit mondani, nem ismerem őket. A 10%-os kupont érdemes kinyomtatni, simán adják rá a kedvezményt. A robogók ára 10-15 eur/nap (típustól, kortól függően). Ha 1 hétre kiveszitek, lehet velük egyezkedni...
Meg Sartibol irok holnap megyunk at a Galini hazba. Sikerult szallast foglalnunk egy ket agyas szoba 30 euro volt. Most Mythos iszunk, szoval csak egeszsegedre. Neked meg egy nagy bogre coca colat kivanunk.
Mi Váciak vagyunk,Pécstől még 2,5 órányira.Csak azért furcsáltam az időt,mert mi 2003-ban Panteleimon-ból(Platamon mellől) 17 óra alatt értünk haza,igaz Bulgárián át jöttünk, meg elég sokat kellett állnunk a Görög-Bolgár határon,mivel hajóval mentünk lefelé(Triesztből) és nem volt pecsét az útlevelünkben.Mire a számítógéppel előkerestek bennünket,csomó időt veszetettünk.Jövőre megpróbálkozunk Macedonián át.
Biciglit nem tudom, de biciklit azt lehet a Sassosnál is :o)))) .... azt, hogy mennyiért, nem tudom, de van nekik, mert a fiam kérdezte, hogy milyen bringákat adnak, aztán mondták, hogy sima mountai bike, van férfi, meg női is :-)
Mi 2-szer voltunk már Sartin és mind a kétszer Sassosnál béreltünk motrot.Ő nagyon jó fej görög, a felesége magyar jókat lehet velük beszélgetni!
Nagyon kedvesek segítőkészek,ha bármi kérdés van a környékkel kapcsolatban szívesen segítenek.Mi idén júniusban mikor voltunk kérdeztük bettit hol tudnánk venni ventillátort mert dög meleg volt az apartmanba erre ő azt mondta: "itt az enyém az irodában vigyétek el aztán majd visszahozzátok ha mentek haza".Mit mondjak leesett az állunk...
Mi 8 euro/nap áron béreltünk egy 80-as Gilerát,igaz tavaly 5 napra idén pedig 10-re béreltük ki.Szeptemberben ha megint megyünk valszeg ismét tőle bérlünk mocit:-))
Motorcsónakot sajnos nem tudtunk eddig még mi sem bérelni kint, pedig nagyon szerettünk volna mi is.Lenne értelme az biztos mert csodaszép öblök vannak,és van amit csak a víz felől lehet megközelíteni.