Auuuuuuuu! Das ist große problem! Akkor venned kell egy kinai sofőrt. Adj fel egy aukciót, hogy sofőrt keresel! :o)
Amikor én regisztráltam, akkor postán 2-3 nap alatt megjött svájcból a levél a kóddal. Ezért is muszáj élő címet megadni,mert különben soha nem ér utól a levél a kóddal!
Énis belépnék a magyar ebayesek táborába, igazság szerint eladnék is meg vennék is.
Próbáltam regisztrálni, és mint itt a korábbi hozzászólásokból látom, a többiekhez hasonlóan nekem sem ment.
Valami ilyesmit irt ki, hogy invalid card number.
Piros szinü (vitorláshajó ábra) VISA Electron kátyám van, OTP bankos. (a számok nemnagyon türemkednek ki, épp csak a körmömmel lehet érezni, hogy nem egysikban vannak a kártyával)
Miért nem fogadja el?
Mit fogad el? (akinek sikerült reggelni)
de ha az a kerdesed, hogy ez hogy tortenik..ez alapban igy van. tehat ha 5$-on all al icit, akkor te hiaba adsz meg 100$-at csak 6$-ra fogja emelni a licitet es csak akkor megy tovabb, ha mas a te licitedet emeli... (szoval ez automatikus)
Szeretnék licitálni a német e-bayen valamire, de nem leszek gépközelben. Az nem lenne szerencsés, ha már most beírnám a maximum összegemet. Van valami más megoldás úgy tudom, csak nem találom. Tudtok segíteni?
Én csak az USA-ból és Kanadából vásároltam eddig, a Amex money order-rel semmi gond nem volt.
2 nappal lassabb, mint az e-mailes módszer, de nem rohanok sehova...
Ha Európában vásárolsz, ott rendszerint az eladó megadja a számlaszámát, a bankjának nevét, a bank azonosító kódját. Ezeknek az adatoknak a birtokában utalod a számlájára a money-t. A bankban ahol feladtad a pénzt erről a tranzakcióról kapsz egy másolatot. Ezt a másolatot scan-ed be, és küldöd e-mail-ben. A pénz érkezéséről őt a bank értesíti. Különben bá
rmikor lekérdezheti az egyenlegét. Végül is az egész vásárlás, bizalmon alapul. Én csak azért küldöm ki az e-mail-t, hogy lássa, nem széhámoskodom.
Amerikában már más a helyzet, mert nem szívesen adják ki ezeket az adatokat az eladók. Nekem azért ez egy-kétszer sikerült. Rendben le is ment dolog. A pay-pal-t azért szeretik, mert 2 perc múlva, már nála van a lé.
Ja, ha van a közelben szkenner...
Nálam spec. nincs.
Ilyenkor hogy veszi fel a pénzt?
Mert a bankban egy szkennelt és e-mailen elküldött kép alapján nem biztos, hogy kifizetik Neki....
Megkapod a csekket, amit aztán elküldesz mondjuk Air Mail-lal a címzettnek.
Egyszerűbb, hogy a csekket bescan-ed, és e-mail-n elküldöd az eladónak. Hétfőn utaltam, scan, mél, tegnap meg már postára is adta az eladó. Visszaküldött e-mail-n egy postai csomag feladásról, egy igazolást. Most várom a cuccost.
Az advanced searchben van ilyen lehetőség, jobboldalt alul.
Emailben kérdezd meg, nem hajlandó-e mégis elküldeni ide a cuccost. De UK-ba nehézkes a pénz eljuttatása, csak drága bankátutalással megy (meg borítékban).
Remélem nem most találom fel a spanyolviaszt... de (a hozzám hasonlóan kezdőknek) érdemes megnézni Magyar Posta oldalát, ott érthetően leírják hogy hová lehet utalványon küldeni pénzt, és hogy működik a Western Union MT.
A gyakorlat azt mutatja, hogy 200 euro alatt nem foglalkoznak a vámmal. Az átutalás meg alkalmanként 10 euro. Ha nagyobb összeget utalsz, akkor a 10 euro nem ktsg. De ha pár euros tételt utalsz, akkor viszont soknak tűnik.
"számláról számlára nem lehet utalni (mintha az országon belül utalnék)?
Európába biztos lehet, de elég magas a költsége"
amerikaba is lehet, csak az a baj, hogy az amerikaiaknak amikor azt mondod adjon szamlaszamot, akkor o ezt ugy ertelmezi, mintha az anyjat akarnad ujra teherbeejteni szoval remenytelen ravenni hogy megadja...
Én eddig 2 aukciót nyertem meg, amerikából illetve Belgiumból vettem könyveket, pontosabban fotóalbumokat. Amerikába WU-nal küldtem pénzt, elég húzós, ha belegondolok, hogy 2 könyvet megvettem 27 $-ért, erre 24 $ a postaköltség és 16 $ a WU. Mondjuk még így is megéri, mert 70 $-os, gyakorlatilag Mo-on (sőt gyak. Eu-ban) beszerezhetetlen albumok, de kicsit akkor is sok.
További gond, hogy a WU Amerikában nem kézbesíti a csekket, külön meg kellett kérnem az eladót, hogy váltsa ki, de nagyon berzenkedett, hogy neki nincs ideje a pénz után szaladgálni...
A bank átutalás eszement drága, Belgiumba a 26 $-t 25 $-os költséggel utalták volna el a lakossági bankszámlámról...
Ma igényeltem egy K&H Visa Internet kártyát, ezzel lehet fizetni a BidPay-en?