de ha az a kerdesed, hogy ez hogy tortenik..ez alapban igy van. tehat ha 5$-on all al icit, akkor te hiaba adsz meg 100$-at csak 6$-ra fogja emelni a licitet es csak akkor megy tovabb, ha mas a te licitedet emeli... (szoval ez automatikus)
Szeretnék licitálni a német e-bayen valamire, de nem leszek gépközelben. Az nem lenne szerencsés, ha már most beírnám a maximum összegemet. Van valami más megoldás úgy tudom, csak nem találom. Tudtok segíteni?
Én csak az USA-ból és Kanadából vásároltam eddig, a Amex money order-rel semmi gond nem volt.
2 nappal lassabb, mint az e-mailes módszer, de nem rohanok sehova...
Ha Európában vásárolsz, ott rendszerint az eladó megadja a számlaszámát, a bankjának nevét, a bank azonosító kódját. Ezeknek az adatoknak a birtokában utalod a számlájára a money-t. A bankban ahol feladtad a pénzt erről a tranzakcióról kapsz egy másolatot. Ezt a másolatot scan-ed be, és küldöd e-mail-ben. A pénz érkezéséről őt a bank értesíti. Különben bá
rmikor lekérdezheti az egyenlegét. Végül is az egész vásárlás, bizalmon alapul. Én csak azért küldöm ki az e-mail-t, hogy lássa, nem széhámoskodom.
Amerikában már más a helyzet, mert nem szívesen adják ki ezeket az adatokat az eladók. Nekem azért ez egy-kétszer sikerült. Rendben le is ment dolog. A pay-pal-t azért szeretik, mert 2 perc múlva, már nála van a lé.
Ja, ha van a közelben szkenner...
Nálam spec. nincs.
Ilyenkor hogy veszi fel a pénzt?
Mert a bankban egy szkennelt és e-mailen elküldött kép alapján nem biztos, hogy kifizetik Neki....
Megkapod a csekket, amit aztán elküldesz mondjuk Air Mail-lal a címzettnek.
Egyszerűbb, hogy a csekket bescan-ed, és e-mail-n elküldöd az eladónak. Hétfőn utaltam, scan, mél, tegnap meg már postára is adta az eladó. Visszaküldött e-mail-n egy postai csomag feladásról, egy igazolást. Most várom a cuccost.
Az advanced searchben van ilyen lehetőség, jobboldalt alul.
Emailben kérdezd meg, nem hajlandó-e mégis elküldeni ide a cuccost. De UK-ba nehézkes a pénz eljuttatása, csak drága bankátutalással megy (meg borítékban).
Remélem nem most találom fel a spanyolviaszt... de (a hozzám hasonlóan kezdőknek) érdemes megnézni Magyar Posta oldalát, ott érthetően leírják hogy hová lehet utalványon küldeni pénzt, és hogy működik a Western Union MT.
A gyakorlat azt mutatja, hogy 200 euro alatt nem foglalkoznak a vámmal. Az átutalás meg alkalmanként 10 euro. Ha nagyobb összeget utalsz, akkor a 10 euro nem ktsg. De ha pár euros tételt utalsz, akkor viszont soknak tűnik.
"számláról számlára nem lehet utalni (mintha az országon belül utalnék)?
Európába biztos lehet, de elég magas a költsége"
amerikaba is lehet, csak az a baj, hogy az amerikaiaknak amikor azt mondod adjon szamlaszamot, akkor o ezt ugy ertelmezi, mintha az anyjat akarnad ujra teherbeejteni szoval remenytelen ravenni hogy megadja...
Én eddig 2 aukciót nyertem meg, amerikából illetve Belgiumból vettem könyveket, pontosabban fotóalbumokat. Amerikába WU-nal küldtem pénzt, elég húzós, ha belegondolok, hogy 2 könyvet megvettem 27 $-ért, erre 24 $ a postaköltség és 16 $ a WU. Mondjuk még így is megéri, mert 70 $-os, gyakorlatilag Mo-on (sőt gyak. Eu-ban) beszerezhetetlen albumok, de kicsit akkor is sok.
További gond, hogy a WU Amerikában nem kézbesíti a csekket, külön meg kellett kérnem az eladót, hogy váltsa ki, de nagyon berzenkedett, hogy neki nincs ideje a pénz után szaladgálni...
A bank átutalás eszement drága, Belgiumba a 26 $-t 25 $-os költséggel utalták volna el a lakossági bankszámlámról...
Ma igényeltem egy K&H Visa Internet kártyát, ezzel lehet fizetni a BidPay-en?
Hát öszinte legyek én is „boritékos sorsjeggyel” kezdtem a karrieremet, de miután bebuktam 30akárhány eurot inkább áttértem az utalásra.
Ha mindenképpen boritékban akarnál pénzt küldeni, akkor feltétlenül biztosított vagy értéklevélként add fel, mert máshogy nem követelheted az elveszett (?) értéket!
Én főleg németektől árvereztem eddig. Ha van ausztriában pl
folyószámlád (amelynek az évi költsége nem sokkal több mint egy magyar hitech számla költsége), akkor idén májustól ha jól emlékszem, lehetőség nyilik internetes átutalásra a bankszámláról. Ehhez a következő feltételek kellenek:
- a fogadó fél a számláját euróban vezeti
- rendelkezik IBAN és Swift kóddal.
Így szinte bagóért lehet utalni európán belül.
A normál euro transfer a raiffeisennél egyébként 10 euró körül van, aminek a felső határa 12500 euró. Szóval minnél többet utalsz annál jobban megéri.
Összehasonlítás képpen a postabankban pl 25 eurót
24 euróért akartak átutalni : )))
Most éppen azon izgulok, hogy
Ma próbálom ki a Western Uniont USA-ba, remélem simán fog menni a dolog : I
van-e egyáltalán olyan értékhatár, ami alatt nem kell vámot fizetni? Anélkül hogy ajándékként, meg használtként kelljen rendelni? Esetleg ez országfüggő?
Nincs, de nyilván egy filléres dologgal nem fog foglalkozni a vám, főleg, ha borítékban jön és nem dobozban.
egy sima Mastercard nem elég az itthonról történő fizetéshez, mindenképp a Money Transfer vagy a boríték a megoldás?
Bidpay a te barátod, ha dombornyomott a kártya. Ja, és vannak eladók, akik közvetlenül el tudják fogadni a kártyát (cégek, nyilván).
számláról számlára nem lehet utalni (mintha az országon belül utalnék)?
Sziasztok!
Át fogom olvasni az egész topicot, de lenne 3 előzetes kérdésem, amire az utolsó 2 oldalban nem volt válasz:
- van-e egyáltalán olyan értékhatár, ami alatt nem kell vámot fizetni? Anélkül hogy ajándékként, meg használtként kelljen rendelni? Esetleg ez országfüggő?
- egy sima Mastercard nem elég az itthonról történő fizetéshez, mindenképp a Money Transfer vagy a boríték a megoldás?
- számláról számlára nem lehet utalni (mintha az országon belül utalnék)?