A D épület alaprajzait is fogják frissíteni, vagy marad az áttervezés előtti állapot a CP és az Új Otthon honlapján egyaránt? Igaz, már csak 30 lakás van eladósorban, 88% elkelt, ha jól számolom.
Javasolnám a honlappal kapcsolatban a hírek frissítését. Eléggé bután néz ki, hogy 2 évvel ezelőtti hír olvasható, mint utolsó.
Valamint nem lenne rossz nyitni egy "képek az építkezésről" című fejezetet, persze csak akkor, ha most már mindig folyik az építkezés.
A "D" épület értékbecsléséhez a szükséges dokumentumokat (lakáslista, lakásalaprajzok, szintrajzok, alapító okirat...) már beadtuk az MKB-nak, az értékbecslést az FHB végzi. Visszajelzésük szerint e hét végére, de legkésőbb a jövő hét elejére elkészül.
Aki a hitelkérelmét még eddig nem adta be, javasoljuk minél hamarabb megtenni, az értékbecslésre majd a hitelszerződéskor lesz csak szükség.
A "C" épület értékesítése 3 hete folyik, a lakásalaprajzok színezés után (~100 lakásról van szó!) kerülnek fel az internetre.
A lakások státuszát (szabad-eladva) ezentúl hetente fogjuk frissíteni.
Amennyiben bármilyen javaslat lenne az internetes oldalunkkal kapcsolatban, szívesen vesszük az ötleteket.
Akinek a hitelszerződéséhez szüksége van a szerződés földhivatali érkeztetett példányára (figyelem! mindenkinek szüksége van, csak nem mindenki jelezte), minél hamarabb vegye fel a kapcsolatot a tanácsadójával.
Csatlakozom a kérdéshez / kéréshez: szeretnék mielőbb aláírt hitelszerződést tartani a kezemben, mert a mai hírek szerint mégis ez lesz a vízválasztó, a folyamatban levő ügy semmi védelmet nem jelent.
Szerintem nem a szerkezetkész állapot a lényeg (ha jól tudom az csak annyi, hogy állnak a falak, nem??). Ha tényleg tartani akarják a határidőt, akkor a rossz idő beálltáig (okt, nov max dec) be kell fejezni a külső melót - kivéve persze az egyébb cicoma munkát, igy a télen már lehetni intézni a belső részét.
Üdvözlet. Nem tudtam figyelemmel kisérni a fejleményeket egy ideje, igy elolvasva a kimaradt részt biztató a levelezési lista létrehozása, hogy elkezdődött a meló, jelen van a fórumon a CP is stb.
Köszönjük! Remélem jó lesz a kapcsolat a CP-vel és nem lesznek további aggódások, "megnemértések", s ezt elsősorban (véleményem szerint) az információ-áramlás határozza meg, vagy mi. :o)
Üdvözlet minden Új Lakónak, és külön üdvözlet a CP képviselőjének.
Örülök, hogy beszálltak a fórumozásba, így egy kicsit meg lehet nyugtatni mindenkit. Amit látszik, mindenki el volt már kellően keseredve.
Az alapozás tényleg folyik, tegnap láttam én is! Bítató.
Él ez a fórum, és van már CP-s képviselő is.
Szintén bíztató.
Lesz levlista.
Bíztató.
Ennyi bíztató jel utoljára tavaly májusban volt, amikor előszerződtem.
Nem tudom, hogy új információval szolgálhatok-e, de ma voltam a MKB-ban, ahol azt a hírt hallottam, hogy a D épülettel kapcsolatban az FHB papírok még jóváhagyásra várnak (nem tudom pontosan, hogy mit tartalmaznak ezek). Ez a jóváhagyás ahhoz lenne szükséges, hogy a forrás alapú hitelt igénybe venni akarók meg tudják kötni a hitelszerződésüket. Aminek elhúzódása kissé fájó pont a mostani változó kedvezményes lakáshitelek világában...
Kérdésem / kérésem az lenne, hogy a Beruházó nem tudna-e lépéseket tenni a jóváhagyás meggyorsítása érdekében, hiszen addig egyik bank nem hajlandó szerződni...
Kedves Leendő Szomszédok,
Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot, mert már a teljes kétségbeesés szélén állok. Naponta ott jövök el reménybeli új otthonunk mellett és már hónapok óta nem látok semmi fejlődést. Próbáltam beszerezni információt innen-onnan, de semmi megnyugtatót nem találtam.
Kedves Fórumozók!
Többen jelezték az igényt, hogy a Central Park is szálljon be a beszélgetésbe ezen a fórumon.
Természetesen ezentúl itt is válaszolunk, ám amennyiben mindenkinek megfelelne, létrehoznánk egy belső levelezési listát, hiszen vannak olyan információk, amelyek kifejezetten a vásárlóinkra tartoznak. Aki szeretne szerepelni ezen a listán, kérjük, küldje el e-mail címét az alábbi címre: cp_info@freemail.hu.
Egy-két információ: Az alapozás május 15-ével folytatódott, a munkálatokat a HSJ Kft (egy solymári illetőségű cég) végzi, az alapozás befejezése és a szerkezetépítés kezdete várhatóan 1-1,5 hónapon belül esedékes. A szerkezetépítő (és egyben generálkivitelező) cég kilétéről egyelőre még nem tudunk információval szolgálni, mivel a szerződés még nincs aláírva. A tárgyalások természetesen már javában folynak. Amint a szerződés aláírásra kerül, értesíteni fogunk mindenkit a levelezési lista segítségével.
Reméljük, hogy sikerül kialakítanunk egy harmonikus ügyfél-értékesítés kapcsolatot a jövőre nézve.
Aggódás ellen szűkszavúan vázolnám a ma reggeli állapotot: 23 munkás dolgozik az építkezésen (rekordgyanús), E (C) betonozás még letakarva, E és D között, ill. D területén már mindenütt félkész vasalat, s azon dolgoznak, a gödör Csata utca felőli részén meg földmunka folyik. Biztató a látvány, este küldöm a képeket Szucsatinak.
Egyéni fejlemény, hogy megkaptam az aláírt végszerződést, és a banki példányon levő bélyegző tanúsága szerint tegnap a földhivatalba is beadták. Irány a hitelszerződés :)
Sziasztok Szomszédok! Mi az E-A-3-4 lakás reménybeli tulajai vagyunk. Kár, hogy csak most leltünk rá erre a fórumra, mert mindeddig egyedül aggódtunk. Szerencsére most már látjuk, hogy nem vagyunk egyedül.
- Ki végzi az alapozást és mikorra lesz kész?
- Ki végzi a szerkezetépítést, mikor kezdi és mikorra lesz kész? (Esetleg mikor derül ki, hogy ki végzi?)
- Ki végzi a további (belső) építést, mikor kezdi és mikorra lesz kész? (Esetleg mikor derül ki, hogy ki végzi?)
- Az új kivitelező cégekkel a szerződéseket csak az első ütemre (E + D) vagy pedig az egész projektre kötik?
- A tervek szerint mikorra szeretnék az egész projektet befejezni, azaz az utolsó ütemet?
- Mikorra várhatóak az egyes, fizetési határidőknél rögzített készültségi állapotok elérése?
- Mikortól használhatjuk a kertet, az uszodát és a fitnesstermet illetve mikortól lesz a portaszolgálat? Hány méteres lesz az úszómedence?
- Mikor lesz az esetleges változtatások megbeszélése, padló/csempe kiválasztása, konyhabútor megbeszélése? A változtatásokhoz mikor kapunk részletes, méretezett alaprajzot, elektromos tervet?
A francia erkély az az, ahol az erkélyajtó előtt rögtön a korlát van, vagyis nincs hova kilépni. Nem az erkély helyett van, hanem az ablak helyén ... vagy én fogalmaztam félreérthetően? :) Méretezett alaprajzon arról ismerszik meg, hogy x/240 a mérete, vagyis 240 centi magas, míg az átlagos ablak az x/150-es.
Nah nem bírtam magammal így betelefonáltam először!! A hölgy akivel beszéltem azt mondta, hogy a végleges szerződés a tutti, szal az normális erkély nem francia! Mondta azt is hogy 8 emeletes lesz a ház illetve megnyugtatott hogy fel fog épülni!! :) Jövő májusban lehet költözni és azt is mondta,hogy a medence már az első ütemmel meglesz a teljes projektet meg 2005-2006 elejére tervezik! Alapozó dolgozik és kivitelezővel tárgyalnak. És megnézhetem a műszaki tervdokumentációt a héten! Elég megnyugtató volt a hangja, kicsit megint van bennem bizalom :)) (úgy egy hétre való.. :)) )
Most csak a honlapon lévő látványtervekre tudok hagyatkozni: Az E-C-x-2 lakások mindegyike szerintem erkélyes, csak nem olyan, hogy kilóg, hanem a ház síkjában van az erkély, azaz balról és jobbról is fal van. Nem tudom, mi ennek a szakszerű neve. Remélem, nem tévedek, agihuszar. Nézd meg az alaprajzodat. Ha van végleges szerződésed, akkor remélhetőleg ezt biztosra veheted...
Na várjunk csak? Mi az hogy franciaerkélyes??? Akkor a lakás a nagyobb vagy mi? Ezt lécci fejtsd már ki mert eléggé kiakasztott... nekem kell az erkély!! Pont ezért választottam azt a lakást!
Egyébként barna vagyok!
Én is 8 emeletről tudok, viszont apró különbségek előfordulnak az emeletek között a homlokzaton, pl. a 3-4. emelet francia erkélyes, feljebb már csak ablak van ugyanott.