Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

v__tibor Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8934

:-)) A jövő héttől két hétre eltűnök majd ...

A másik passz (enyém dCi). Esetleg ha mégegyszer előjön, kapcsold ki a klímát, megmarad-e úgy is. Ezzel behatárolhatóbb a jelenség forrása ...

Előzmény: boszi70 (8931)
Biovadász Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8933
Én meg arra gondoltam éppen, hogy nekem egyáltalán fel fognak-e tünni a kisebb hibák, zörgések, furcsa hangok ilyesmik.
Egy 18 éves alfa után a thalia már nem sok újat tud nekem mutatni szerintem. :)
Számomra pl évek óta természetes, hogy a szellőzőventilátornak minden bekapcsolás után más hangja van. :)
Előzmény: boszi70 (8932)
boszi70 Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8932
Szerintem minden márkánál előfordulnak kissebb-nagyobb bajok, kategóriától függetlenül. Nyílván ide azok írnak akik érzékenyebbek a kocsijukra, és minden rezzenését ismerik. Amit még tapasztaltam, hogy vannak akik "szégyenlik" a kocsijuk hibáját, és nem merik bevallani, hogy hetente viszik szervizbe, vagy egyszerüen amit valaki már hibának vél, az nekik teljesen normális.  A legjobb ha beleolvasol 1-2 forumban az általad kiválasztott márka szerint ( de ne valami japán márkásba!). Ajánlom pl. a kalos-t. Én is beleolvastam, akkor nyugodtam meg, hogy a thalia sem volt rossz választás.
Előzmény: Biovadász (8890)
boszi70 Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8931

Látom te sem vagy még szabadságon! Mostanság mindennap meglesem a kiskocsid, mivel ott kerülöm meg a kőrút lezárását.

Kérdésem

A minap a 38 fokban a következőt tapasztaltam. A klíma bekapcsolása után néhány perccel , mintha még egy klímát bekapcsolt volna a kocsi,  még erőteljesebb hang, és kocsirázás. Egyébként a kocsi jól ment, és a klíma is próbált működni. Mi lehetett? Ilyet még nem tapasztaltam, pedig rendszeresen használom a klímát.

Előzmény: v__tibor (8929)
boszi70 Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8930
Ez aranyos!!!! Szerintem sokunknak volt már hasonló storyja.
Előzmény: steely (8895)
v__tibor Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8929

Szia Gyapi!

wiccy a keresett személy (6078. hsz), sajnos az e-mail címe nem publikus, mint ahogy alapesetben senkié a fórum újítás óta és nem tette azzá, úgyhogy vagy megvárod, hogy bejelentkezik :-( , vagy megnézed a www.thaliaklub.hu honlapon a tagok között (ott van)

Előzmény: Gyap (8928)
Gyap Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8928

Üdv Mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni!

Keresem azt a topclakot, aki anno ha jól emlékszem azt írta egy ARAL-os Mercivel járja az utakat....., munkaidőben...

Tudom olvassam vissza a hozzászólásokat s megtalálom, de ha véletlen benézne, szeretném vele felvenni a kapcsolatot, mert lassan itt az olajcsere ideje...

kg.aladin@freestart.hu

Köszönöm!

Balesetmentes Thalicskázást Mindenkinek!

Üdv: Gyapi

v__tibor Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8927

Szia!

Remélem, sikerül boldogulnod a leírások alapján :-)

Előzmény: Jo-e (8926)
Jo-e Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8926

Üdv Tibor, és üdv mindenkinek!

Én kértem egy rövid személyes találkozás lehetőségét v_tibor -tól hőmérő és utastér szűrő fedél ügyben, ami nagyon hasznos volt és köszönöm.

Dunakeszin lakom, 2002-es Oázis 1,4/16V Thaliám van, minden porcikája remekül működik!! (kop-kop-kop!!!). Hónapok óta rendszeresen figyelemmel kísértem a fórumot, de csak most határoztam el, h. én is bejelentkezem. Egyébként mindig olyan érzésem van, h. a fórum "siratófal"-ként működik, mert annyi a panasz, a bosszantó kisebb-nagyobb hiba, hogy ez kissé elviszi a beszégetések hangulatát, egyúttal potenciális márkatársinkat is elriaszt ettől a remek kis autótól.

Ha érdemi válaszaim lehetnek a felvetett promlémákra, majd jelentkezem.

Üdvözlettel: Jo-e

Előzmény: v__tibor (8920)
v__tibor Creative Commons License 2004.07.11 0 0 8925

Szia

Ez semmiképp nem normális dolog. Valami bibi lehet a belső keringetésre váltó mechanikai szerkezetnél. S nem hinném, hogy kimutathatóan gazdaságosabb a belsővel használni. Klíma nélkül gyorsan bepárásodhat vagy "elfogyhat" a 'zoxigén', de mindenképp hangosabb a működése, mivel a kesztyűtartó mögött visszacsatolt légáram több utat enged a ventillátorzajnak. A belsőt csak előtttem pöfékelés be-nem-engedésére használom. De ez a működés Nálad így szerintem nem OK. Azt a részét még nem ismerem a szellőzőnek, így csak azt tudom mondani, néz(es)d meg, hol a hiba.

Előzmény: Sutivan (8923)
v__tibor Creative Commons License 2004.07.11 0 0 8924

Látom, mindenki fórumon kívül töltötte a hétvégét ...

Egy kis lokálpatriótizmus (képek a helyi falunapok keretében megrendezett motocross versenyről és streetfighter bemutatóról):

http://kep.tar.hu/v__tibor/index.phtml?aid=27659832

Sutivan Creative Commons License 2004.07.11 0 0 8923

Sziasztok!

2002-es 1,4-es 98 lovas klímás "régi" Thalicskám van. Használtan vettem kb fél éve és mostanában, ahogyan a nagyobb melegek jönnek a klímát szetetném használni, de a következőt tapasztalom: Ha a külső levegőt fújatom be minden OK! De, ha belső keringetésre kapcsolok, - ami elvileg gazdaságosabb lehet - pár mp múlva a levegő befújása megszűnik. A ventillátor forog, a sebessége is szabályozható, de furcsa "fojtott" hangja lesz, befújás meg nuku. Ha visszakapcsolok külső keringetésre ismét jön a levegő, majd belsőre váltva kis idő múlva újból megszűnik a befújás. Kíma nélkül is kipróbáltam ua a helyzet.

Ismerősöm "új" Tháliája külső és belső keringetéssel is fújja a levegőt ezerrel.

Valaki tapasztalt már hasonlót? Esetleg van rá megoldás, vagy csak magyarázat?! Vagy ennyi pénzért ilyet adnak?!

Köszi: Péter

steve53 Creative Commons License 2004.07.10 0 0 8922

Köszi!

Ahogy írtad sikerült,  ez miért  nincs  leírva a kézikönyvbe?

Előzmény: nagya2 (8907)
SnakeEye Creative Commons License 2004.07.10 0 0 8921

Sziasztok!

Ha valakit érdekel a téma, frissítettem az oldalamat egy a hangtechnika kiválasztását ill. beépítését segíteni szándékozó kis szösszenettel.

Szeretettel várok minden érdeklődőt, illetve véleményt -kritikát Cím:http://www.thaliga.mozsgo.hu - (thaligámról menüpont)

Bye

v__tibor Creative Commons License 2004.07.09 0 0 8920
Ma találkoztam egy dunakesziről érkezett thaliatárssal hőmérő és utastérszűrő ügyben, ennek köszönhetően személyesen megismerkedtem vele és az eddig általam csak fotókról ismert másik (Jocika34- és KorI-féle) ajtócsatlakozóval. Ő még nem fórumtag, e-mailon keresett meg korábban. S mindezeket többek közt pont azért írtam be, hogy felhívjam a figyelmet arra a tényre, hogy a fórum újítása miatt alapesetben mindenkinek nem publikus a fórumos e-mail címe. Aki publikussá akarja tenni, az a beállítások menűpont alatt az e-mail publikus négyzetet kattintsa be. (nappal hiába kerestem pl Öregmackó címét, csak itthonról tudtam neki írni, még jó, hogy korábban váltottunk már mailt). Mst jut eszembe, a klub honlapon is van erre infó, de az csak a tagoké ...
Zsolta dCi Creative Commons License 2004.07.09 0 0 8919
ja látom 98-01 tehát ez a clio2-es első verziójához való?
Előzmény: Zsolta dCi (8918)
Zsolta dCi Creative Commons License 2004.07.09 0 0 8918

kössz szépen, ez melyik cliohoz van? mert ugye munkatársamnak az új, 98 után gyártott clio2-je van, ja egyébként ebben a boltban voltam már :) itt vettem a egy másik munkatárs calibrájához szintén könyvet.

öregmackó: köszi :)

Előzmény: R5TL (8914)
Biovadász Creative Commons License 2004.07.09 0 0 8917
Megérkezett a kocsim, mehetek az első körbenyálazásra. :)

(Persze pénteken ilyenkor kell felhívniuk, bankok már csukva, leghamarabb kedden tudok menni, és ezzel a tudattal kell élnem egész hétvégén) :)
ÖregMackó Creative Commons License 2004.07.09 0 0 8916
Ha valakit érdekel van egy eléggé nagy állományom a Clio/Thália mindenféle műszaki leírás angol nyelven, valahol vadásztam. Exe állomány önkicsomagoló html alapú. A cím ahonnan le lehet tölteni: http://www.rtf.hu/pub/oregmacko (25Mb!)
Wartburgos Creative Commons License 2004.07.09 0 0 8915
Most hogy mondod......   
Előzmény: v__tibor (8913)
R5TL Creative Commons License 2004.07.09 0 0 8914

Szia!

Renault Clio Petrol and Diesel (May 98 - May 01) R to Y,

/Haynes Service and Repair Manual/

ISBN: 1 85960 906 6

Angol nyelvű (de adnak hozzá ingyen műszaki szótárat) és 8500 Ft.

Ha sokat akarja bütykölni a Clio-ját, akkor szerintem érdemes megvenni.

Maróti Könyvkereskedés

1205 Bp. Nagykörösi út 91.

Tel 285-6608,

marotiu@enternet.hu

Előzmény: Zsolta dCi (8906)
v__tibor Creative Commons License 2004.07.09 0 0 8913
Kellemes hőfok az, amikor az üveg oldalára kiíródik valami ilyesmi: Most jó :-)))
Előzmény: Wartburgos (8912)
Wartburgos Creative Commons License 2004.07.09 0 0 8912
Hűs fák árnyékában ez számomra kellemes hőfok.  :-))
Előzmény: v__tibor (8909)
v__tibor Creative Commons License 2004.07.09 0 0 8911
Nem lehet, hogy az még azbesztes volt? A mai azbesztmentes betétek puhábbak. Meg ezekkel a nagyon jó fékrásegítőkkel sokszor úgy érezhetjük: "Á, csak alig fékezgettem ...", miközben a betétben és a tárcsában nyelődik el az a fránya átalakult mozgási energia, s a dísztárcsa szélén fekete por formájában elillan ...
Előzmény: diesel_uberalles (8910)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.07.09 0 0 8910
Fékbetét volt az, ezért rágtam be én is nagyon... :)
Előzmény: pferco (8898)
v__tibor Creative Commons License 2004.07.09 0 0 8909

:-))

Cavallinoban ilyen hűvös volt? :-)

Előzmény: Wartburgos (8908)
Wartburgos Creative Commons License 2004.07.09 0 0 8908

Köszönet képpen  v__tibornak   a hőmérő projektben kifejtett sok munkájáért és hogy a tapasztalatait  a Mégane Klub részére is át adta.

Cavallino

Mindenkinek jó utat és jó Thalicskázást      Wartburgos

Előzmény: v__tibor (8899)
nagya2 Creative Commons License 2004.07.09 0 0 8907

Hi Steve 53!!

Próbáld meg tekerni az óramutató járásával megegyező irányba!!

Üdv Nagya!!

Előzmény: steve53 (8897)
Zsolta dCi Creative Commons License 2004.07.09 0 0 8906

dél pesten: elvileg a nagykőrösi omw kút mögött van egy kézimosó, lakótársam azt mondta, hogy ő oda szokta vinni panaszkodni nem panaszkodott rá :)

R5TL munkatársamnak kellene a clioját akarja bütykölni, ilyen doksihoz hol lehet hozzájutni?

Előzmény: dohonyiz (8905)
dohonyiz Creative Commons License 2004.07.08 0 0 8905

Sziasztok!

Tud valaki egy jó kézi/gépi autómosót Délpesten?

Köszi,

Zoli

U.i.: Ja és még egy: Ha gépibe megyek, akkor be kell hajtani a tükröket, ugye?

Előzmény: dohonyiz (8894)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!