Én meg arra gondoltam éppen, hogy nekem egyáltalán fel fognak-e tünni a kisebb hibák, zörgések, furcsa hangok ilyesmik.
Egy 18 éves alfa után a thalia már nem sok újat tud nekem mutatni szerintem. :)
Számomra pl évek óta természetes, hogy a szellőzőventilátornak minden bekapcsolás után más hangja van. :)
Szerintem minden márkánál előfordulnak kissebb-nagyobb bajok, kategóriától függetlenül. Nyílván ide azok írnak akik érzékenyebbek a kocsijukra, és minden rezzenését ismerik. Amit még tapasztaltam, hogy vannak akik "szégyenlik" a kocsijuk hibáját, és nem merik bevallani, hogy hetente viszik szervizbe, vagy egyszerüen amit valaki már hibának vél, az nekik teljesen normális. A legjobb ha beleolvasol 1-2 forumban az általad kiválasztott márka szerint ( de ne valami japán márkásba!). Ajánlom pl. a kalos-t. Én is beleolvastam, akkor nyugodtam meg, hogy a thalia sem volt rossz választás.
Látom te sem vagy még szabadságon! Mostanság mindennap meglesem a kiskocsid, mivel ott kerülöm meg a kőrút lezárását.
Kérdésem
A minap a 38 fokban a következőt tapasztaltam. A klíma bekapcsolása után néhány perccel , mintha még egy klímát bekapcsolt volna a kocsi, még erőteljesebb hang, és kocsirázás. Egyébként a kocsi jól ment, és a klíma is próbált működni. Mi lehetett? Ilyet még nem tapasztaltam, pedig rendszeresen használom a klímát.
wiccy a keresett személy (6078. hsz), sajnos az e-mail címe nem publikus, mint ahogy alapesetben senkié a fórum újítás óta és nem tette azzá, úgyhogy vagy megvárod, hogy bejelentkezik :-( , vagy megnézed a www.thaliaklub.hu honlapon a tagok között (ott van)
Keresem azt a topclakot, aki anno ha jól emlékszem azt írta egy ARAL-os Mercivel járja az utakat....., munkaidőben...
Tudom olvassam vissza a hozzászólásokat s megtalálom, de ha véletlen benézne, szeretném vele felvenni a kapcsolatot, mert lassan itt az olajcsere ideje...
Én kértem egy rövid személyes találkozás lehetőségét v_tibor -tól hőmérő és utastér szűrő fedél ügyben, ami nagyon hasznos volt és köszönöm.
Dunakeszin lakom, 2002-es Oázis 1,4/16V Thaliám van, minden porcikája remekül működik!! (kop-kop-kop!!!). Hónapok óta rendszeresen figyelemmel kísértem a fórumot, de csak most határoztam el, h. én is bejelentkezem. Egyébként mindig olyan érzésem van, h. a fórum "siratófal"-ként működik, mert annyi a panasz, a bosszantó kisebb-nagyobb hiba, hogy ez kissé elviszi a beszégetések hangulatát, egyúttal potenciális márkatársinkat is elriaszt ettől a remek kis autótól.
Ha érdemi válaszaim lehetnek a felvetett promlémákra, majd jelentkezem.
Ez semmiképp nem normális dolog. Valami bibi lehet a belső keringetésre váltó mechanikai szerkezetnél. S nem hinném, hogy kimutathatóan gazdaságosabb a belsővel használni. Klíma nélkül gyorsan bepárásodhat vagy "elfogyhat" a 'zoxigén', de mindenképp hangosabb a működése, mivel a kesztyűtartó mögött visszacsatolt légáram több utat enged a ventillátorzajnak. A belsőt csak előtttem pöfékelés be-nem-engedésére használom. De ez a működés Nálad így szerintem nem OK. Azt a részét még nem ismerem a szellőzőnek, így csak azt tudom mondani, néz(es)d meg, hol a hiba.
2002-es 1,4-es 98 lovas klímás "régi" Thalicskám van. Használtan vettem kb fél éve és mostanában, ahogyan a nagyobb melegek jönnek a klímát szetetném használni, de a következőt tapasztalom: Ha a külső levegőt fújatom be minden OK! De, ha belső keringetésre kapcsolok, - ami elvileg gazdaságosabb lehet - pár mp múlva a levegő befújása megszűnik. A ventillátor forog, a sebessége is szabályozható, de furcsa "fojtott" hangja lesz, befújás meg nuku. Ha visszakapcsolok külső keringetésre ismét jön a levegő, majd belsőre váltva kis idő múlva újból megszűnik a befújás. Kíma nélkül is kipróbáltam ua a helyzet.
Ismerősöm "új" Tháliája külső és belső keringetéssel is fújja a levegőt ezerrel.
Valaki tapasztalt már hasonlót? Esetleg van rá megoldás, vagy csak magyarázat?! Vagy ennyi pénzért ilyet adnak?!
Ma találkoztam egy dunakesziről érkezett thaliatárssal hőmérő és utastérszűrő ügyben, ennek köszönhetően személyesen megismerkedtem vele és az eddig általam csak fotókról ismert másik (Jocika34- és KorI-féle) ajtócsatlakozóval. Ő még nem fórumtag, e-mailon keresett meg korábban. S mindezeket többek közt pont azért írtam be, hogy felhívjam a figyelmet arra a tényre, hogy a fórum újítása miatt alapesetben mindenkinek nem publikus a fórumos e-mail címe. Aki publikussá akarja tenni, az a beállítások menűpont alatt az e-mail publikus négyzetet kattintsa be. (nappal hiába kerestem pl Öregmackó címét, csak itthonról tudtam neki írni, még jó, hogy korábban váltottunk már mailt). Mst jut eszembe, a klub honlapon is van erre infó, de az csak a tagoké ...
kössz szépen, ez melyik cliohoz van? mert ugye munkatársamnak az új, 98 után gyártott clio2-je van, ja egyébként ebben a boltban voltam már :) itt vettem a egy másik munkatárs calibrájához szintén könyvet.
Ha valakit érdekel van egy eléggé nagy állományom a Clio/Thália mindenféle műszaki leírás angol nyelven, valahol vadásztam. Exe állomány önkicsomagoló html alapú. A cím ahonnan le lehet tölteni: http://www.rtf.hu/pub/oregmacko (25Mb!)
Nem lehet, hogy az még azbesztes volt? A mai azbesztmentes betétek puhábbak. Meg ezekkel a nagyon jó fékrásegítőkkel sokszor úgy érezhetjük: "Á, csak alig fékezgettem ...", miközben a betétben és a tárcsában nyelődik el az a fránya átalakult mozgási energia, s a dísztárcsa szélén fekete por formájában elillan ...