Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Zsolta dCi Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8951
meg két hónap (vége a nyárnak, és klíma akkor nuku) és próbálkozok felállítani egy fogyasztási rekordot ki akarok hozni a gépől egy 3,5-3,7L-ert :)
Előzmény: Pax2 (8947)
KorI Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8950

BOSZI!!!

aq furcsa rázás engem is megdöbbentett az elején, ki is szálltam megnézni,

de aztán rájöttem, hogy az extra meleg extra hütést kíván a és BEKAPCSOLT A HÜTÖVENTILLÁTOR!!!!!!  a klima szivattyúja+a hütővenbtiullátor+ a kocsi alapjárati frekvenciája erősítik egymást, hogy összeverődnek a fogaid!

:)

további szép nyarat!!!

Kornél

Előzmény: boszi70 (8931)
nádithalicska Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8949

Biztos teknős vidéken hajtod,mert én a dombok között az istennek sem tudom 5 liter alá szorítani! -De azért kisérletezem!

Előzmény: Pax2 (8947)
nádithalicska Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8948

Helló pax2!

pollenszűrőt a többiek tanácsára az Armafilt-nél vettem. 1200.-ft! tökéletes,nincs teljesítmény csökkenés a légszállításban.Megrendeltem a rönyó helyi szervízében a fedelet,de a fülük botját sem mozdítják 3 hét után sem! A franc a genyó köjkeit! Ez is már Baumgartner! áthidaló megoldásként a kivágás után visszaragasztottam a régi fedelet szig.szalaggal/az alsó felét nem vágtam le,így csak a három oldal kivágása után lehajtottam/. Nézd meg a www.armafilt.hu oldalt.Az üzletek címe ott van.

Üdv!

Nádi

Előzmény: Pax2 (8946)
Pax2 Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8947
Hi! enyémben már majdnem 6000 km van és kint nekem is 4 körül kajcsizik, folyamatos klima használattal. Nagyon elégedett vagyok! :)
Előzmény: Zsolta dCi (8944)
Pax2 Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8946

"Azt mondta a pasi, hogy nem is szokott lenni, de alvázszám alapján lehet rendelni. "

Szerintem nem alvázszám alapján lehet rendeni. A Thaliakban gyárilag nincs pollenszürő, ezért az alvázszám (oválkód) alapján nem adja ki a computer a keresett alkatrész cikkszámát, mert nincs ilyen alkatrésze!

A clio poll.szürő fedele kell  bele. 215.- FT. cikszám:77 01 044 806  Ezt ved meg, tuti jo bele, én is ilyet szereltem be.

A szürőtb 1200.- ért vettem, nézz körül máshol is, sőt a márkaszerviz alkatrészvásárlásnál felejtős.....

Ajánlott oldalak:

http://kep.tar.hu/v__tibor/index.phtml?aid=27650688&pid=5212534&beginnum=12

http://kep.tar.hu/wartburgos/index.phtml?aid=27641448&beginnum=12

Sok sikert!

Még anyit, a "beszerelést" egy csavarhúzoval és egy békanyuzo bugylival + lehet csinálni....

Előzmény: SZATA (8943)
steely Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8945
Hátsó ülést v. üléstámlát nem mozgattad előtte?
Előzmény: SZATA (8943)
Zsolta dCi Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8944

sziasztok :)

minden rendben a kocsival! :) szuper kis gép, főleg, ahogy egyre jobban élednek fel a pacik a hajtásra :)

viszont azért hajtani nem hajtom túl :)

2. fogyasztás adat: nemtöbb kéremszépen mint  4,17L :)

(812km/33,94L)

SZATA Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8943

Sziasztok!
Ma voltam pollenszűrőért a Katona J. utcai Renault boltban. Egy kicsit csalódás volt mert Preflux márkájú szűrő volt 4800-ért (amit egy kicsit sokallottam) és fedél pedig nem is volt. (Lehet hogy félreértettem vmit. a listán?) Azt mondta a pasi, hogy nem is szokott lenni, de alvázszám alapján lehet rendelni.
Erről a Preflux szűrőről mit lehet tudni? Milyen minőségű? Megér ennyi pénzt?

Fedelet inkább érdemes márkakereskedésben venni, vagy próbáljam még meg a Váci úti boltot a DP és a RENO udvar között?
-----------------------------------------------------------
Más: Még mindíg kopog vmi az autóban hátul. Középtájon néha, főleg egyenetlen útszakaszon, tompa puffanást lehet hallani. Van még vkinek hasonló negatív élménye? Nem lehet hogy a félig lévő tankban löttyen az üza?

Köszi: SzAta

virgoncz023 Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8942
Amennyiben pl. a Focus 1.4 75 lovasára gondolsz, az 16V, míg a thaligánk 8V. És ez nagy különbség...
Előzmény: boszi70 (8941)
boszi70 Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8941
Mivel 1,4-es motor van abban is és 75LE, meg merem kockáztatni, hogy alapjában nem  jobb. Na jó, talán egy kicsit.
Előzmény: Biovadász (8940)
Biovadász Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8940
Hát, az, hogy a párod fordja jobban megy mint a thalia, az nem feltétlenül a leggyakrabban használt vezetési stílus oka. :)
Előzmény: boszi70 (8939)
boszi70 Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8939
Szerintem egy kocsi lassan, de hozzászokik a vezetője tempójához. Ha dinamikus autót szeretnél, inkább a folyamatosságot szereti. Nem igazán válik be -szerintem- váltogatni az óvatos vezetés+kihajtás. Legalább is én ezt tapasztalom. Nekem hiába hajtja ki a párom időnként a thaliát, az ő fordja, ami bizony hozzá van szokva a dinamikához, rettentő jól megy.
Előzmény: dohonyiz (8937)
Gyap Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8938
KÖSZÖNÖM!!!!
Előzmény: v__tibor (8929)
dohonyiz Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8937

Szia Biovadász! Sziasztok!

Nekem 23 éves Audim volt, és ahogy átvettem a Thaliát, minden megállásnáél azt hittem, hogy lefulladt, olyan halk volt :-) Ja meg hát ugye abban a manuális klíma az volt, ha letekertem az ablakot és akkor még örülhettem, ha a tekerő nem maradt a kezemben :o)))))

Ja, a Thaliaklub fórumra már leírtam, de ide is, hátha itt előbb jön válasz:

Tegnap elmentünk Esztergomba, és kicsit meghajtottam a kocsit a bejáratás után először. Négy személlyel, három csomaggal, és teli tankkal mentünk 145-150-et a 117-es úton (egyedül ott nincsenek idióta 40-es meg 50-es táblák és jó minőségű, jól belátható utak). Oda-vissza így, meg hasonló tempóban haladtunk, és nem is erőlködött a kocsi, a fordulatszám olyan 4000-4240 körül járt egyfolytában.

Ennyi kihajtás elég lesz neki, vagy azért még menjek csak vele bátran? Mennyi időnként kell neki az ilyen? :-)

Köszi, és üdv mindenkinek!

Zoli

Előzmény: Biovadász (8933)
Sutivan Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8936
Valóban a kesztyűtartó felől jön a fojtott hang, a szélvédő alatti takarólapot megbontottam, de a látott kép nem adta magát... Így gyorsan visszatettem, nehogy nagyobb baj legyen. Végülis jobb, ha így működik, mintha sehogy :-))
Előzmény: v__tibor (8925)
ÖregMackó Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8935
A lámpa alapján a Clio2-es első verziójához és persze a hasonló Tháliához való(ban).
Előzmény: Zsolta dCi (8919)
v__tibor Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8934

:-)) A jövő héttől két hétre eltűnök majd ...

A másik passz (enyém dCi). Esetleg ha mégegyszer előjön, kapcsold ki a klímát, megmarad-e úgy is. Ezzel behatárolhatóbb a jelenség forrása ...

Előzmény: boszi70 (8931)
Biovadász Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8933
Én meg arra gondoltam éppen, hogy nekem egyáltalán fel fognak-e tünni a kisebb hibák, zörgések, furcsa hangok ilyesmik.
Egy 18 éves alfa után a thalia már nem sok újat tud nekem mutatni szerintem. :)
Számomra pl évek óta természetes, hogy a szellőzőventilátornak minden bekapcsolás után más hangja van. :)
Előzmény: boszi70 (8932)
boszi70 Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8932
Szerintem minden márkánál előfordulnak kissebb-nagyobb bajok, kategóriától függetlenül. Nyílván ide azok írnak akik érzékenyebbek a kocsijukra, és minden rezzenését ismerik. Amit még tapasztaltam, hogy vannak akik "szégyenlik" a kocsijuk hibáját, és nem merik bevallani, hogy hetente viszik szervizbe, vagy egyszerüen amit valaki már hibának vél, az nekik teljesen normális.  A legjobb ha beleolvasol 1-2 forumban az általad kiválasztott márka szerint ( de ne valami japán márkásba!). Ajánlom pl. a kalos-t. Én is beleolvastam, akkor nyugodtam meg, hogy a thalia sem volt rossz választás.
Előzmény: Biovadász (8890)
boszi70 Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8931

Látom te sem vagy még szabadságon! Mostanság mindennap meglesem a kiskocsid, mivel ott kerülöm meg a kőrút lezárását.

Kérdésem

A minap a 38 fokban a következőt tapasztaltam. A klíma bekapcsolása után néhány perccel , mintha még egy klímát bekapcsolt volna a kocsi,  még erőteljesebb hang, és kocsirázás. Egyébként a kocsi jól ment, és a klíma is próbált működni. Mi lehetett? Ilyet még nem tapasztaltam, pedig rendszeresen használom a klímát.

Előzmény: v__tibor (8929)
boszi70 Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8930
Ez aranyos!!!! Szerintem sokunknak volt már hasonló storyja.
Előzmény: steely (8895)
v__tibor Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8929

Szia Gyapi!

wiccy a keresett személy (6078. hsz), sajnos az e-mail címe nem publikus, mint ahogy alapesetben senkié a fórum újítás óta és nem tette azzá, úgyhogy vagy megvárod, hogy bejelentkezik :-( , vagy megnézed a www.thaliaklub.hu honlapon a tagok között (ott van)

Előzmény: Gyap (8928)
Gyap Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8928

Üdv Mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni!

Keresem azt a topclakot, aki anno ha jól emlékszem azt írta egy ARAL-os Mercivel járja az utakat....., munkaidőben...

Tudom olvassam vissza a hozzászólásokat s megtalálom, de ha véletlen benézne, szeretném vele felvenni a kapcsolatot, mert lassan itt az olajcsere ideje...

kg.aladin@freestart.hu

Köszönöm!

Balesetmentes Thalicskázást Mindenkinek!

Üdv: Gyapi

v__tibor Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8927

Szia!

Remélem, sikerül boldogulnod a leírások alapján :-)

Előzmény: Jo-e (8926)
Jo-e Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8926

Üdv Tibor, és üdv mindenkinek!

Én kértem egy rövid személyes találkozás lehetőségét v_tibor -tól hőmérő és utastér szűrő fedél ügyben, ami nagyon hasznos volt és köszönöm.

Dunakeszin lakom, 2002-es Oázis 1,4/16V Thaliám van, minden porcikája remekül működik!! (kop-kop-kop!!!). Hónapok óta rendszeresen figyelemmel kísértem a fórumot, de csak most határoztam el, h. én is bejelentkezem. Egyébként mindig olyan érzésem van, h. a fórum "siratófal"-ként működik, mert annyi a panasz, a bosszantó kisebb-nagyobb hiba, hogy ez kissé elviszi a beszégetések hangulatát, egyúttal potenciális márkatársinkat is elriaszt ettől a remek kis autótól.

Ha érdemi válaszaim lehetnek a felvetett promlémákra, majd jelentkezem.

Üdvözlettel: Jo-e

Előzmény: v__tibor (8920)
v__tibor Creative Commons License 2004.07.11 0 0 8925

Szia

Ez semmiképp nem normális dolog. Valami bibi lehet a belső keringetésre váltó mechanikai szerkezetnél. S nem hinném, hogy kimutathatóan gazdaságosabb a belsővel használni. Klíma nélkül gyorsan bepárásodhat vagy "elfogyhat" a 'zoxigén', de mindenképp hangosabb a működése, mivel a kesztyűtartó mögött visszacsatolt légáram több utat enged a ventillátorzajnak. A belsőt csak előtttem pöfékelés be-nem-engedésére használom. De ez a működés Nálad így szerintem nem OK. Azt a részét még nem ismerem a szellőzőnek, így csak azt tudom mondani, néz(es)d meg, hol a hiba.

Előzmény: Sutivan (8923)
v__tibor Creative Commons License 2004.07.11 0 0 8924

Látom, mindenki fórumon kívül töltötte a hétvégét ...

Egy kis lokálpatriótizmus (képek a helyi falunapok keretében megrendezett motocross versenyről és streetfighter bemutatóról):

http://kep.tar.hu/v__tibor/index.phtml?aid=27659832

Sutivan Creative Commons License 2004.07.11 0 0 8923

Sziasztok!

2002-es 1,4-es 98 lovas klímás "régi" Thalicskám van. Használtan vettem kb fél éve és mostanában, ahogyan a nagyobb melegek jönnek a klímát szetetném használni, de a következőt tapasztalom: Ha a külső levegőt fújatom be minden OK! De, ha belső keringetésre kapcsolok, - ami elvileg gazdaságosabb lehet - pár mp múlva a levegő befújása megszűnik. A ventillátor forog, a sebessége is szabályozható, de furcsa "fojtott" hangja lesz, befújás meg nuku. Ha visszakapcsolok külső keringetésre ismét jön a levegő, majd belsőre váltva kis idő múlva újból megszűnik a befújás. Kíma nélkül is kipróbáltam ua a helyzet.

Ismerősöm "új" Tháliája külső és belső keringetéssel is fújja a levegőt ezerrel.

Valaki tapasztalt már hasonlót? Esetleg van rá megoldás, vagy csak magyarázat?! Vagy ennyi pénzért ilyet adnak?!

Köszi: Péter

steve53 Creative Commons License 2004.07.10 0 0 8922

Köszi!

Ahogy írtad sikerült,  ez miért  nincs  leírva a kézikönyvbe?

Előzmény: nagya2 (8907)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!