Keresés

Részletes keresés

NLQ Creative Commons License 2003.10.14 0 0 771
eubol nem lesz vam es talan afa sem, az amcsi cuccokra meg szerintem megkemenyedik a csomagnezelosdi es nem lesz olcsobb... :(((
Előzmény: Tamás000 (768)
NLQ Creative Commons License 2003.10.14 0 0 770
nekem alapbol a magyar cim van megadva, de emellett van 2 nemet cimem 1 angol cimem 1 amcsi cimem a rendszerben :)))
en lobb licitalok aztan megkerdezem elkuldi-e magyarorszagra ha azt mondja nem akkor megadom neki az adott orszag beli cimet
sot mostansag csinalom azt hogy a licit elott a default cimnek az adott orszag beli cimet adom meg
egy az endofauctions email cimben az epp hozza legkozelebb eso cimet kapja meg es igy dobom neki a levelet hogy kuldje HU-ba...

van most egy jo poen 1 csavotol veszem folyamatosan a cuccokat, jelenleg a 4. darabnal tartok... 1. db fizetese postal orderrel amcsi ismerostol 2. db fizetese egy masik amcsi ismerostol fizetes paypallal 3. fizetese nemet havertol paypallal ezek utan megjagyezte a srac hogy mostmar kifizethetnek 1et kozvetlen is :)
erre a negyediket az angol havertol kapta credit card-al :))))))

Előzmény: hobe (769)
hobe Creative Commons License 2003.10.14 0 0 769
Mar keso:-(

Az ellenorzesnel nem lesz baj, mert konkretan a baratnom adatait adtam meg (minden valos) csak az en .com-os mail cimemmel, mert o aggodott, hogy mail-ekkel zaklatjak. Es az tenyleg mukodik, hogy nem kernek regisztralasnal kartyaszamot, ha ceges mail cimet adok meg:-)
Most mar csak az a bajom, hogy nem tudok olcson vasarolni, mert felnyomjak az arakat..

Előzmény: gomboc artur (767)
Tamás000 Creative Commons License 2003.10.14 0 0 768
Engem is egy hasonló kavarás miatt rúgtak ki. Fake cím, havert, sőt egy 4. személyt is bekombináltam a buliba mert mindent el akartam spórolni. Nem örült a német koma! Sőt!

Azt esetleg tudja valaki, hogy ha belelépünk az eu-ba, mik lesznek a szabályok amcsi boltból rendelt cuccokra? Vám, áfa, értékhatár, stb.

Előzmény: gomboc artur (767)
gomboc artur Creative Commons License 2003.10.14 0 0 767
Elképzelhető, hogy müködik, sőt valószínűleg müködik, a gond az, hogy az eBay-nél ha valami nem jó a regisztrálásnál és ellenőriznek, akkor a levél a külföldi ismerős nevére megy. Ha a tranzakció végén megy az értesítés a nyertesnek, akkor ott mindig szerepel a korábban megadott cím is (nyertesnél is és eladónál is). Na most nem biztos, hogy mindenki megbízik benned az elején, hogy a megadott címben szereplő ország nem stimmel a .hu-s email címeddel, és neked emiatt mindig szólnod kell, hogy csomag a magyar címedre jöjjön stb. Ha az ebay rájön, hogy veled valami galiba van azzonnal töröl a nyilvántartásból, nem érdemes kisérteni a sorsot. A sok csalás miatt a regisztrációt az ebay egyre komolyabban veszi!
Én a helyedben nem kavarnák, semmi hátrányod nincs ha magyar címet adsz meg a regisztrálásnál.
Előzmény: hobe (766)
hobe Creative Commons License 2003.10.14 0 0 766
Nem tudja valaki, hogy a regisztralasnal megadhatom-e a kulfoldi ismerosom adatit az en mail cimemmel vagy ebbol valami galiba lesz?
NLQ Creative Commons License 2003.10.13 0 0 765
errol az egesz vam kerdesrol eszembe jut 1 vicc (?)
grun es kohn szomszedok grun libaarusitassal keresi a kenyeret..
am egy napon betiltjak a liba arusitasat grun tovabb arulja a libait...
elkapjak lecsukjak 2 evre
2 ev utan kiengedik
latja hogy kohn elott hosszu sor all..
emberek be majd libaval ki...
bemengy szeva kohn ujra lehet libat arulni
szeva grun dehogy libat arulni tovabbra is tilos!
hat akkor hogyan csinalod???
hat tudod feladtam egy hirdetest: elvesztettem otezer forintot a megtalalot egy libaval jutalmazom...
edk440 Creative Commons License 2003.10.13 0 0 764
Ismerős nagyon pórul járt. Szingapúrban vett fotócuccokat, vegyesen használtat és újat. Olyan hülye volt, hogy a számlákat a cucc mellé csomagolta. A vámos a repülőtéren kipakoltatta mindenét. Pénzbüntetést ugyan nem kapott, de elkobozták az összes cuccot. Fellebbezett, hogy legalább megkapja a dolgokat, de ha engedélyezik is, még egyszer ki kell fizetnie az eredeti vételárat a vámnak.

Szóval kézben hozáskor is számlát, dobozt nem, vagy más úton hazajuttatni.

Ed

Előzmény: muggli (763)
muggli Creative Commons License 2003.10.11 0 0 763
Ezt neveztem úgy, hogy valaki kézben hozza haza Neked. Ilyenkor csak az a kérdés, hogy a reptéren, vagy a határon (Nem tudom mivel és honnan jön) mennyire kíváncsiskodó fajta a finánc és mennyire van topon a haverod, de általában nem szarakodnak, megúszható.
muggli©
Előzmény: Mianevem (762)
Mianevem Creative Commons License 2003.10.11 0 0 762
Köszi az egész kiszámolást, stb.t. de ezt teszik akkor is, ha x megveszi kint. Ő ott él. Jön haza, a doboz nem origi, mert kibontja, ellenőrzi műxik-e. és akár a cuccai közt hozhazja, külön szétrakva, "doboz nélkül". így is azt gondoljuk, hogy fizetni kell vámot?
Előzmény: muggli (761)
muggli Creative Commons License 2003.10.11 0 0 761
Valamilyen módon bejön az országba a csomagod (nem kézben hozza valaki, hanem küldték). Minden ilyen küldemény átesik egy vámkezelésen, amelynek során kibontják, megnézik, vagy legalább egy listán fel van tüntetve a tartalma és ezt a listát kapja kézbe a finánc. Biztos kiveszik szemlére, mert ha ajándékként, 120 EUR alatti értékkel jön magánszemélytől (ezek a paraméterei a vámmentességnek), akkor is kíváncsi lesz a vámos, hogy milyen az a cucc, ami ilyen olcsó. Amikor kinyitja, az ölébe hullik 150EFt értékű cucc, originál csomagban. Ennyire azért nem hülyék. Van egy szempont-lista, ami alapján ők kiválogatják, hogy mit szemléznek, mit nem. A digifotógép a szemlés kategóriába tartozik. Ha betarifálom a cuccodat, akkor kb 37500Ft lesz a vámbefizetője, ebben benne van a vám és az ÁFA. Tehát a cuccot az eheti vámárfolyamon számolva (222,68 volt a dollár a héten, mert a vám nem napi árfolyamon számol, hanem hetin) 499*222,68~111 117 Ft+37 500=148 617 Ft-ba került volna, plussz a szállítás.
muggli©
Előzmény: Mianevem (759)
iNTi Creative Commons License 2003.10.11 0 0 760
"Interneten a Card not Present tranzakcióra alkalmas kártyák használhatók. Létezik ilyen elektronikus (nem dombornyomott) is, csak kevés fajta."

Hopp! Tudom, hogy itt ez OFF téma, de éppen ezzel vacakolunk, hátha Ti tudtok ötletet adni! Szóval, van egy ilyen Card Not Present kártya, az egyszerűség kedvéért nevezzük OTP Elektronikus kártyának. :) Tegyük fel, hogy ezzel a kártyával szeretnék venni valamit, egy cégnél... Most újabban kint USA-ban a cégek rászoktak arra, hogy kérnek tőlem a kártyámról egy másolatot, hogy ezzel bizonyítsam, nem egy lopott kártyával akarok náluk vásárolni. Egy havernak ezt azzal indokolták meg, hogy állítólag ott kint van egy új szabály, vagy törvény miszerint elektronikus vásárlás esetén (Interneten keresztűl) a kártya hitelességét ellenőrizni kell a tranzakció elött/alatt/után... Mivel ilyen kártyák fizikailag nem léteznek (nincs dombornyomott kártya), tehát nincs mit másolni, ilyenkor mi van ?

Hátha Ti tudtok erre valamit ötletet, hogy ilyenkor mit lehet tenni ? Egyre több helyen kötekednek emiatt, és igazán nem tudom, hogy ezeknek mit lehet mondani ? Ha megmondom, hogy nincs dombornyomott kártyám, csak egy boritékban egy szám, akkor ez már kint ügye eleve gyanús. Tehát a nagy kérdés, hogy most mi van ? Mit lehet csinalni ilyen kártyákkal ? Van valami ötletetek ?

Köszi!

Előzmény: edk440 (752)
Mianevem Creative Commons License 2003.10.11 0 0 759
Hogy működik ez a vámfizetés? És miért ne tudná behozni vám nélkül? (csak azért kötözködöm, hogy okosabb legyek) :)
Előzmény: muggli (758)
muggli Creative Commons License 2003.10.10 0 0 758
Úgysem úsztad volna meg a vámfizetést, csak ha valaki kézben hazahozza Neked. Kb 37 500 Ft lett volna rá a vám.
muggli©
Előzmény: Mianevem (754)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.10 0 0 757
Ha ilyesmi gépet akarsz, talán egy direktben árusitó- nem EBays - amerikai nagykereskedőnél sikeresebb lehetsz.
Előzmény: Mianevem (751)
muggli Creative Commons License 2003.10.10 0 0 756
Edk!
Kártyaháború!!!!!!!!!!!!!!:-)))))))))))))
Írtam, nekem egy forintom nincs fedezetként lekötve, van 425000 Ft hitelkeretem (300 000-ről indult, és az évek során kaptam bónuszként a többit). A folyószámlámtól teljesen független hitelkártya-számlája van, amivel egészen 425K Ft erejéig tudok vásárolni. Nem kell előre feltenni rá egy fillért sem, nem feltétele, hogy a folyószámlámon legyen pénz, csak a vásárlásaim összegét fizessem ki, azaz a havi minimum törlesztést teljesítsem. A tárgyhónapot követően kemény kamatai vannak, az igaz, de, ha még abban a hónapban visszafizetem a tartozást, akkor kamatmentes, tehát közel fél millát használhatok egy hónapig ingyen! Ez debitkártya? Nem hinném!
muggli©
Előzmény: edk440 (752)
hxm Creative Commons License 2003.10.10 0 0 755
Mi a véleményetek a Westernunion pénzküldéről elszokták fogadni?

jules

Mianevem Creative Commons License 2003.10.10 0 0 754
Azt hiszem nekem ez túl bonyolult, és hagyom a francba. AZért köszi szépen! :)
Előzmény: edk440 (753)
edk440 Creative Commons License 2003.10.10 0 0 753
A keresőoldal minden találata más-más eladó más-más termékére mutat. Minden esetben el kell olvasni a leírást, hogy megtudjuk, milyen az adott termék.

Amit te kiválasztottál, az nem aukció, mert nem lehet licitálni, csak Buy it Now ár van. Az is látszik, hogy több darab van az eladónak (Quantity: 5 available).

Nagy betűkkel ott áll, hogy ez egy gyárilag felújított darab, és három hónap jótállással adják.

Létezik olyan, hogy egy ügynökséghez juttatod el a pénzt, ahonnan az eladó csak akkor kapja meg, ha a kezedben van a dolog, de ennek díja van, így csak egész nagy értékű aukcióknál szokás használni.

Ed

Előzmény: Mianevem (751)
edk440 Creative Commons License 2003.10.10 0 0 752
Bankja válogatja, hogy milyen kártyák igényelhetők. Az én bankomban ugyanahhoz a számlához kapcsolódóan négy fajta igényelhető: elektronikus, dombornyomott és Gold Visa, valamint dombornyomott MasterCard. A kártyadíj és az igényléskor szükséges fedezet (amit utána bármikor levehetsz a számládról) alacsonyabb az elektronikusnál. Minden kártyatípusnál a számládon levő pénzt költöd. Ha nulla alá csökken a számlaegyenleg, ketyeg a büntetőkamat. Szerintem elektronikusnál is lehetséges a túlköltés, mert POS-os vásárlásaim terhelése gyakran napokkal később jelenik meg a számlakivonaton.

A hitelkártyához ezzel szemben nem kell bankszámlát nyitni és betétet elhelyezni, hanem a hitelkeretedből költesz. Minden hónapban megkapod a számlát a banktól, amit ha pár napon belül befizetsz, nincs kamat. Ha nem, a vásárlás időpontjától ketyeg a kamat.

A te Visád nem hitelkártya, hanem debitkártya, mert számlához kapcsolódik és a meglevő pénzedből költhetsz vele.

Még egyszer: Interneten a Card not Present tranzakcióra alkalmas kártyák használhatók. Létezik ilyen elektronikus (nem dombornyomott) is, csak kevés fajta.

Ed

Előzmény: muggli (748)
Mianevem Creative Commons License 2003.10.10 0 0 751
Egy amerikai ismerős rendelne, amerikán belül. Itt az oldal, ahol a gép található
Itt több is van, honnan tudhatom, melyik az új gép?
Fontos kérdés, neten rendelés esetén, minden esetben előre kártyáról, számláról kell fizetni? nincs olyan rendelési lehetőség, ahol amikor megérkezik a cucc, akkor kell fizetni?

Tulképp én ezt a gépet néztem de nem tudom, hogy új-e (nem vagyok nagy angol mester)

mindent köszi!

Előzmény: Törölt nick (750)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.09 0 0 750
Nem minden használt cucc, nem minden aukció.
Hogy a használt milyen állapotban van, legtöbbször a sorok közül kiolvashatod.
Ha "Buy it Now", a feltüntetett összegért megveheted.
Nem rizikós Amcsiból se rendelni, csak az a kérdés, mivel fizetsz és elküldik-e a cuccost oda, ahová akarod.
Előzmény: Mianevem (749)
Mianevem Creative Commons License 2003.10.09 0 0 749
Lehet, hogy felteszem a leghülyébb kérdést, vagy már szerepelt 40x, de sajna eég sürgősen van szükségem válaszra. Ebayen szeretnék rendelni vmit, és a szavaitokból azt veszem ki,hogy itt aukció is(?) van. Szóval, hogy itt amit az ember venne, az használt cucc mind? Vagy van új is? És honnan tudhatom, mi milyen?
Mennyire veszélyes AMcsiba Amcsiból ezen át "rendelni"? Köszi és bocs a hülye kérdésekért!
muggli Creative Commons License 2003.10.09 0 0 748
Szia Edk!
Én nem a dombornyomásra, hanem a kártya típusára gondoltam. A CITIBANK-nál pl a Maestro csak gravírozott, a VISA viszont dombornyomott. Úgy tudom, hogy amelyik bank engedi a hitelbe való vásárlást, az készítteti dombornyomással a kártyáit, de ez végülis lényegtelen, a lényeges az, hogy valódi hitelkártyával nem lenne ilyen gondja a kollegának. Nekem pl anno letét nélkül kínálta fel a CITI a VISA kártyát. Mai napig nincs egy forintom sem biztosítékként zárolva, a számlámon meg hol van pénz, hol nincs.
muggli©
Előzmény: edk440 (747)
edk440 Creative Commons License 2003.10.08 0 0 747
Tévedsz. Attól, hogy dombornyomott egy kártya, még nem lesz credit. Hitelkártya az, amit úgy hirdetnek, hogy ,,költse akár 45 napig kamatmentesen a bank pénzét''. Ebből elég kevés van Mo-on. Sokkal több a dombornyomott, bankszámlához tartozó debit-kártya, amit lehúzós elfogadóhelyeken is lehet használni, de csak a bankszámládon levő pénzt költheted. Ha mínuszba mész, jó nagy kamattal büntetnek. A credit-kártyánál eleve nulláról kezdesz, és később kell megfizetni, amit költöttél.

Az pedig, hogy az Interneten használható-e, csak attól függ, engedélyezett-e a kártyára a Card not Present tranzakció. Tudtommal az összes mo-i dombornyomottra, illetve háromfajta elektronikusra engedélyezett.

Ed

Előzmény: muggli (745)
exseven Creative Commons License 2003.10.07 0 0 746
Szia Kivi :)
Magyarországról Németországba a legegyszer?bb és legolcsóbb az egyszer? postai utalás, forintban be lehet fizetni a kijelölt postákon, és pár napon belül megkapja a pénzt az ürge a saját címén. A többi megoldás sokkal z?rösebb.
Előzmény: kivi (741)
muggli Creative Commons License 2003.10.07 0 0 745
Edk!
???
A credit, az credit. VISA, EC-MC, Diners Club, stb. Ami debit, az debit, VISA-Electron, Cirrus-Maestro stb. Ami befizetés nélkül ad lehetőséget, az credit, ami csak feltöltéssel, az debit. Más kérdés, hogy egyes kártyáknál időlegesen átmehetsz minuszba, de azt nem guríthatod tovább, még abban a hónapban rendezni kell.
muggli©
Előzmény: edk440 (743)
edk440 Creative Commons License 2003.10.07 0 0 744
Úgy tudom, akkor kér a regisztrációhoz kártyaszámot, ha úgy látja, hogy ingyenes levélcímet adsz meg. Olyan címről kell regisztrálni, amiről nem tudja ezt.

Ed

Előzmény: Imhoteph (742)
edk440 Creative Commons License 2003.10.07 0 0 743
Helyesbítek: azért nem működik, mert nincs rá engedélyezve a Card not Present tranzakció. Ez Mo-on asszem három kivételével minden elektronikus (nem dombornyomott) kártyával így van. Hogy melyik az a három, azt a bankkartya.hu-n meg lehet tudni.

A dombornyomottak is többnyire debit card-ok, attól még használhatók.

Ed

Előzmény: L.Gyula (739)
Imhoteph Creative Commons License 2003.10.07 0 0 742
És hogy regisztráltak?
Mert én felmegyek az ebay.com-ra, ott register, elsö lapon beirom a nevem, meg cimem, egyedi azonositó, jelszó, születési idö, aztán Continue, a második lapon meg már a card numberrel kezd. Ha nem adom meg, nem enged tovább. Ha megadom, nemjó neki (a lent leirtak miatt, valszleg.)
Most akkor mit tegyek?
Előzmény: Zsóta (738)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!