Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.02 0 0 468

viszont, ha érdemi választ is akarok adni, akkor azt kell mondjam nem értek egyet.

azt nagyon nehezen tudomásul kell venni, hogy a médiumok olyanok, amilyenek. viszont ha valamelyikük tartósan alámegy egy színvonalnak, végleg el kell veszítse hitelét és innentől kezdve csak véletlenségből vagy nagy unalmunkban olvassuk el, egyébként figyelembe sem vesszük.

póriasabban, olyan ez, hogy ha valaki nagyon sokszor és nagyon nagyot hazudik, a megnyilvánulásai érdektelenné válnak, "azt sem szabad elhinnünk, amit kérdez". egy idő után nem adunk több esélyt.

Előzmény: Törölt nick (467)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.02 0 0 467

értem:)

mondjuk ehhez nagy türelem is kell

Előzmény: nemezis 2 (466)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 466

Persze, én sem tudom mindig megtenni.

A héten azonban még nem vizsgáztatok.

Amikor összesűrüsödik akkor meg csak kapkodom a fejem, hogy mi is történt.

De ez nem is baj, kell egy kis magánélet. :)

Előzmény: Törölt nick (465)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.02 0 0 465

az emberek többsége nem időmilliomos mazochista ám!

Előzmény: nemezis 2 (464)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 464

Ezért kell különböző médiumokban tájékozódni.

Ellentmondásokat keresni, esetleg egymás kizáró állításokat, ugyanannak a dolognak a különböző interpretációját.

Előzmény: Törölt nick (462)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.02 0 0 463

itt már offtopicnak számítana, de a politika és a pszichológia metszetében áll egy egyébként a politikán túlra kiterjedő jelenség: a szégyenérzet hiánya.

úgy tűnik, az emberek egy nem csekély hányada nem ismeri ezt az érzést.

Előzmény: Törölt nick (462)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.02 0 0 462

de itt nem igazán ez a kérdés.

természetes, hogy teljesen objektív médium nem létezhet, kvázi-objektív meg sajnos nem létezik, pont az érdekek miatt.

a lényeg ezért az, hogy miközben egyiket sem tartjuk jónak, meg kell próbálnunk a legkevésbé rosszat kiválasztani.

pl. teljesen igaz az, hogy a Népszabadság manipulál és nem hiteles, viszont még mindig objektívebb és kevésbé pártlap, mint pl. a magyar nemzet.

vagy a heti válasz, mely a 168 óra szintjére süllyedt, hogy hetilapot is említsek.

na jó, én már nem olvasom ezeket, csak a közelmúltról tudok nyilatkozni, de akkor ez érvényes volt

Előzmény: nemezis 2 (460)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 460

Látod, ez az amiért sokkal különbnek látlak mint sok mást itt a dilin.

Legalább tisztában vagy azzal, hogy a média manipulál.

Mindegyik.

A saját érdekének, olykor értékrendjének megfelelően.

Komolyan mondom határozott fejtörést fogsz okozni, mégis tévedek-e, és miben? (most van még 2 napom)

Előzmény: Törölt nick (459)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 458

Nézd, amikor egy ilyen hírt hallok (látok), mint:  a kordon a parlament körül, mint az eu leváltja, az eu megvonja, nem is találkozott Putyinnal, .... stb. először megpróbálok utánajárni (már ha van időm, de igyekszem) és addig nem mondok véleményt.

Nem az MTI, nem a MN,. Őszintén szólva valószínüleg, -ha egyáltalán nézek TV-t,- többet nézem az ATV-t, mint mást...

Szóval nem gondolom, hogy az információ-feldolgozás lenne nagy eltérés közöttünk.

Az alap-beállítódással lehet a gond.

Előzmény: Törölt nick (457)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 456

Előtte viszonylag homogén volt, érthető okok miatt.

Előzmény: Lois Chasse (455)
Lois Chasse Creative Commons License 2012.01.02 0 0 455

Aha, értem. Azt hittem, hogy egy rövidebb időszakot jelzel a most-tal. Előtte más volt a helyzet szerinted?

Előzmény: nemezis 2 (454)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 454

Azért, mert az elmúlt 16 évben senki nem maradt független.

Ez egy mitosz.

Előzmény: Lois Chasse (453)
Lois Chasse Creative Commons License 2012.01.02 0 0 453

A 439-esben erre céloztam, hogy képmutatás:

"Magyarország mind az ügyészség, mind a bíróság, mind a médiumok szabályozása tekintetében olyan modellt választott, amely jelentősen csökkenti a végrehajtó hatalom befolyásolási lehetőségét, mert mindegyik intézmény a mindenkori kormánytól független, parlament által minősített többséggel megválasztott vezetővel, önálló jogosítványokkal bír."

Nem vártam, hogy elmondja az aggályait, de azért reménykedem benne, hogy legalább vannak neki. :)

Miért mondod, hogy most

Előzmény: nemezis 2 (450)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 450

De a 439-es az alaptörvényről szólt.

Ezért kérdeztem, hogy mennyire ismered a többit.

• hanem elmondja, hogy aggályosnak tartja, ami folyik, hogy a miniszterelnök közeli, bizalmas ismerősei/barátai/lekötelezettjei töltik be az összes fontos pozíciót, na az lett volna valami. 

De miért vársz ilyent?

Nem biztos, én és személy szerint jónak tartom, hogy ismerősök kerülnek pozícióba (még megfelelő végzettséggel sem) de annyit nyilván megértek, hogy független szakértő nem létezik most, ebben az országban.

Bár sokan vannak, akik önmagukat függetlennek tartják.....

Előzmény: Lois Chasse (449)
Lois Chasse Creative Commons License 2012.01.02 0 0 449

Arról, hogy Szájer gesztusértékkel lemondott semmiről? Ha nem tesz ilyen látványos, de semmire sem jó gesztust, hanem elmondja, hogy aggályosnak tartja, ami folyik, hogy a miniszterelnök közeli, bizalmas ismerősei/barátai/lekötelezettjei töltik be az összes fontos pozíciót, na az lett volna valami. 

Tulajdonképpen Szájerrel jól kiszúrtak, mert amit tehetne, azzal tönkretenné a jelenlegi egzisztenciáját. 

Előzmény: nemezis 2 (448)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 448

Dehogy. :)

Bajnak nem baj, csak kissé érthetetlen, hogy akkor milyen alapon mondasz véleményt.

Előzmény: Lois Chasse (447)
Lois Chasse Creative Commons License 2012.01.02 0 0 447

Semenn yire. Szerinted ez baj? Gondolod, hogy ha a kisujjamban volnának az európai alkotmányok, akkor itt most nem a miniszterelnök úr meghittjei töltenék be az ügyészségen, bíróságon, médiában a legfontosabb pozíciókat, természetesen az önálló parlament felhatalmazásával?

Előzmény: nemezis 2 (442)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 446

De ugye te sem gondolod teljesen komolyan, hogy ha mondjuk akkor teszi ezt a gesztust amikor felmerült a zasszony neve, akkor nem adott volna alapot más fantáziák beindulására?

Ugye nem?

Ahogy már alant valaki elmondta, ..."A fidesznél mindig kell keresni a hátsó szándékot..."

hát mit kezdjek én ezzel? Ez elég világos beszéd nem?

Vagy nézzük a legújabb rémhírt, honnan is származik:

és mi derül ki:

Na, most mondd meg nekem, miért higgyek ezeknek?

Előzmény: Törölt nick (438)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 445

kedves= kedvem

Előzmény: nemezis 2 (444)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 444

Az a helyzet, hogy neked nem szívesen válaszolok, mert a válasz lényegi részét ignorálod, nekem meg nincs kedves feleslegesen szót csépelni.

Szájer 2 bizottságnak a vezetője a Fideszben, ebből az egyik az alkotmány életbelépésével gondolom megszűnt, a másik ma is működik.

A harmadik "pozíció" az eu képviselőcsoport vezetése.

De ahogy már írtam, számodra ez amúgy mindegy, mert legalábbis a Fideszből kellett volna kilépnie......

Előzmény: Törölt nick (437)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 443

A te alapfeltevésedből kiindulva, azért nevezte ki mert a felesége barátnője.....

Ebben természetesen semmilyen prekoncepció nincsen. :)

Előzmény: ajjjaj99 (436)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 442

Mennyire ismered az európai alkotmányokat?

Előzmény: Lois Chasse (439)
endersgame Creative Commons License 2012.01.02 0 0 441

"Talán a fidesz tett azért, hogy így gondoljon rájuk az ember!"

már aki.

"

A szájer tette miben változtat azon, hogy egy korlátlan, egyszemélyi döntést hozó tisztségbe a ovi a felesége barátnőjét nevezte ki?"

ez is attól függ ki egyszemélyi döntése. mondjuk ha gyurcsánynak lehetett volna ilyen "hatalma" akkor ugyanazok akik most háborognak, nos sokan közülük meg lennének elégedve. Mondjuk sukoró esete teljesen nyilvánvalóvá tette.

De ugye soha nem derül ki, hogy 2006-ban nem történt-e egyszemélyi döntés a népverésre.

Előzmény: ajjjaj99 (436)
borzimorzi Creative Commons License 2012.01.02 0 0 440

Nem feltétlenül. A Fideszben a trónutódlás hamarosan aktuálissá válik. Mert az, hogy Orbánt megutálta a nép, az nem kérdés.  Az,  hogy Orbánnal az élen aligha lehet a győzelem reményében nekimenni a következő választásoknak, az se különösebben kétséges. Szájer megkezdte a harcot egy olyan poziért, amelyre alkalmas és méltó is. Plusz szalonképes. Orbánnal ellentétben...

Üdv:

b

Előzmény: endersgame (435)
Lois Chasse Creative Commons License 2012.01.02 0 0 439

Mint ahogy ennek sincs értelme. Meg az ezt megelőző két nappal korábbi bejegyzésének sem. Szerinted kicsit sem képmutató, amikor ezt írja:

Az új Alaptörvény a modern demokrácia, a fékek és ellensúlyok rendszerének szabályait az Európában megszokottnál szélesebb körben határozza meg, jelentősen bővíti azokat. Számos országban az ügyészség irányítása, vagy a bíróságok igazgatása, vagy számos médiahatósági jogosítvány a végrehajtó hatalom kezében van. Magyarország mind az ügyészség, mind a bíróság, mind a médiumok szabályozása tekintetében olyan modellt választott, amely jelentősen csökkenti a végrehajtó hatalom befolyásolási lehetőségét, mert mindegyik intézmény a mindenkori kormánytól független, parlament által minősített többséggel megválasztott vezetővel, önálló jogosítványokkal bír.

?

Előzmény: nemezis 2 (434)
ajjjaj99 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 436

Talán a fidesz tett azért, hogy így gondoljon rájuk az ember!

A szájer tette miben változtat azon, hogy egy korlátlan, egyszemélyi döntést hozó tisztségbe a ovi a felesége barátnőjét nevezte ki?

Előzmény: nemezis 2 (432)
endersgame Creative Commons License 2012.01.02 0 0 435

önmagában a tisztességre törekedés is értelmét veszti a politikában.

Előzmény: borzimorzi (433)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 434

Annyit mindenképpen el lehet érni vele, hogy soha többet nem fog hasonló gesztust tenni.

Hiszen nincs értelme.

Előzmény: borzimorzi (433)
borzimorzi Creative Commons License 2012.01.02 0 0 433

Valóban undorító, hogy amikor akad végre egy rendes ember Gomorrában, egyesek azt is ki akarják csinálni...  :-((

Üdv:

b

Előzmény: nemezis 2 (25)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 432

Köszönöm. :)

Ez remek példa arra, hogy hogyan működik a polidili, "ellenzéki" része.......

Előzmény: ajjjaj99 (431)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!