Most már több mint egy éve hajtom és benne van 23 ezer km. de a fogyasztás átlagadata 5.03/100 km. Ez kimélőnek mondható nem teljesen "nagypapás" de ahhoz hasonló stílusban 110-120 autópályán (külső sávban!) lakott területen max 100 :-)) nem sok dugóval tehát normál használattal. ÖMV, MOL SHELL felváltva a szokott helyeken néha AGIP vagy JET. Szerintem a 3 litert is el lehet érni a Himalájáról lefelé üresben gurulva. Másképp nem tudom elképzelni.
A "pénzkidobást" úgy értettem, hogy több a bekerülési költsége :)
A Focussal kapcsolatosan mindenki mást mond :)), történetesen az unokatestvéremék fehér színű, alap, kombi 1.4-es Focusukat az apuka-anyuka szidja, mert <A href="mailto:k@@rvára nem megy">k****a nem megy. De nyilván vérmérséklet kérdése.
Ma ismét elmentem a szalonba és elköltöttem az összes pénzem.
Kocsi elméletileg jövő hét kedden lesz meg (szurkoljatok), pont jól időzítettek éppen akkor kezdődik a szabim, asszem le is tesztelem a balaton felé. :)
Ez még pár nappal ezelőtt az autók bejáratásával/kihúzatásával kapcsolatban került szóba és ott Boszi említette a férjének a Fordját (nem tudom hogy Focus-e, ez nem derült ki). Én akkor példaként vetettem fel az azonos teljesítményű Focus MOTORJÁT a thaliga 8V-vel szemben. Persze igazad van, a két autó nem egy kategória, itt elviekben beszélgettünk a 8V/16V különbségekről. A pénzkidobást nem értem, hisz a hengerenkénti négy szelep előnye kategóriától és teljesítménytől függetlenül szerintem (is) egyértelmű (pl. opel 1.0 12V 3 hengerrel).
A 75 lovas Focussal kapcsolatban egyébként a szomszédomnak vannak jó tapasztalatai. Kombi autó 3 emberrel és csomagokkal hosszú utakon is erőlködés nélkül alacsony fogyasztással "repíti" az autót. :-))
Az adatok ITT és MOST egyértelműek, bár nem tudom, miért kezdték el hasonlítani a Focust (ami jóval nehezebb autó a Thaliánál ) összehasonlítani.
Ettől még nem butaság az írás, csupán felesleges pénzkidobás (és nagyobb meghibásodási lehetőség) ekkora teljesítmény mellett (75LE) a 16 szelep, kihangsúlyozom SZERINTEM!! (egyékbént egyértelmű előnye van a 16V-nek).
Nézd én nem akarok vitatkozni, de butaság amit írsz. Pont a Focus motorja az, aminek az adatai kerek-perec jelzik, hogy az egy jóval fejlettebb és gazdaságosabb motor, mint a renault 8v-je. Nekem is 8V van, tudom, hogy alacsony fordulaton jól húz, de ha több pénzem lett volna, akkor tuti 16V-t veszek (és ez bármelyik márkára igaz, tehát nem csak a renault 8V-je "régimódi", a 16V-hez képest, hanem az összes gyártóé)
Hát ne bánkódj, a Ren. 8V-es motor kontra Focus 16V-es 1.4-ese: a 8 szelepes motorok általában nyomatékosabbak, lentebbről húznak. A 16 szelepeseknek inkább magas fordulaton jön (jönne) meg az ereje, de ez 75 LE mellett nem igen értelmezhető.
"távírányítóval kocsi bezár, kinyit, beül izzít, működik, elindul (HUHHHHH). Azóta semmi ilyesmi ... máig"
Nekünk a scenic csinálta egy idő után sajnos rendszeresen, de a legváraltlanabb helyzetben. A szervizben a immibillaser hibájának vélték. Azért ha mondtak valamit a szervizben kiváncsi lennék, főleg, hogy az az okos kis szmgép rögzítette-e.
Sziasztok!
Tegnap vettem egy mobiltelefon tartót. Egyelõre a középsõ szellõzõrácsra erõsítettem rá, jobb helyet hirtelen nem találva. Hova érdemes ezt szerelni? Nézegettem esetleg a mûszerfal alól a szellõzõk felett kis lemezkét applikálni, és arra szerelni. Van valami jó ötletetek?
üdv: Rabi
Én meg 3 literre szeretném leszorítani de nem akarja. A fránya 4-4.3 között eszik. Ne álmodozzunk kérem ez csak egy 1.5 dci. Nem hibrid autó. Amúgy nekem sincs semmi bajom vele. Azért azt hozzátenném az utóbbi két hónap hozzászólásaihoz ( azóta vagyok thália tulaj) hogy úgy viselkedtek sokan mint a képzelt betegek. Minden kis hibára ki vagytok már hegyezve. Dicsérjük a gépet. Azzal pedig egyáltalán nem értek egyet, hogy ki kell kormolni a gépezetet néha. Minek? Ha normálisan van használva nincs szüksége rá. A dieselnek meg pláne nincs. Nézzétek meg a common rail motor müködési elvét abból is ajánlom a koromszűrő körül leirtakat. Végezetül igazat adok boszinak. Meg kell nézni a kalos hibáit vagy a citroen xsara kormánykapcsoló hibáját a peugeot futómű hibáit a fiat elektronikai hibáit a ford vezérműszíj szaggatását illetve az opel astra olajfogyasztását. Van bőven hiba csak ugye mindenkinek az fáj ami a sajátja. A haveromna 1,7 diesel G astrája van. Autóutón elszakadt az ékszíja. A vezérműszíj burkolat olyan szarul van megtervezve, hogy az elszakadt ékszíj darab beesett a vez. szíjhoz. Eredmény 4 szelep bevert a dugóba. Még az a szerencse hogy a szelephimbák ki vannak könnyítve és azok törtek el. Ez sem volt olcsó mulatság.Jujj de sokat irtam.
Lenne egy S.O.S. sütim. Segítséget kérnék az olajkályhásoktól, vagy aki találkozott már ilyennel. Ugye egy dCi Thalicskám van, kb két hete előjött egyszer az alábbi jelenség: kocsiba beszáll, izzít, minden megszokott visszajelző világít, csak az IZZÍTÓSZÁL NEM még egy pillanatra sem, gyújtás le, újra meg újra: semmi. Kiszáll, motorház fel, körbenéz, lecsuk. Aztán ötlet: távírányítóval kocsi bezár, kinyit, beül izzít, működik, elindul (HUHHHHH). Azóta semmi ilyesmi ... máig. Munka után beül, izzít: semmi. Ott benn autó bezár, kinyit, újra semmi. Sietek, meleg van hátha beindul: önindító, izzítószál felvillan, picit bepöffen, leáll. Ismét önindít, izzószál felvillan, beindul, család begyűjt, járkálás ide-oda vagy tízszer megáll-elindul, minden OK. Valakinek hasonló esete volt már? Ezt a chip-chup csoda memóriája netán rögzítette? Mindenképp bemegyek a szervizbe, de előtte a plénumot is megnógatom, hátha más is okulhat ...
A sütet S.O.S. lenne, mert hétvégén az uticél Erdély ... (Imre! Ha a kisfiam törött lába is úgy akarja, nem úszod meg a meetinget :-))) )
A hétvégén felmértem a terepet a pollenszűrő beszereléséhez. Már csak meg kell venni hozzá az alkatrészeket. Le tudná vki írni hogy pontosan milyen csavar kell a fedélhez? Egyébként én is furcsállottam hogy az eladó alvázszámot kér mert sztem elégnek kellene lennie az évjáratnak is a rendeléshez.
----------------
A hátsó támlát mozgattuk előtte és mozgatni is fogjuk mert arra van felszerelve a CD váltó. Mindíg ellenőrizzük hogy beakadt e a háttámla a helyére mikor a CD csere után visszahajtjuk. Egyébként úgy is hallatszik a hang ha a hátsó ülésen ülnek. A hátsó támlát mozgattuk előtte és mozgatni is fogjuk mert arra van felszerelve a CD váltó. Egyébként úgy is hallatszik a hang ha a hátsó ülésen ülnek.