Lenne par keresem, sajna par helyen elakadtam, gondolom itt paran tudjak a valaszt.
Eloszor is azt kerdeznem meg, hogy az OTP-s internetes kartya
( http://www.bankkartya.hu/cgi-bk/cardhunt.cgi?pos=id19101 ) hasznalhato-e a bidpay-en.
Azt olvastam, hogy a K&H-s megy, de errol eddig nem volt szo....ja, es nem az erdekelne, hogy elvileg megy-e, hanem hogy a gyakorlatban mi a helyzet.
A masik a regisztracio lenne. Par hete regelni akartam, de valami (kartyaszam, mail-cim) gebasz volt, nem ment. Ugy 2 hetre ra kaptam mail-t, hogy frissitsem az adataimat amit megadtam, ill. fejezzem be a regisztraciot. Azt irtak itt paran hogy vagy meg kell adni bankkartyaszamot (az enyemet nem fogadja el), vagy postan kuldik...na most en ilyet marhara nem lattam, hogy postan kuldik. Hol van? Vagy akkor kuldi, ha jo a mail-cim neki? Vagy az amcsin nincs ilyen?
(nem akarok a nemeten regelni, nemetbol aztan vegkepp hulye vagyok...hat meg ha kuldenek valami levelet nekem nemetul)
Regeltem kifejezetten ezert a tetuert jopar mail-cimet, egyiket sem fogadta el hogy doglene meg.
Elarulna nekem valaki, hogy hol is kene regelnem - ingyenes - mail-cimet, amit el is fogad?..."kisse" mar az idegeimre megy :(
Az oldalukon - http://ircalc.usps.gov/default.htm - 4-10 napot irnak, de ha jol remlik, akkor irtak mar itt olyat, hogy a vam rajta ult 4-6 hetet a cuccon, szoval asszem 4-10 nap alatt inkabb csak az orszagban lesz, es nem feltetlenul a kezedben.
ezen az árverésen az eladó szerint csak a dobozt tette be, a szöveg kétértelmü, a kép méginkább mert nem csak a doboz van rajta hanem a pc képe is, a pc kb. 1200 euro értékü.
a vevö tudta hogy az eladó cigánykodik és direkt verte fel az árat hogy az eladó fizesse az ebay-költséget
az eladó köti az ebet hogy fizessenek az eladott üres dobozért több mint 600 eurót...
most nevess, kinek van igaza, az évszázad üzlete vagy csalás?
Saját számláról is utalhatsz szerintem különösebb kockázat nélkül. Egyfelől bizonyítani kellene, hogy te mégis miért fizettél valakinek, másfelől azt sem tudja a VPOP, melyik banknál lehet számlád.
Ha megnyertetek a cuccot, akkor van feedback lehetoseg. Az eladoknak nagyon fontos, hogy jo feedback legyen, 20% negativ feedbackkel egy doboz gyufat nem tudsz eladni. Szoval szepen irjatok be, hogy az elado baszott az arut leszallitani. Egyebkent szerencsed van, mert akar fizetes utan is megtehette volna es akkor meg jobban szomorkodnal :)
Itt Kanadaban/usaban azert mar van kulturaja a dolognak, nyugodtan lehet rendelni, neha megvamoljak ugyan, de az benne van a pakliban. Fizetes paypal-lal, hitelkartyaadatokat ne adjatok ki ismeretleneknek.
A történet a következő:
megnyertük a cuccot,az eladóval úgy lett lebeszélve,hogy egy elviszi egy 50km.-el távolabbi helyre,ahol egy magyar srác van,aki kifizeti neki ( Németo.).Innen meg egy cimborám elhozta volna nekem haza.
A német b@szott odavinni,hiába hívjuk,nem reagál,hangpostára is üzentünk,semmi... A fuvaros srác meg már haza is jött,nem várhatott rá.
Nagyon bosszant a dolog,mert egyrészt nagyon jó volt az ár,másrészt számíottam a cuccosra,kellene,harmadrészt meg nagyon jól is jött volna ki,hogy a cimbora hazahozza egy füst alatt.
Kérdés: ezért a húzásért meg lehet szívatni a svábot? Konkrétan:van "panaszkönyv" az ebaynél?
Szia! (így 10 nappal később :-)
Múlt pénteken adtam fel sima utalvánnyal a pénzt. Szegény postásnéni elb_szta a dolgot, mert rossz euro árfolyammal számolt, így egy rakás plusz papírmunkája volt amit persze nekem ki kellett várnom.
A német arc ma írt hogy a pénz megjött.
Túl vagyok a regisztráción. Ha a második oldalra érsz, 2 lehetőség közül választhatsz.
1. Bestatigungscode per post
2. Bestatigungscode per credit card
Az elsőre csak simán nyomj rá. (a bekeretezett részre)
Utána már adja a következő opldalt. Sok szerencsét.
Kezdö vagyok,azt szeretném tudni,hogy ha eladni szeretnék az ebay-en ,a képet csak digi kamerával lehet feltenni,vagy más technikával is(lemásolni a másikról?)Aki tudja ezt hogyan lehet kivitelezni,légyszi irja le.Köszi,és ne legyetek túl mérgesek,ha hülye a kérdés...Jó?
Nem értek a digitális kamerákhoz,ki tudna ötletet adni milyet érdemes venni(kezdönek),és mennyi értékhatárig.Köszi
Cégesnél persze nincs, sőt ebayes cégnél már láttam olyat is odaírva, hogy nem írnak rá kevesebb értéket, meg hasonló trükkök. A tag a magánküldésre gondolt, feltételezem.
"no moving parts inside" vagy valami ilyesmi rémlik mint varázsmondat.
amcsi ceges vasarlasnal szerintem nincs varazsmondat... de majd a haverod megerositi amit mondok, ha lepereg akkor az atmegy meg 1 csomagolason legalabb....
Valaki a bme fotolistán írta, aki bécsben dolgozik, hogy ő általában nem fizet semmit, csak kihozza a postás neki a szajrét, meg ott is van "varázsmondat" amitől lepereg a vám. Azért én reménykedem.
nekem alapbol a magyar cim van megadva, de emellett van 2 nemet cimem 1 angol cimem 1 amcsi cimem a rendszerben :)))
en lobb licitalok aztan megkerdezem elkuldi-e magyarorszagra ha azt mondja nem akkor megadom neki az adott orszag beli cimet
sot mostansag csinalom azt hogy a licit elott a default cimnek az adott orszag beli cimet adom meg
egy az endofauctions email cimben az epp hozza legkozelebb eso cimet kapja meg es igy dobom neki a levelet hogy kuldje HU-ba...
van most egy jo poen 1 csavotol veszem folyamatosan a cuccokat, jelenleg a 4. darabnal tartok... 1. db fizetese postal orderrel amcsi ismerostol 2. db fizetese egy masik amcsi ismerostol fizetes paypallal 3. fizetese nemet havertol paypallal ezek utan megjagyezte a srac hogy mostmar kifizethetnek 1et kozvetlen is :)
erre a negyediket az angol havertol kapta credit card-al :))))))
Az ellenorzesnel nem lesz baj, mert konkretan a baratnom adatait adtam meg (minden valos) csak az en .com-os mail cimemmel, mert o aggodott, hogy mail-ekkel zaklatjak. Es az tenyleg mukodik, hogy nem kernek regisztralasnal kartyaszamot, ha ceges mail cimet adok meg:-)
Most mar csak az a bajom, hogy nem tudok olcson vasarolni, mert felnyomjak az arakat..
Engem is egy hasonló kavarás miatt rúgtak ki. Fake cím, havert, sőt egy 4. személyt is bekombináltam a buliba mert mindent el akartam spórolni. Nem örült a német koma! Sőt!
Azt esetleg tudja valaki, hogy ha belelépünk az eu-ba, mik lesznek a szabályok amcsi boltból rendelt cuccokra? Vám, áfa, értékhatár, stb.
Elképzelhető, hogy müködik, sőt valószínűleg müködik, a gond az, hogy az eBay-nél ha valami nem jó a regisztrálásnál és ellenőriznek, akkor a levél a külföldi ismerős nevére megy. Ha a tranzakció végén megy az értesítés a nyertesnek, akkor ott mindig szerepel a korábban megadott cím is (nyertesnél is és eladónál is). Na most nem biztos, hogy mindenki megbízik benned az elején, hogy a megadott címben szereplő ország nem stimmel a .hu-s email címeddel, és neked emiatt mindig szólnod kell, hogy csomag a magyar címedre jöjjön stb. Ha az ebay rájön, hogy veled valami galiba van azzonnal töröl a nyilvántartásból, nem érdemes kisérteni a sorsot. A sok csalás miatt a regisztrációt az ebay egyre komolyabban veszi!
Én a helyedben nem kavarnák, semmi hátrányod nincs ha magyar címet adsz meg a regisztrálásnál.