Jó-jó .... nem akartam én senkit összeveszíteni, csak azt akartam kifejteni, hogy az én kis thaliam amibe kb 1000 km-t hajtok havonta, mennyire lelustul a férjem focusa mellett, ami kb. 6000 km-t megy havonta. Egyáltalán nem akartam összehasonlítani, mert nem is lehet (mindkettőnek van előnye-hátránya). De azért abban biztos vagyok, hogy a thaliaból is ki lehet hozni, amit ő kihozott a focusból
Hát a Baranyai dombságot, meg a Mecsek lankáit nem igazán lehet teknős-vidék-nek nevezni. :) Itt hajtom a vasat. Errefelé ugye nincs autopálya, csak sima közut. Az alacsony fogyasztáshoz talán hozzájárult némileg a vezetési stílus is. Nem akarok nagyképünek látszani devan már némi rutinom, 20 éve autozom hivatásszerüen, több mint 1 millio kilométer van mögöttem(nem balesetmentes). Az előző autom 1.4 benzin 60 LE opelel is 5 literel mentem, igaz ott nem volt klima és 90 fölé nem gyorsultam, és a lépcsőn is gurultam. Az 5 litert egy Pécs-Győr-Pécs uton mértem.
Pont fentiek miatt irtam azt hogy nagyon meg vagyok elégedve! A Thaliával nem kell finomkodni, sokkal bátrabban lehet tolni neki, és a fogyi igy sem megy fel. 100-110 az utazo sebesség, 2 felnőtt 3 gyerek, kevés csomag, szinte folyamatos klimahasználat, lakott területen kivül 4 liter. Üzemanyag:mindenféle kuton tankolok.
A vásárlástol számitott közel 2hónap allatt megtett 5648 km-re 275.85 liter üa, lett betankolva, ami 4.8 literes átlagnak felel meg. Ezen időszakban vegyesen lett használva a kocsi alapvetően munkábajárásra, ami városi forgalom, és hétvégeken mentünk hosszu utakra Pécsről Bp-re, Zalaegerszegre, Szabadkára.
Szoval teljesen elégedett vagyok. És nagyon áldom az eszemet, hogy benzinesről olajkályhára váltottam. :)
Cseréltesd ki a kulcsot amíg garis!!!!! Nekem ugyan ez volt (igaz benzinesseel) elösször csak ritkán nem akarta elindítani aztán sűrűbben majd soha többet persze mindeszt gari lejárta után. A kulcs szára ment álítolag tönkre (szervízes szerint) Cserélték 40 000 jó magyar forintért.
A kulccsal érdemes próbálkozni, nekünk két év alatt 2 gyári kulcsunk adat be a kulcsot. Az első még gariba cserélték, a másikat már nem, pedig a tünetek uazok voltak mindkét esetben. S ezek nagyon hasonlítanak a tiedhez csak benzines keretek közt. (ha ez a gond, mindenképp garira verd rá, különben horror összegeket fogsz hallani)
Először kulcs csere (az egyszerűbb), aztán ha beválik, jöhet a finomítás ...
Hogy ez eddig mé' nem jutott eszembe? Viszonylag sokat nyomkorászom a távvezérlőt: a kocsielhagyás után általában kétszer is bezárom (ez egy hepp nálam). Na de nyugtával kell dícsérni a napot ...
Az Erdélyi túrán azért nyugodtabb leszek, ha lecsekkolják a szervizben. Maximum felhívom az assistance-t, vagy Imrét :-)))
IMRE! Majd még kereslek e-mailon, ha megtudom a pontos itinert ...
Most már több mint egy éve hajtom és benne van 23 ezer km. de a fogyasztás átlagadata 5.03/100 km. Ez kimélőnek mondható nem teljesen "nagypapás" de ahhoz hasonló stílusban 110-120 autópályán (külső sávban!) lakott területen max 100 :-)) nem sok dugóval tehát normál használattal. ÖMV, MOL SHELL felváltva a szokott helyeken néha AGIP vagy JET. Szerintem a 3 litert is el lehet érni a Himalájáról lefelé üresben gurulva. Másképp nem tudom elképzelni.
A "pénzkidobást" úgy értettem, hogy több a bekerülési költsége :)
A Focussal kapcsolatosan mindenki mást mond :)), történetesen az unokatestvéremék fehér színű, alap, kombi 1.4-es Focusukat az apuka-anyuka szidja, mert <A href="mailto:k@@rvára nem megy">k****a nem megy. De nyilván vérmérséklet kérdése.
Ma ismét elmentem a szalonba és elköltöttem az összes pénzem.
Kocsi elméletileg jövő hét kedden lesz meg (szurkoljatok), pont jól időzítettek éppen akkor kezdődik a szabim, asszem le is tesztelem a balaton felé. :)
Ez még pár nappal ezelőtt az autók bejáratásával/kihúzatásával kapcsolatban került szóba és ott Boszi említette a férjének a Fordját (nem tudom hogy Focus-e, ez nem derült ki). Én akkor példaként vetettem fel az azonos teljesítményű Focus MOTORJÁT a thaliga 8V-vel szemben. Persze igazad van, a két autó nem egy kategória, itt elviekben beszélgettünk a 8V/16V különbségekről. A pénzkidobást nem értem, hisz a hengerenkénti négy szelep előnye kategóriától és teljesítménytől függetlenül szerintem (is) egyértelmű (pl. opel 1.0 12V 3 hengerrel).
A 75 lovas Focussal kapcsolatban egyébként a szomszédomnak vannak jó tapasztalatai. Kombi autó 3 emberrel és csomagokkal hosszú utakon is erőlködés nélkül alacsony fogyasztással "repíti" az autót. :-))
Az adatok ITT és MOST egyértelműek, bár nem tudom, miért kezdték el hasonlítani a Focust (ami jóval nehezebb autó a Thaliánál ) összehasonlítani.
Ettől még nem butaság az írás, csupán felesleges pénzkidobás (és nagyobb meghibásodási lehetőség) ekkora teljesítmény mellett (75LE) a 16 szelep, kihangsúlyozom SZERINTEM!! (egyékbént egyértelmű előnye van a 16V-nek).
Nézd én nem akarok vitatkozni, de butaság amit írsz. Pont a Focus motorja az, aminek az adatai kerek-perec jelzik, hogy az egy jóval fejlettebb és gazdaságosabb motor, mint a renault 8v-je. Nekem is 8V van, tudom, hogy alacsony fordulaton jól húz, de ha több pénzem lett volna, akkor tuti 16V-t veszek (és ez bármelyik márkára igaz, tehát nem csak a renault 8V-je "régimódi", a 16V-hez képest, hanem az összes gyártóé)
Hát ne bánkódj, a Ren. 8V-es motor kontra Focus 16V-es 1.4-ese: a 8 szelepes motorok általában nyomatékosabbak, lentebbről húznak. A 16 szelepeseknek inkább magas fordulaton jön (jönne) meg az ereje, de ez 75 LE mellett nem igen értelmezhető.
"távírányítóval kocsi bezár, kinyit, beül izzít, működik, elindul (HUHHHHH). Azóta semmi ilyesmi ... máig"
Nekünk a scenic csinálta egy idő után sajnos rendszeresen, de a legváraltlanabb helyzetben. A szervizben a immibillaser hibájának vélték. Azért ha mondtak valamit a szervizben kiváncsi lennék, főleg, hogy az az okos kis szmgép rögzítette-e.
Sziasztok!
Tegnap vettem egy mobiltelefon tartót. Egyelõre a középsõ szellõzõrácsra erõsítettem rá, jobb helyet hirtelen nem találva. Hova érdemes ezt szerelni? Nézegettem esetleg a mûszerfal alól a szellõzõk felett kis lemezkét applikálni, és arra szerelni. Van valami jó ötletetek?
üdv: Rabi