Beveszi, mert az egyes már szinkronizálva van, de azért szerintem nem szerencsés ennyire megerőszakolni a szinkrongyűrűt. Főleg ha ilyenkor néha recseg is, akkor nem thalianak való. :)
Még mielőtt nagyon sajnálnád, azért nem mindig kínzom. Egyébként, ha még mozog hátra, és 1-be rakom igenis beveszi simán, szerintem ez a normális. Vagy csak szerencsém szokott lenni?
Csak az üveg mögül láttam. Kb. 10 percig volt a számítógépen, aztán a szerelő hoztott kis zacskóban valamit (a relét, mint kiderült), majd félretolták a verdát ... Később kérdem, mi a helyzet, válasz: a programozást 60 fok C alatt lehet csak megtenni, így hűlnie kell. De mivel nem hagyta magát a verda, ez elmaradt. Az árát nem kérdeztem ...
ui. egyszer már volt már ápgrédje valami miatt még a tényleges gari időszak alatt. Azt hiszem, akkor félmelegen kicsit nehezebben indult - dCi !!!, ez többünknél is volt, progizás után megszűnt. Gondolom mindig a legfrissebb progival jönnek ki a gyárból, ergo a mostaniak miatt nem kell aggódni emiatt ...
Ha jól tudom, az autók hátramenete nem szinkronizált, ezért nem ritka jelenség, hogy csak másodikra, esetleg ismételt kuplungolással rakható be könyen, illetve reccsenés nélkül. Nekem ez volt a tapasztalatom a swiftjeimmel, Opel Astra G 1,6i, Skoda 120L, ...stb. Szerintem nem hibajelenség a Thaliánál sem.
Meglett a bűnös egy kis relé alakjában (majd otthon teszek fel fotót is). Az akkumulátor melletti elburkolt reléhalmazból a két fekete közül a kocsi eleje felöl lévő (valami főrelé vagy mi). Csere INGYEN, lett volna még egy program upgrade is, de a Thalicska nem hagyta magát, mert megfelelő verziójú volt már fent. A szerviz szerint a csere még belefért a garanciába, de ha lett volna progi, az már nem. Ezeket nem igazán tudtam józan paraszti ésszel hova tenni sehogyse, no de nem erőltettem (az egyéves gari 2003 aug-ban lejárt, Pssssszzzt!).
Nektek szokott olyan lenni, hogy nehéz betenni hátramenetbe? Vagy csak én bénázok?
Jelenség: Üresben áll a váltó, kuplung padlóig be, "pöcök" felhúz, kar elhúz balra.....és előre csak egy icipicit mozdítható. Visszaengedem üresbe, újra próba, SIKER! Az utóbbi 2 napban elég sokszor volt ez. Vagy csak én vagyok fáradt? :-)
Nem kell a motort kiemelni anélkül is lehet a bakot mozgatni( igaz kicsit nehezebben,darabossabban).
Más:A Katona József utcai bolttal kapcsolatban elég rossz szájízzel távoztam onnan tegnap,telefonon beszéltem az eladóval 2200huf-ért mondta az ELF td 5w-40es olajat,ezzel szemben az üzletben 10w-40-es semi synt TD 2600ft az 5w40-es full szint 3600ft
a szfvári ósönben 4L 5w-40-es full szint ESSO olaj 9600ft(budaörsön11300ft)
Röviden a lényeg, FELELŐSSÉG VÁLLALÁS NÉLKÜL (csak az álljon neki, aki érez magában elég kurázsit, szakértelmet):
1. A JÁRMŰVET KIÉKELNI !!! + KÉZIFÉK, ESETLEG SEBESSÉGBE TENNI, BIZTOS, AMI BIZTOS !!!
2. a kasztnihoz rögzítő 3 bakcsavar + 1 a tetején levő meglazítása (éppen csak megindítani) csőkulccsal
3. vízszintes talajon a kocsi jobb elejét emelővel az emelési ponton néhány cm-t megemelni
3. az olajleeresztő csavarnál van egy kb 8 cm átmérőjű lyuk, oda egy stabilan álló hasáb alakú pont méretes valamit beállítani a talajra úgy, hogy éppen beférjen(nálam ez egy fahasáb volt)
4. csavarok meglazíthatók bátrabban, hogy már egyáltalán ne szorítsanak (a fejek eltávolodnak a baktól néhány mm-re)
5. emelőn lassan engedni lefele (így a motor a hasábon felfeküdve picit megemelkedik), csak annyira kell leengedni, hogy a bak tartó éppen csúsztatva megmozdulhasson vízszintesen
6. ekkor a baktartón levő lyukak engedik az oldalirányú mozgást, meg kerestem azt a helyzetet, amikor előre-hátra irányban középen volt, bal-jobb irány alapul véve pedig egy ici-picit a motor felé éppen nem lehetett könnyedén tovább tolni
7. csavarokat kicsit meg húzni (pozíció rögzítés)
8. emelő fel, hogy a hasábot ki lehessen venni
9. emelő le
10. csavarok meghúzása (óvatosan olyan erővel, amivel kb meg lehetett indítani a lazításkor (esetleg ha van nyomatékkulccsal végezni a lazítást-meghúzást)
11. próbaút kontrollként
ha nem megfelelő, lehet még finomítani a műveletek ismétlésével
Ha még kell info írj, hívj, stb ... - fotózott "műleíráshoz" most nem érzem magam megfelelő lelki állapotban, valami nagyon azt akarja, hogy ne jöjjön össze az erdélyi túra ... :-((
A szüleimnek van 1,5 dci thalia, Anyukám az eddigi kb 3000-4000 km alatt 4,5-4,7 közt járt. Ő mindíg tele tankolja, ezért tudom. Ez vidéki falu, kicsit dimbes-dombos Zala, de hát Ő tényleg nem hajszolja.
Jó-jó .... nem akartam én senkit összeveszíteni, csak azt akartam kifejteni, hogy az én kis thaliam amibe kb 1000 km-t hajtok havonta, mennyire lelustul a férjem focusa mellett, ami kb. 6000 km-t megy havonta. Egyáltalán nem akartam összehasonlítani, mert nem is lehet (mindkettőnek van előnye-hátránya). De azért abban biztos vagyok, hogy a thaliaból is ki lehet hozni, amit ő kihozott a focusból
Hát a Baranyai dombságot, meg a Mecsek lankáit nem igazán lehet teknős-vidék-nek nevezni. :) Itt hajtom a vasat. Errefelé ugye nincs autopálya, csak sima közut. Az alacsony fogyasztáshoz talán hozzájárult némileg a vezetési stílus is. Nem akarok nagyképünek látszani devan már némi rutinom, 20 éve autozom hivatásszerüen, több mint 1 millio kilométer van mögöttem(nem balesetmentes). Az előző autom 1.4 benzin 60 LE opelel is 5 literel mentem, igaz ott nem volt klima és 90 fölé nem gyorsultam, és a lépcsőn is gurultam. Az 5 litert egy Pécs-Győr-Pécs uton mértem.
Pont fentiek miatt irtam azt hogy nagyon meg vagyok elégedve! A Thaliával nem kell finomkodni, sokkal bátrabban lehet tolni neki, és a fogyi igy sem megy fel. 100-110 az utazo sebesség, 2 felnőtt 3 gyerek, kevés csomag, szinte folyamatos klimahasználat, lakott területen kivül 4 liter. Üzemanyag:mindenféle kuton tankolok.
A vásárlástol számitott közel 2hónap allatt megtett 5648 km-re 275.85 liter üa, lett betankolva, ami 4.8 literes átlagnak felel meg. Ezen időszakban vegyesen lett használva a kocsi alapvetően munkábajárásra, ami városi forgalom, és hétvégeken mentünk hosszu utakra Pécsről Bp-re, Zalaegerszegre, Szabadkára.
Szoval teljesen elégedett vagyok. És nagyon áldom az eszemet, hogy benzinesről olajkályhára váltottam. :)
Cseréltesd ki a kulcsot amíg garis!!!!! Nekem ugyan ez volt (igaz benzinesseel) elösször csak ritkán nem akarta elindítani aztán sűrűbben majd soha többet persze mindeszt gari lejárta után. A kulcs szára ment álítolag tönkre (szervízes szerint) Cserélték 40 000 jó magyar forintért.
A kulccsal érdemes próbálkozni, nekünk két év alatt 2 gyári kulcsunk adat be a kulcsot. Az első még gariba cserélték, a másikat már nem, pedig a tünetek uazok voltak mindkét esetben. S ezek nagyon hasonlítanak a tiedhez csak benzines keretek közt. (ha ez a gond, mindenképp garira verd rá, különben horror összegeket fogsz hallani)
Először kulcs csere (az egyszerűbb), aztán ha beválik, jöhet a finomítás ...
Hogy ez eddig mé' nem jutott eszembe? Viszonylag sokat nyomkorászom a távvezérlőt: a kocsielhagyás után általában kétszer is bezárom (ez egy hepp nálam). Na de nyugtával kell dícsérni a napot ...
Az Erdélyi túrán azért nyugodtabb leszek, ha lecsekkolják a szervizben. Maximum felhívom az assistance-t, vagy Imrét :-)))
IMRE! Majd még kereslek e-mailon, ha megtudom a pontos itinert ...