Kértem váltózárat a kocsiba, MUL-T-LOCK, amikor a múltkor néztem alig volt egy picivel drágább a Renaultnál kérve, mint a hivatalos forgalmazónál szerelve.
Most meg a honlapjukon látom hogy akcióznak, 15.000 HUF-al olcsóbb szereléssel mindennel együtt.
Nah, most már mindegy...
Hát én sem értem, mert a színen kívül minden egyezett (akkor még) a két autón. De az enyémbe van kisebb adat írva ...
Sőt tovább mennék: mindenféle Thalia leírásban akkor 1000 kg feletti önsúly volt írva, a forgalmiban meg 940 kg van, nem forszíroztam, mert ez alapján fizetem a súlyadót ... :-).
Az átvétel előtt kértem felszerelni (belealkudva a vételárba, listaár azt hiszem 40 eFt volt akkor két éve), mert itt - gondolom Nálatok is - műszaki vizsga kell rá. Az előző OFF Skoda Fav.-ra ON a soros műszaki előtt feltettem, és azzal együtt vizsgázott, akkor bejegyezték a forgalmiba az odaillő adatokat. Máskor is fel lehet szerelni, csak használatához le kell vizsgáztatni újra a kocsit (tudtommal).
Most néztük meg ALIZÉ kollegámét (egy hét különbséggel vettünk át anno, csak a szín más). Neki rendre: 510 kg, 1150 kg, 410 mm. Érdekesek ezek a forgalmik :-((((
Após vw polojában 3 adat szerepel ha jól emlékszem 500, 800 és 1000 kilóval. (pontosan nem emléxem de az 1000 az biztos)
A középső adat volt a ráfutófékes, viszont akkor az 1000-ről nem tudom hogy mi, de a polo se egy kamion. :)
Beveszi, mert az egyes már szinkronizálva van, de azért szerintem nem szerencsés ennyire megerőszakolni a szinkrongyűrűt. Főleg ha ilyenkor néha recseg is, akkor nem thalianak való. :)
Még mielőtt nagyon sajnálnád, azért nem mindig kínzom. Egyébként, ha még mozog hátra, és 1-be rakom igenis beveszi simán, szerintem ez a normális. Vagy csak szerencsém szokott lenni?
Csak az üveg mögül láttam. Kb. 10 percig volt a számítógépen, aztán a szerelő hoztott kis zacskóban valamit (a relét, mint kiderült), majd félretolták a verdát ... Később kérdem, mi a helyzet, válasz: a programozást 60 fok C alatt lehet csak megtenni, így hűlnie kell. De mivel nem hagyta magát a verda, ez elmaradt. Az árát nem kérdeztem ...
ui. egyszer már volt már ápgrédje valami miatt még a tényleges gari időszak alatt. Azt hiszem, akkor félmelegen kicsit nehezebben indult - dCi !!!, ez többünknél is volt, progizás után megszűnt. Gondolom mindig a legfrissebb progival jönnek ki a gyárból, ergo a mostaniak miatt nem kell aggódni emiatt ...
Ha jól tudom, az autók hátramenete nem szinkronizált, ezért nem ritka jelenség, hogy csak másodikra, esetleg ismételt kuplungolással rakható be könyen, illetve reccsenés nélkül. Nekem ez volt a tapasztalatom a swiftjeimmel, Opel Astra G 1,6i, Skoda 120L, ...stb. Szerintem nem hibajelenség a Thaliánál sem.
Meglett a bűnös egy kis relé alakjában (majd otthon teszek fel fotót is). Az akkumulátor melletti elburkolt reléhalmazból a két fekete közül a kocsi eleje felöl lévő (valami főrelé vagy mi). Csere INGYEN, lett volna még egy program upgrade is, de a Thalicska nem hagyta magát, mert megfelelő verziójú volt már fent. A szerviz szerint a csere még belefért a garanciába, de ha lett volna progi, az már nem. Ezeket nem igazán tudtam józan paraszti ésszel hova tenni sehogyse, no de nem erőltettem (az egyéves gari 2003 aug-ban lejárt, Pssssszzzt!).
Nektek szokott olyan lenni, hogy nehéz betenni hátramenetbe? Vagy csak én bénázok?
Jelenség: Üresben áll a váltó, kuplung padlóig be, "pöcök" felhúz, kar elhúz balra.....és előre csak egy icipicit mozdítható. Visszaengedem üresbe, újra próba, SIKER! Az utóbbi 2 napban elég sokszor volt ez. Vagy csak én vagyok fáradt? :-)
Nem kell a motort kiemelni anélkül is lehet a bakot mozgatni( igaz kicsit nehezebben,darabossabban).
Más:A Katona József utcai bolttal kapcsolatban elég rossz szájízzel távoztam onnan tegnap,telefonon beszéltem az eladóval 2200huf-ért mondta az ELF td 5w-40es olajat,ezzel szemben az üzletben 10w-40-es semi synt TD 2600ft az 5w40-es full szint 3600ft
a szfvári ósönben 4L 5w-40-es full szint ESSO olaj 9600ft(budaörsön11300ft)