Mit akarsz te a Jogértelmezőtőll?A Jogértelmező megértette a Relativitás elméletet ,és nagyon korrektnak tartja. Miért mutatnék én Jogértelmezőnek fekete lyukakat.A Jogértelmező, Emil A te barátod nem az enyém.
A Jogértelmező clonja? Honnan veszed, hogy én milyen szinten vagyok és mit gondolok?A ti tudásszinteteket én biztos , hogy nem érem el. Én a magam feje után járok.
Szuperfizikus . Te amikor a Jogértelmezővel beszélsz elbizonytalanodsz.Ilyen már volt a világtörténelemben, hogy az egyik matematikus bemutatta a munkáját a másiknak.Mire a másik azt mondta , hogy ez évek óta ott van a fiókjába. Én ebböl azt a következtetést vontam le , hogy a fiókos nem volt bisztos a dolgába.Ugy látom, hogy te nem vagy bisztos magadban.A Jogértelmező bisztos a korrektségben.
Tömegek nyujtása zsugoritása.Te megemlited a Matematikát.Miért nem a matematikához fordulsz magyar létedre?Tiszta matematikával a Relativitás elmélet nem érthető-
Te megértetted a Reletivitás elméletet.Korektségre hivatkozol. Korektnek lehet , hogy korekt. A Gimnáziumi matematikával megérthető.Nekem egyetemet végzett emberek a szemembe röhögtek,amikor azt mondtam, hogy már a Relativitás Elméletnél tartok.
Jánosi Lajos egyik könyvében azt irja ,hogy a a Relativitás Elméletet nem látja bizonyitottnak. Véleményem szerint igérgeti, hogy vannak még más könyvei.
"Jánossy Lajos őszintén le is írta. 10 évig tanította, de sohasem értette"
Hát ezért jött haza. Mert rájött, hogy politikai hátszél nélkül, pusztán a saját képességei alapján semmi perspektívája nincs a tudományos életben. Itt a kommunista elvbarátai (a nevelőapja Lukács György, az MSZMP főideológusa volt) rögtön országos tudományos vezető pozíciókba tették, amit némán kellett eltűrnie nála nagyságrendekkel tehetségesebb fizikusoknak. Csak magukban nevettek a szégyenen, ahogy az Akadémiai kiadó egymás után nyomtatja ki (még angolul is), és terjeszti a világban az ő értelmetlen könyveit, amelyekben marxista alapokra igyekezett helyezni a relativitáselméletet meg a kvantumfizikát. Ezzel lejáratta magát a szakmában, és meg is kapta érte a méltó büntetését, visszhangtalanul, elfeledve halt meg.
A speciális relativitáselmélet a gimnáziumi fizikaismeretekhez szükséges értelemmel megérthető.
"Azután rájöttem, hogy más sem érti."
Ó! Dehogynem.
Persze vannak embertársaink, akiknek a gimnáziumi fizika is magas. Ők mennek el műkörmösnek meg hidegburkolónak.
"Miután kiderült, hogy valójában senki sem érti, csak elhiszi,"
Ez természetesen nem igaz. Kábé tízmillió ember keni-vágja a specrelt, annyira érti. Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy én is ebbe a csoportba tartozom. (Ami nem nagy kunszt. Mondom: gimnáziumi fizikához szükséges intelligencia ehhez is elég.)
"Azután elolvastam Einstein időskori írásait, és elképedve láttam, hogy bölcsebb korában már ő sem hitt a relativitáselméletben."
Ez meg színtiszta hazugság.
Mentségedre szól, hogy nem vagy képes értelmezni azt a tudománytörténeti folyamatot, hogy a specrel kidolgozása után Einstein sikeresen általánosította a modellt, és kiderült, hogy a tér és az idő nem olyan fix és merev koordinátarendszer, ahogy azt a specrel Minkowski értelmezése mutatta, hanem a gravitáló tömegek "gumiként" nyújtják-zsugorítják mind a négy kiterjedést. És így aztán a specrel csak és kizárólag olyan lokális vonatkoztatási rendszereken belül maradhat érvényes, ahol ez a nyújtás-zsugorítás elhanyagolható. Ezeken kívül - ahol már nem hanyagolható el - ott az áltrel szabályai alkalmazandók.
Mellékesen: jellemző, hogy nem a matematikai modelleket tanulmányoztad, hanem "Einstein írásait". Amikben jórészt filozófiai álláspontját írta meg.
Valószínűleg a matematikai modellek felfogása meghaladja a szellemi képességeidet.