25 brutto ezres ??? Busás egy nyeremény, mit ne mondjak?
És mit csinálsz majd azzal a töméntelen pénzzel, ha hozzájutsz?
Én nem ajánlom hogy tözsdézzél vele - legalábbis ne az egésszel. Hisz tudod, Emese is megmondta, hogy bizonytalan a helyzet. Esetleg megkérdezzük Zoltánt?
Nézd, én azt mondom, hogy ilyenkor aranyat kell venni. Vagy követ. Ezek tartják az értéküket. Meg van nekem Klapka Gyuri bácsi otthoni címe, ha gondolod átküldöm privátba. Egy M. Zsuzsi nevű hölgy fog ajtót nyitni - de ne ijedj meg tőle, a házhoz tartozik.
De ha netán valami ingatlanba gondolkodól, én azt mondom, hogy óvakodj a belvárosi presztizs-ingatlanoktól....de a nyóckerben is csak akkor vegyél önkormányzatit, ha még szabadlábon van az ügyintéző.
Najó, ha gondolod tippem még van, hogy mit ne csinálj azzal a roppant nyereséggel - ami kilátásban van a bódédért :-)))) .
nem titok, nyerek rajtad kb 25e forintot...., bár erre az évre már se kötelezőt, se súlyadót nem kell fizetned. Tudod voltam olyan hülye , hogy 270km-t mentem érte Vásárosnaményból Bp-alá...., oda vissza 540, és azelőtt is mentem kb ennyit, inkább többet. Legyen szerencséd, de most vedd meg, mert áprilisban már drágább lesz.., ez nem recessziós cucc..., na mind1, én hétfőn teszem fel az expresszre.., ennyi :)
Én mikor haza tértem a Siófoki üdülésből. Akkor határoztam el hogy bódét vegyek. addig eszemben se járt. Hirtelen felindulásból kezdtem a neten figyelni az eladó bódékat a neten.és két hétre meg lett a bódém. Egyszer elmentem Pestre a Késmárk utcai lakókocsi kereskedésbe is ott aztán kijózanítottak hogy mit lehet venni 300ezerért. Szerintem is kár ringatni magunkat a jobb vételben.
Igazság szerint én vagyok a hülye - hogy még nézegetem a hirdetéseket.
Mert miután megvette az ember - hagyni kéne a picsába - és nem keresni az idegeskedni-valót. Van az elég, anélkül is.
Persze, nekem azért is gyanús a dolog, mert én pár nap alatt, hirtelen felindulásból vásároltam - szemben azokkal, akik hónapokat (netán éveket) válogattak a döntés előtt.
Egy hajós kollega például agyon-örömködte magát - hogy fél év keresgélés után vett egyet 500-ért....elősátor nélkül.
Ez olyan mint a lutri, szerencse is kell a jó vételhez. Lehet hogy én is vehettem volna jobb lakót, az enyémnél azért az összegért amit adtam érte. De nem is álmodozom rajta.De ahogy elnézem a bódé hirdetéseit, nem is kapnék jobbat tőle. Spórolni évekig egy jobb bódéért, ajjaj. Felborultnak sok szerencsét kívánok, egy tökéletes állapotban lévő bódé vételhez.
Én is hergelem magam, hogy biztos vehettem volna jobb 4,5 méteres, elősátras bódét is - 280-ért...de eddig még nem sikerült igazából felidegesítsem magam.
Amelyik jó lett volna - ahhoz nem volt elősátor, amelyikhez az is volt, annak átalakítós volt a hálószoba-része (csak 3,8 méteres volt) - olyanról meg ne halljak - pláne ha a barátnőm aludni akar én meg még csépelek az asztalnál.....szóval 4,5 m a minimum.
Eddig azonban, 4,5 méteresben, mindennel ami kell !!! - nem láttam 280-ért egy szálat sem.
Ez nem azt jelenti, hogy nem is lesz soha. Dehát én már nem vagyok olyan fiatal, hogy évekig várjak pártízezer Ft spórolásért. .
Ezek nagyon jó árak - én ennél sokkal drágábban veszem (átlag brutto 2 rugóért kilóját) - igaz, ahol én vettem, ott eddig vágtak is - vagyis nem kellett egésztáblát megvenni.
Dehát ezzel az árral is ott vagyunk az 50-60 ezer Ft-nál/bodé/aluminum-burkolat, nem igaz? És akkor az még csak 1x2 méteres tábla a telepen - hol bódé-burkolat az még? Hol van még a hulladék, stb.?
Ejj, ejj, ne akarjuk összeadni - mert ilyen formában még a 4 millából se nagyon jövünk ki - azt garantálom. Pláne a mostani rezsiórabérekkel. .
Én megértem felborult kollegát - hogy kiborul a lehúzási-kisérletektől.
Én is rühellem indokolatlanul szórni a pénzt - pláne, hogy egy ideje meg is dolgozok érte. Minden egyes forintjáért.
Lehet, hogy nekem annyiból könyebb, hogy nagyjából tisztában vagyok egy-egy dolog műszaki tartalmával, az anyag és élőmunka-igényével, annak az értékével, stb. - és aszerint döntöm el, hogy valami megér-e x összeget - vagy csak át akarnak baxni?
Mondok egy érdekességet - csak egyet a sok közül: egy bódén van cirka 40 m2, 0,5 mm-es aluminium-lemez burkolat. Soknak tűnik, de ennyi az.
Tudjátok hány kiló ez? Cirka 45-50 kiló. Tudjátok mennyibe kerül 1 kiló ilyen vékony alulemez? Cirka 2 ezer Ft kilója, bazz. Vagyis az alu-burkolata a bódémnak - ha meg akarnám venni napiáron csak a lemezt - az egymagában közel 100 ezer Ft lenne. Jó, mi? Csak az a rohadt burkolólemez.
Hát öregem én voltam egy másik (szintén egész-szezonos bódés) haver bódéjában - amit 3 Ft 60 fillér hijján - 4 milláért vett a szalonból...vagy 2 éve.
Hát meg kell mondjam neked, hogy semmi egetrengető modernséget vagy újítást nem láttam benne....minden úgy van a helyén, mint akár 20 évvel ezelőtt,
Az apparátok is szinte ugyanolyanok, a kályha is piezzó-gombról gyullad- nem elektrónikusan, az inox-kagyló is inox-kagyló és a vízpumpája is pont olyan ótvar kis ablakmosó-pumpa - mint az én 100 éves bódémban. Hát akkor?
Jaaa - neki a vonófejen van egy szürke, cégjelzéses sapka (vizálló kapucni) - amiről később megtudtam, hogy nem tartozék, az nem fért bele a 4 millába - azt külön kellett megvenni közel 10 ezer Ft-ért. Bazzz.
MOBILKLIMA: a klimákat is pont úgy a publikus hirdetéseken néztem - mint a bódékat. Én 12-t adtam az enyémért - de itt ajánlgattam a linkjét egy másik ugyanolyannak, amit viszont 10-ért adtak.
Csakhogy én közben rájöttem, hogy egyesek miért adják ilyen olcsón ezeket az egyébként 50-60 -ba kerülő apparátokat. Bár a tegnap kaptam egy értesítést 40 ezresről is- ugyanebből a tipusból. .
Én pl mobilklímát nem tudtam 10e HUF-ért vagy nem tudom a pontos összeget, de azt hiszem ennyiért vettél.. Én meg ezt nem tudtam, de ez jobb is Neked! :-)
Nézd: az én véleményem szerint - de ez szigóruan csak magányvélemény - egy kempingezési célokra használt lakókocsi - elősátor nélkül - szart sem ér.
Más célokra (pl. autó-motor versenyekre team-car nak, vagy útközben, egy éjszakát aludni valamelyik parkolóban) persze, ahhoz nem kell elősátor.
De én már csak egy 1-2 hetes kempingezést sem tudok elképzelni anélkül.
Na akkor hogy legyen. Ott a fasza bódé, jó áron - de almás hozzá az elősátor. Tehát venni kéne egyet. Igenám, csakhogy ennek kb. ennyi (60-70) az ára - használtan. Újonnan meg jobb róla nem beszélni.
Persze, biztos van aki tud újszerű, zárt elősátrat 8-10 ezerért is (vagy még olcsóbban) - komplet vasalattal, mindennel - csakhogy én olyat még nem láttam. .
Nem szétszedésre árulta, az is hibátlan állapotú volt teljes felszereléssel ELŐSÁTORRAL!! Te vennél 60-70-ért egy elősátrat?? Én nem.. De amit leírtál belső részeket szerintem abból sem jönne ki a 200..
Hát 200-ért érdemes megvenni egy ilyet szétszedésre.
60-70 et kapsz az elősátorért (ha szép, akkor egy 100-ast),
El lehet adni a kályhát, a mosogató+tűzhelyet, a palackot, a hároméltű hűtőt, ....és máris meg van több mint 200 bevétel - és akkor még ott maradt a fasza, rendszámos bódé az ember udvarán - tök ingyért.
350-et írtam! Ha nyugatinak számít az NDK, legalábbis tőlünk nézve.. :-), már a 2. lakóról maradtam le a környékemen 200e HUF-os áron, természetesen magyar papíros, igaz lejárt műszakival, de ez legyen a legkevesebb. Kivárom, lesz ilyen több is, ha idén nem, akkor marad még a sátor. :-)