egyaltalan nem homalyos csak ertelmezni kell tudni...
tehat ha ITTHON VESZED kuldfoldrol (pl csomagkuldo internet) azaz penzt adsz erte tok mind1 hogy uj v hasznalt, es hogy menyi az erteke, az ARU VAMKOTELES!!!!
ha HOZOD MAGADDAL KULFOLDROL, akkor mindegy hogy uj v hasznalt 28200Ft-ig (osszertek!!!!) VAMMENTESEN BEHOZHATOD!!! ezen ertek felett VAMKOTELES!!!
ha kulfoldrol kapsz AJANDEKOT akkor 28200FT ertekig vammentesen megkapod!!! ezen ertek felett VAMKOTELES!!!
Ezek a megfelelo passzusok szamomra eleg homalyosak:-(
Pl. a nem kereskedelmi jellegű áru (pl. szemlyes hasznalatra behozott cucc) utan is kell vamot fizetnem, ha meghaladja a 28200 forintot??
"Nem kell vámterhet fizetni, ha az utas által behozott vámáruk összértéke az 1200 EURO 10 %-át (28 200 Ft) nem haladja meg, de a kedvezmény nem alkalmazható a 28 200 Ft egyedi értéket meghaladó vámáruk vámkezelése során."
Az egyik gep tobb, mint egy eves, a masik meg 2 honapos. Csak az utobbit vissza kellett kuldeni javitasra. Vagy ossze kell karcolni a kulsejet?? Honnan a fenebol allapitja meg egy igazsagugyi szakerto, hogy hasznalt vagy uj?? Egyebkent mar egyik modellt sem gyartjak..
annyiszor be lett mar idezve a megfelelo passzus.
miert nem olvassatok el?
http://www.vam.hu/data/folap/faq/faq21.html
Interneten vagy egyéb csomagküldő szolgálattól megrendelt áru vámkezelése
Az interneten, vagy csomagküldő szolgálattól megrendelt vámáruk esetén, amikor az ellenszolgáltatás fejében érkezik be, vagyis fizetünk érte, a vámteher ( a beérkezett vámáru/k értékétől függetlenül ) az általános szabályoknak megfelelően kerül kiszabásra.
Ilyen esetekben az ügyfelet nem illeti meg a 28.200.-Ft-os vámkedvezmény, tehát a vámáru/k teljes értéke után kell a jogszabályban meghatározott vámot és egyéb közterhet megfizetni.
Ha vásároltad, minden (a könyv és talán a CD kivételével) vámköteles, a használt rágógumi is. Ha ajándékba kapod, akkor az a csomag, ami 120 eurónál nagyobb értékű.
Én is jártam így. Un. refurbished cuccra vágtak meg vámmal. Hiába mondtam, hogy ez nem új, hanem felújított. És ráadásul 118 dollárt adtam érte. Amit a réven, azt a vámon...
A WU money transfer pedig szerintem elég drága, az árlistájukat nézve. Nem tudom, kinek éri meg. De kérdezem, az AmEx-nél feladhatok egy helyre 2x200 dollárt, ha 400 a cucc?
Vámköteles kategória: az az árú, melynek az értéke meghaladja a 28eFt(azt hiszem) értéket, persze az adott valutában nézve, aktuális árfolyamon. Vagyis az aktuális árfolyam se teljesen igaz, amit a vámhatóság kiköböl :))
Azt nem tudom, hogy hogyan lehetne bebizonyítani, hogy új-e vagy sem, gondolom ránézésre. Ha meg nem látszik rajta, akkor nem tudom.
Egyébként írtak itt már olyan srácok hozzászólást, akik nem egyszer sikeresen lebonyolították a digifényképezőgép bizniszüket vám nélkül. S volt olyan is akit meg akartak vámolni, s nem is tartozott volna a vámköteles kategóriába.
Eredetileg a másfél hónapos átfutási időre számítottam, így ez meglepetésként ért. Előzőleg azt nyilatkoztam, hogy amerikából többet nem rendelek, de lehet megváltozik a véleményem :))
azert ezzel ne ilyen fellengzosen!
vannak a temaban igazsagugyi szakertok akik dija nem keves es veled fizettetik ki ha odaig fajul a dolog...
szoval csak finoman!!!
Sikeresen megtörtént az első ebay-es tranzakcióm lebonyolítása. október 28-án adta fel a srác a cuccot Amerikában, és ma lett átvéve a csomag, tehát 16 nap alatt ideért. Ez nem rossz idő sztem, mivel a legolcsóbb, leglassabb küldési lehetőséget választottam, melynél azt írták 4-6 hét az ideje. Vámot nem kellett fizetnem, úgyhogy meg vagyok elégedve teljesen!! A cucc egyébként beletartozna a vámköteles kategóriába :))
Az utalás lehetősége nem függ a bankkártyától (szerintem minden bankszámláról lehet, a költsége valamennyire változó), a fizetéssel kapcsolatban pedig tessék szíves elolvasni a 807-es hozzászólásomat.
Sziasztok! Még nem e-bayezek, de majd szeretnék, el?tte egy bankkártyát szeretnék igényelni, szerintetek milyet érdemes? Olyat szeretnék ahonnan tudok külföldre utalni, nem csak e-bay miatt, hanem pl. külföldi értékpapírcéghez is. Esetleg vásárolnék is interneten keresztül vele valamikor, de ez másodlagos.
tevedes! a negativ feedback es az anyazason kivul ha az elado felkuldi az esetedet a ebaynek (marpedig miert ne tenne, akkor nem kell kifizetni a jutalekot...)
szoval az a vevo akit 2x (asszem) igy minositenek az automatice account tiltassal jar!
Sziasztok! Rendszeres olvasóitok vagyok, de most egy tapasztalattal gazdagítalak benneteket. Az USA-ba nem lehet értékbiztosítással küldeni semmit. A két ország között nincs efféle megállapodás - mondták a postánál.
Negatív fídbeket meg esetleg némi anyázást fogsz kapni (mivel az eladónak fizetnie kell az elkelt cuccok után attól függetlenül, hogy megkapta-e a pénzét)
"nemeteknel mar reklamozzak az ebay-t...
eppen ma lattam a VOX-on. "
Amikor "nagyobb" mértékben visszaesik a forgalom (ezzel arányosan az eBay bevétele), akkor egy kis reklámkampánnyal szokták turbosítani a dolgokat. Hiszen tudjuk, hogy jó bor(bolt)nak is kell a cégér.
Tudna, de nem teszi, (es ebbol kifolyolag soha nem is fogja), mert a UPS kenyelmesebb. Es ebben igaza van, mert ha a csomagra iratod vele, hogy ajandek, a UPS gyorsabb, te is jobban jarsz vele...
Ja?! :) En eddig azt hittem, hogy a USPS, es a UPS ugyanaz. :D
Szal gyorsabb....de vajon dragabb is joval? Megneztem az oldalukat, probalgattam par fele beallitast, par kiveteltol eltekintve finoman szolva magas ara volt.
Aki esetleg mar hasznalta az USA-bol, az meg tudna mondani, hogy mondjuk egy 10 kilos cuccot 10 napon belul, mondjuk $300-ra biztositva mivel erdemesebb hozatni, UPS-szel, vagy EMS-el?
En valahogy nem igazodom ki ezen az oldalon, nem ertem miert nem irja ki a tobbi szallitasi mod eseten is az arat, es legalabb kb a datumot is :( Legalabbis az egyik helyen kettot irt csak ki, az is $486-640 volt, az EMS meg kb $100. Vagy azert nincs datum, mert ennyiert mar masnapra hozzak? :)
Persze ha senki nem hasznalja, akkor gondolom kar is ezzel foglalkozni.
Es ez a valasz jott: "As is stated in all of our auction, we ONLY ship via OUR UPS/Airborne/DFHL account."
Le van szerzodve a csomagkuldo szolgalattal...
Ups-szel tud kuldeni, tehat az EMS az neki ok lenne (lett volna) ?
Tudna, de nem teszi, (es ebbol kifolyolag soha nem is fogja), mert a UPS kenyelmesebb. Es ebben igaza van, mert ha a csomagra iratod vele, hogy ajandek, a UPS gyorsabb, te is jobban jarsz vele...
Hi!
Irtam 1 eladonak nem olyan regen, es nem egeszen olyan valaszt kaptam, amibol meg is ertem pontosan mirol is van szo, legalabbis nekem nem egyertelmu. Meg tudna valaki mondani, hogy ez pontosan mit jelent?
Ezt irtam en: "I only except USPS EMS insured with tracking code."
Es ez a valasz jott: "As is stated in all of our auction, we ONLY ship via OUR UPS/Airborne/DFHL account."
Ups-szel tud kuldeni, tehat az EMS az neki ok lenne (lett volna) ?
Mar mindegy tulkepp, mert vege az aukcionak, de ha a jovoben is ilyeneket irnak vissza, abban az esetben gondolom nem artana tudnom pontosan mit is takar a fenti dolog, mert nekem csak az EMS jo.
Nálam qrva gyorsan jön az eBay-től az értesítés ha nyertem. Múltkor megnyertem az aukciót, mire beléptem a freemail-re már ott is volt az értesítést az email-ben, hogy Artur te nyertél!
Volt, hogy csak egy hetet kellett varnom, de volt olyan is, hogy masfel honapot... A csomag nagysagatol, a feladas modjatol es a magyar vamostol fugg minden...:))