Keresés

Részletes keresés

GrG Creative Commons License 2011.05.19 0 0 1558

Szia

Szerinte Párizsban kb 800€ nál kezdődik egy átlagos helyen egy egyszobás lakás. A többi városban olcsóbb, Párizs körül az elővárosokban szintén. Nálunk az utcában, minden pékségben több nő van mint férfi (legalábbis a pult mögött) és van ahol látni, a sütőde részt, hogy ott is vannak nők (ugyan azok). Ami lehet, hogy gondot okoz, az az otthoni diploma elfogadtatása. Bár egy jó pék szerintem megnézi mit tudsz aztán vagy igen vagy nem. Nem akarok vészmadár lenni, mert nyilván számtalan ellenpélda van, de készülj fel arra, hogy ha otthon pék voltált, akkor itt "kisegítő" munkakörbe kerülsz először (ez nem francia sajátosság, a külföldiekkel szemben mindenhol van egy ilyen "lefokozás"). A párod is lehet, hogy szobrász volt otthon, itt meg kap egy homokfújót és azzal tisztítja az épületek homlokzatait. Ez egy pár véig simán így lehet, de az is lehet, főleg ha a rokonaid segítenek, hogy sima ügyed lesz.

Párizsban rengeteg pékség van és kivülről mind jól megy, a kollégáimmal arról szoktunk beszélni, hogy ha nem tetszik a meló nyítunk egy pékséget, mert azok mindig tele vannak.

Ja nyilván tudod, hogy itt más a kinálat a pékségekben (pl több féle baguett és kevés féle kenyér, meg a Quich - vagy hogy írják - és persze a szendvicsek és paninik - imádom).

G

Előzmény: Törölt nick (1557)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.19 0 0 1557

Sziasztok!

Tegnap leltem rá erre a topikra, így beregisztráltam, és végre hozzá is bírok szólni! :)

Vissza fele néhány hozzászólást elolvastam, és gondolom, hogy már mások is tettek fel hasonló kérdéseket,

csak így egyszerűbb, mint végig olvasni mindent!

Szóval nekem a mamám francia volt, így vannak rokonaim is kinn, ezért mivel itthon marhára pocsék minden,

és tulajdonképpen veszteni valóm nem lenne a dolgon, hamarosan én is szeretnék kiköltözni a párommal együtt Franciországba,
legalábbis jó lenne így tenni, ha a nyelvet tudjuk már valamennyire és van értelme valóban így tenni?!

Szóval olyan kérdéseim lennének, hogy átlagosan mennyibe kerül egy normális albérlet, és milyen munkabérekre lehet számítani?
Az egyik szakmám pék, a másik rendszergazdai, de ugye kinn kezdetben pékként dolgoznék, mert így ismeretlenül is arra látok esélyt, de a harmadik kérdésem ez is lenne, hogy ott kinn nőket foglalkoztatnak-e egyáltalán pékségben? Illetve apróhírdetésket ugyan láttam francia területen ebben a szakmában, de általában hány órát szoktak ott a pékek dolgozni? Ezt azért is kédezem, mert itthon ugye 12-14 órás műszakok szoktak lenni, amit meg  az apróhírdetésekben olvastam ott meg 6-7 órákat írnak egy-egy műszakra, és nekem ez kicsit fura!
A párom pedig épület-szobrász és a következő kérdéseim ezzel kapcsolatosak lennének, hogy kinn mennyire lehet kerslett ez a szakma?
Próbáltunk erre is rákeresni, de nem igazán találtuk meg a francia megfelelőjét, igazság szerint már angolul is nehézkes volt, szóval, ha esetleg valaki ebben is tudna segíteni az jó lenne.

Egyébként valószínűsítem, hogy számíthatunk majd pl. albérlet szerzésben a rokonaim segítségére, de mivel még nem beszélem a nyelvet, ezért addig ugye nem tudok tőlük segítséget kérni, és hát a kíváncsiság viszont hajt! :) Főként Párizs, Marseille, Nice területek érdekelnek minket.

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

kardio1 Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1556

Ovatos voltam, nem mertem kerek-perec kijelenteni. De azért olyan nagyot nem tévedtem :)

Te végleg itt akarsz maradni, vagy egyszer vissza akarsz térni Magyarorszàgra? Em hol igy gondolom, hol ùgy.

Előzmény: Dobri (1555)
Dobri Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1555

Nem környékén,hanem Strasbourgban.

Előzmény: kardio1 (1550)
GrG Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1554

Párizs XV. 8-as metro / Lourmel megállónál.

G

Előzmény: kardio1 (1539)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1553

Na belelendultem a nosztalgiàzàsba.Mikor a rue Montmartre-on laktam, gyakorlatilag

szemben a Folies-Bergère-el, akkor még a Gyarmathy volt az igazgatoja, és eltartotta 

az egész kornyék magyar clochardjait, amibol volt elég rendesen.56-os helyét nem 

talàlo figuràk, leszerelt légiosok. Ezek ott ultek a jàrdàn egész nap és azt lesték mikor

dugja ki az orràt a Gyamathy, ha jott mindenkinek adott 50 akàr 100 FR.is ami akkor

igen szép osszeg volt. Este a tàrsasàg àtvonult a Ninaba, elitta a kapott pénzt és a

kocsma mogotti kis szobàban megaludtak(a tulaj engedélyével). Abban az idoben

nekem Pàrizs meg Fr.orszàg maga volt a csoda, clochard-t akkor làttam életemben

eloszor, nem értettem, hogy kerulhetnek (magyar) emberek ilyen helyzetbe. Akkor, a

Misszioban talàlkozva régiekkel, hallottam az elso kritikàkat a fr. felé, amit ugy szintén

nem értettem, elengedtem a fulem mellett.A m.fiatalok ott, nagyon massziv osszetarto 

kommunàban éltek,ha egynek volt pénze mindenki evett, ha valaki bajba kerult segitettek

a tobbiek.Ezeknek a zome most a tengeren tul van.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1552

Pàrizsban én: Montparnasse, rue Montmartre,(ez elég durva volt) XV.,Montrouge és 95,

sokat dolgoztam a XIX-ben, boven van elképzelésem amiket irsz.Amugy a XVIII. P.-ban

viszi a pàlmàt.A magyar turistàkat mikor megkocsikàztattam és a Tati mellé értunk, hàtul

szinte elbujtak az ulés alà.Ha kis sétàt ajànlottam azt àltalàban megtagadtàk.

Előzmény: Rufella (1546)
kardio1 Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1551

Amikor hazamegyünk Magyarorszàgra, a környék ùtba esik. Van egy szakasz, ahol az A71 és az A6 között nincs autopàlya, Paray valahol arrafelé esik, ha jol emlékszem.

Előzmény: Rufella (1545)
kardio1 Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1550

Ha az lennék, nem mondtam volna meg, hogy mi hol lakunk! :)

Egyszerûen csak érdekel, kit merre vetett a sors. Azt tudom, hogy Te valahol Strasbourg környékén vagy.

Előzmény: Dobri (1543)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1549

Szia, a 42, rue A.Thomas a Mission Catholique Hongroise, ahol anno még megengedték a 'friss' emigrànsoknak

a bejelentkezést.A Nina, az 56-os magyarok cafe-ja volt a rue Roquetteben. Màr az épulet sincs meg.Mindkét 

helyrol rengeteg Rejto szeru sztorim van. A 80-as évek eleje az nagyon hard volt, a tàrsasàg 85% szokott

vagy 'csinàlt' papirokkal érkezett.Akkor Te v.szinu megjàrtad az OPFRA-t is.

Előzmény: Rufella (1546)
Rufella Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1548

Öö.. Tudom, hogy hiresek vagyunk, mi magyarok a feltalàlàsok területén, de azért nem àrtana vigyàzni egy kicsit.

Előzmény: Törölt nick (1544)
Rufella Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1547

En közel 30 éve élek itt. Elôször Pàrizsban 8 évig, majd a 77-es megyében 12 évig. Amikor odaköltöztem egy kisvàrosba (Esbly) még nem volt felépitve a Disney-park. Szàntòföld volt a helyén. Az emberek, az ottani lakosok pedig elég zàrkòzottak voltak, utàltàk az idegeneket. S képzeld, nemcsak a külföldi idegeneket (mint mi), hanem az orszàg màs részérôl érkezôket is. Volt olyan szomszédom, akivel 5 év utàn kezdtünk el szòt vàltani. Aztàn amikor fölépült a park és egyre több külföldi kezdett letelepedni mindenfelé, a helybéliek mentalitàsa is kezdett formàlòdni, kezdték jobban elfogadni az idegeneket. Azonban egyesek még  ezek között is különbségeket tettek, pl. az angol anyanyelvûeket körül udvaroltàk, a kelet-europaiakkal szemben pedig bizalmatlanabbak voltak. Persze nem lehet àltalànositani, mert néhàny nagyon jò baràt/nô/re is szert tettem itt. Màr azt gondoltam, hogy sikerül gyökeret eresztenem...

Még otthon vagytok ?

Mindenképp kell talàlnotok valamit sürgôsen, bàrmi legyen az (akàr camping is), aztàn majd lesz idôtök helyben jobbat keresni.

Egyik nagyon kedves baràtnôm is a Disney-ben dolgozik, azelôtt a nagyfônök titkàrnôjének az aszisztense volt, ma màr nem tudom, mert évente egyszer, év végén irunk egymàsnak. Amiota 500 km-rel odébb lakom, nem könnyû megtartani a kapcsolatot. Az egyik fia concièrge valamelyik hotelben. Aki ott dolgozik, ingyenes belépôket kap (engem és gyerekeimet is bevitt igy Vivien anno, aki egyébként angol anyanyelvû hölgy, de régòta itt él, mert férje francia).

Mit meséljek még ? :-)

Előzmény: csokiseper (1542)
Rufella Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1546

Hol ? Pàrizsban ? Hm.... ça me dit rien.

En Pàrizsban a IX. kerületben laktam, majd a XVIII.-ban (Metro Château Rouge - elég kemény hely volt màr akkor is, azòta meg fôleg, az ember azt hinné, hogy Afrikàban jàr).

Előzmény: Törölt nick (1540)
Rufella Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1545

Ugye ? Igy màr Nicsinyònak sem annyira unalmas (gondolom) :-)))

En màr irtam: Dép. 71 (Saone-et-Loire), a vàroska neve Paray-le-Monial. Katolikusok szàmàra ismert hely, gyakran jönnek ide fôleg Lengyelorszàgbòl turista buszokkal a hivôk, mert van több zaràndokhely és egy nagy bazilika. II. Jànos Pàl pàpa is jàrt itt.

Persze mindezek engem hidegen hagynak, csak érdekességként meséltem el...

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1544

http://sebessegoltara.blog.hu/2011/05/17/gyilkos_lehet_a_legcsavar

Nem kifejezetten ide valo, de tanulsàgos.

Vannak elmék kis hazànkban.

Dobri Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1543

"Azt szeretném kérdezni tôletek, ki merre lakik Fro.-on belul?"

.................................

Rendőrségnek dolgozol?:)))

csokiseper Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1542

Hallihó!

Nagyon szépen köszönöm, neked is! Eléggé hírtelen jött a dolog. És nem tudtunk felkészülni, elméletben van szállás, a gyakorlatban meg nem biztosítanak, mert nincs elég. Elég sokan felvételiztünk, de a többiekről nem tudunk semmit. Mi ketten lennénk. Hogy mit csinálunk az még a jövő, elméletilet 20a után küldik.(de valószínüleg vagy bolti eladó vagy animátor) A fizu meg, a franciákhoz képest kevés a magyar diákmunkákhoz képest meg inkább nem mondom...... De ahogy megfigyeltem a dolgokat sok munkával, de van előrelépés.  És te merre voltál kint? Már Magyarországon?

Előzmény: Rufella (1530)
csokiseper Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1541

Hallihó! Millió köszönet!!!!

Megnéztük, írtunk ajánlatkérést, még nem válaszoltak, de így két napja a hírdetéseket bújva ez lenne a legoptimálisabb. (egy ideig:) ) Nagyon szépen köszi!

Amúgy te már voltál ott vagy csak hírből? Így a képek alapján nekem nagyon szimpatikus, egy bungallót néztünk ki ami kétszemélyes és egész jó áron van egy hónapra. Szóval köszönjük!:)

Előzmény: Törölt nick (1525)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1540

Ami érdekes, hogy a rue Albert Thomas volt a 2 elso évem cime.

Szerintem arra is van esély, hogy osszefutottunk?

Ismered a rue Roquette-i Nina cafe-t?

Előzmény: Nicsinyo (1506)
kardio1 Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1539

Sziasztok!

Nicsak, hogy felporgott a forum, ahogy némi nézeteltérés akadt!

Azt szeretném kérdezni tôletek, ki merre lakik Fro.-on belul? Mi Villeneuve-sur-Lot-ban, Lot-et-Garonne-ban élunk 2009 ota.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1538

Sràcok, mindenképp ismeroson keresztul probàlkozzatok, a fr. helyzet 

sem rozsàs az ép.Ip-ban.Aki bevàllalja a nagyobb munkàkat, lehet,

hogy melosa sincs és jonnek a kétszeres,hàromszoros alvàllalkozok

az àr, meg zuhan. Az itteni komolyabb épitkezéseken is nagy a verseny.

A magànszektorban rengeteg a lehetoség,de az foleg bizalmi jellegu.

Persze igy kell keresni,sok sikert!

Előzmény: Hetti.-2 (1537)
Hetti.-2 Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1537

Való igaz hogy ráfázhatunk.De pozitívan gondolkodunk,így a jó oldalát nézzük mindennek.

Dolgoztunk már németországban többször is.De akkor fáztunk rá,ha itthoni magyar vállalkozó álltal mentünk ki.Ezért próbálkozunk most másképp.

Előzmény: Törölt nick (1534)
Hetti.-2 Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1536

Burkoló=csempéző,gipszkartonozó,lamináltpadló lerakó.De belefér még térkövezés,külső burkolatok(pl lábazat,kerítés oszlopok burkolása)stb.Bármilyen ötletnek is örülnénk,hogy milyen irányban keresgéljünk

Üdv!

Előzmény: Rufella (1531)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1535

burkolo=carreleur             Régebben igy volt a tudatban, csempézo

de szerintem az épitoipari szakemberek hasznàltàk, de az utca nem.

Előzmény: Rufella (1531)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1534

Pàrizsban én is ismertem egy halom m. céget az épitoiparban, ott a gyakorlat àltalàban

az volt, hogy a fonokon kivul senki nem beszélt franciàul.A 90-es évek kozepén az Aubervillier-i

nagybani épito àruhàz elott sort àllo munkàt vàro romànok meg a lengyelek a kezukben tartott

szerszàmmal jelezték mihez értenek, a kommunikàcio mutogatàssal tortént.

Az épitoipar dugig van a nyelvet abszolut nem beszélo idegenekkel, akiket àltalàban ige rosszul

fizetnek.Igy a m. burkolocsapatnak is lehet esélye,de bukta is.

Előzmény: Rufella (1532)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1533

Hàt durvàn 40perc autopàlya, meg a vérmérséklettol fuggoen 25-40 perc szerpentin,  

a fr. partizànok egykori fellegvàràtol nem messze.Marha itt is van boven, de egyik sem harap.

Mint irtam, dolgoztam arra, felénk sem zuz az élet, de ott a nyugalom az legendàs!

Előzmény: Rufella (1529)
Rufella Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1532

Egyszer régen ismertem egy bâtiment -os céget, akinek a tulajdonosa magyar volt (56-os). A férjem is dolgozott nàla, ugy hogy egy szòt sem tudott franciàul (csak németül). De ez még Pàrizsban volt, az ember neve Szalai (ò màr nem tudom micsoda), több mint 20 éve nincs kapcsolatunk ezzel a céggel. Ez az illetô màr biztos nyugdijba ment és eladhatta a cégét. :-(

Ezt csak azért meséltem el, hogy még ilyenek is lehetnek (hogy nyelvtudàs nélkül talàl az ember munkàt), de nagy szerencse kell hozzà. Fogalmam sincs hogy lehetne talàlni magyar cégeket. :-(

Előzmény: Hetti.-2 (1527)
Rufella Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1531

Mi az a "burkolò" ?

Előzmény: Hetti.-2 (1517)
Rufella Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1530

Majd körbetelefonàlom az ismerôsöket, akik még mindig ott laknak (ahol én azelôtt: 10 percre a Disney-tôl), hàtha van valami ötletük. Ügyes vagy, hogy fölvettek, gratulàlok ! Mit fogsz csinàlni ? S megfizetnek-e, mert én azt hallottam, hogy nem tùl bôkezûek.

En nagyon szerettem ott lakni, néha még visszavàgyom...(fôleg, hogy itt utàlok lakni).

Előzmény: csokiseper (1524)
Rufella Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1529

Ja igen, a marhàkon kivül még vannak borok is, Mâcon és fölfelé Shalon-sur-Saone-tòl Beaune-ig tele tele van a környék (de én nem iszom).

Mennyi idôre vagy Lyontòl ?

Előzmény: Törölt nick (1523)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!