A diszkont légitársaságok forradalmasítják a repülést. A kedvező ár miatt egyre többen engedhetik meg maguknak a repülést. Ezen felül új típusú, kifejezetten rövid repülőutakra is lehetőség adódik és egyre inkább divatba jönnek. Pénz vagy idő híján egy vagy két nap alatt is remek élményeket szerezhetünk repülős utunk alkalmával. Bevásárlás, meccsnézés, városfotózás? Rövid, egy- vagy kétnapos repülőút! :-)
Ennek a témának ez a topikja.
Aszondod? Tényleg az ilyen képek miatt gondoltam: http://www.airliners.net/photo/Lauda-Air/Boeing-737-8Z9/1342956/L/ Rákeresek majd BGY-re, köszi addig is.
Én még vacillálok, ez legyen-e, mert nagyon nem mondtam le egy innsbrucki útról, csak egyszerűen nem tudom megoldani, ráadásul sorra szünteti meg az összes légitársaság a desztinációt (bár utálom ezt a szót :D).
A SkyEurope május 25-étől csukja be, az EasyJet április 20-áig árulja. A flythomascook.com weblapja nem normális, bár azt írja, áprilisig visz oda. Most még a tuifly.com-ot nézem, de emberi helyről az se repül.
Még az is szóba jött, hogy kocsival Bécsig, onnan Innsbruck oda-vissza, csak hát az egy tank benzin, két matrica, meg a parkolást a fene tudja, nem igazodom el a reptér honlapján, de lefogadom, hogy nem ingyenes. No és aztán a Sky 0,01 eurós jegyára, ami illetékekkel már rögtön 15.000. :(
Működik BUD-on az online check-in, de nekem azért nem sikerült becsekkolnom, mert én régen még úgy vettem a jegyet, hogy ez a lehetőség nem létezett és most nem engedte módosítani. Többeknél láttam a kinyomtatott boardingot.
Minden stimmel. Illetve néhány olvtárs információi szerint az online csekkin nem működött pár napja. Szóval nem tudom, műxik-e. de ha a foglalásod online csekkin-es (0 HUF), akkor e reptéren nem fognak fizettetni a reptéri csekkinért. Elméletileg legalábbis :-)
nem túl élménygazdag, de 2 napos és van benne 3 repülés, 4 repülőtér, villamos, világos sör, transzfer, barna sör, és aztán igény szerint reptéri alvás, vagy 1 éjszaka valahol:
Jún. 3. az ismert indulási érkezési paraméterekkel egy BUD-BRE 2500 HUF BRE-STN 19:25 10 euro Jún 4. LTN-BUD W6 8:05 26,38 GBP vagy 19:45 44,29 GBP
ide már ép OFF, de legközelebb rágyúrok egy XXX-STN, alvás, reggel STN-VLC, majd este vissza 30 fontért, majd XXX-XXX-BUD :)
Van, ha a 15.000 forint még barátságosnak mondható.
Budapest-Bréma-Stockholm-Budapest. Első kettő Ryanair, utolsó Wizzair.
Viszont kérnék egy csöpp segítséget bárkitől. Az első utam lesz a Ryannel (ha lesz), szóval nem tudom, hol vágnak át. Ugye ha online checkint választok, az ingyenes, a reptériért fizetni kell. Mint megtudtuk, megy az online Ferihegyről is, Brémából meg miért ne menne. Szóval ez eddig 0 Ft pluszkiadás, és ha Visa Electronnal foglalok, akkor marad is 0, jól tudom?
Online chekinnél nem kell a bőröndfeladogató kapukhoz menni, hanem egyből biztonsági ellenőrzés, és amikor pattogzódunk befelé a buszba, az én nyomtatott A4-es lapomat nem fogják kiröhögni, hanem a beszállókártyával egyenértékűként kezelik. Hm? A Wizz meg 1050 forintot számol foglalási díjra, ami pofátlanság, de ezt közli előre.
Én a reptér termináljában vettem napijegyet (tán 5-6 euró körül volt), de gondolom, hogy sima villamosjegyet is adnak. A villamosról a híd után 1-2 megállóval szállj le, de úgyis észreveszed, hogy jó helyen jársz.
A vilingeren is van automata, én ott vettem. Aprót készíts, mert nem rémlik, hogy lenne papírpénzelfogadókeskenyfejjelfelfeléteddbeaz5eurós nyílása, de a nálam jártasabbak, lehet, hogy tudják.
Brémában nézd meg: Szt. Péter dóm, Altes Rathaus, Roland szobor, a szobrot a brémaia muzsikusokról, és ha még mindig van pici időd, a Schnoorviertel negyedet. Ez ind viszonylag egy helyen vannak, kb. 2 megállóval a pályaudvar előtt kell leszállni.
Én ezeket 15-én szeretném megnézni, de pont ma délelőtt készültem fel, ezért tudom most az észt osztani.
Elvileg 4 óra van a brémai érkezés és a bergamói indulás között. Ha mondjuk a villamosozást leszámítjuk akkor marad kb. 2 órám, persze ha szakad az eső akkor nem látom sok értelmét kimozdulni a reptérről. Mindegy, legalább repülök...
Én is nagyon gondolkodtam ezen az 1 napos meneten, de elvetettem az ötletet, mert túl kevés idő lett volna Brémában. Ott azért fotózni meg ssörözniis szeretnék :-)
Bergamóban az 1-es városi busz megy ki a reptérre. Emlékeim szerint a jegy idő alapú, tehát a retúr jegy legfejlebb úg yképzelhető el, hogy bemész a városba, és a jegy időintervallumán belül vissza is jössz :)
13-án röppenek egyet BUD-BRE-BGY-BUD útvonalon. Természetesen szeretnék beiktatni egy kicsi brémai és bergamói városnézést is ha a Ryanair is úgy akarja.
Azt tudom, hogy brémai reptérről a 6-os villamos megy a központ felé. Azt szeretném megtudakolni tőletek, hogy a jegyet automatából tudom megvenni vagy létezik külön pult ahol ezt megtehetem?
Bergamóba busszal tudok bejutni? Ott hogyan megy a jegyvásárlás? Létezik retúr jegy?
Én viszont nagyon tudom ajánlani a kocsibérlést. (Feltételezem, hogy van némi vezetési gyakorlatod, és nem vagy hölgy. Elnézést a hölgyektől.)
Ha egyébként is a tengerpart érdekel, akkor a szűk kis utcák ki is maradnak. A belvárosban egyébként valóban koccanásig parkolnak a helyiek. A tengerpart nincs messze. Kérdés, h mit akarsz csinálni a tengerparton, ha nem fürdeni. Mert ettől függően érdemes megválasztani a tengerpartszakaszt. Póvoa/Varzim leginkább szállodákból álló strandolós rész, különösebb látnivaló nincs, szerencsejátékosoknak érdemes felkeresni a kaszinó miatt.
A stcp.pt-n az van, hogy a napijegy (1dia) e valido no comboio CP, metro, stcp, vagyis érvényes.
Egy nap kevés Portóra, ha teheted, hosszabbítsd meg. És érdemes elmenni Guimarãesbe, Bragaba is.
Dolgozom és az infó így sok egyszerre, nem tudom feldolgozni: a tengerpartra szeretnék menni, de nem strandolni, a kocsibérlést nem ajánlották, mert szűkek az utcák benn a városban.
Ezek szerint a tengerpart messze van?
A napibérlet jó arra a villamosra, ami a Duoro partján megy?
Én inkább autót bérelnék, ha strandolni akarsz. És inkább valahová Póvoa de Varzim környékére mennék.
Póvoa de Varzim tengerparti hely ahol strandolni lehet, vagy más látványosság miatt ajánlod?