Szakács Béla immár akkora tempód diktál, hogy ámulatba ejt. Két helyre is bloggol, és olyan tájékozott, hogy az ép ésszel fel nem fogható. Tudtam, hogy sok dologhoz ért, de hogy MINDEHEZ!?
Igaza lehet a Gt.-nek. Valóban meglepődünk néha, hogy most is milyen potimálisakat tud írni a Mester. Lehet, hogy csak túlságosn megszoktam már a jót. Vagy lehet, hogy csak a féltékenység beszél beőlem. Na de ha a cívisen már a sporthírek is így kezdődnek, hogy akikért a Mester is szorít, akkor azt hiszem nem csoda az irigykedés.
Most vélhetően még az egyébként viszonylag nyugodt, belső töprengésre, türelmes elmélkedésre hajlamos Szakács Béla is izgatottan tördeli a kezeit.
Akikért Szakács Béla is szorít
Ilyen még nem volt: a következő másfél napban kétszer egymás után teszi virtuális mancsát-lábát a nemzetközi szint pokoli tűzébe a magyar labdarúgó társadalom. Péntek este a magyar 20 évesek futballválogatottja ugyebár a legjobb 4(!!!) közé jutásért játszik az olaszokkal az egyiptomi világbajnokságon, szombat este meg a „nagyok” lépnek pályára Portugáliában a több mint 20 éve elképzelhetetlen vb-részvételért.
Nem beszéltünk Bélával erről, de valószínűleg ő is sikerekről álmodozik a debreceni bűzben, mert bár tájékozott emberként képben van az esélyeket illetően, hatalmas, magyarul dobogó szíve van. Ha a macskás Szakács kint lett volna velünk a debreceni sporttelepen, a helyi gyémántcsülkűek legutóbbi edzésén (bár lehet, hogy ott volt, csak szerényen megbújt valahol), akkor felerészt dédelgethette volna tovább magában a remény lángját. Felerészt, mert egykori és mostani Loki-menők egyaránt azt érzik (noha nem adtak ki erről hivatalos közleményt), hogy fiataljaink leikszelnek Corleónéékkal, és hosszabbítás után továbbjutnak, felnőttjeink viszont csúfos vereségben kocognak bele CR-ék ellen.
Vagyis szakmai szemmel az látható, hogy Guláékban bízhatunk ma este, Bociéknak viszont maximum a kivégzésére lehetünk tévé-hivatalosak szombaton. Szerencsére a mi Szakács Bélánk őszinte és keresetlen naivitással közelíti meg a labda rúgásának kérdéseit, és ennek megfelelően remélhetőleg a kettős siker, vagyis a dupla élvezet ideáját kergeti a maga higgadt cívis módján. Ez azért lenne fontos, mert mi, magyar futballszurkolók már senkiben sem bízhatunk, legfeljebb csak Szakács Bélában. Ha Béla elhiszi, hogy nyerünk mindkét meccsen, akkor mi is elhisszük, és ki tudja, lehet, hogy ha mi elhisszük, akkor a többnyire a kicsi, de játékos fiúk is elhiszik ezt Szuezben meg Lisszabonban.
Ha mindkét mérkőzést a mieink nyerik, Bélát ismerve írni fog a témáról a naplójában. És ennek sokan fognak örülni, olyanok is, akik nem tudják, hogy ma meg holnap meccs van. De akkor majd megtudják, és Béla népszerűbb lesz, mint valaha.
Na igen. Én is írtam már a múltkor, hogy így legalább van egy biztos pont az életemben, mégpedig az, hogy pénteken biztosan lesz a Mesternek írása. Ez sokat jelent.
Szerintem a Mester most is saccperkábé ugyanolyan jókat ír, mint régen, sőt, és nem kell lebecsülni, meg összehasonlítgatni sem, mert ez csak a nosztalgika a régi idők iránt. Mi magunk mondjuk minden második naplnál legalább, hogy "minden idők legjobb", meg "az év naplója" és ez így is van. A bélaizmus megérlelődött és csúcspont, ami remélem, még tartani fog jó sokáig. A civishu most egy újabb meghódítandó kihívás területe.
Placebo ...hanyatestem, hogy a Mester miket tud. Egyébként én örülök a civishirnek, mert igy garantált, hogy heti több naplót rajongolhatunk. Holoitt-Holott. Egyébként azt is irta a Mester, hogy közérdekü dolgokat fogalmaz és szinte móricz Zsigmond.
Kezdek irigy lenni a Cívishírre. A mester évekkel ezelőtt, fénykorában írt sorozatban ilyen jókat mint amiket most a Cívishírnek ír. De meg is van a hatása. Úgy látom a cívisen is alakul a rajongoló tábor rendesen. Külön öröm, hogy mostanában sorra jönnek vissza a régi klasszikus fogalmak, szófordulatok.
Szegény Baranyai bácsit nem kéne ennyire összezavarni. Azt se tudja az öreg, hogy mi merre hány méter. Én a helyében csak annyit kérdeznék, hogy "most akkóó miii vaaan???"
Őrület. A közéleti írásblogja ismét vihart kelt Bélának. Ajánlom figyelmetekbe Dr. Góc hozzászóllását, akinek szerintem lövése sincs Szakács Béláról. Olyat írt, hogy STAU!!!!!
Irj minimum 5 betűs nicket. Kevesebb ne legyen. Aztán az idióta számokat az alsó mezőbe. Vigyázz, hogy a kis és NAGY betűk stimmeljenek. Különben rickor.
Megyek én is rajongolni a civishirre, mert ott alig van pörgés.
Hogy kell rajongolni a Cívishiren? e-mailos? mint az indeksz.c hu ?
Nem, az egyszerű, mint Baranyai Bácsi... Minimum5betűsnikkes, szövegbeírós, kódkitöltős és elküldős. Ha a kód elnéződött, akkor újragépelős és ismét küldős.
Valószínűleg "Made in Sparta". Van is erre egy mondás: spártai...