Keresés

Részletes keresés

Eleon Nóra Creative Commons License 2006.02.22 0 0 299
Soha nincs megfelelö idö a szüléshez, mindig hiányzik valami, még egy diploma, egy családi ház, egy új bútor, egy jobb állás.... aztán meg már nem lehet....
Előzmény: andi88 (298)
andi88 Creative Commons License 2006.02.22 0 0 298

Egyetértek veled,de én azt látom,hogy ez csak elméletben létezik/vannak kivételek/főleg a munkával kapcsolatba!

Ha most azt mondtam volna,hogy nem tudom elvállalni a munkát mert szülni szeretnék,odaadták volna másnak.Így van esélyem arra,hogy bebizonyítsam,hogy alkalmas vagyok rá és ha majd szülök akkor csak helyettesítőm lesz arra az időre és lesz hova visszamennem./optimista vagyok!/

Előzmény: Gabiiiiii (297)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.22 0 0 297

soha ne felejts el,amit sokan elfelejtenek..ha te egyszer anya is leszel,attol meg nem szunsz meg no,szereto,munkaero,barat lenni.

Tehat a te eleted is elsobbseget elvez,nem csak a gyereke,mert ebbol neked is csak egy van:Nem birom a martir-anyakat:)

Arrol nem beszelve,hogy a gyerekek egyszer majd felnonek es elmennek,de utana mi lesz,ha nem vigyazol arra,hogy rajta kivul is legyen eleted??

szoval en megertelek:)

Előzmény: andi88 (296)
andi88 Creative Commons License 2006.02.22 0 0 296

Egy pár hozzászólással előbb leírtam,hogy az is közrejátszik abban,hogy még nem akarok gyereket,hogy nemrég vezető beosztásba kerültem.Voltak akik ezért "minősítettek"!Hogy vehetem előbbre a munkát egy gyermek léténél!

De nekem ez fontos ezért én megdolgoztam.

Én ilyen vagyok,nekem a munkám is fontos és ha majd szülök akkor is minnél előbb vissza szeretnék menni dolgozni.Ez sok embernek nem tetszik,de én sz.....k rájuk!

Előzmény: almaborvirag (294)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.22 0 0 295

engem felhaborit,ha meg mereszelik kerdezni,mikor akarsz szulni egy allasinterjun.egy ferfit miert nem kerdeznek meg errol sosem? Az enyemet megkerdezhettek volna,annyit volt itthon vele,mint en:)

A tobbiek tudjak,de nekem 3 gyerekem van igen nagy korkulonbseggel.Ez abbol a szempontbol jo volt,hogy eggyel-eggyel max 2 evet voltam otthon,tehat a szakmaban nem felejtettek el teljesen.

Nem mondom,ha zsinorban szultem volna es itthon vagyok 6-8 evet,az mas lenne.

Az meg,hogy ki mennyire szukul be a gyerekvallalas utan,nagyon egyeni.Tenyleg sok rossz peldat latok,de sok jot is.

Ez valami olyasmi,mint mikor hazassag utan az asszony elhagyja magat,mert mar  megkapta a ferfit,tobbet nem kell kuzdenie erte.

Megvan a gyerek,arra ra lehet fogni,ha nincs kedvem kimozdulni,nincs kedvem normalis ruhat felvenni,programokat csinalni.

Tudom,akinek egyaltalan nincs segitsege,annak nehez,de nem igaz,hogy havonta 1x nem lehet pl az emberrel kettesben elmenni valahova.

A gyerek meg eleg mobil,barhova el lehet vinni.Az enyemek aztan nem gatoltak abban,ha strandra akartam menni,ha kirandulni,ha nyaralni.Igaz,igy is vannak szoktatva,szeretik a nyuzsgest,mindenhol feltalaljak magukat

Nem torvenyszeru,hogy mindenben gatol,legalabbis nem mindig a gyerek az oka,o csak az urugy a lustasagra

Előzmény: almaborvirag (294)
almaborvirag Creative Commons License 2006.02.22 0 0 294
Hat akkor Te nagyon jol csinalod. Nekem a kismillo diplomas (hozzam hasonlo orultek!) es sok nyelvet beszelo baratnoim a 30. szulinapjukon egyszeruen atalakultak es semmmi mas nem erdekelte oket onnantol kezdve csak a haztartas es a gyerekszules. Nem vagyok meggyozodve - sot, tudom - , hogy nem a sajat onszantukbol, hanem a csaladi/tarsadalmi nyomas miatt cselekedtek igy. Teljesen megijedtem, mert en nem akarok ilyen lenni. Meg egyszer, en tul.kep akarok gyereket, de az az erzesem, hogy sajna igenis kiesel a szakmai vegkeringesbol, hogy megkerdezik az allasinterjun, hogy mikor akarsz gyereket, hogy nem jutsz elore szakmailag mert kisgyerekes szulo vagy stb. Tul sok ilyen peldat lattam mar magam korul. Ezt erzem igazsagtalannak (jo nem teljesen elnyomas, csak kettos merce, ami a noket sujtja). En a 30-valahany evemmel nem vagyok benne biztos, hogy konnyen talalok magamnak allast.  
Előzmény: Gabiiiiii (292)
almaborvirag Creative Commons License 2006.02.22 0 0 293
Jaj, visszaolvasva tenyleg egy kicsit elszalltam ezzel az elnyomasosdival. Nem gondoltam ennyire komolyan. Amugy eredetileg pesti vagyok, tokeletesen normalis csaladbol. Normalis, tanult emberek vesznek korul. De pontosan emiatt akadtam ki annyira, hogy megis miert probalja mindenki rameroltetni a "gyereket-mapedig-szulni-kell-es-kesz-ne-ugralj-ez-a-sorsod"! Amig a huszaseveimet tapostam, azzal gyotortek, hogy mikor lesz mar pasi (FERJ!), most, hogy van pasi, akit az egesz kornyezetem imad (meg persze en is :) ), azzal gyotornek, hogy mikor vesz el es megis mit gondolok, hogy meddig lehet varni azzal a gyerekkel. En meg kitalaltam hogy csak azert is kell nekem egy masik (sokadik) diploma (amit 30-evesen kezdtem el es nemoskara vegzek), aztan meg talan egy kicsit dolgozni is szeretnek, tehat az a gyerek valoban a 36. eletevemre van betervezve. Es akkor ilyen hozzaszolasokat olvashatok ezen a forumon (is), hogy 20 eves kor elott meg kell szulni azt az elsot! Hat megbolondult ez a vilag?
Előzmény: andi88 (291)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.22 0 0 292

szia

mielott azt gondolnad,azert irok,mert be akarnek allni a teged szapulok koze,tevedsz:)

Az erdekelne engem is,mibol gondolod,hogy a ygerekes nok el vannak nyomva.Igaz,par evig valoban kiesnek az uigymond szakmai verkeringesbol,de ez ideiglenes.Egy normalisan mukodo csalaldban,ahol munkamegosztas van,ott szvsz tud kesobb mar szepen fokozatosan a munkajanak is elni.

Sok lehetoseg van mar mostanaban,sokan dolgoznak otthonrol addig,kicsi a gyerek,reszmunkaidoben stb...

Nalunk pl en 1 evig voltam otthon a kicsivel,aztan a parom GYED-en meg egy evig.

Azota pl allandoan en viszem a kicsit az oviba,o hhozza /vagy a nagyok/

Barhova elmehetek,akar a barataimmal moziba,akar az indexes topiktarsakkal lanybulit csapni.

Igaz,sokmindent nem tehetek,de ez is csak par evig tart

Előzmény: almaborvirag (290)
andi88 Creative Commons License 2006.02.22 0 0 291

Nagyon jó helyre jöttél a "problémáddal"!

Te miért hezitálsz a gyerekszülésen?

Nehéz helyzetbe lehetsz a konzervatív környezeted miatt, hol élsz,hogy ennyire el vannak nyomva a nők?

Mit szól a környezeted,hogy még nem szültél?

Előzmény: almaborvirag (290)
almaborvirag Creative Commons License 2006.02.22 0 0 290

Sziasztok,

Igyekeztem beleolvasni a topikba hirtelenjeben, de nem tudtam mindent reszletesen elolvasni. Ugyhogy bocs elore is ha olyasmit irok le, amit mar mas is "mondott."

Egy masik topikba, egy SZULESZET-nogyagyaszasba irtam bele egy par honapja es iszonyuan el lettem kuldve a fenebe azzal, hogy oda olyanok irnak be, akik mindenuket odaadnak, hogy gyerekuk legyen es en vagyok az "erzelmileg torszulott", hogy felmerult bennem a gyerekvallalassal kapcsolatos dilemma. Pedig felmerul es nagyon sok kozhelyet vagtak a fekemhez. Ahogy eloben is sokszor teszik azt a kornyezetemben elok. A "gyerek az elet rendje" tipusu kozhelyekre gondolok.

Na, szoval. Az en tortenetem annyi, hogy 34 eves vagyok es hezitalok a gyerekkel kapcsolatban... Tehat nem 22 mint solemnity, akinek a hsz-vel maximalisan egyetertek es asszem Andi88-hoz is kozel allunk gondolkodasban. Igaz en mindkettojuknel sokkal idosebb vagyok. Az van, hogy mindent kesobb kezdtem mint ami "normalis" lenne. 24 evesen a pasizast es csak 32 evesen talaltam meg azt,akivel ugy tunik megallapodom. De kozben nagyon tartok a gyerekszulestol es az az erzesem, hogy nalunk ez iszonyatos tabu tema. Ez reszben a nok kozepkori helyezetebol adodik, az eloiteletekbol, a begyoposodott gondolkodasbol. Mert a kismamakat valoban magukrahagyjak a gondokkal es valoban a nok nagy reszenek tenyleg fel kell adnia a sajat eletet. Es nem arrol beszelek, hogy az elso par honapban, amikor az a pici valoban teljes mivoltaban a mamjara van utalva, hanem altalaban. Nalunk nincs a joga egy nonek elni. A szo teljes ertelmeben - onmegvalositani (NEM a karrierhajszolasra gondolok, bar ez csak egy pejorativ szo - a ferfiakra ezt ritkabban mondjak...) magukat. Ez szomoru. Gezoo, rolad ugy tunik, hogy nagyon pozitiv szemlyiseg vagy, de valoban nogyulolo, mert az exed nagyon hazavagott erzelmileg. Ezert a velemenyed nagyon negativ a nokrol.  

Ja meg egy kis sajat bolcselkedest ide a vegere. Ez azt szeretnem, ha (ahogy a masik topikban is irtam) a gyerekszulest ugy lehetne ertelmezni, mint a levegovetelt. Termeszetes es az eltehez elkerulhetetlen. De nem azert elunk, hogy levegot vegyunk.

Gézoo Creative Commons License 2006.02.22 0 0 289

Igazad van..  Bár szerintem akkor még Ő is szerette volna. Csak később

"nyitotta fel a szemét" az anyósom..

Igaz az is, hogy akkor már négy éve terveztük a babát. Nem volt annyira váratlan..

Előzmény: Gabiiiiii (288)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.22 0 0 288

mondjuk az exed jobban tette vona,ha akkor kevesbe vigyorog,de kesobb megallja a helyet

bocs,ha ez tul szemelyes volt.

en inkabb az oromon tul ijedtseget ereztem.Mert akarmennyire orulunk neki,az egesz eletunket fenekestol felforgatja es hirtelen az embernek at kell gondolnia a hogyan tovabb-ot

Előzmény: Gézoo (287)
Gézoo Creative Commons License 2006.02.22 0 0 287

Mindig is tudtam... Csak hülyéskedek...Ez a fránya tudatalatti...leleplez..

Volt olyan párom, aki szabályosan pánikba esett, volt aki édes mosollyal

szinte szétfolyt a lehetőségtől, a többiek a két szélsőség között..

Sőt!  Még az exem is amikor nagyon sokat késett, édes titokzatossággal,

boldogan közölte a nagy hírt... Nagyon édes volt..

Na látod, ez is egy érdekes példa.. Nő létére még akkor sem tudatosodott

benne, hogy mit is vállalt.

Előzmény: andi88 (286)
andi88 Creative Commons License 2006.02.22 0 0 286
Vagy nem!Ezt már soha nem fogod megtudni!
Előzmény: Gézoo (284)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.22 0 0 285

ha bizol a tisztessegukben,akkor hinned kell abban,hogy nem szandekosan csinaltak veled.

Mint mondtam,veletlenul elofordulhat

Előzmény: Gézoo (284)
Gézoo Creative Commons License 2006.02.22 0 0 284

Akkor most kiderült, hogy még nem találkoztam tisztességes nőkkel, mert velem

ezta tesztet minden eddigi párom megcsinálta..

Lehet, hogy nem teszteltek csak úgy megtörtént?? És ha már így alakult

megkérdezték mit szólok hozzá, mi lenne ha úgy lenne...??

Akkor mégis csak tisztességesek voltak! Hála az Égnek! Már megijedtem..

Előzmény: Gabiiiiii (283)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.22 0 0 283

Gezoo,ez nem olyan,amivel viccelodik az ember tisztesseges lanya.

Eleg ezt olyan helyzetben mondani,amikor tenyleg valami furcsasag van.

Ez olyan,mintha kesz tenyek ele allaitanak akaratod ellenere.

Meg elo is fordulhat ilyan veletlenul,de ilyen szandekosan egyetlen tisztesseges no sem csinal

Előzmény: Gézoo (282)
Gézoo Creative Commons License 2006.02.22 0 0 282

"Tévedni emberi dolog, mondta a sünike...

és lemászott a súrolú keféről..."

Lehet, hogy szánalmasnak tűnik, bár mivel tudom, hogy akár engem is hiába

kérdeznének meg, hogy szeretnék-e gyereket?,

pedig én majd beledöglök, hogy nem láthatom a kicsim,  mégsem venném

komolyan.  Ez tuti. Max elviccelném...Az már azt jelzi, hogy az "igen drágám,

pont én is úgy szeretném mint Te" -nél komolyabban vettem, hiszen

kitértem a válasz elöl..

Előzmény: andi88 (281)
andi88 Creative Commons License 2006.02.22 0 0 281

Számomra ez elég szánalmas!

Mint már írtam mi tiszteljük egymást nem játszunk egymás érzelmeivel,főleg készakarva nem!

Előzmény: Gézoo (275)
Gézoo Creative Commons License 2006.02.22 0 0 280

Ez édes.. Néha én is keresem az elemtartóját..  A kicsi életem nagyon csikis..

így hatalmas viháncolás az eredmény..

Azért, meg kell mondani, nagyon szerencsések vagytok, hogy nem kell tizenhármat aludni a következő elemcseréig...

Előzmény: Gabiiiiii (277)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.22 0 0 279

3.5 eves garanciarol hallottal mar?? Max az autoknal van 5,de a gyereknel szerintem ez mar lejart:))

Visszacserelheto???????

Sirva konyorogne,hogy vegyem vissza es meg fizet is erte

Előzmény: Eleon Nóra (278)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.02.22 0 0 278
Milyen gyerek az ilyen gombnélküli- elemnélküli gyerek? A szavatossága legalább jó? Garancia van hozzá? Hiba esetén 3 napon belül visszacserélhetö? ;oDDD
Előzmény: Gabiiiiii (277)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.22 0 0 277
sajnalom,a gyereken nincs kikapcsologomb es az elemeket sem lehet kivenni belole
Előzmény: Gézoo (276)
Gézoo Creative Commons License 2006.02.22 0 0 276

Az sem rossz!  Csak ne hosszan és ne a kedvenc műsor idejében..

Mert különben inkább elrettentés lenne mint teszt:):):):)

Előzmény: Gabiiiiii (273)
Gézoo Creative Commons License 2006.02.22 0 0 275

Az amit az elöbb mondtam... Elég ha azt mondod kicsit gondterhelten, hogy

" már az negyedik napja (egyhete) késik...még soha nem késett ennyit..

mi van ha babánk lesz??..."

Ha   a reakciója:"jajj csak azt ne!  Most semmi képpen nem jönne jól.."

akkor tudod, hogy más az amit mond és más amit gondol..

Ha átkarol és azt mondja:

"Akár hogy is lesz én örülök neki.. De ha fiú akkor mégjobban.."

Akkor tudod, hogy szeretne kisbabát..  És nem dől össze a világ ha

másnap közlöd, hogy megjött...  Csak túl gyakran ne teszteld:) mert

hozzászokik a "késéshez"..

Előzmény: andi88 (274)
andi88 Creative Commons License 2006.02.22 0 0 274
Ezt a tesztet én se értem!?
Előzmény: Gézoo (272)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.22 0 0 273

gezzo.hogy tesztelje?? Ez csak elesben mukodik szvsz.Vigyen haza 1 hetre egy kolcsongyereket???

nekem rogton van egy 3,5 evesem tesztelesre.Mar nem kopkod,nem kakil le,viszont hisztis..na???

Előzmény: Gézoo (272)
Gézoo Creative Commons License 2006.02.22 0 0 272

Ezért mondtam az elöbb, hogy én a helyedben tesztelném a párod.

Mert lehet, hogy most egyet ért, de ha komolyra fordulna lehet, hogy

úgy reagálna amire most nem számítasz

Előzmény: andi88 (271)
andi88 Creative Commons License 2006.02.22 0 0 271

Akkor ezekszerint ez úgy néz ki,hogy ha majd én úgy döntök,hogy akarok akkor közöljem a párommal,ő meg majd rábólint!Húúúú ez ilyen egyszerű?

Lehet,hogy  én csinálom rosszul,hogy ennyit agyalok rajta és bocs ha valakinek már az agyára mentem....dehát én így gondolom!

Előzmény: Gézoo (270)
Gézoo Creative Commons License 2006.02.22 0 0 270

Drága Andi!

Tudjuk. Éppen ezt ragozzuk, hogy Ti nők és mi férfiak ezt másként éljük meg...

Ezért ha a párodtól várod az unszolást, attól tartok, hogy 100 évig is várhatod..

Előzmény: andi88 (269)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!