Hakuho ezzel az eredményével asszem elölről kezdheti a jokozuna rang eléréséhez vezető utat. nopersze, ha a következő két tornát megnyeri akkor biztos megkapja, de a "sima" 13-2 eredményekből három torna minima. a többi ozeki sincs jokozuna formában és Baruto is lesérült. szóval új jokozuna fél éven belül nehezen lesz.
Minden sanyaku pozitív mérleggel zár, Kisenosato még kérdéses, de Futeno ellen szerintem neki is meglesz a 8-7. Viszont Roho-t, sőt esetleg Aminisiki-t is elő kell léptetni. Lehet, hogy 3-3 sekiwake és komusubi lesz?
Most már 99,99%, hogy a yokozunáé a yusho, Amának már csak matematikai esélye van a kettei-sen-re. Nehezen tudom elképzelni, hogy Asashoryu mindkét hátralevő meccsét elveszítse.
Általában az alulról jövő yusho-esélyesekkel nagyvonalúan szoktak bánni, viszont szegény Amával nem cicóznak, olyan sorsolást kap az utolsó 6 napra, mint egy yokozuna. A kis mongol így végül 10-5-tel is zárhat.
Holnap meccselt volna Asashoryuval, de az Ama meccs miatt az ugrott, yusho versenyben megesik az ilyesmi. A masik sekiwake, Kotomitsuki heyatars. Kaio visszalepett. Utolso ket napra meg ott lesz Hakuho es Chiyotaikai.
Jól mondtam a torna előtt, hogy Kotooshura érdemes odafigyelni, csak épp nem úgy, ahogy gondoltam. :oD
Még a mai ajándékgyőzelemmel együtt is jó esélyei vannak élete második makekosijára. Ha mégis el akarja kerülni, akkor holnap Iwakiyama és a zárónapon Chiyotaikai ellen kéne győznie. A 13. és 14. napi ellenfelei (Asashoryu és Hakuho) keményebb diónak tűnnek.