Keresés

Részletes keresés

sz Creative Commons License 2003.11.20 0 0 913
én nem adnám neki oda így...
Előzmény: RedBull (910)
abap Creative Commons License 2003.11.20 0 0 912
www.moneybookers.com-os fizetéssel van valakinek tapasztalata?
NLQ Creative Commons License 2003.11.20 0 0 911
emeryrol asszem en irtam itt a topicban...
ok elintezik, sot meg lehet oket kerni, hogy elmennek a feladohoz es atveszik ott helyben tole az arut nekem anno kb 10napos szallitasal/vamolassal vallaltak es ~3USD/kg ra jott ki a vege
Előzmény: souris (901)
RedBull Creative Commons License 2003.11.20 0 0 910
Sziasztok

Segítsetek már lécci. Egy Ebay-es eladó, azt írta nekem hogy miért nem fizetek nála bankkártyával. És hogy adjam meg neki a számát meg a lejárati idejét. Biztonságos ez? Ezzel tud ő visszaélni? Nem mintha sok pénzt tudna levenni róla. Gondoltam megkérdem tőletek.
bye
RedBull

edk440 Creative Commons License 2003.11.20 0 0 909
A Bidpay-nél az első pénzküldéskor regisztráció is történik, amikor meg kell adni a bankkártyád adatait. A továbbiakban ez a kártya használható (de kívánság szerint másik is)

Ed

Előzmény: gerof (906)
edk440 Creative Commons License 2003.11.20 0 0 908
Olvass vissza!

A Bidpay az általad megjelölt névre és címre kipostáz egy, az általad megjelölt összegről szóló Money Ordert. A címzett ezt jutalékmentesen beválthatja a bankjában.

A bankkártyádra terhelik a Money Orderen szereplő összeget plusz a Bidpay díját, ami pár dollár.

De ezt már legalább kétszer megírtam itt.

Ed

Előzmény: gerof (907)
gerof Creative Commons License 2003.11.19 0 0 907
... és ha jól látom, akkor egy csekket kap az eladó a bidpaytól (amit a legolcsóbb verzióban 10 nap alatt postázzák ki neki), vagyis én kifizetem a bidpay-t, az meg kiállít egy csekket az eladónak?
gerof Creative Commons License 2003.11.19 0 0 906
Kösz! Mégegy valami. A bidpay közvetlen az e-bayba beírt számlaszám alapján szedi le a lóvét? Ugyanis a bidpay-ra nem lehet "feliratkozni", legalább is ezt nem vettem észre. És a költség valóban 4-5$ csak ?
Előzmény: matchbox (905)
matchbox Creative Commons License 2003.11.19 0 0 905
1, Többször használtam, tényleg olyan egyszerű.

A laptopot pedig ha nincs hozzá ár, akkor bizony felértékelik:-( Persze ha személyesen hozod akkor nagy valószinüséggel simán behozod.

Előzmény: gerof (904)
gerof Creative Commons License 2003.11.19 0 0 904
Üdv! két kérdés:
1. Bidpay-jal fizetett-e már valaki? Valóban, olyan egyszerű, mint ahogy a welapjukon van?

2. Az AmEx money transferhez hasonló van-e euroban? Mit javasoltok drezdai kifizetésre?

Zárójelben: ha egy használt laptopot veszek, azt a vámnál felértékelik, hogy vámoltathassák?

das_wunder_von_lengede Creative Commons License 2003.11.19 0 0 903
O.K.
irjál mailt
Előzmény: abap (902)
abap Creative Commons License 2003.11.19 0 0 902
wunder!

Kisebb dologról is lehetne szó?
Düsseldorf? Esetleg megadsz egy címet és odaküldetem mert csak 3,5 euro a szállítás. Egyébként egy vízalatti tok fényképezőhöz.
Az eladó csak németo-ba küldi, meg amúgy is megégettem magam egyszer ilyesmivel, 80 ezres fényképezőre 80e volt a vám, áfa, kezelési költség, vámpapír kitöltés, stb.

Köszi

Előzmény: das_wunder_von_lengede (900)
souris Creative Commons License 2003.11.19 0 0 901
Sziasztok,

-volt-e már valakinek a praxisában olyan, hogy USA-ból kellett Ebay-ről vásárolt nagy tömegű és/vagy terjedelmes tárgyat behozatni; -mi erre a legegyszerűbb (legolcsóbb) mód? Hallottam valamit az Emery Ww-ről, van ilyen nálunk?

das_wunder_von_lengede Creative Commons License 2003.11.19 0 0 900
Mint mondtam, ha a bicikli az A7 A3 autopalyak menten van, akkor en behozom, mert megyek Magyarorszagra.

Altalanosan: aki az e-bayon Nemetorszagban nagyobb, postan nem kuldheto dolgot vett (teligumi, borfotel, bicikli) s az A3 A7 menten talalhato, akkor azt en Magyarorszagra tudom vinni. Ha nem nagy osszeg (kevesebb mint 50 euro), akkor meg talan ki is tudom fizetni, nem kell atutalni.

Előzmény: Vers Elek (898)
szilvasij Creative Commons License 2003.11.18 0 0 899
...a postaköltséget hozzá kell vágni az egész összeghez, azt azzal együtt kell utalni az eladóhoz.

Üdv.

Előzmény: sz (897)
Vers Elek Creative Commons License 2003.11.18 0 0 898
Wunder,

köszi a segítséget, azt hiszem, nem érdemes egy szem bicajt behozatni. A kinn élőknek viszont jó üzlet lehet.

Előzmény: das_wunder_von_lengede (894)
sz Creative Commons License 2003.11.18 0 0 897
ok, vágom.
a 25% nyilván az áfa - a 8% micsoda?

még egy kérdés - a cuccot (a példa szerint 10k) kártyával fizetem. a 2100 forintot a postásnak kell átadni vagy külön köröket kell futni még ezzel?

Előzmény: NLQ (896)
NLQ Creative Commons License 2003.11.18 0 0 896
ha maganemberkent kapod a csomagot akkor a szallitas nem szamit bele a vam alapba...
tehat mondjuk a polo 6eFt a szallitas 4 eFt akkor neked az egesz fog kerulni 6000*1,25*1,08+4000Ft =12100Ft
Előzmény: sz (895)
sz Creative Commons License 2003.11.18 0 0 895
elég gagyi ez a vam.hu (esetleg én vagyok a béna, de ezt most zárjuk ki ;-))

egy póló után (legyen postaköltséggel együtt 10k, pl. kanadából) mennyi vámot kell fizetni sacc/kb.?

Előzmény: Ariel (876)
das_wunder_von_lengede Creative Commons License 2003.11.18 0 0 894
Hello

en megkerdeztem a Deutsche Post hotline-t, es azt mondtak hogy nem vallalnak bicikliszallitast, amiota atalltak a vasutrol a kozuti szallitasra.

Egy lehetoseg, hogy vagy Magyrorszagon, vagy Nemetorszagban egy speditor ceget kell megbizni. Azt hiszem Budapesten az Vaci uton van a MASPED nevu ceg, az foglalkozik egyedi szallitasokkal. Ezek persze nem olcso dolgok, mivel km-t szamolnak fel, ellentetben pl a postaval, mely kg-ot es meretet tekint.

Előzmény: Vers Elek (893)
Vers Elek Creative Commons License 2003.11.18 0 0 893
Herr Wunder,
dankolom sőnül, de még nem vettem, nem is egy konkrét bicajról van szó. A kérdés tehát elvi. Addig nem állok neki licitálni, amíg a hazaútját nem látom.
Nálunk a postán felvesznek egy bicajt, mint "terjedelmes nemzetközi csomagküldemény". Kb. 20.000-ért vinnék ki. Vajon így van ez visszafelé is? Mivel a némettudásom a "zwei Bier, bitte"-nél véget ér, a német posta honlapjával nem vagyok kisegítve...

Előzmény: das_wunder_von_lengede (892)
das_wunder_von_lengede Creative Commons License 2003.11.17 0 0 892
Melyik varosbol kellene hozni?

En a nemet A7 es A3 autopalyak kozvetlen kornyekerol tudnam elhozni.
Flensburg-Hannover-Kassel-Wurzburg-Erlangen-Passau utvonal menten.

Előzmény: Vers Elek (889)
hobe Creative Commons License 2003.11.17 0 0 891
Korrekt, koszi!:-) Tehat egy autoradio repulon behozva, vagy egy asztali cd jatszo akar autoval is behozva necces lehet..
A 2db fenykepezokep viszont kiraly!:-))
Előzmény: edk440 (888)
hobe Creative Commons License 2003.11.17 0 0 890
Felulsz ra es hazatekersz:-)
Előzmény: Vers Elek (889)
Vers Elek Creative Commons License 2003.11.17 0 0 889
Sziasztok,

szerintetek hogyan lehetne olcsón hazahozatni egy Németországban (ebay.de) vett bicajt?

Köszi...

edk440 Creative Commons License 2003.11.17 0 0 888
Bár ebben a fórumban ez off, de idézek az 1995. C. törvényből:

Tv. 110. § (2) […] Vámmentes útiholminak minősülnek a belföldön állandó lakóhellyel rendelkező természetes személyek által a külföldi utazások időtartamára személyes használatra, vagy hivatásuk gyakorlására magukkal vitt és visszahozott, vagy a huszonnégy órát meghaladó külföldi tartózkodásuk során - a tartós fogyasztási cikk kivételével - ilyen célra vásárolt használati tárgyak. Az útiholmira biztosított vámmentesség csak napi egy alkalommal vehető igénybe. […] A vámmentes útiholmik felsorolását - a vonatkozó nemzetközi egyezmény alapján - e törvény végrehajtási rendelete tartalmazza.

Vhr. 185. § (3) A tv. 110. §-a (2) bekezdésében meghatározott útiholmi alatt - ideértve az e rendelet 17. számú mellékletének a) pontjában meghatározott termékeket - különösen a következőket kell érteni: saját ékszerek, 1 db hordozható televízió, 1 db hordozható képmagnó, 1 db hordozható személyi számítógép, 2 db fényképezőgép, készülékenként 24 db lemezzel vagy 10 tekercs filmmel, 1 db keskenyfilmes filmfelvevő, 1 db videokamera, 10 db üres videokazetta, 1 db hordozható zenegép, 1 db hordozható lemezjátszó 10 db lemezzel, 1 db hordozható rádió, rádiómagnó, 1 db hordozható telefax, 1 db gyermekkocsi, 1 db sátor és egyéb kempingfelszerelés, sporteszközök és felszerelések (pl. horgászfelszerelés, 1 db motor nélküli kerékpár, 1 db 5 1/2 méternél rövidebb kajak vagy kenu, 2 pár síléc, 2 db teniszütő, vitorlás széllovagló, vitorla nélküli hullámlovagló lapok) 1 db függővitorla, 1 db hőlégballon, 1 db ejtőernyő és egyéb hasonló cikkek.

17. számú melléklet a 45/1996. (III.25.) Korm. rendelethez

Az utasok személyes használati tárgyai, sportcélokra behozott áruk

Szemléltető lista
a) Az utasok személyes használati tárgyai
- ruhanemű,
- tisztálkodási szerek,
- személyes ékszerek,
- álló- és mozgóképes kamera, szokásos mennyiségű filmmel és tartozékokkal,
- hordozható dia-, illetve filmvetítők, azok tartozékai, szokásos mennyiségű diával, illetve filmmel,
- videokamerák és hordozható videó felvevők, szokásos mennyiségű szalaggal,
- hordozható hangszerek,
- hordozható lemezjátszók, lemezekkel együtt,
- hordozható hangrögzítők és lejátszók (beleértve a diktafonokat), a hozzájuk tartozó szalagokkal,
- hordozható rádióvevők,
- hordozható televízió készülékek,
- hordozható írógépek,
- hordozható számológépek,
- hordozható személyi számítógépek,
- kétcsöves látcsövek,
- gyermekkocsik,
- tolókocsik mozgássérültek részére,
- sportfelszerelések, mint például sátrak és más kemping felszerelések, horgászfelszerelés, hegymászó felszerelések, búvár felszerelések, sportfegyverek töltényekkel, (segédmotor nélküli) kerékpár, 5,5 méternél rövidebb kenuk és kajakok, sítalpak, teniszütők, hullámlovas deszkák (szörf), széllovas deszkák (windsurf), sárkányrepülők és deltaszárnyak, golf felszerelések,
- hordozható dialízis és hasonló orvosi berendezések, valamint a használatukhoz szükséges, egyszeri felhasználásra szánt árucikkek,
- egyéb, egyértelműen személyes jellegű árucikkek.

Előzmény: hobe (883)
hobe Creative Commons License 2003.11.15 0 0 887
Hat, nekem is ez a tapasztalatom, hogy ha meg akarnak szivatni, akkor megteszik... Szerencsere eddig nem igazan szivattak, remeljuk, hogy tovabra is rugalmasan kezelik a dolgokat:-))
Előzmény: NLQ (885)
muggli Creative Commons License 2003.11.15 0 0 886
Hobe!
Az 1995 évi C törvény (100-as számú törvény) és annak módosításai tartalmazzák a teljes vám-szabályozást.
muggli©
NLQ Creative Commons License 2003.11.15 0 0 885
Igen hivatalosan kellene... ha egy hataror meg akar szivatni akkor ezzel megszivathat...
igazandibol ez akkor volt meno szivatas amikor a becsjaratok voltak 80 as evek vegen...

anno 2-3 eve amikor hollandiaba mentunk 1 quake bajnoksagra, es vittunk 1 komplett szamitogepet akkor jo volt hogy kifele megcsinaltattam, mert visszafele le akartak vamoltatni a gepet... de a papirnak megvolt a jotekony hatasa

Ariel Creative Commons License 2003.11.14 0 0 884
hobe!

a vamon teljesen mindegy hol veszed ha nem szemelyesen hozod be. egyetlen kiskapu, ha ajandekkent kuldeted, de akkor is csak ertekhatar alatt lesz vammentes.

Előzmény: hobe (882)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!