A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Nem kell, magától felismeri. Csak összedugod a vezetékeket és kész. Tíz perc. odavoltam a gyönyörtől, mikor a következő gyújtásnál a maxidot teljesen másként nézett ki és a navi funkciók megjelentek raja. Pl. piktogram a haladási irányról, az utca neve ahol vagyok, mikor érek a célhoz, távolság stb. A pontos idő középről kiment a jobb szélre és balra az égtáj látszik. pl NW
A Skoda korábbi navigációját Nexus-nak hívták, mely valóban CD alapú, nincs és nem is lesz hozzá magyarország térkép. A VW DVD alapú mdf2-t célszerű használni és meg kell barátkozni a kék tónussal és a piros ledekkel. Viszont ha van Maxidot kijelző, hú, az nagyon feldobja a navi funkcióit.
Na akkor kollégám végigolvasva ezt az oldalt, úgy döntött, hogy megrendeli tőled az eosába az RNS510-et 250-ért. Kérdésem, hogy hogyan tovább? Ja, és azt mondta, hogy rendkívül boldoggá tennéd, ha valahogy belevarázsolnád a legújabb térképet :)
Szerintem mindenki legalább annyira vigyáz ezekre a cuccokra, mint, ahogyan azt teszed Te is, én is, vagy akárki más is.
Ha valami gázosan néz ki, akkor azt már meg sem veszik a tulajtól, vagy esetleg nagyon mélyre nyomott áron, de szerintem annak sincs értelme, mert az embereknek olcsón sem kell a szar... (Legalábbis nekem biztosan nem kéne!)
A Te esetedben RNS510-ről beszélünk, ugye? Ha, igen, akkor ahhoz valóban a v3 van egyelőre (~100 százalékos mo-i lefedettség), számlát én nem tudok kiállítani (adás-vételi szerződést szívesen), a garanciára, meg azt tudom mondani: Ha fél éven belül elromlik, megjavíttatom, Neked ez pénzedbe nem kerül.
Az összefoglalód amúgy korrekt volt. 8)
P.
u.i.: Az érintőképernyősöknél egyébként úgy működik a dolog, hogy maga a térkép rá van már telepítve a vinyóra, tehát kézzel fogható dvd lemez nincs hozzá. Ha korábbi verziók egyike van rajta, akkor én én frissítem a saját lemezemmel.
De a nagy nyomásra való tekintettel lehet, hogy beruházok egy 2009-es dvd-re! 8)
Tehát akkor, hogy összefoglaljam a számomra fontos részleteket: az általad szállított készülék használt, gari, számla nincs, és v3-mas térképet adsz hozzá, meg egy gps antennát. Ez így korrekt? Nem nekem lenne a cucc (ugye én a kínai csodámmal elvagyok :)) , hanem egy szintén eos-os kollégám kért meg, hogy játszam le ezt a meccset neki.
-Nos, az intrót átírni nem tudom hogyan lehet, de szerintem nincs túl sok értelme... A Seat is piros és a vw is, a bekapcsolásnál kb 3 másodpercig se virító vw embléma miatt nem hiszem, hogy érdemes lenne belepiszkálni a készülék lelkivilágába. Hangsúlyozom: szerintem. Amúgy meg izlések és pofonok...
-Igen, természetesen dvd-s verzió mindegyik rns 500-as, amikkel foglalkozom, tehát van hozzá olyan térkép, amin Mo. is rajta van, itthon is használható.
Ezeket a készülékeket általában a 4-es verziószámú térképpel küldik, amik nem éppen a legfrissebbek, sajna. (Gondolom senkit sem érdekel, de momentán nekem is ilyen van a napi használatú jettában, és itt pesten tökéletesen elvagyok vele.)
Létezik az 5-ös verzió, amit sumi kolléga nem talál túl jónak, nekem viszont az a véleményem, hogy a múlt évben 100000 (azaz százezer) km-t autóztam vele kishazánkaban és mindenhová odanavigált. Szerintem az i-Go is tartalmaz hibákat, hiányosságokat, úgyhogy én ettől sem várnék többet-jobbat.
Van aztán még a 6-os verziójú térkép is, amihez nekem még nem volt ugyan szerencsém, de van egy olyan érzésem, hogy az M0 új alkatrészei még nincsenek benne, sőt, talán még az M7-sem ér a határig. Ennek fényében nem biztos, hogy beruháznék egy minimum ~180 euró vételárú térképbe. Szerintem az 5-ös a nyerő.
-Az RNS510-zel (vw) és Columbus-szal (skoda) kapcsolatban azt tudom mondani, hogy létezik hozzá már a 4-es számú térkép frissítés, de az kb annyit tudhat, mint a másik fajtánál a 6-os. Magyarul túl sok pénzt ezért sem adnék, márpedig ennek is megkérik az árát. Ehhez a készülékhez nekem csak a 2008-as év térképe van meg, ez pedig a v3.
-A szállítási idő kb 2 hét szokott lenni. (Általában kevesebb, de volt már olyan is, hogy egy-két nappal több, úgyhogy ezért mondok kb 2 hetet.)
-Az érintőképernyős készülékek maximum másfél-két évesek lehetnek, hiszen azóta gyártják őket, a nem érintő képernyősök viszont ennek fényében minimum másfél-két évesek, de nem idősebbek, mint 3-3.5 év, mert az előtt még a cd-s verzió volt gyártásban. Ennél konkrétabbat nem tudok mondani látatlanban.
-A garancia egy érdekes kérdés... Ha nem működik a navi, akkor nyilván oda sem adjuk, de ilyen még nem fordult elő. Az biztos, hogy ezek jól összerakott készülékek, a gyártóik (rns500-blaupunkt, rns510-siemens) nem ma kezdték, nagyon régóta beszállítói az autógyáraknak. Nekünk van olyan mfd1 navigációnk, ami 2000-es évjáratú és a mai napig hibátlanul működik minden funkciója. Mondjuk nem is várnék el tőle mást!!!
-Mivel amatőrként, hobbiból foglalkozom ezekkel a dolgokkal (nem ebből élek, van tisztes foglalkozásom), tehát nincs erre szakosodott cégem (még), ezért a számla kérdése erősen problémás. Magánszemélyként veszem és utalom a pénzt a saját számlámról egy használt készülékért, ami mellé én is csak egy cetlit kapok, amin megköszönik nekem a vásárlásokat.
Remélem nem felejtettem ki egy kérdést sem...
Ha kell, szívesen megmutatom bárkinek, hogy miket lehet kihozni ezekből a készülékekből, illetve próbálok válaszolni mindenre! 8)
Ha publikus az ára akkor írd meg légyszíves. Ma kaptam kölcsönbe egy mfd2 DVD-ést hát a kínaiaknak lenne mit tanulni a kép minőségéből, mert szikrázó napsütésben is csodálatosan lehet látni .De a navigációja az nem egy nagy szám. Viszont van egy megoldás hogy menjen rajta az IGO, egy tehetséges haverom a saját Touaregjében már működik most környékezem hogy csinálja meg nekem is. Mellesleg az mfd2 10000ft-al olcsóbb mint a kínai és megy benne a hűtés 15 percel a bekapcsolás után!
Na, üdv a csapatban! :) Nekem is ilyen van eosban, a topic elején már írtam is róla némi tapasztalatot. Két kiegészítést eszközölnék: - a bal oldali sd aljzatba sdhc kártya is dugható, és onnan is lejátszható zene, vagy video - sztem lehet dimmelni a kijelzőt, mert van egy illumi nevű vezetéke, csak hát nem tudtam, hogy hova kell kötni.
És ez még csak a kezdet kedves Gyula! Majd ha jön az első igazi nyári meleg és a belső ventillátor hiánya miatt túlmelegszik az egész és lekapcsol ! Ez mindaddig nem is igazán zavaró amíg,hogy hogy nem a navi nélkül nem tudsz tovább menni, mert fogalmad sincs,hogy merre menj:) A héten vettem ki a Golf Plusszunkból mert nézhetetlen volt a képe ha sütött a nap.GOLF PLUS-ba ne vegye senki mert semmit nem látni!!!!!!!!!!!!! GYÁRI RNS 510-ET VENNÉK TÉRKÉPPEL HA VALAKI TUD !!!!!!!!
Még egy észrevétel, mikor bekapcsoltam ma délelőtt, azt tapasztaltam, hogy a rádió vadul végigellenőrzi a beállított rádió csatornákat, pörgeti össze-vissza a frekvenciát, míg végül megtalálja a legerősebbeket, aztán megnyugszik és utána minden rendben. Lehet hallgatni és váltogatni őket. Érdekes.