Ez a különböző sebességtartomyányokban rázás és elsimulás nagyon a rossz centírozás jellemzője, legalábbis nálam eddig minden kocsimnál az oldotta meg.
Ha ezen már túlvagytok, akkor bocsi :)
A guminyomas ugyben a bosszanto az, hogy ez nem veletlen, ok tudjak, hogy a gyarbol min 3-ra fujjak es hanyagsagbol, feledekenysegbol nem eresztik le normalis szintre.
Azert kell 3-ra fujni, mert a traileren a kereketol rogzitik az autot szoritohevederekkel. A hevedernek olyan feszito mechanizmusa van, hogy a 2-re fujt gumit kepes sztrobbantani ha a sofor felkezbol rahuz meg egyet.
Nekem amikor elvitték a váltózárat + a vonóhorgot felrakatni, elvitték egy mosóba + a guminyomást is leellenőrizték (ezt azért megnéztem én is rögtön átvétel után és ahogy kell elől 2.1 hátul 2.0 volt)
A kerékrázás nekem is van. A gumis azt mondta, hogy sajnos a rossz minőségű gumi is okozhatja (Good Year), mivel a futóműnél nem találtak semmit. A gyanús, hogy az első thalinál is egy bizonyos idő után jelentkezett, amikor is a kerekeket megforgatták, akkor enyhült a rázás, a másodiknál is kezdem 2300 km után már érezni. Úgyhogy lehet valami a gumi miatt. Na de azért nem cseréltetem ki. :)))) (Bár már a tartalék is fent van)
Csatlakozom, autópálya, jó minőségű út, nekem is ráz. A héten megyek gumishoz, majd meglátjuk, mi lesz. Ja, kurvaanyáztam rendesen, mert a gumik 3.0-ra voltak felfújva. Egy hirtelen ötlettől vezérelve megnéztem a nyomást, aztán majdnem eldobtam magam. Szakadjanak meg a szalonban (Renault Hatvan), hogy az autó átadásra előtt nem képesek az ilyen dolgokat ellenőrizni.
Nekem nem a kormány rázott, hanem az út....:o))) Igen jó minőségű mellékúton mentünk, ahol olyan 100-ig majd' szétesik az autó, 150-el viszont mintha a világ legsimább aszfaltján mentünk volna.....:-))
Tegnap Nagykőrösről hazaindulás előtt tankoltam, az alábbi fogyi jött ki:
530 km (ebből olyan 460 Bp.-Belváros) = 38.37 liter, azaz 7,23 L/100 km, ami szerintem tök jó ahhoz képest, hogy mennyi belvárosi totyorgás volt benne.
Most először az élete során tankoltam bele OMV 98-as benzint, kíváncsi leszek, lesz-e valami különbség?
"A kényelmetlenségen kívül a plusz információt Édesapám adta meg: 1-2 éve módosítottak a KRESZ ezen részén, ergo a szélvédőn csak az orvosok vörös keresztje lehet..."
Diesel!
Itt mit kell érteni szélvédőn? Az első vagy hátsó üveg? Nekem a kezdetek óta hátul belül van a H, senki nem szólt még miatta. Elöl meg a parkolóbérlet van, azt meg oda KELL tenni.
Utazás előtt bementem az Autóklub irodájába meghatalmazásért, meg ha már ott voltam, vettem egy csodálatos "H" betűt a kocsira. Két bajom volt vele: az egyik, hogy méretére a magyar nyelvben nem találni szavakat, akkora holtteret csinál, a másik, hogy belülről az üvegre ragasztható.
A kényelmetlenségen kívül a plusz információt Édesapám adta meg: 1-2 éve módosítottak a KRESZ ezen részén, ergo a szélvédőn csak az orvosok vörös keresztje lehet...
Ezek szerint akkor pl. a csodálatos és levakarhatatlan Renault-ELF konbinációt hirdető matricáért bünti is lehet, ha a rendőrnek rossz napja van és nem tud mást találni a kocsin? :)) Ezek után már csak azt kell megszoknom, hogy az olaszok büntetnek azért, ha lakott területen napközben megy a fényszóró, illetve a körforgalomnál annak van elsőbbsége, aki _bejön_ a körforgalomba... Ééééérdekes lesz :)))
Itt Szeged környékén még mindig akciózzák az Azure-t, bár a korábbiakban csak junius 30-ig szól az akció, most meg megint elkezdték, és természetesen a 2.340.000 környéki áron. :o((((((
Nekem ugyanez a felszereltség még anno 2.850.000 volt, amit kicseréltek erre a modellre, ést két hét múlva ezen az áron akcióztak.
én is :( vagyok miatta, bagy szerelem volt a kocsi, ezért adnám el igen kedvező áron valakinek aki még fel tudná használni. (bőven kevesebbért adom az egész kocsit, mint amennyibe egy önindító kerülne hozzá bontóból)
De nem ugrott rá senki, kedden meg jön a thalia és átiratom rá a bonusz 10-et, sajna meg kell szabadulni a régitől. Ha nem panelpatkány lennék, akkor elszöszmötélnék és rendvehoznám, de panelparkolóban nem lehet szerelni.
Jah, hülye vagyok, most nézem csak, hogy mire válaszoltál. :)
Ott nem, de elég sok helyen próbálkoztak vele.
Az egyik alfa szervízben meg is mondták, hogy hagyjam a fenébe, ismerik a hibát, nem ritka ennél a tipusnál, be is mérték, hogy melyik bizbasz szokott kiégni a nyomtatott áramkörön, de ahányszor javították utána ismét tönkrement. Állítólag műszerfalcserétől rendbejön, de alfára az horror ár.
Most kezdek csak el azon gondolkodni, hogy milyen furcsa lesz, hogy a kocsimban működő kilóméteróra van.
Nyolc éven át nem működött a régi kocsimban, senki sem tudta megcsinálni, teljesen hozzászoktam, hogy a sebességfokozat és a fordulatszám alapján találom ki, hogy mennyivel megyek. Még a legelején autópályán két kilóméterkő között út-időt számoltunk, megnéztük hogy mennyi a fordulatszám ötösben 120-nál és 80-nál, meg hogy négyesben mennyi az 50.
Számomra most már ez a természetes, meg kell szoknom, hogy a sebességmérőt is nézzem. :)