Ugye ezt nem gondoltad komolyan. Még viccnek is rossz ez a gondolatmenet. Érdekes a hondáké kibír vagy 150.000 km-t. Biztos minden honda tulajdonos óvatosan fékezget. Szar anyag ennyi. A citroen xsara is ilyen fékileg. Az olajhoz: Vegyétek figyelembe ha a feltöltés 5 liter attól még a szűrő felvesz egy fél litert. Kérdés mi van megadva szűrő nélküli adatnak?
Na látjátok ezért örültem neki, hogy nekem cseh continentállal és nem török good year gumival van szerelve. Nézzétek csak vissza mindenki azt mondta, hogy semmi különbség a két gumi között. Nekem nem ráz. Biztos hogy a gumi csinálja mert ha féltengely vagy futómű csinálná az úgy jelentkezne hogy nagy sebességnél csinálja de alacsonynál nem.
Ugyanezek a tünetek és tapasztalatok. Az első olajtöltet fogyogatott, 15000-nél töltöttek is utánna; a szabvány olajcsere (Márkaszervíz ELF pontezvalóbele olaj) óta már letapostam újabb 10000 km-t, de a házilagos utántöltés céljára megvett 1 l-s flakon még bontatlan!
A töltési mennyiséget nálam is 5,5 l-nek számlázták!
A féktárcsa vállasodáshoz csak annyit, hogy ne felejts el, hogy a fékrásegítő miatt enyhe fékezésnél is jobban odapréselődnek a betétek a tárcsához, nem kell kitaposni a belét ( mint a régi kocsiknál ), hogy lassuljon. Ez okozza azt az illúziót, hogy " alig nyomom a féket, mégis kopnak a betétek és a tárcsák".
Ja,kicsit bővebben! dci a kicsike, 0,0 hibával ment eddig. Átlagfogyi kb 4,3 volt. (90% országút tempó : 90-110 mostanában klíma megy .Olajat castrol 10w-40 ajánlok magnatec vagy tdx márkájút (diesel,félszintetikus mind a kettő kb.12-13000 Ft/5 liter). Szuper a gép ,kényelmes,csendes,nyomatékos bár a váltó szerintem túl rövid áttételezésű. Problémám a következő csak vele: hidegindításnál (reggel) nektek egyből elalszik az olajnyomás lámpa? Mert nekem csak 3 másodperc után.Lehet ,hogy ez a szar gyári olajszűrő miatt van mert visszaengedi a szelepe az olajat? Másik : 20 ezer alatt totál vállasra kopott a féktárcsám! Ahhoz képest hogy főleg országút volt,meg ahol lehet motorfékezek,kicsit meglepő. Vagy nagyon szar puha acélból van,vagy nagyon kemény betéttel párosították.
Visszanéztem és én mondtam azt hogy 5,5 l. ment bele mert a számla adatait idéztem. Mikor megvettem jócskán túl volt töltve olajjal de az első 15 ezer km alatt szép lassan lement a szint a max-min közé félútra. Gondoltam most is jócskán túltöltötték (habár úgy tudom nem szabad) de otthon megnéztem és láttam pont a maxig van feltöltve. Azt hittem majd mehetek vissza kunyizni töltsék utána majd ha fogy de csodák csodája nem fogy további 7 ezer alatt egy mm-t sem ment lejjebb. (Vagy valaki stikában éjjel utánatölt) Most már azt gondolom egyszerűen átvágtak az 5,5 literrel de nem éri meg utánamenni. A szervízben állítólag Elf 5W40-est töltöttek bele de ki tudja. Hordóból mérték. Mivel a dizel nagyon kényes a jó olajra úgy gondoltam nem filléreskedek vele.
Tudom volt már róla szó, nem is 1x-er, de lassan elérkrzik az olajcsere ideje!
Amint visssza olvastam valaki írta, az Ő dCI motoros Thalicskájába bizony 5,5 L olaj cseppent bele... Én eddig úgy tudtam 5L-et kell vennem!?????
A másik kérdés ki milyet ajánl, kérdés hol, s mennyiért???? Nagyon úgy tűnik 3000,- FT/L alatt nincs 10w-40-es olaj!/ persze most nem a 2890,- Ft-osra gondoltam.../ Vagy csak én vagyok nagyon béna, és azért nem találok???
Szegény Zoli csak azt akarta mondani hogy rázott az út de íme itt van egy újabb hibarém. Pedig már annó 60-as években a Félelem bére c. alkotásban azért kellett 80-feletti sebességgel menni a rázós úton hogy a nitroglicerin ne robbanjon fel a platón. Ki kell menni a Bartók Béla (Bp) útra a Kelenföldi pu és Tétényi út közé és meg lehet tapasztalni milyen a rázós úton menni különböző sebességekkel és milyen sebbességtől kezdve nem érezni az útegyenetlenségeket. Tegnap merész voltam: átléptem a 150-es határt. Jó volt! Nekem is sok volt a nyomás a gumikban és én is sokkal később vettem észre de nincs rázás nincs szitálás még 23 ezer km. után sem pedig nem akármilyen utakon vagyok kényszerűségből járni. És ez is gyári GY.
Pedig nagyon legyalázta (egyébként a thaliát is), nyílván ráakart beszélni egy új garnitúrára, biztos sok volt neki a készleten. Sajnos egy párra be kellene ruházni, mert a 3. héten már kihasadt (üveg v.vmi) az egyik hátsó, és a cserét koptatom már.
Ez a különböző sebességtartomyányokban rázás és elsimulás nagyon a rossz centírozás jellemzője, legalábbis nálam eddig minden kocsimnál az oldotta meg.
Ha ezen már túlvagytok, akkor bocsi :)
A guminyomas ugyben a bosszanto az, hogy ez nem veletlen, ok tudjak, hogy a gyarbol min 3-ra fujjak es hanyagsagbol, feledekenysegbol nem eresztik le normalis szintre.
Azert kell 3-ra fujni, mert a traileren a kereketol rogzitik az autot szoritohevederekkel. A hevedernek olyan feszito mechanizmusa van, hogy a 2-re fujt gumit kepes sztrobbantani ha a sofor felkezbol rahuz meg egyet.
Nekem amikor elvitték a váltózárat + a vonóhorgot felrakatni, elvitték egy mosóba + a guminyomást is leellenőrizték (ezt azért megnéztem én is rögtön átvétel után és ahogy kell elől 2.1 hátul 2.0 volt)
A kerékrázás nekem is van. A gumis azt mondta, hogy sajnos a rossz minőségű gumi is okozhatja (Good Year), mivel a futóműnél nem találtak semmit. A gyanús, hogy az első thalinál is egy bizonyos idő után jelentkezett, amikor is a kerekeket megforgatták, akkor enyhült a rázás, a másodiknál is kezdem 2300 km után már érezni. Úgyhogy lehet valami a gumi miatt. Na de azért nem cseréltetem ki. :)))) (Bár már a tartalék is fent van)
Csatlakozom, autópálya, jó minőségű út, nekem is ráz. A héten megyek gumishoz, majd meglátjuk, mi lesz. Ja, kurvaanyáztam rendesen, mert a gumik 3.0-ra voltak felfújva. Egy hirtelen ötlettől vezérelve megnéztem a nyomást, aztán majdnem eldobtam magam. Szakadjanak meg a szalonban (Renault Hatvan), hogy az autó átadásra előtt nem képesek az ilyen dolgokat ellenőrizni.
Nekem nem a kormány rázott, hanem az út....:o))) Igen jó minőségű mellékúton mentünk, ahol olyan 100-ig majd' szétesik az autó, 150-el viszont mintha a világ legsimább aszfaltján mentünk volna.....:-))
Tegnap Nagykőrösről hazaindulás előtt tankoltam, az alábbi fogyi jött ki:
530 km (ebből olyan 460 Bp.-Belváros) = 38.37 liter, azaz 7,23 L/100 km, ami szerintem tök jó ahhoz képest, hogy mennyi belvárosi totyorgás volt benne.
Most először az élete során tankoltam bele OMV 98-as benzint, kíváncsi leszek, lesz-e valami különbség?