Keresés

Részletes keresés

martin576.hu Creative Commons License 2003.11.22 0 0 943
Nem tudom mi történt nálad, de az első emailnek MINDENKÉPPEN meg kellett volna jönni. Ha nincs pénz mondjuk a kártyán, akkor a másodikban megírják, hogy nincs. De a "rendelést" azért felveszik!

Szerintem dobj nekik egy mailt a "Contact Us" részben és kérdezz rá, mi történt!

Remélem a rendeléskor általuk megadott konfirmációs számot felírtad! Ha nem, talán akkor sincs baj, mert a neved alapján is ki tudnak keresni.

Előzmény: gerof (940)
martin576.hu Creative Commons License 2003.11.22 0 0 942
Nem használom a németet, de a BidPay nem is az Ebay oldalon van.

Az egy külön szolgáltatás a www.bidpay.com oldalon. A világ bármelyik országába kiküldik a csekket!

Írj egy emailt az eladónak és kérdezd meg, hogy elfogadja-e a BidPay-t. Én is így szoktam a "problémás" eladóknál. Ha a magyar K&H gond nélkül váltja a csekket, gondolom a német bankok is.

Ja, feltétlen mondd meg neki, hogy a BidPay-hez az eladónak nem kell regisztrálni és neki egy fillérjébe sem kerül a dolog. Azért mondom, mert a legtöbb "nem profi" eladó egyből besz*rik, ha valami új fizetési módszerről hall... Neki csak a pontos címét kell megadni neked, a többit te intézed.

Előzmény: csibeszke.hu (941)
csibeszke.hu Creative Commons License 2003.11.21 0 0 941
Szia martin576.hu

Te használod a német oldalt is?
Én ott szeretnék megrendelni egy notebookot, hogy kimegyek érte.
A német ebayon viszont nincsen ilyen bidpay szerü dolog, csak a hitelkártyás.

Előzmény: martin576.hu (938)
gerof Creative Commons License 2003.11.21 0 0 940
Még valami. A Bidpayben a "See History & Status" -ban semmi nincs. Tök üres. Ebbe utólag még bekerülhet a délelőtt elküldött lóvé? Mégegyszer nem merem elküldeni. Drága tanulópénz lenne...
gerof Creative Commons License 2003.11.21 0 0 939
Köszönöm a választ. Sajnos egy betü levél nem jött. Semmi. Egyet sem.
Előzmény: martin576.hu (938)
martin576.hu Creative Commons License 2003.11.21 0 0 938
Emailt kaptál már? Egyet? Kettőt?

Először egy ilyennek kell jönni:

Tárgy: Money Order Confirmation Letter (itt meg a BidPay rendelés sorszáma)

Dear XXXXXXXXXXX:

Thank you for your order with the Western Union BidPay service. This email is to confirm that we have received your order, which is PENDING APPROVAL to have a $XX.XX money order sent to XXXXXXXXXX. An email has been sent to XXXXXXXXX to notify them of your order. Upon approval, you will receive another email informing you that your money order is being processed and sent. A second email will be sent to the seller as well, providing them with your address information.

Másodszor egy ilyennek:

Tárgy: Money Order Approval Confirmation Letter (itt meg a BidPay rendelés sorszáma)

Dear XXXXXXXXXXX,

This email is to confirm approval of your $XX.XX money order for eBay item #XXXXXXXXXX to XXXXXXXXXXXX. Your money order will be sent out by the end of the next business day after you receive this email.

We have forwarded your name and address in our confirmation email to the seller. Thank you for using the Western Union BidPay service. Please keep us in mind for your future auction purchases.

Sincerely,
BidPay.com

Előzmény: gerof (936)
martin576.hu Creative Commons License 2003.11.21 0 0 937
Persze, árulni is szoktam.

Minden esetben félreérthetetlenül kiírom a "description"-ben, hogy csak BidPay-t, well hidden cash-t, International Money Ordert vagy Western Union Money Transfert tudok elfogadni.

BidPay, Money Order gond nélkül beváltható a bankokban (én a K&H-ba járok), a cash az ő rizikója (mondjuk "registered" levelet nem lopnak el), a Western Union meg a WU irodákba érkezik meg (ez mondjuk nekik is elég drága).

Előzmény: edk440 (933)
gerof Creative Commons License 2003.11.21 0 0 936
Bidpay: 9 órája, hogy feliratkozás után elküldtem a pénzecském - és semmi válasz. Ez az ellenörzés-pénzleszedés hosszú ideig tart? Szólnak, ha nem sikerült? Süketítő ez a csend.
Előzmény: hxm (934)
edk440 Creative Commons License 2003.11.21 0 0 935
Úgy tűnik, szerencsés fickó vagy. Vagy csak gyakorolnak a vámosok, hogy májustól milyen pecsétet kell majd ütni az Európából érkező csomagokra... :-)

Ed

Előzmény: hxm (934)
hxm Creative Commons License 2003.11.21 0 0 934
Vám téma...

Tegnap kaptam meg egy csomagot,az eladó mert rendes frankón ráirta hogy az értéke $200.Megjött a csomag és volt mellé egy vámárunyilatkozat amire ráírták hogy érték $200 majd ráütötték a pecsétet hogy vámmentes.Számla mondjuk nem volt mellette de nem volt ráírva hogy ajándék,most akkor csak szerencsém van vagy mi?

edk440 Creative Commons License 2003.11.21 0 0 933
Jól értem, hogy adtál is el az Ebay-n? Hogyan fizettek neked?

Ed

Előzmény: martin576.hu (931)
edk440 Creative Commons License 2003.11.21 0 0 932
Akkor télleg van remény. Amikor először próbálsz majd Bidpayelni, úgyis kiderül, elfogadja-e...
Ha nem, még mindig marad az AmEx MO vagy a kp borítékban.

Ed

Előzmény: gerof (930)
martin576.hu Creative Commons License 2003.11.21 0 0 931
Tényleg nem akarok én az ügyeletes "Ebay okoska lenni", de 200 aukció után én már megjártam a pincétől a padlásig mindent. Vámos sztorik, elveszett csomag sztorik, idióta vevők, idióta eladók... :)

A bontás a következő módon megy. Bementek a pasival/nővel (nem a vámos, a "helyi postás" alkalmazott) egy külön szobába, fog egy 2000 éves, kopott, mocskos kést és végigvágja a dobozod tetejét, átadja, és ott előtte átnézheted, illetve kiveheted ami kell a vámosnak. Utána visszaviszi a raktárba, amíg el nem dől a sorsa.

A vámmal kapcsoaltban: nekem eddig minden magánembertől érkező csomagom simán átjött. Mondjuk nagyképernyős TV-t még nem rendeltem, de többszáz dolláros (eszmei) értékű cuccot igen. Marha egyszerű a megoldás: meg kell kérni az eladót, hogy ne tegyen be számlát, vagy ne a valós értékkel.

Ebay-es számlát nekem már fogadtak el!

Egy esetben tuti szívás a vám - ha mondjuk RENDELSZ egy nagyobb cégtől és BELERAKJÁK az eredeti számlát. Most is egy ilyen csomagot várok, értéke kb. 80 ezer, 30 ezer a vám. :(((

Előzmény: gerof (926)
gerof Creative Commons License 2003.11.21 0 0 930
Átnéztem az eddigieket, de ennek ellenére kétségeim vannak, ugyanis a Postabank kártyámmal már más amerikai oldalakon (domain regisztráció ügyben) fizettem vele. Beírtam a kártyaszámot, lejáratot, és pár pillanat mulva le is vette az összeget. Ez nem bíztató jel?
Előzmény: edk440 (928)
edk440 Creative Commons License 2003.11.21 0 0 929
Ha adott esetben a kinyomtatott Ebay-oldalt lobogtatod, szerintem el kell fogadniuk értéknek a leütési árat, és az alapján kiszabni a vámot. Lekopogom, nekem nem volt még rá szükségem.

Ed

Előzmény: gerof (926)
edk440 Creative Commons License 2003.11.21 0 0 928
Ez a kártya nem használható a Bidpay-jel. Vedd már a fáradságot, hogy átnézed az eddigi írásokat!!!

Ed

Előzmény: gerof (918)
gerof Creative Commons License 2003.11.20 0 0 927
A Sulinet keretén belül nem lehet ibéjezni laptopra? ;-)
gerof Creative Commons License 2003.11.20 0 0 926
Én még a vámot is fizetném, ha "alkudható". Fizetett közületek vámot? Vag yvolt-e valaki az Orczyban csomagbontáson? Nem kell élménybeszámoló, de ha van ilyen, privibe ide megírhatja: watteau@pro.hu
Előzmény: szilvasij (925)
szilvasij Creative Commons License 2003.11.20 0 0 925
Martini! A vámolásra gondolt a kolléga :))
Előzmény: martin576.hu (923)
szilvasij Creative Commons License 2003.11.20 0 0 924
Elég necces a dolog :)) Bár ha megkéred az eladót, hogy írjon rá egy elfogadható értéket (mondjuk 120$ alattit), és hatalmas mázlid van, akkor előfordulhat. :))

Épp a múlt héten kaptam cuccot amerikából, a csomagra a 80 dolláros érték mellett semmi más nem volt rá írva (gondolok itt: ajándék), s simán kihozta a postás. A vámudvarban max annyi ideig tartozkodhatott míg keresztülvitték rajta :))

NA itt nem érvényes az "aki mer az nyer" mondás.

Előzmény: gerof (922)
martin576.hu Creative Commons License 2003.11.20 0 0 923
A baj bizonyára az én készülékemben van, de most itt nem vágom a problémádat...

Milyen kockázatot kéne nekik vállalni? (Konkrétan a "szevaszt" nem értem...)

A fizetés két lépésben megy.

Először kitöltöd a megrendelőt. A végén medadod a kártyád adatait, rövid ellenőrzés, hogy valós-e a kártya. Erről kapsz egy igazoló emailt.

Pár órával később (24 órán belül) leveszik a pénzt, erről szintén kapsz egy emailt, egy másodikat. Ezt megkapja az eladó is, így biztos lehet benne, hogy elindult neki a csekk. 5-6 nap alatt a világ bármelyik részébe odaér.

Előzmény: gerof (920)
gerof Creative Commons License 2003.11.20 0 0 922
Mit gondoltok, érdemes megkockáztatni egy laptopot a vámnál? Használtan adják, de 400 dolcsi. Igaz, csak a posta 80. Ha valaki elhozza nekem, ugyanennyit adok :-) Maszek postások jelentkezzetek!
Gilbert Creative Commons License 2003.11.20 0 0 921
Jol mondod!
Előzmény: gerof (920)
gerof Creative Commons License 2003.11.20 0 0 920
> A Bidpay az általad megjelölt névre és címre
> kipostáz egy, az általad megjelölt összegről
> szóló Money Ordert. A címzett ezt jutalékmentesen
> beválthatja a bankjában.
> A bankkártyádra terhelik a Money Orderen szereplő
> összeget plusz a Bidpay díját, ami pár dollár.

OK, de a sorrend talán nem ez. A terhelés, a pénzleemelés a kártyámról feltételezem a money order kiállításakor történik, vagyis a Bidpay kockázatot nem vállal. Ha van annyi, kiállítja + zsebre vágja jutalékát, ha nincs, szevasz! Jól gondolom?

Előzmény: edk440 (908)
szilvasij Creative Commons License 2003.11.20 0 0 919
Airmail: kb. egy hét.
Előzmény: gerof (918)
gerof Creative Commons License 2003.11.20 0 0 918
De honnan tudjam, hogy az adott kártya (PostaBank Visa Electron, nem dombornyomott) működik-e? Egy próbavásárlást csináljak? Másik: kinek mennyi időbe tellett egy ajánlott Air Mail levél megérkezése az USÁba?
Előzmény: _paha_ (917)
_paha_ Creative Commons License 2003.11.20 0 0 917
1. Bidpay-jal fizetett-e már valaki? Valóban, olyan egyszerű, mint ahogy a welapjukon van?

teljesen egyszerű, feltéve ha van megfelelő bankkártyád, amiről le tudják emelni a pénzt...

Előzmény: gerof (904)
martin576.hu Creative Commons License 2003.11.20 0 0 916
Közel 200 pozitív Ebay aukcióm volt, mindet BidPay-jel fizettem. Nagyon korrekt és begbízható cég.

Volt már, hogy le kellett mondanom egy Money Ordert, fél órán belül visszajeleztek és törölték. Az is megesett, hogy nem jött össze az üzlet, visszaküldtem nekik a csekket, visszaadták a pénzt.

Ha bármi kérdésed van írj!

Előzmény: gerof (904)
edk440 Creative Commons License 2003.11.20 0 0 915
Ha borzasztó sok pozitív visszajelzése van, netán emellett egy cégről van szó, akkor el lehet gondolkodni azon, hogy megbízzunk benne. Én egy antikváriusnak küldtem kártyaszámot (kettéosztva, a két felét két különböző címére), nem volt gond vele.

Onnantól, hogy megvan neki a kártyaszámod, bármikor rád terhelhet valamit. És ismerve a magyar bankokat, elég nehéz lenne visszaszerezni a jogtalanul levont összeget.

Ed

Előzmény: RedBull (910)
Sótlan Alak Creative Commons License 2003.11.20 0 0 914
Igen, én már fizettem így, és az eladó is elégedett volt vele. De sajnos nem túl elterjedt (legalábbis az Ebayen), nagyon kevesen hajlandók elfogadni, bármennyire egyszerű is lenne. Sokan inkább maradnak a borítékban küldött pénznél...

Azt még tudnod kell, hogy az átutalással történő feltöltés (mert hiszen fel kell töltened először a számládat) egy jó hétig tart! Utána a fizetés már tényleg pillanatok alatt lezajlik.

Előzmény: abap (912)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!